Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

bibi63

bibi63

25-04-2012 om 13:29

Dresscode huwelijk


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kobalt

Kobalt

26-04-2012 om 20:34

Zo leuk (compleet ot)

Ik vind dat zo leuk van dit forum. Een dresscode voor een bruiloft?! Ik ken echt niemand die dat in zijn hoofd zou halen en ook niemand die wel eens naar zoiets toe gaat. Tenminste, ik heb 1 yuppen buurvrouw, die zie ik er wel toe in staat.
Als boerendochter vind ik zo'n dresscode behoorlijk arrogant en onvriendelijk. Net alsof je in een spijkerbroekkie niet goed genoeg bent. Alsof het bezoeken van een bruiloft een stap op een of andere maatschappelijke ladder is. Ik zou niet gaan geloof ik, maar nogmaals, ik ken ook niemand die dat zou doen.
En dan vinden sommige mensen hier een dresscode heel gewoon en zelfs handig. Grappig is dat.

Niet goed genoeg zijn

Kobalt, als jij door vrienden/familie/kennissen wordt uitgenodigd voor een bruiloft met een dresscode dan zou je niet gaan omdat je denkt dat je in je spijkerbroekie niet goed genoeg bent.

Je zou ook kunnen denken dat een bruiloft een feestelijke aangelegenheid is waar iedereen moeite doet om er wat meer van te maken dan normaal, en dat ook in kleding toont. Waarom zo negatief?

Chris

amk

amk

26-04-2012 om 22:10

Anders om juist

je zet er een dresscode op zodat je gasten zich op hun gemak zullen voelen omdat ze niet under of over dressed zullen zijn.
Ik zou me bijzonder ongemakkelijk voelen als ik met mijn coctail jurkje aan kom en de rest is in groot gala of anders om. Een spijkerbroek naar een bruiloft is bij ons not done maar als iemand er een aan zou hebben wordt er ook niets van gezegd.

Kobalt

Kobalt

26-04-2012 om 22:43

Opvallend

Wat ik zo opvallend vind, is dat jullie dit echt normaal vinden.
Ik doe heus wel moeite voor een bruiloft. Ik heb hele mooie sierraden, die draagik dan. En ik draag dan vaak duurdere kleding dan normaal. Een dure spijkerbroek, of misschien wel een broek van een andere stof. Ik koop dan ook een duurder shirt, dan het hema spul watik normaal draag. En ik doe een beetje oogschaduw en rouge op. Maar that's it. En ik loop echt niet voor gek.
Ik heb nog nooit een gelegenheid gehad, waar dit niet voldoende was. Ik ken zulke mensen als jullie, die dit normaal vinden, echt niet. Ik ken zelfs geen mensen die mensen kennen, die dit normaal vinden (snap je hem nog?)
Dat vind ik echt verbazingwekkend. Zal wel een gevalletje klassenverschil zijn.

Sjansje

Sjansje

26-04-2012 om 23:47

Kobalt

Een feest van herkenning! Dit draadje lezend zat ik me echt af te vragen of ik van een andere planeet kom.
Want ik ken dus ook werkelijk niemand (zelfs niet van horen zeggen) die aan dresscodes doet.
De bruiloften (en trouwens ook andere feesten en begrafenissen) worden hier overwegend bezocht door mensen in spijkerbroeken. Soms een jurkje en een man in pak.
Het lijkt me trouwens wel erg leuk, zo'n feest waar iedereen helemaal opgedoft en feestelijk rondhuppelt.
Maar ook hier dus geen herkenning, wel verbazing.

Wisse

Wisse

27-04-2012 om 02:53

(o.t.) wat is dat toch met die spijkerbroeken?

Wat is dat toch met die spijkerbroeken? Een mooie spijkerbroek met een mooi mens er in kan er best leuk uit zien, maar om ze nou werkelijk bij àlle gelegenheden te dragen...

- Ze zijn duur;

- Ze slijten veel sneller dan andere broeken omdat ze 'voorgesleten' (stonewashed) zijn;

- Ze zijn stug en hard, weinig comfortabel tenzij er stretch in zit.

- Bij (zeer) koud weer te koud, bij warm weer te warm.

Er bestaan toch zoveel andere leuke en praktische broeken voor tal van gelegenheden?

Kobalt

Kobalt

27-04-2012 om 07:47

Wisse

Ik geef niet zoveel om kleding. En ik geef er ook niet zoveel aan uit.
Dus heb ik een stuk of vier spijkerbroeken. Eentje voor mijn werk en de rest wissel ik af. Die broeken kun je heel lang dragen, kunnen goed tegen de was en zijn niet vlekgevoelig.
Als ik 'nette' broeken koop, wil ik liever geen donkerblauw of grijs (zwart draag ik nooit), want met een 'nette' grijze of donkerblauwe broek lijk ik op een conducteur of beveiligster. Wit is bij mij geen optie, veel te vlekgevoelig, dan moet ik me na een paar uur weer omkleden.
Dan komt het dus bijna altijd neer op een of andere creme-achtige kleur. En daar zit bij mij altijd binnen een dag dragen een of andere vlek op het bovenbeen, die er nooit meer uit gaat.
Ik ben degene die tegen een pas geverfde deur gaat staan, zich verslikt in tomatensaus en de wijn over tafel gooit. Mijn spijkerbroeken kunnen dat wel hebben. Die sneue cremebroek die ik weleens koop in een opwelling, niet.
Dus vandaar: lang leve de spijkerbroek!

amk

amk

27-04-2012 om 09:57

Kobalt

ik denk niet een klassenverschil eerder een cultuur of regionaal verschil.
Want bij mij varieert het van vrachtwagenchauffeur en bouwvakker tot chirurg en directeur wat er op zo'n feest komt.

Maylise

Maylise

27-04-2012 om 10:01

Dresscode

Op alle bruiloften waar ik geweest ben waar echt een feest was heb ik niemand in spijkerbroek gezien. De enige bruiloften met gasten in spijkerbroek die ik heb bijgewoond bestonden uit een ceremonie in het stadhuis en dan een drankje in de kroeg dus geen echte bruiloft. Op een feest/receptie/diner heb ik nooit iemand met spijkerbroek gezien.

Ik vind een dresscode wel een handige richtlijn omdat je dan wel weet of je in avondjurk moet komen of een mantelpakje. Het is toch fijn om te weten wat min of meer de bedoeling is.

Overigens zou ik ook zonder dresscode nooit in spijkerbroek verschijnen op een bruiloft behalve als dat de dresscode zou zijn Daarom is het dus ook handig om de dresscode te weten.

Op een begravenis vind ik het gewoon onfatsoenlijk om in spijkerbroek te komen behalve wederom op uitdrukkelijke wens van de overledene en/of nabestaanden.

Yura

Yura

27-04-2012 om 10:56

Spijkerbroek

Ik kan me er echt niks bij voorstellen dat je in een spijkerbroek naar een begrafenis gaat of een huwelijk. Nu ben ik een geval apart geloof ik want ik draag nooit spijkerbroeken, ben al vrij stevig en dat wordt in een spijkerbroek nogal geaccentueerd vind ik, maar dat terzijde. Heb het wel een keer andersom mee gemaakt dat de gasten een soort dresscode opdrongen. Wij gaven een feestje toen we 12,5 jaar getrouwd waren, pas vrij laat besproken, allemaal vrij spontaan dus. Ging meer om de band, het eten en het gezelschap dan de kleding, dresscode was helemaal niet ter sprake dus, spijkerbroek was echt prima geweest. Zelf had ik ook nog wel wat in de kast hangen dat kon. Kwamen we er gaandeweg achter dat mijn schoonfamilie (de dames met name) helemaal aan het los gaan was met jurkjes kopen etc (heb het dan overigens over heel veel dames, schoonmoeder, schoonzussen, maar ook veel tantes en nichten), dus ik ben 5 dagen voor het feest nog maar naar een bruidszaak gegaan waar ze ook avond- en cocktailkleding verkochten en heb daar wat uitgezocht. Ik vond het toch niet zo leuk dat het meer zou lijken dat mijn schoonmoeder of -zus het feestvarken was. Mijn man heeft 6 jaar geleden een smoking gekocht die hij wel af en toe nodig heeft, dus dat was makkelijk, die besloot dan ook maar zijn smoking te dragen. Dit leidde dus tot de ongemakkelijke situatie dat collega's van hem in spijkerbroek en trui binnen kwamen en op een gegeven moment aan mijn man vroegen of ze een dresscode over het hoofd hadden gezien. Zij voelden zich hier duidelijk ongemakkelijk bij, volgende keer een dresscode dus, maar dat kan net zo goed blacktie zijn als casual hoor, maar wel om te voorkomen dat men zich ongemakkelijk voelt.
Een tante van mijn man vertelde tijdens ons feest zelfs dat ze haar lange jurk aan had gewild, die ze had gekocht toen ze zelf 40 jaar getrouwd was. Gelukkig bleek ze wat kilootjes aangekomen, want ik had het eigenlijk onbeschoft gevonden als ze die aan had gehad, net of zij het feestvarken was.

Kobalt

Kobalt

27-04-2012 om 11:13

Pff

Nou, ik houd toch al niet zo van feestjes, maar nu blijkt ook nog dat je onbeschoft kunt zijn, als je je te mooi aankleedt. Dat risico loop ik dan gelukkig nooit ☺. Ik vind het maar een ingewikkeld systeem.
Als iemand mijn gast is, maakt het mij echt geen bal uit wat hij of zij aan heeft. Al komt-ie in zijn zwembroek ☺. Lijkt me wel koud, maar dat moet iemand zelf maar weten.
Ik geloof dat ik gewoon het zintuig mis, wat dit allemaal waarneemt.
Ik zou me er echt nooit druk over maken, als de gasten er beter uit zien dan ik. Dat doen ze meestal toch wel. Mijn schoonfamilie gaat altijd helemaal los met veel plamuur, glitters en Kruidvat goud. Lekker laten gaan.

Dresscode

Kijk een dresscode an sich is niet zo'n probleem. Ik zal het niet in mijn hoofd halen naar een bruiloft of begrafenis te gaan in mijn spijkerbroek. Maar het idee dat mensen vinden dat je voor hun "mooiste dag van je leven" diep, dieper diepst in de buidel moet tasten. Want als bijv. goede vriendin wordt er toch wel een vrijgezellendag, een leuk kado en dan ook nog in vol ornaat ( gala) voor de dag zelf verwacht. En als het in gala is moet je ook nog twee outfits aanschaffen, want dat kan overdag natuurlijk niet.
Kijk het kan dan wel voor jou de dag van het jaar, wat...de dag van je leven zijn, maar voor je gasten is het misschien de 16e bruiloft dat jaar.

( Vooral wanneer later het besef komt, he het gaat eigenlijk niet om de trouwdag, het huwelijk zelf is veel belangrijker)

Fiorucci

Fiorucci

27-04-2012 om 11:45

Bruiloft...maylise

Wij hadden een echte bruiloft, met mijn man in een mooie jeans en jasje....)

amk

amk

27-04-2012 om 12:32

Aanname

"Maar het idee dat mensen vinden dat je voor hun "mooiste dag van je leven" diep, dieper diepst in de buidel moet tasten. "

Dat is een foute aanname, je hebt al leuke gala jurken vanaf een euro of 30, je hoeft niet gelijk in Dolce&Gabana aan te komen. En je hoeft ook niet elke bruiloft of feest in iets totaal anders aan te komen. Andere sierraden, sjaaltje of jasje is ook voldoende natuurlijk om er heel anders uit te zien.

En waarom 2 outfits moeten aanschaffen, voor overdag heb je vast wel iets netjes in de kast. Ik hoef ook niet voor elke begrafenis iets te kopen, pak gewoon mijn pak. Doe ik ook voor een bruiloft, andere blouse er onder, andere sierraden en tas en klaar.

Maylise

Maylise

27-04-2012 om 12:33

Fiorucci

Ja, ik weet dat het wel gebeurd. Ik heb het alleen nog nooit meegemaakt terwijl verreweg de meeste bruiloften waar ik ben geweest niet extreem chique waren. Maar goed daarom is een dresscode dus wel handig. Dan weet je ongeveer wat de bedoeling is. Op mijn (vrij eenvoudige) bruiloft hadden we overigens geen dresscode. Ik kan me geen gasten in spijkerbroek herinneren maar dat wil niet zeggen dat ze er niet waren want het is nogal lang geleden.

Een dresscode moet overigens wel een beetje in lijn liggen met hoe chique de bruiloft is. Volledige avond kledij vragen en dan alleen een receptie in een zaaltje aanbieden is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Fiorucci

Fiorucci

27-04-2012 om 13:23

Maylise

Nou, ik heb toch vorig jaar een bruiloft bijgewoond waar men in avondkledij feest vierde....in een zaaltje. maar ik doe nooit aan dresscodes. Ik vind het fijn als mensen bereid zijn te komen, en ik vind hun kleding niet zo belangrijk. Net als in het dagelijks leven dus.

krin

krin

27-04-2012 om 14:32

Het is niet de dresscode

Het gaat niet om de dresscode, die maakt het niet irritant. Een goede dresscode kan inderdaad handig zijn om te weten in welke richting je het moet zoeken bij het uitzoeken van wat je aantrekt.
Het zijn de bruiden (en bruidegommen, maar vast in mindere mate) die hun gasten niet als gasten, maar als figuranten in hun bruidsreportage beschouwen die het ergerlijk maken. Daarom vind ik dresscodes tegen beter weten in wél irritant als je per se in bepaalde kleuren moet komen, en een stuk minder vervelend als ze oprecht als tip bedoeld zijn. En in dat laatste geval is een jurk gewoon een jurk, of die nou 15 of 1500 euro heeft gekost, eerder is gedragen of niet, mooier is dan die van de bruid of niet.
Als je door de kledij van je gasten je feesthumeur laat bederven, heb je zelf iets fout gedaan.

Aïda

Aïda

27-04-2012 om 17:04

Spijkerbroek moet kunnen ot

Misschien iets regio gebonden ofzo??

Maar hier in de omgeving waar ik woon, en onder de mensen waarmee ik contacten onderhoud, kan het heel goed hoor in een spijkerbroek.

Op mijn bruiloft kwamen ook veel vrienden en neven in spijkerbroek.

En toen we mijn vader 8 weken geleden gingen begraven, ging mijn broer en mijn man ook gewoon in spijkerbroek.
Wel een nette spijkerbroek, niet één met scheuren erin want dat vond mijn vader afschuwelijk. Maar gewoon een nette spijkerbroek met een mooie blouse erop.

Wij (spreek namens iedereen die ik ken) willen dat de mensen komen zoals ze zijn, of dat op een bruiloft is of bij een begravenis.

Wel heeft mijn vader vooraf een oom gezegt dat hij fatsoenlijk gekleed moest komen op zijn begravenis. Geen dure broek, maar wel 1 die heel en schoon was.. Maar dit omdat hij daarvoor in een vieze rode trainingsbroek op een begravenis verscheen, dat wilde mijn vader niet voor zijn eigen begravenis. Maar een spijkbroek was prima.

En wanneer ik opnieuw zou trouwen, dan hoop ik dat iedereen komt zoals hij/zij is. Want het is ook fijn wanneer je gasten zich helemaal op hun gemak voelen..

Verbazing

eigenlijk verbaast het mij, die dresscode en het gedoe erom heen, de praatjes als je over -of underdressed zou verschijnen.

Dat is, in mijn beleving, zo totaal niet belangrijk! Natuurlijk verschijn je niet in je oudste kloffie op een bruiloft of begrafenis, maar het gaat toch om de MENSEN zelf, niet om de kleren die ze dragen.

Ik zie geen voordeel van de dresscode, je legt mensen iets op, jij bepaalt wat een ander aan moet..

´t Is me toch wat...Ik snap ook niet hoe dat nou ´gemakkelijk´ kan zijn, ik zie wel vaker hier berichtjes voorbij komen met ´help dresscode, wat moet ik aan?´..dus hoeveel mensen dat nou echt handig vinden?

Sinds wanneer is het uiterlijk van de gasten belangrijker dan wie zij ZIJN??

Beats me...?
Ik hoop van harte dat mensen gewoon komen zoals zij zijn, juist de variatie is LEUK! Op mijn bruiloft of op mijn begrafenis.

Luna

Luna

27-04-2012 om 20:38

Ook zoiets

Ik heb helemaal niets met dresscodes, word er een beetje tegendraads van. Pas een uitnodiging gekregen voor een bruiloft van kennissen. Dresscode: tenue de ville met een toutch of pink. Die touch of pink, daar kom ik wel uit, al is roze echt mijn kleur niet. Maar roze nagellak of een sjaaltje is niet moeilijk en niet duur. Ik heb eens zitten googlen op tenue de ville. Voor dames een mantelpakje of nette jurk. Jurk of rok moeten over de knie gedragen worden. Dat heb ik dus echt niet (voel ik me ook helemaal niet fijn in met mijn maat 52). Ik heb helemaal geen echt nette kleding, heb ik ook voor mijn werk niet nodig. Lastig hoor. Ik vind het echt heel leuk dat we uitgenodigd zijn. Maar géén idee wat ik aanmoet. En geld uitgeven voor kleding die ik verder niet zal dragen gaat me in het geval van een bruiloft van kennisen echt te ver. Komt ook doordat we nu eenmaal een beperkt budget hebben.

Chippie

Chippie

27-04-2012 om 21:22

Luna

Luna, maak je niet te druk. 'Tenue de ville' vat ik op als; netjes maar niet meer dan dat. Ik zou niet in een mini-minirokje gaan maar ik zou met ook niet druk maken om de roklengte en die rok kan ook prima een nette broek met een jasje zijn. Als het vrienden zijn, willen ze niet dat je veel geld uit moet geven als je een beperkt budget hebt. Als jij al een leuke 'touch of pink' aanbrengt, dan vind ik dat al heel attent. (Al zou ik wel denken: lopen alle mannen met een roze stropdas rond?)

Roosje Katoen

Roosje Katoen

27-04-2012 om 21:31

Touch of pink

Ik zou in de feestwinkel een roze boa kopen en een leuk zwart jurkje aantrekken, klaar.
Ik vind een dresscode wel leuk zo lang het zoiets is als 'feestelijk'. Een spijkerbroek op een bruiloft vind ik niet feestelijk, maar als je weet dat iemand altijd een spijkerbroek met t-shirt aan heeft en voor de gelegenheid een spijkerbroek met nette blouse aan heeft getrokken zodat je ziet dat hij zijn best heeft gedaan, dan is het ook goed.
Mensen die verwachten dat je in gala komt vind ik heel irritant, je jaagt je gasten op kosten waar ze niet op zitten te wachten. Want hier wordt dan echt geen jurkje van 30 euro bedoeld.

amk

amk

27-04-2012 om 21:59

Maar

moet je dan het prijskaartje tonen als je binnenkomt?
Ik zie het niet aan een jurk af hoeveel ze gekost hebben. Wel of iemand iets met zorg heeft uitgezocht.

Biene M.

Biene M.

28-04-2012 om 08:00

Tenue de ville

Tegenwoordig valt voor vrouwen een nette broek ook onder tenue de ville.

Verder ben ik het eens met amk: nette kleding hoeft helemaal niet duur te zijn en niemand kijkt naar het prijskaartje. Bij H&M heb je voor € 30,- een nette broek, doe er een leuke blouse bij en je bent klaar. Je moet toch sowieso een nette broek hebben voor als je eens gaat solliciteren of zo?

En ik zal bekennen: bij mijn eerste huwelijk hadden we ook tenue de ville op de uitnodiging gezet. Kort daarvoor waren twee vriendinnen uit dezelfde vriendengroep getrouwd. Ik had het vervelend gevonden dat ik niet wist wat ik aan moest trekken. En ik vond het niet leuk dat er mensen kwamen met spijkerbroeken met vlekken erop en afgetrapte sneakers, ik vind dat gewoon niet respectvol als iemand een groots feest organiseert. Ik geloof niet dat er mensen zijn die kleding hebben moeten kopen door deze toevoeging op onze uitnodiging. Van twee mensen weet ik wel dat ze zich dit keer verkleed hebben voordat ze uit hun werk naar het feest kwamen.

Julie

Julie

28-04-2012 om 09:02

Wiz-zy

Hoe kwam je er dan achter dat je je jurk niet goed genoeg was? Is dat tegen je gezetd?
Ik ben er zelf helemaal niet goed in, kleding en gevoel voor mode enzo. Ik heb ongetwijfeld ook wel eens de plank misgeslagen, maar gelukkig is het nooit tegen me gezegd'

Spijkerbroek

Tja.

Naar mijn idee blijft een spijkerbroek een spijkerbroek. Okee, het maakt wel uit of het er eentje is met of zonder bleekplekken of voorgefabriceerde gaten, maar het blijft een spijkerbroek.

En een spijkerbroek is bij uitstek een casual kledingstuk. Dus (maar da's mijn mening) niet iets dat je aantrekt naar een huwelijk, begrafenis of andere semi officiele gelegenheid. In die zin snap ik wel dat een dress code soms handig kan zijn. Want ongeacht dat iedereen is zoals ie is vind ik het op sommige momenten toch echt wel iets hebben als de manier warop mensen zich voor de gelegenheid hebben aangekleed een stukje extra cachet geeft aan een belangwekkend moment in een mensenleven. En vind ik het ook een stukje versimpeling van onze cultuur en maatschappij dat alles altijd maar moet kunnen en dat je altijd maar jezelf moet kunnen zijn,. ook in hoe je eruit ziet. Net zoals je je op bv een begrafenis op een bepaalde manier gedraagt (want dat is gepast, zo hoort dat) mag je je ook best een beetje gepast kleden, omdat dat zo hoort.

Ingrid

Fiorucci

Fiorucci

28-04-2012 om 11:44

Ingrid

Zeker wat betreft begrafenissen vind ik dat een ieder moet doen waar hij/zij zichzelf prettig bij voelt. Natuurlijk, schoon en heel is een basisprincipe. Maar laatst was ik bij de begrafenis van een oudere vrouw, en haar man droeg gewoon zijn eigen jeans met een mooi overhemd, hij voelt zich daar prettig in. En als er nou een gelegenheid is waarbij dat belangrijk is, is het och wel een begrafenis.
Die dag waren er best veel verschillende outfits te zien, van kostuum tot jeans, en bij de dames van jeans tot jurkje, en niemand die daar ook maar een seconde mee zat, weet ik van de familie.

Wilmsmode

kei leuke korte/lange jurken gala en cocktail voor zeer leuke prijzen, 35 tot 95 euro.
Kijk maar eens op wilmsmode (internet). Staat in het zuiden van het lands op de markt met zeer luxe kraam.
Gr. Rymcke

Maylise

Maylise

28-04-2012 om 15:14

Decorum

Ik stel persoonlijk wel prijs op een beetje decorum. Ik vind het leuk als mensen echt moeite doen om bij de gelegenheid te passen. Natuurlijk hoef je daar geen fortuin aan uit te geven. Tweedehands kan je bijvoorbeeld ook leuke kleding kopen.

Persoonlijk vind ik het fijn om te weten wat de bedoeling is van het bruidspaar. Zelfs als ik dat niet zou weten zou het overigens niet bij me opkomen om een spijkerbroek aan te doen. Dat vind ik gewoon niet passend.

Je kledingstijl pas je aan de omgeving aan. Een spijkerbroek is prima voor thuis of voor naar het bos maar zeker niet voor een begravenis of bruiloft.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

28-04-2012 om 16:00

Nou,

ik ben erg van mooie kleren en heb ook best veel. Maar ik heb ook een gloedhekel aan dresscodes op uitnodigingen. Ik vind het helemaal niet erg om voor een bruiloft iets te kopen, maar dan moet ik het wel verder kunnen dragen. Naar mijn werk ofzo (moet er zeer representatief uitzien vind ik zelf en ik werk ook op zon- en feestdagen). Ik voel een dresscode ook als een belediging eerlijk gezegd, alsof 'men' er niet op vertrouwt dat ik stijlvol zal komen. Ik heb inderdaad ook het idee dat je met zo'n dresscode vooral figureert (wie schreef het hier) in het sprookje van een ander.
Tegelijkertijd ben ik het met jullie algemene opmerkingen over een spijkerbroek niet eens. In ieder geval geldt de gedachte dat het nooit representatief en daarmee geschikt voor bv een uitvaart kan zijn niet voor iedere spijkerbroek. Ik heb meerdere spijkerbroeken, waarvan twee heel prachtige, donker (heel donkerblauw en zwart) die samen met een mooi jasje en een chique blouse echt goed kunnen voor uitvaarten. Zeker met mooie pumps of mooie laarsen. Het is wel zo dat dezelfde spijkerbroeken met andere kleding en accessoires erbij een hele andere uitstraling kunnen hebben.
Verder hebben wij ons een keer op een dresscode vergallopeerd. Zwager trouwde. Wij hadden niet zo heel veel contact met die kant van de familie in die dagen. We hadden het nog gehad over het kopen van een nieuw pak voor echtgenoot en zelf overwoog ik ook nog wat nieuws aan te schaffen. Toen kwam de uitnodiging en die maakte een zeer informele indruk. Er werd verwezen naar een website, waar iets op stond dat dames vooral niet met hakken en bijpassende kleding moesten komen en dat mannen niet te formeel hoefden te zijn. Paste volgens ons ook prima bij het bruidspaar, dus gewoon allerlei informele kleding uitgezocht. Netjes, maar niet heel bijzonder. Wat voelden we ons ongemakkelijk en opgelaten toen het bruidspaar zeer chique was (hoge hoed en jacquet van zwager) en de hele schoonfamilie zeer chique gekleed ging. Ik vergeet nooit de vernietigende blikken van schoonmoeder toen we binnen kwamen. Het bruidspaar gaf overigens meteen aan dat ze het prima vonden, maar met schoonmoeder is het niet meer goed gekomen die dag. Ook al lieten we blijken dat we het echt vervelend vonden en juist dachten in de geest van het bruidspaar gekleed te zijn. Volgens mij hebben we nog aangeboden snel wat anders aan te trekken, maar dat werd ook niet gewaardeerd. Gelukkig was de schoonfamilie wat minder formeel gekleed en een groot deel van de gasten ook, maar vervelend bleef het. Ik heb er wel van geleerd niet te zeer te vertrouwen op kreten op uitnodigingen, maar ook nog even expliciet na te vragen wat nu echt de bedoeling is, zeker als je officieel bij de incrowd hoort. Dan is het wel handig om te weten wat de anderen met de dresscode doen....
Aagje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.