Home » Forum » Ethisch dilemma over poes lang

Ethisch dilemma over poes (lang)

81 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Merel
Ik draai het altijd om

Ik doe soms ook dingen die de poes niet leuk vindt (en dat vind ik dan zielig), maar dan denk ik weer even terug aan het moment dat ik poes wilde aaien en ze nét (expres volgens mij) buiten het bereik van mijn hand gaat zitten, waardoor ik bijna uitgerekt van de bank val. Als ik haar dan wil lokken of roepen, dan doet ze net of ze het niet hoor. M.a.w. madam doet lekker ook haar eigen zin, dus ik ook.
Volgens mij gaat de poes niet meteen in de woonkamer plassen hoor, als je de bak verplaatst, het slimste is misschien om hem iedere dag 50 cm verder te zetten (sommige poezen zijn echt dom) en dan langzaam naar de plek waar je de bak wilt hebben.

Rosase
Aah

De poes als therapie :-)

Je legt er echt teveel eieren onder. En plasongelukjes? Ja die gebeuren soms wel eens. Wij hebben bijvoorbeeld een heel dom exemplaar. Die gaat wel eens op de kattenbak en vergeet dan haar billen naar binnen te trekken. En plast dan dus voor de bak...

Ja ach, dan kun je boos worden. Maar je kunt ook de kattenbak op een zeiltje zetten en met de glassex aan de slag gaan. Werkt perfect tegen kattenplasluchtjes.

Vonda
Ethientje

Misschien is het inderdaad even wennen geweest. Maar ik vind het wel heel netjes hoe je je gevoel zo eerlijk mogelijk hebt proberen te omschrijven. Ik ben ook een kattenliefhebber en zou deze kat waarschijnlijk juist wel leuk vinden; wij hadden een gewone boerderijkat thuis die vrij onafhankelijk was en later siamezen die veel aanhankelijker tegen je waren en je volgden en tegen je 'praatten' zoals een hondje eigenlijk... maar ik kan me heel goed indenken voorstellen dat het je benauwt zoals het is. Ik zou het gewoon nog even een tijdje aankijken en als het echt niet prettig aanvoelt, echt stappen ondernemen. Bij het asiel het gesprek aangaan over hoe het bij jullie gaat met de poes, en wat dat bij jou teweegbrengt. Dan willen ze vast graag meedenken over ene oplossing. En je kan ook tegelijkertijd zelf zoeken naar een ander thuis. Er zijn vast mensen die juist van aanhankelijke katten houden. Daar kan jouw kat op termijn misschien ook nog gelukkiger van worden.
Sterkte met het proces!!!

Vonda

miauww
Komt hij n@nny…..

"Bij jou geldt meer het motto: ik wil een kat maar niet de lasten! Nee, die zijn natuurlijk voor je buren!"

In Jip en Janneke taal dan:

Ethientje wilde een buitenkat. Een kat die je s'ochtends de deur uit kunt zetten en s'avonds weer binnen laat. Je brgijpt dat zo'n kat zijn behoefte buiten doet; in de tuin van de buren! De lasten zijn dus voor de buurt!
Dat wil zeggen: poepen, plassen en andere ongein die de kat dus NIET binnen doet maar juist BUITEN bij de buren.

Snap je het nog? OK? Gaan we weer verder:

Maar Ethientje krijgt een binnenkat. Potjandorie zeg! Binnenkatten doen hun poepje en hun plasje op de kattenbak die gaat stinken enzo en Ethientje zal aan de bak moeten om die viezigheid te verschonen. Dat wil ze helemaal niet. Tot overmaat van ramp wil deze poes ook nog eens extra aandacht van Ethientje maar dat is bijzaak.

bromvlieg
Miaauww

je leest het allemaal wel erg kattenbakgericht hoor. Baasje van de nieuwe poes woont ruim, zoals ze beschrijft, en de constante aandacht die de poes vraagt is voor haar een groter probleem dan het gebruik van de kattenbak - zo lees ik het tenminste. Een kat die binnen- en buiten leeft doet zijn behoefte binnen en buiten, dat lijkt me bij een ruime woonomgeving (!) geen enkel probleem. Buiten komt wel meer viezigheid voor dan kattenpoep. Hoort gewoon bij het leven.

n@nny
Maar miauwtje toch

In mijn post van 26 april had ik het toch duidelijk over een buitenkat? Ik fris even je geheugen op, met een citaatje uit mijn post "Miauww" van die datum:
"Ik zie wat je punt is: de buitenkat die Ethientje eigenlijk wil bezorgt overlast aan haar buren."
Zou het kunnen zijn dat jijzelf niet helemaal goed gelezen hebt?
n@nny

miauww
Ach n@anny….

In mijn post van 26 april had ik het toch duidelijk over een buitenkat? Ik fris even je geheugen op, met een citaatje uit mijn post "Miauww" van die datum:

"Ik zie wat je punt is: de buitenkat die Ethientje eigenlijk wil bezorgt overlast aan haar buren."

Zou het kunnen zijn dat jijzelf niet helemaal goed gelezen hebt?

Ik heb alles prima gelezen hoor! En als jij ook alles prima gelezen had, had je kunnen weten dat ik het dus niet eens was met je punt en dat heb ik ook uitgelegd.
Aangezien jij prima kunt knippen en plakken, kun je dat zeker ook terughalen….

n@nny
Knippen, plakken en lezen

Okee Miauww, ik knip en plak en jij mag dan terug halen waar je het niet met mij eens bent.

Gaan we nog een keertje: (n@nny in post 26 april) "Ik zie wat je punt is: de buitenkat die Ethientje eigenlijk wil bezorgt overlast aan haar buren."
(miauww, in post van 28 april) "Ethientje wilde een buitenkat. Een kat die je s'ochtends de deur uit kunt zetten en s'avonds weer binnen laat. Je bgrijpt dat zo'n kat zijn behoefte buiten doet, in de tuin van de buren! De lasten zijn dus voor de buurt!"

Ik voeg hier niets aan toe, alleen de opdracht: zoek de verschillen tussen beide standpunten. Veel succes ermee, n@nny

miauww
N@nny

(n@nny in post 26 april) "Ik zie wat je punt is: de buitenkat die Ethientje eigenlijk wil bezorgt overlast aan haar buren."

Nee, dat DOET dat beest toch niet? Waar en wanneer bezorgt het beest overlast? Dus nu even verder knippen en plakken!!

(miauww, in post van 28 april) "Ethientje wilde een buitenkat. Een kat die je s\'ochtends de deur uit kunt zetten en s\'avonds weer binnen laat. Je bgrijpt dat zo\'n kat zijn behoefte buiten doet, in de tuin van de buren! De lasten zijn dus voor de buurt!"

Ja ALS het een ECHTE BUITENKAT was ja! Dan zit die kans er dik in ja. Maar dat IS niet zo want het is een BINNENKAT wat poster niet WIL.

moeilijk he…BEGRIJPEND lezen! Zo en nu stop ik ermee want ik ga geen kostbare energie meer steken in dit domme oeverloze heen en weer gezwam van domme mensen die het toch niet snappen!

Fiorucci
Miauwtje

Gut, wat jammer, we zullen je hoge intelligentie en grenzeloze gezelligheid erg missen...

Mien*
Hoera the troll has left the forum!

;-)

ishtar
Llewela

Ik zou ook niet blij worden van een kattenbak in de woonkamer. En aangezien de poes van ethientje zo ongeveer weigert de woonkamer te verlaten, snap ik best wel dat dat een probleem wordt. Ik neem aan dat ethientje niet in de woonkamer poept;-)

Fiorucci
Ishtar

Mijn katten komen nooit boven, en ik heb er vier. Ik heb drie kattenbakken in de woonkamer, maar dat ruik je echt niet!! kwestie van bijhouden.

Mien*
Llewella

mijn reactie beneden peil?? Heb je alle reacties van Miauww wel gelezen, eerst een haatdraadje van haarzelf, waarin ze taalgebruik bezigde waar je niet blij van werd (understatement)..vervolgens in dit draadje een boel ongein spuien, nee, dat was wel op peil??

Ernstig vermoeden dat Miauww een trol is of was...dus tsja, ik kan mn mond houden (ik heb me meerdere malen bedwongen) maar als zo iemand dan besluit te vertrekken, nou dan klaag ik niet (nog een understatement ☺)

ishtar
Fio

mijn katten komen ook nooit boven (tenzij er een ontsnapt) en ik heb er 3. En we hebben prima kattenbakspul. Toch ben ik blij dat de bak in de bijkeuken staat en dames en heer ook nog genegen zijn zich daar te vervoegen;-)

Fiorucci
Ishtar

Ik heb helaas geen bijkeuken..:))

ishtar
Fio

uit je 'helaas' haal ik dat als je die wel had, de bakken daar ook zouden staan;-)
Ethientje heeft ergens anders wel plek, en 't poezeke weigert om daarheen te gaan. Zou ik van balen. En een ander waarschijnlijk niet.
Ik zat me zo eens 'al mijn huizen(en flats)' voor de geest te halen, en ik heb nergens de bak in de kamer gehad, wel in de gang (in een flat kon dat ook prima) of in de keuken. Dit is ook het eerste huis dat ik de luxe van een bijkeuken heb;-)

Dot
Poezenpsychologie en -pedagogie

Beste Ethientje,

Wat een relaas. Ik doe graag nog een duit in het zakje.

- Poezen die uit een asiel komen hebben vaak een trauma, simpelweg omdat iedere verhuizing voor een poes een trauma oplevert. Jouw poes heeft er dus meerdere: weg bij haar eerste huis, verblijf in asiel, verhuizing naar jouw huis. Het kost een kat over het algemeen een jaar om echt helemaal te wennen. Zowel haar aanhankelijkheid als haar onwil om naar buiten te gaan zouden hiermee samen kunnen hangen. Ik denk dus dat je geduld moet hebben. Goede kans dat ze meer naar buiten durft als het weer lekkerder wordt en jullie ook meer buiten zijn.
- Ook haar wens om in de huiskamer te blijven kan met dit trauma/gewenningsproces samenhangen. Blijkbaar heeft ze de huiskamer geadopteerd als haar veilige plek, haar kamer, haar territorium.
- Dat wil nog niet zeggen dat je dat klakkeloos moet accepteren. Wat je zou kunnen doen is om haar, om te beginnen, 's nachts ergens anders te laten slapen. Wel een plek waar ze warm en droog en veilig kan liggen, maar niet de huiskamer. Daar zet je 's nachts ook haar eten, drinken en kattebak neer. En een kussen of dekentje waar ze lekker op kan liggen. Doordat je haar dwingt, went ze daar vanzelf. In de praktijk kan dat betekenen dat je 's avonds wanneer jullie naar bed gaan, poes en kattenbak en eten verplaatst naar die ruimte, en 's ochtends poes er weer uit laat en de spullen ook verplaatst. Maar misschien kan na verloop van tijd de kattenbak daar ook overdag wel blijven staan.
- Volgens mij hoef je niet heel bang te zijn dat de poes wild gaat plassen als de kattenbak niet in de huiskamer staat. De meeste katten zijn zeer hygiënische dieren die liever op de bak plassen dan ergens anders. Als wij een enkele keer vergeten 's nachts de kattenbak van de gang (waar 'ie overdag staat) naar de huiskamer (waar onze drie katten slapen) te verplaatsen, houden ze het als het even kan op (en voel ik me oh zo rot als ik 's ochtends ontdek dat we hem vergeten waren!).
- Verder kun je, als het je vooral om de stank gaat, silica korrels proberen. Dat is een of ander spul dat in de GFT kan, en extreem geurabsorberend is. Ziet er raar en kunstmatig uit maar is het niet. Wij kopen altijd het merk Magic clean, dat werkt bij ons het beste. Alleen scheppen we wel altijd (als we thuis zijn) de verse drollen uit de bak, dan hoeven we niet te wachten tot de kattenbakvulling de geur heeft geabsorbeerd. Stank van de plas hebben we echt niet meer (en dat bevestigen bezoekers, die ik er wel eens naar vraag).
- Ten slotte (maar dit is al eerder gezegd): een kat kan er best tegen als ze van schoot geduwd wordt. Gewoon doen en je niet schuldig voelen. Ze komt toch wel weer ;-)

Succes met de poes! Ik hoop dat het goed gaat komen tussen jullie.

Groeten, Dot

fratsje
Er is nog hoop

Ik heb al heel wat poezen zien komen en gaan. En heb ook z'n exemplaar als de jouwe gehad. Maar met wat sturing is het alsnog een kat geworden zoals ik ze graag heb. Wellicht helpt het om poes gewoon op gezette tijden een uurtje "buiten" te sluiten? Zo is die van mij langzaam getransformeerd van flatkat naar buiten tijger...

Als het weer straks meewerkt is het ook een stuk aantrekkelijker voor peos om meer buiten te zijn.....

Fiorucci
Ishtar

Ik denk deels. In mijn keuken passen helaas geen drie bakken, dus de woonkamer blijft over. Op strategische niet opvallende plekken, niet naast de bank of onder de salontafel..:)

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.