Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Monni

Monni

15-03-2012 om 17:28

Dochter (11) heeft maat 41

Mijn dochter, die 2de paasdag 11 wordt, heeft hele smalle voeten en maat 41. Geen schoen die haar past! Ik baal. Hoe kom ik aan passende schoenen voor haar? Moet ik schoenen op maat laten maken? Dat is toch onbetaalbaar?
Heeft iemand dit ook gehad? Weet iemand waar ik smalle schoenen maar in maat 41 kan vinden voor mijn dochter?
Monni


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Goh

ik heb maat 35, ja klein, in NL kan je nauwelijks mooie schoenen krijgen in die maat op een heel duur zaakje in Amstelveen na (met veel japanse klanten) dus ik koop regelmatig online nieuwe miu miu, prada's en costume national schoenen, mooi vind ik die.

Het zal mij een worst wezen of dochter maat 36 gaat halen, ik hoop vooral dat ze langer wordt dan ik, alles boven 155 cm zou fantastisch zijn.

Fiorucci

Fiorucci

24-03-2012 om 07:20

Klopt

Maat 38/39 is gangbaar en het eerst uitverkocht. Dus ik slaag nooit in de uitverkoop...

cqcq

cqcq

24-03-2012 om 09:25

Onderzoek

http://www.fashionunited.nl/Content_by_Mail/Received_content/Meer_omzet_met_juiste_maten_200806106389/

Meer omzet met juiste maten

dinsdag 10 juni 2008
Vijf studenten van de Hanzehogeschool in Groningen hebben onderzoek gedaan naar schoenmaten. Uit het onderzoek blijkt niet alleen dat 68 procent van de Nederlanders de verkeerde schoenen draagt, maar ook dat zelfstandige schoenwinkels veel meer omzet zouden kunnen maken als ze van hun toeleveranciers de juiste maten aangeleverd zouden krijgen. De resultaten van het onderzoek werden dinsdag gepresenteerd. Het onderzoek vond plaats op verzoek van de Duitse schoenenfirma Bockstiegel, die de studenten benaderde met de vraag uit te zoeken waarom hij steevast bleef zitten met diverse grote en zeer kleine maten. Reden volgens het onderzoek: Toeleveranciers verkopen hun schoenen in een vaste opbouw van maten die niet is toegepast op de schoenmaat van de consument. In Nederland is de gemiddelde schoenmaat van de vrouw 39. Van de vrouwelijke consumenten draagt 57 procent geen passende schoenen, terwijl 65 procent van de vrouwen problemen heeft om de juiste schoenmaat te kopen. Bij de mannen is het probleem nog groter. De gemiddelde schoenmaat is 43.1 Van de heren heeft 66.5 procent van de heren moeite met het vinden van de juiste schoenen, waardoor 61.3 procent uiteindelijk geen passende schoenen draagt. Vijf studenten voerden de opdracht uit als combinatie-praktijkonderzoek voor de vakken Marketing en Duits. Ze maten de voeten van bijna duizend mensen. In februari trok het onderzoek zelfs de aandacht van de Telegraaf, vanwege het vernieuwende karakter. Niet eerder werd een dergelijk onderzoek verricht door voeten op te meten. "In kledingwinkels en brillenzaken wordt volop gemeten, maar in de schoenenbranche gebeurt dit nauwelijks," legt projectleider Fenny Lücker uit. "Het gevolg is dat schoenenproducenten werken met mallen, die hopeloos verouderd zijn. In de schoenenbranche worden eigenlijk alleen probleemvoeten gemeten. Dat is toch vreemd. Misschien zouden deze voetproblemen voorkomen kunnen worden als 'normale' voeten ook gemeten zouden worden," stelt Fenny Lücker, die zelf mee kan praten over slecht passende schoenen: Qua lengte is haar schoenmaat 36, maar haar voeten zijn zo breed dat ze een maat 38 schoen draagt, die ze dan aan de voorkant opvult met watten.

Vic, beetje respect voor de lange medemens

Wij zijn namelijk die lui die in een winkel iets van het hoge schap voor je pakken omdat jij er niet bij kan ;0)

Of schoenmaat 36 het meest charmant is, is afhankelijk van je lengte. Een vrouw van 1,60 met schoenmaat 40 heeft verhoudingsgewijs hele grote voeten, bij een vrouw van 1,80 is schoenmaat 40 juist in verhouding. Als die maat 36 heeft, verwijnen de voeten haast in het geheel.

skik

Gangbare maat

'Vroeger' kon ik met mijn maat 38 altijd in alle schoenwinkels het uitgestalde model passen, maar tegenwoordig staat er steeds vaker 39/40 op de planken.

Wat betreft lengte, ik ben zelf 1.65 en hoewel ik niet per se langer had willen zijn, denk ik wel dat ik over twintig jaar zwaar in de minderheid zal zijn. In Nederland worden de mensen nu eenmaal steeds langer, logisch dat de schoenmaat meegroeit. Maat 37/38 wordt denk ik steeds zeldzamer.

Chris

Ely

Ely

24-03-2012 om 20:26

De jeugd

Schijnt niet meer steeds langer te worden. En ik ben te lui om een bijpassend onderzoek erover op te zoeken. Maar de tijd dat kinderen langer werden dan hun ouders is voorbij, heb ik begrepen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fiorucci

Fiorucci

24-03-2012 om 23:08

Jongens

Mijn jongens, 15 en 19, hebben resp. maat 41 en maat 43. Ik heb nu een huis vol met jongens vanaf 15 jaar, feestje, en dat varieert van werkelijk boomlang tot kleiner dan ik ben.( 1.63)

Tihama

Tihama

25-03-2012 om 21:13

Op het rek

Ik heb de afgelopen week minstens 10 schoenenzaken bezocht. Eerst voor mezelf (schoenmaat 41) en daarna voor dochter (11 jaar, schoenmaat 38).

Mijn conclusie na dit niet-representatieve onderzoek is, dat ik vrijwel voor élk model moest vragen naar mijn maat, terwijl dochter in de meerderheid van de gevallen een exemplaar in haar maat op het rek aantrof. Ik heb hooguit 2 keer het genoegen gehad dat een maat 41 op het rek stond. Het schoenenleven in de mainstream eindigt overigens echt abrupt bij maat 41. Daarboven is het nachtkaarsjeswerk.

We zijn overigens allebei geslaagd

Tihama

Tihama

Tihama

25-03-2012 om 21:20

Inlegzolen

Ik realiseer me opeens dat je met inlegzolen ook een stuk van het probleem kunt oplossen. Ik heb een hielspoor en daarvoor draag ik een ruime variatie aan inlegzolen. Het nadeel is dan altijd dat het een brede schoen moet zijn, anders hou ik onvoldoende ruimte over. De zool vraagt namelijk geen ruimte in de lengte, maar wel in de breedte en hoogte.

Dat kan dus ook omgekeerd werken: als je een smalle voet hebt en je doet er een goede inlegzool in, dan kan de schoen daarna misschien heel goed passen.

Het merk Bama verkoopt veel goede inlegzolen. Schoenenzaken verkopen ze, maar bij de schoenmaker heb je vaak de meeste keuze.

Tihama

Monni

Monni

26-03-2012 om 23:31

Inlegzolen

Ik ben nog niet weer met mijn dochter op schoenen jacht geweest maar die inlegzolen kunnen we altijd proberen natuurlijk als ze een leuk paar ziet wat iets te wijd zit. Ik hoop dat we uiteindelijk slagen voor een leuk paar schoenen. Bedankt voor de tips.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.