Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

ethientje

ethientje

24-04-2012 om 08:56

Ethisch dilemma over poes (lang)


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
miauww

miauww

25-04-2012 om 14:50

Moeilijk

wil je juist een kat waarbij je die bekende achterdeur open wilt doen om die kat de hele dag buiten te hebben…..en niet binnen schijt en pist…...doet hij het niet!! Moeilijk he die verantwoording nemen voor je huisdier!…..de kattenbak echt moeten verschonen, die lucht en wat nog meer. Errrg lastig om dat allemaal in je huis te hebben de hele dag. Daar heb je inderdaad niet op gerekend en kost veel moeite….en dan vraagt dat beest ook nog eens om aandacht die je niet altijd wilt!!

Breng voor die kat zijn bestwil het beestje terug. Jij houdt helemaal niet van katten en weigert de verantwoording te nemen voor je huisdier. Dat is wel duidelijk! Bij jou geldt meer het motto: ik wil een kat maar niet de lasten! Nee, die zijn natuurlijk voor je buren!

Flauw miauww

om zo alle katten over een kam te scheren. Erg flauw. Elke kat heeft een eigen persoonlijkheid. Het kan gebeuren dat het niet klikt en dat gaat veel verder dan de kattenalgemeenheden die jij hier poneert.

miauww

miauww

25-04-2012 om 15:04

Nee…bromvlieg

je begrijpt me verkeerd. Deze kat blijkt dus geen buitenkat te zijn waar mevrouw zo op gehoopt had…en dan komt ze met allerlei dingen aan die ze niet wil/vervelend vindt die in mijn ogen gewoon bij het verzorgen van een kat horen. Katten bak verschonen, kat aandacht geven….die verantwoording wil ze dus kennelijk niet nemen en sluit aan op mijn beeld van veel katten eigenaren (niet alle natuurlijk) die wel een kat hebben, maar geen verantwoording willen nemen voor hun huisdier.

elsje78

elsje78

25-04-2012 om 15:05

Mauww

in relatie met jouw draadje in off topic snap ik wel dat je boos bent dat anderen hun kat buiten laten poepen, maar de omgeving van ethientje had daar geen problemen mee, dus dit is toch iets anders. Beetje flauw om haar stom mens te noemen, ze komt er toch voor uit? Dat vind ik best dapper, hoeveel mensen kiezen rond de vakantietijd niet voor een vreselijk "oplossing" voor hun huisdier...

Ethientje, overleg eens met het asiel, het is wel belangrijk dat iedereen zich fijn voelt in hun eigen huis!

groetjes

Jemig zeg miauw

Je gaat wel erg kort door de bocht.
Ik snap dat het je mening is maar ik denk dat de starter van het draadje zich al bezwaard genoeg voelt en daarom ook het draadje start onder een andere nick.

Vind je het echt nodig om zo te keer te gaan?

poesiemauw

poesiemauw

25-04-2012 om 15:37

Andersom, zo kan het ook nog!

Ik heb lang geleden van een huisdier afscheid genomen, omdat dit dier geen klik met mij had.........
Het ging om een vogel die zich totaal richtte op mijn man. Vrouwspersonen werden niet geduld. Het dier krijste dan en ik werd aangevallen. Het dier kon dus alleen uit de kooi als mijn man alleen was...Na bezoek aan een dierenarts bleek het een vrouwtje te zijn en moesten we ons geen illusies maken dat we hier iets aan konden veranderen....., voor dit dier hebben we een ander plekje gezocht.
Poesiemauw

Miauww......

Vroeg me zomaar af : Ben jij ook nog altijd samen met je eerste jeugdliefde?

Fiorucci

Fiorucci

25-04-2012 om 16:49

Miauww

Je mag het volledig oneens zijn met iemand, maar iemand uitschelden vind ik laag. Kom gewoon met argumenten,dit voegt niks toe.

Buren?

Ik volg je geloof ik niet Miauww: op welke wijze hebben de buren van Ethientje last van haar binnenkat?
n@nny

Back on track: asielkatten

Asielkatten zijn katten met een geschiedenis en zijn vaak niet de makkelijkste. Het ene asiel gaat zorgvuldiger met de beesten om dan het andere. "Ons" asiel is zo zorgvuldig dat ik geen kat meekreeg Ik was namelijk zo ontaard dat ik wilde dat een kat ook buiten kon zijn. Voor mij een basisvoorwaarde voor kwaliteit van leven(ook voor dieren) voor het asiel een vorm van dierenmishandeling. Maar ik moest met dit asiel en het asiel waar ik uiteindelijk een kat vandaan had een overeenkomst tekenen dat als ik hem weg zou doen, de kat terug naar het asiel zou komen en nergens anders naartoe.

miauww

miauww

25-04-2012 om 19:24

N@nny

Nee, dat zeg ik toch ook niet? Ethientje heeft 'last' van haar binnenkat. Dit had ze namelijk niet gewild. Zij wil juist een kat die vooral naar buiten gaat en zit nu te mopperen dat het een binnenkat blijkt te zijn en zij de kattenbak moet verschonen.

Toke

Toke

25-04-2012 om 20:28

Terug naar asiel

wij moesten ook met eht asiel een overeenkomst tekenen dat de katten zouden teruggaan naar het asiel als het niet zou klikken. Aanvankelijk ging het goed met de twee kittens. Maar na een paar maanden bleek dat de ene kat zich ontwikkelde tot een gezellige theemuts, en de ander een wat verwilderd karakter bleef houden. De kinderen konden bijvoorbeeld niet makkelijk met hasr spelen, ze was gewoon niet betrouwbaar. Ze bleek ook een roofdier, alles wat maar een beetje eetbaar was in huis werd opgespoord en opgegeten. Terwijl er toch ook altijd brokjes stonden. Met het asiel heb ik een paar keer overlegd en uiteindelijk is ze opp hun advies tefuggegaan naar het asiel. Asiel legde uit dat sommige katten zeer geciviliseerd zijn, maar dat andere heel dicht bij hun instinct blijven. En dan past een boederij veel beter dan een rijtjeshuis. Tranen met tuiten hebben we gehuild toen we haar teugbrachten; ik vond het echt erg en voelde mezelf harteloos. Ook toen ik thuis merkte hoe het me opluchtte. Na 3 maanden liet het asiel weten dat ze voor onze wildebras een nieuw thuis hadden gevonden. Een boerderij waar ze wat te veel last van muizen kregen. Ze was er op dat moment een paar weken en het ging heel goed. Pas toen had ik er echt rust mee. Inmiddels hebben we twee theemutsen.
Wat ik ermee wil zeggen: neem contact op met het asiel war ze vandaan komt. Echt, je bent niet de enige, en van 'ons' asiel begreep ik dat ze echt veel liever hebben dat een dier terugkomt dan dat ermee geleurd gaat worden. Juist met jouw ervaring kunnen ze haar gericht herplaatsen. Voor hasr beter, voor jou beter.
Ik vind het ook nogal cru als hier wordt gezegd dat je beter een kat met batterijklepje kan nemen. Wat een flauwekul. Soms pakt het anders uit dan je dacht, het is geen schande om daar verandering in proberen te brengen. Je kunt inderdaad het voorjaar nog even afwachten, kijken of ze met jullie mee naar buiten gaat. Verder: wat doet ze als je haar uit de huiskamer buitensluit. Als je haar dwingt elders te bivakkeren? Kan dat? Maar als er met een paar maanden geen verbetering is, zou ik het adiel gaan bellen.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-04-2012 om 23:05

Mijn avond is weer goed

Net thuis van mijn werk. De kattenbak even snel uitgeschept, slobberkleren aangedaan, mijn vrije avond kan beginnen. Man en kind zitten voetbal te kijken en ik zit hier bij de computer, in de wetenschap dat Miauww nog na zit of ligt te spinnen van haar/zijn constructieve bijdragen aan dit draadje. De openhaard ontbreekt nog, dan was het helemaal af op deze herfstige lentedag.
Oh, wacht even hoor, ik moet even de deur opendoen voor een van onze vijf katten, die wij liever verwaarlozen dan de verantwoordelijkheid voor te nemen uiteraard.

Miauww

Ik zie wat je punt is: de buitenkat die Ethientje eigenlijk wil bezorgt overlast aan haar buren.
Okee, zo ken ik je weer
n@nny

Kan je niet ...

de kattebak steeds meer richting kattenluikje verplaatsen en zo langzaam aan de kattenbak buiten zetten en dan snapt poes lief waarschinlijk wel dat buiten je behoeftes doen veel fijner is als in zo'n stinkende kattenbak?? Wij hebben zelf nog maar 3 katten onze allerliefste en mooiste kat is 3 weken terug dood geschoten door een maffe buurman......

Marieke

Marieke

26-04-2012 om 21:18

Branca2

Wat erg voor jullie! Enige kans dat jullie naast miauww wonen?

Kaaskopje

Kaaskopje

26-04-2012 om 21:54

Nou

Miauww is fel, maar om miauww te betichten van wapenbezit gaat wel wat ver. Ik denk dat er geen poes is die zich durft bloot te stellen aan de boze blik van Miauww. Als blikken konden ... , afijn je kent die uitspraak wel.

Rosase

Rosase

26-04-2012 om 22:51

Ik hoop ook

Dat Miauww haar enige wapen haar ongemeen scherpe tong is.

Niet normaal trouwens die buurman van Branca2. Dat doe je toch niet.

Leuk stukje trouwens, Kaaskopje.

Aangifte?

Branca - wat naar!! Heb je aangifte gedaan?

miauww

miauww

27-04-2012 om 09:15

Pfff n@nny...

of je kunt niet lezen of je bent gewoon dom. Allemachtig: Nogmaals, die kat bezorgd Ethientje haar buren GEEN overlast omdat het beest de hele dag BINNEN zit.

miauww

miauww

27-04-2012 om 09:18

Nou…branca2

ze kan die kattebak beter gelijk in de tuin van de buren zetten….….heeft Ethientje geen last meer van vieze luchtjes want die hebben haar buren dan…...niet te geloven zeg!

miauww

miauww

27-04-2012 om 09:20

Marieke

Let op wat je zegt dame!! Zegt meer over jou dan over mij, bah!

mirreke

mirreke

27-04-2012 om 10:58

Ethientje, even om weer op het onderwerp terug te komen

Het kan ook heel goed zijn dat Poes erg dankbaar is dat jullie haar van het asiel hebben verlost en dat ze daarom zo graag bij je is.
Maar je kunt een kat ook best opvoeden hoor: neem haar af en toe dan eens mee naar een andere ruimte, als ze perse bij je op schoot wil liggen schuif je haar naar de stoel of plek naast je.
Zoals jij het schrijft lijk jij de enige die met de kat van doen heeft. Klopt dat ook? Heb je kinderen? Hoe gaan die met Poes om? Wil ze ook wel eens met een kind mee naar de kamer van dat kind? En daar lekker slapen? Je hoeft ook niet direct op elk miauwtje te antwoorden, vaak legt een kat zich na een poosje bij de situatie neer en gaat daar lekker slapen.
Mocht je het toch benauwend vinden, dan zou ik viavia of via marktplaats proberen de kat een nieuw plekje te geven, alhoewel ik het zelf wel zielig vind. En ik denk echt niet dat een kat heel vreselijke last zal hebben van een leeg huis. Kan het zijn dat jij jezelf teveel verplaatst in haar en probeert haar acties te doorgronden? Vergeet niet, een kat is geen mens.
Overigens: wat een heerlijke kat lijkt me dat...

Fiorucci

Fiorucci

27-04-2012 om 11:40

Miauww

Wil je niet gaan dreigen? Zegt meer over jou dan over anderen,bah!

Pffff miauww

Lekker toontje heb je weer. Ongetwijfeld ben ik veel dommer dan jij en kan ik ook nog eens niet goed lezen. Gelukkig kan ik heel goed knippen en plakken.
Volgt hier een citaat uit jouw eigen werk (zie je eerste post in dit draadje):
"Bij jou geldt meer het motto: ik wil een kat maar niet de lasten! Nee, die zijn natuurlijk voor je buren!"
Kom, omdat ik zo dom ben en niet zo goed kan lezen, ben jij vast wel zo vriendelijk om mij dan nog eens in jip-en-janneketaal uit te leggen wat je precies bedoelt met je opmerking. Want je hebt het niet over de binnenkat van Ethientje, maar blijkbaar ook niet over de buitenkat die Ethientje eigenlijk wil. Onder welke hevige kattenlasten gaan Ethientjes buren dan precies gebukt?
Ik ben benieuwd naar je ongetwijfeld zorgvuldige en heldere antwoord,
n@nny

Branca2

Gecondoleerd nog met je kat. Vreselijk wat sommige mensen doen!
n@nny

ethientje

ethientje

27-04-2012 om 15:49

Het gaat al beter

Ik ben blij dat ik heb gepost en met jullie meedenken. De afbrandpostings laat ik dan maar liggen.
Een groot deel zit natuurlijk in mijn eigen geest, dat wist ik ook wel maar dit heeft dat beter aan de oppervlakte gebracht. Eigenlijk heeft mijn man het goed gezien toen hij net zei, het is net of er weer een baby is. Dat klopt, daar heb ik ook erg aan moeten wennen en dat vond ik moeilijk, en ja, brand maar weer los, nee mijn kinderen hadden geen batterijklepje en het zijn toch hele aardige en gelukkige mensen geworden. Ik moet altijd erg wennen aan veranderingen, ik voel me erg verantwoordelijk, dat leidt dan tot benauwdheid totdat de nieuwe situatie een plekje heeft gekregen. Dat is een patroon in mijn leven realiseer ik me en uiteindelijk komt dat wel goed.
De benauwdheid nu zat hem in áltijd een poes in de huiskamer die iets wil, kattenbak in de huiskamer, het idee dat we niet meer wegkunnen, en het schuldgevoel dat poes misschien niet blij is door mij.
Ik kan gaan bedenken dat ik niet geheel en al verantwoordelijk ben voor poes’geluk, dat we wel degelijk ‘eisen’ kunnen gaan stellen zoals de kattenbak toch over de drempel in de hal gaan neerzetten en misschien steeds een stukje verder (en dan maar hopen dat ze het niet in de kamer gaat doen…), rigoreus van schoot zetten als ik het niet wil, en zo wat meer. Dat idee alleen al geeft al lucht. (Maar ow, het is moeilijk, vooral als ik dan weer denk aan de postings dat je geen kat moet willen als je niet aan de behoeften van kat wilt voldoen…maar toch trek ik voor mezelf dan grenzen…dat mag toch?) En als we een weekendje weggaan kan ik desnoods 2 of 3 bakken neerzetten, dan blijft het ook wel schoon genoeg. En jammer dan dat er even niemand thuis is, dat moet poes maar overleven. Goh, ineens heb ik ruimte voor zulke creatieve ideeën! Want jullie hebben natuurlijk ook gelijk en dat zag ik ook wel, poes is een ontzettend lief beest. Ik begin goede hoop te krijgen dat het wel gaat lukken tussen ons…

Fiorucci

Fiorucci

27-04-2012 om 15:59

Grenzen

Natuurlijk kun je grenzen stellen. Mijn vier katten zouden graag boven spelen/slapen.etc. Helaas, dat vind ik niet goed. En krabben op het kleed mag ook al niet..En echt, een kat kan een weekend doen met een bak. En juist met een kat kun je makkelijk een paar dagen weg!

ishtar

ishtar

27-04-2012 om 16:24

Grenzen

"Maar ow, het is moeilijk, vooral als ik dan weer denk aan de postings dat je geen kat moet willen als je niet aan de behoeften van kat wilt voldoen…"
Je moet niet aan alle behoeften van je kat wíllen voldoen! Ik zwiep de mijne ook rustig van schoot als ik er geen zin in heb, en ik zet ook rustig de ene wel en de andere niet op schoot (hoezo voortrekken ) Boven mogen ze niet komen, op tafel wil ik ze niet hebben, ze mogen niet aan de bank krabben en de jongste wil ook heel graag de tuin uit. pech voor haar (de andere 2 zijn van het type 'ik ben geen kat, ik ben een eekhoorn' en die ontsnappen dus wel uit de tuin.) Ze krijgen eten als ík het etenstijd vind. Maar, ik heb wel het grootste deel van mijn planten uit de vensterbank gehaald, want die lagen vaker op de grond dan dat ze op de vensterbank stonden (hoezo zijn katten altijd voorzichtig?) Nu kan juffrouw Kat rustig en uitgebreid door de vensterbank wandelen. (en kan ik rustig op de bank blijven zitten als ze dat doet)
Toen ik 1 kat had ging ik ook rustig zonder kattenoppas een weekendje weg. Dat ging prima! (en nu wil de buuf best wel eens wat brokjes neerzetten, maar voor een weekendje hoeft ze de bak niet te doen)
Succes met poes! het klinkt alsof het wel goed komt!

Ah joh

.. Bedenk ook: het is maar een kat!
(met het risico dat ik nu gebashed word )

Die kat doet whatever the **** pleases her en als iets haar niet bevalt, merk je dat heus wel. Dan gaat ze ergens zitten pissen of mauwen. Dat vind ik het fijne aan mijn kat: ze gaat totaal haar eigen gang. Voor die van jou is dat wat opdringerigheid, op schoot willen enzo en dan schuif je haar er toch af als je er geen zin in hebt! Gaat ze beledigd met haar rug naar je toe zitten

Mijn kat is meer het type dat jij voor ogen had:
Veel buiten, ook veel honger, af en toe aangehaald worden maar dan ook in je hand bijten, muizen vangen - echt een buitenkat.

Maak je niet te druk, een kat zal niet gauw een depressie krijgen hoor.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.