Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

oeps

oeps

09-03-2012 om 13:31

Hond pakt kat buren…...


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tijgeroog

Tijgeroog

13-03-2012 om 15:10

Opruimen

Hier wordt ook overal met paaltjes aangegeven of je hond er wel of niet mag poepen. En op die paaltjes staat erbij dat je het wel altijd op moet ruimen. En veel vuilnisbakken voor de hondenpoep.
Helaas zijn er veel mensen die het toch niet nodig vinden om het op te ruimen. Fijn, met de wandelwagen of lopende kinderen. En er moet hier een grote hond in de buurt wonen met zulke baasjes, want afentoe ligt er een enorme drol midden op de stoep. Geweldig...

mix

mix

13-03-2012 om 16:40

Tijgeroog, licht ot

hoeft niet perse een heel grote hond te zijn. Mijn (heb ze niet meer) honden waren groot maar poepten formaat ontlasting kat, eens per dag. Waarom? Hoogwaardig voer, daar wordt het meest van opgenomen (kan ook goedkoper zijn en goed worden opgenomen natuurlijk)en dat scheelt bergen ontlasting.
Als ik zag wat mijn oppashonden wegleggen dan schrik ik en dat niet 1 maar tot 4 keer per dag.
Mijn katten poepen eens per dag op de bak en ook dat is minimaal.
Fijn praatje

Yura

Yura

13-03-2012 om 17:38

Ontwormen

In Nederland worden de meeste honden 4x per jaar ontwormd, dat schrijven dierenartsen voor en dat vind je ook op alle sites over honden opvoeden etc. Als hondebezitter ben ik ook niet blij met al die drollen, onze hond eet ze namelijk, gelukkig is hij er tnt nog niet ziek van geworden. Ken iemand die in een voormalig oostblokland woont, hun hond is erg ziek geworden van het eten van drollen van andere honden.

oeps

oeps

13-03-2012 om 20:11

Opruimplicht

"Er _mag_ daar helemaal niet gepoept worden! Dat staat in de gemeentegids en op de site van de gemeente. Maar heel comfortabel willen hondenbezitters dat niet weten, dus houden ze zich hier van de domme. Nu dus ook weer. Is dat in andere gemeentes dan anders? Ik dacht dat dit overal zo was in Nederland?"

-------

Nee, in onze gemeente geldt die opruimplicht niet. Vandaar dus mijn opmerking over de school en het vooraf checken. Ik had niet uit je bericht begrepen dat dat absoluut niet mag in jouw gemeente en dat jullie altijd de poep moeten opruimen.

Wat we hier dus wel hebben (zoals gezegd) zijn die paaltjes bij bepaalde groenstroken waarop staat dat het verboden voor honden is en paaltjes waarop staat dat het wel mag en dat hoef je niet op te ruimen. Onze gemeente heeft van die zgn. poepzuigers (een soort van grote stofzuiger maar dan voor hondenpoep) die dan de bewuste groenstroken schoonzuigen.

Maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ook hier hondenbezitters zijn die hun hond dus gewoon daar uitlaten waar het niet mag en waar dus zo'n poepzuiger niet langskomt. Dat is wel balen dan; zeker als het om een speelveldje gaat.

Tijgeroog

Tijgeroog

13-03-2012 om 21:26

Mix - vies praatje

Deze drollen zijn niet alleen volumineus maar ook zo dik dat ik me niet voor kan stellen dat het uit een klein hondje kan komen. (Of het beest moet ernstig misbruikt zijn) Het is zeg maar dikker dan wat ik zelf in hoogtijdagen kan proceren.

Stront opruimen

Precies, besmettelijke ziekten. Ook honden onderling zijn elkaars besmettingsbron via poep. Opruimen dus, die zooi. Dat is goed voor alle honden (en koeien en mensen, etc.)
Groet,
Miriam Lavell

Idd

poep opruimen.
Dan eventjes over de neospora. Het volgende staat daarover op het internet....Neospora caninum is een parasiet die in honden en koeien leeft. Neospora heeft een ingewikkelde levenscyclus. Honden zijn eindgastheer van deze parasiet, koeien zijn tussengastheer. Honden kunnen zich besmetten met Neospora door contact met vruchtwater, nageboorte of verworpen vruchten van runderen. In de hond plant de parasiet zich voort en gaat eitjes produceren die met de ontlasting van de hond worden uitgescheiden. Koeien kunnen zich besmetten door het eten van voer wat in contact is geweest met uitwerpselen van de hond.

Tja en dan vraag ik me af.....hoeveel honden komen er eigenlijk in contact met vruchtwater, nageboorte of een verworpen vrucht van een koe? Dat lijken me toch meestal de honden van de boeren zelf te zijn?
Groetjes Monique

sahara

sahara

16-03-2012 om 11:09

Opruimen en bekeuren graag

Het is bij ons in de buurt echt bar en boos met hondenpoep. Wij wonen aan een uitlaatgebied. Honden mogen dus in het gras vrij rondlopen (en poepen). Maar waarom dan ook poep op de wandelpaden. Bij ons op de straat voor de deur. Langs de vijver waar altijd kinderen aan het spelen (vissen) zijn. En dan niet een beetje poep. Nee echt bergen. Er zijn zelfs malloten die honden op de stoep voor de ingang van de school laten poepen. En ook op het kunstgras voetbalveldje.

Ik heb wel eens een zakje gegeven aan iemand die haar hond voor onze deur liet poepen en aanstalte maakte om weg te lopen. Hielp niets. Ik kreeg alleen een grote mond dat zij er toch ook niets aan kon doen. Ze betaalde toch al hondenbelasting. En ze ging er snel vandoor. En dank je wel.

Afschaffen die hondenbelasting. Opruimplicht en bekeuren.

En voordat er commentaar komt op poezen. Helemaal mee eens. Wij hebben twee poezen. Onze poezen blijven in huis en komen alleen buiten in onze tuin. De tuin is helemaal afgegaasd en binnenkort gaan wij nog een randje schrikdraad plaatsen om te voorkomen dat ze toch naar de tuin van de buren gaan. Wij hebben kattenbakken in huis en onze poezen poepen of plassen nooit buiten.

Fiorucci

Fiorucci

16-03-2012 om 11:29

Sahara

"Wij hebben kattenbakken in huis en onze poezen poepen of plassen nooit buiten." dat is meer geluk dan wijsheid. ik heb vier katten en vier kattenbakken binnen. En toch poepen ze ook graag buiten. Wel in eigen tuin, zo goed zijn ze dan kennelijk opgevoed..

sahara

sahara

16-03-2012 om 11:40

Ha, ha, fiorucci

Onze katten zijn negen maanden. Het zijn twee maine coons. Ze komen nog niet zoveel buiten. Dus misschien zien ze straks de tuin wel als een grote kattenbak. Kan, zien wij dan wel weer. Nu kijken wij vooral waar de tuin nog "gevaarlijk" is. Dus ze lopen los en als wij het zat zijn om achter ze aan te wandelen dan zetten wij ze vast in een tuigje. Straks is de tuin helemaal klaar en mogen ze hun gang gaan.

Nu zijn ze vooral baldadig (en lomp). Eentje sprong er zo uit het open raam op de eerste verdieping. Gelukkig zat er een plat dak. Maar ik moest wel zelf het raam uitklimmen om de kat weer te pakken. Zucht.

Opruimen .

Hier in Schotland werkt dat dus ! Bijna geen drollen op straat, veel dog poo afvalbakken aan lantaarnpalen ( vaak met een houder met plastic zakjes), de wekelijkse vuilnisdienst leegt ze.

Primavera

Primavera

16-03-2012 om 12:42

Niet alle katten zijn zoals main coons

Main Coons zijn toevallig katten die kwa karakter vaak ook graag binnen zitten, maar je kunt niet gelijk stellen dat dat daarom voor alle katten ook een prima oplossing is.
Natuurlijk went iedere kat aan gevangenschap als hij vanaf jongs af aan beperkt wordt in zijn bewegingsruimte. Maar eerlijk gezegd vind ik dat onze tolerantie voor dieren wel steeds minder wordt. De koeien moeten standaard op stal, omdat ze verantwoordelijk zouden zijn voor het broeikas-effect (en dan wel de snelheidslimiet verhogen natuurlijk). Honden mogen niet meer los rennen omdat ze ziekten zouden veroorzaken (en dan net doen alsof het rund in die cyclus niet meespeelt). Katten schijnen eclusief in andermans tuin te poepen en moeten ook opgesloten worden. De poep van muizen, overvliegende vogels, enz. is echter geen punt natuurlijk, maar zodra ze van iemand zijn duivenmelker ofzo, dan kunnen mensen weer fijn gaan klagen over overlast.
En dan wel allemaal bewust biologisch eten, omdat die dieren een 'goed leven' zouden hebben, maar er ondertussen geen probleem in zien om te eisen dat de buurkat slechts een fractie van zijn natuurlijke bewegingsvrijheid krijgt. Wat een bekrompen, intollerante samenleving.
Werkelijk, ik ben allemachtig blij dat ik in een dorpje op het platteland woon, waar iedereen gemiddeld minstens 3 beesten heeft die vrij rond kunnen lopen. Er wordt nog traditioneel bemest, waardoor een hondendrol meer of minder in een weiland gaan probleem is. Af en toe komt er iemand te paard langs, wat ook wel eens wat laat vallen en die zie ik ook niet met een poepzakje rijden. Degene met een moestuin doet niet moeilijk over de katten die daar wel eens inkomen omdat ze de muizen- en rattenpopulatie in toom houden en de eigenaars van katten doen niet moeilijk over zijn kraaiende haan en geur van kippen.
Groeten Primavera

krin

krin

16-03-2012 om 14:37

Primavera

Staan er nog leuke huizen te koop voor een schappelijke prijs in dat dorp van jou?

Primavera

Primavera

16-03-2012 om 14:54

Krin

Krin, er staat van alles te koop, maar schappelijk is de prijs nooit. De huizenmarkt zit hier buiten Nederland ook aardig op slot. Wij zitten in één van de weinige huurhuizen, die er zijn.

krin

krin

16-03-2012 om 15:32

Dan nog maar even wachten met die kant op komen tot mijn huidige huis niet meer onder water staat. Kan nog even duren. Wel jammer. Het klonk lekker.

kattenbezitter

kattenbezitter

16-03-2012 om 23:29

Ingrid t

Je tuin omheinen zodat de kat er niet uit gaat is heel eenvoudig. Wij hebben een pet fence. Werkt als een tierelier. Buren blij, wij blij, onze twee thai katten blij. Zie Internet, google op pet fence. Ik heb geen aandelen overigens.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.