Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Tijgeroog

Tijgeroog

27-03-2012 om 14:24

Knie-leggings, waar te koop


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Even dirksmama steunen

Mijn dochter heeft een refovriendin die vorig jaar naar een refocamping ging. De beheerder aldaar zei: Het is hier een reformatorische camping en daar worden geen leggings gedragen.' Vriendin baalde, want zonder legging was die rok aan de korte kant.

Jaja, slimme meneer, die beheerder.

Ik snap met de beste wil van de wereld niet hoe sommige reformatorischen een legging als broek kunnen beschouwen. Als mannenkleding.

Nou ja, voor balletdansers en wielrenners misschien?

Maar ik ben het met de anderen eens dat deze anti-legging visie niet breedgedragen is, ik zie hier ook volop refomeisjes met leggings.

madelief

madelief

30-03-2012 om 08:36

Ja kniekousen

Even invallen over vroeger, ik mocht inderdaad niet zonder kniekousen de deur uit bij kouder weer en dan een rokje op de knie dus weinig bloots. En jawel een dubbele onderbroek.... Liefst eentje in dezelfde stof als mijn zelfgemaakte rokje! En als het rokje tekort werd kwam er gewoon een extra strookje aan. Ik had als kind dolblij geweest met leggings want wat had ik een hekel aan die onderbroeken!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Legging in refoland

De Saambinder

In De Saambinder, kerkelijk weekblad van de Gereformeerde Gemeenten, schrijft ds. G. J. van Aalst over de legging. De titel is: ”Langzaam maar zeker”.

Het zal beslist niet altijd zo bewust gaan, maar laten we er eens wat hardop over nadenken. Als meisje, vrouw draag je een rok, gewoon duidelijk –zondags en doordeweeks– als vrouwelijk herkenbaar. Maar deze grens wil je wel eens wat over? Wat experimenteren waar de grenzen verder liggen? Dan ga je dus verder: wat maakt het nu uit, dat je een nette broekrok draagt? En welke zeurpiet maakt er nu een punt van dat je een fatsoenlijke rokbroek kiest? En het verschil met een bermuda moet je maar eens proberen uit te leggen. Die waait tenslotte ook niet zo omhoog op de fiets. Nu is de legging weer mode. Een pantylegging waar niet zo veel vraag naar blijkt en een broeklegging die beter aftrek vindt. Een legging, eerst als accessoire bij de rok. Straks een rok als accessoire bij de legging. Wie maakt dat verschil nu uit? Niet zeuren, gewoon goed strak met een lekker korte rok erover natuurlijk. Wat wilt u nog meer? Durf daar maar eens wat van te zeggen. Het is toch allemaal goed bedekt? En dat is toch bijbels? Het lijkt nog op een maillot ook. Alleen het onderstuk is ervan afgeknipt en eventueel een kantje eraan. Mooi toch? Afgelopen winter droeg ik hem trouwens ook al, niemand die het zag door die laarzen. Een strakke broek maakt vervolgens natuurlijk niet veel meer uit. Dat verschil is minimaal of eigenlijk niets. Dat is ook waar. Wanneer je daar dan wat aan gewend bent, dan staat de spijkerbroek van je broer je ook best aardig... Eigenlijk vind je op den duur dat het moet kunnen. Neen, niet van de ene dag op de andere. Maar alles went tenslotte! Wat is het verschil steeds in deze kleine stapjes? Wie maakt die grens precies uit? Op de glijbaan is nooit stilstand. Langzaam maar zeker één kant op, naar beneden. Naar de plaats waar satan je hebben wil: een broek gewoon vinden. Het verschil tussen mannelijk en vrouwelijk onzin vinden. Gods Woord maar dicht laten. En niet alleen op dit punt. Het is een proces, een strategie. Ook bij zaken die inderdaad veel wezenlijker zijn. Weg is het verschil tussen kerk en wereld, tussen mannelijk en vrouwelijk. Weg is het gezag van het Woord van God en Zijn scheppingsinzetting. En als er dan ook nog verschillend over gedacht en op gereageerd wordt dan is de verwarring helemaal compleet... Immers, de grenzen zijn niet duidelijk meer. De reacties zijn niet eenduidig meer. Je wilt toch niet ook in eigen kring een uitzondering zijn? Er is er één die lacht, hard lacht! De christelijke ‘zede’, een eenvoudige bijbelse levensstijl zijn we aan het verliezen. Het beslag van het Woord is aan het wijken.”

Gewoon lange onderbroek

maar goed, ik vind een korte legging onder een rok dus gewoon een lange onderbroek. Beetje misplaatste preutsigheid, waarom wel een onderbroek met lange pijpen bekijken, en niet de korte onderbroek ogen zien (voor die 2% van de tijd dat je in een boom klimt of op je kop in het klimrek hangt).
Twee onderbroeken asn heb ik altijd raar gevonden, en dat heb ik ook nooit hoeven dragen, dus ik denk dat mijn moeder het ook al raar vond.

Mea Proefrok

Mea Proefrok

31-03-2012 om 13:52

Haha

Dirksmama, precies dit debat (over roklengtes en wel of geen legging) woedt op de plaatselijke reformatorische school. Uit betrouwbare bron verneem ik dat de directeur briesend een paar meiden naar huis stuurde en de ouders opbelde: of ze hun dochters niet als hoeren van Babylon naar school wilden sturen.

Glijdende schaal

jaja die meiden zitten op de glijbaan naar de afgrond!

Oef mea

Een schooldirecteur die ouders opbelt om mee te delen dat hun dochters er uit zien als hoeren?

"Ik zag een vrouw zitten op een scharlakenrood beest vol godslasterlijke namen, met zeven koppen en tien horens. Ze droeg purperen en scharlakenrode kleren en gouden sieraden, edelstenen en parels. In haar hand had ze een gouden beker vol gruwelijkheden, al haar liederlijke wandaden, en op haar voorhoofd stond een naam met een geheime betekenis: ‘Het grote Babylon, moeder van alle hoeren en van alle gruwelijkheden ter wereld’"

Als je niet op de hoer van Babylon wil lijken, moet je dus geen paarse of rode kleding dragen en die keurige parelketting kan ook niet.

skik

Mea Proefrok

Mea Proefrok

01-04-2012 om 21:49

Mooi citaat

Haha skik, dank je voor het mooie citaat. Wat wordt het vrouwelijk geslacht toch vaak fraai afgebeeld in de grote monotheistische religies.

Ef

Ef

01-04-2012 om 23:02

Dirksmama

"'t Hellend vlak" noemde wij dat vroeger, en ik geloofde toen ook echt dat "hellend" iets met "de hel" te maken had.

Oh wat erg- saambinder

Boehoe, de broek van je broer! Die zit wrs lekker ruim. Tja met dit soort mensen valt vaak niet te praten.
Ik heb een heleboel christenen als familie en vrienden, en ik begrijp aardig wat, maar van zo'n tekstje word ik bijna melig

app-sent

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.