Home » Forum » Huis leeghalen opkoper

Huis leeghalen - opkoper?

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
maaike
Huis leeghalen - opkoper?

Nu schoonvader naar het bejaardenhuis is verhuisd willen de kinderen het huis in de verkoop doen. Uiteraard met instemming van schoonvader hoor. Maar eerst moet het leeg, en er staat van decennia lang zooi, in alle kasten en op zolder, overal. Schoonvader heeft meegenomen wat hij bij zich wilde hebben en de rest is aan ons.
We willen eerst kijken of er dingen zijn die we zelf willen houden, zal niet veel zijn. En dan blijft er nog VEEL over. We zien er nogal tegen op om dat zelf allemaal te verhuizen naar de kringloop en de gemeentewerf. Kun je een huis laten leeghalen door een opkoper? We hebben niet de illusie daar geld voor te krijgen, het zal eerder geld kosten maar dat mag.
Heeft iemand al ervaring waar ik zo iemand moet zoeken, en al een beetje een idee hoeveel dat kost?

sinas
Helaas

een opkoper vinden valt niet mee, ze komen vaak alleen voor erg goede spullen, en je krijgt er echt geen drol voor. MP zetten voor sommige dingen levert meer op. Maar als het je niet om het geld gaat, zou ik lekker een karretje huren en naar de kringloop brengen.

Mover
Eerst de voedselbank, opkoper de rest

Ik zou eerst de (locale) voedselbank polsen of zij interesse hebben en dat ze kunnen meenemen wat ze willen. Hier is de voedselbank erg blij met huisraad.
Daarna zou ik een opkoper langs laten komen.
Mogelijk zou je nog een kringloopwinkel kunnen bellen en vragen of ze langs willen komen. Hier komt de kringloop het nl bekijken en ophalen als het interessant is. Persoonlijk vind ik ze hier nogal kieskeurig in. Als gemak een rol speelt is een opkoper met geld toe misschien wel het snelste...

maaike
Geen geld

het gaat niet om geld maar om moeite en werk. We hoeven geen geld, er is niet veel van waarde, ouwe kasten en bedden en stoelen, en vooral kasten en dozen vol en nog voller met spulletjes. Het mag WEG!
Jullie kennen duidelijk schoonpapa niet, haha, dat gaan we met een karretje naar de kringloop niet redden. Dat worden véél karretjes naar het afvalstation en veel gesjouw om alles uit huis te krijgen. Dat besteden we liever uit, maar de vraag is dus waar en hoe.

Angela67
Werkstudenten?

hoi Maaike,
opkopers weet ik niet, maar je zou er eens een kunnen bellen wat zij voor 'dienst' verlenen en wie weet krijg je van hen dan weer tips waar je (wel) heen kunt bellen?
Anders huur je paar werkstudenten in met een busje/klein vrachtwagentje en laat je hen in een dag het huis leeghalen en naar kringloop/grof vuil brengen?
Groet,
Angela

maaike
Zoiets, en andere vraag

Mischien is een werkstudent wel iets. Maar ik hoop nog op ervaringen hier met een goed bedrijf.
Andere vraag. We bedachten dat er van het huis natuurlijk een koopakte moet zijn, van 50 jaar geleden. Ergens in 1 van die dozen waarschijnlijk. :-s. Als we die nou niet kunnen vinden, is dat dan echt een probleem? Weet een notaris dan nog te achterhalen dat dat huis echt in eigendom van schoonpa is? Hij betaalt ook nog steeds een klein hypotheekbedrag aan de bank, die is nooit helemaal afgelost.

Fleur Mas
Plaatselijke sufferdje

Kijk daar eens in,hier bieden mensen aan het huis leeg te halen en bezemschoon op te leveren

Fleur
Marktplaats

Huisontruiming

Sawo
Kadaster

Hoi maaike

Huizbezit wordt bijgehouden door het kadaster. Via www.kadaster.nl kan je een kadastraal uittreksel verkrijgen voor een paar euro en zien op wiens naam het huis staat.Je kan daar indien nodig ook de hele koopakte opvragen. Maar meestal regelt de notaris dit bij verkoop.

En wat je huis ontruimen betreft zelf heb ik mijn kennissenkring genoeg mensen die momenteel werkzoekend/geldbehoeftig zijn en daar graag mee zouden willen helpen. Heb je geen neefjes, nichtjes of andere kennissen die je ermee kunnen helpen? En inderdaad je kan tegenwoordig je klussen op marktplaats of andere sites zetten en dan mensen erop laten bieden.

succes

Saar

Rode Vulpeninkt
Open dag?

Studenten, pas gescheiden mensen en anderen die dringend om meubels verlegen zitten, maar ook mensen die van retrostijl houden (ik neem aan dat hij niet het nieuwste van het nieuwste had) hebben misschien wel interesse in de spullen. Hang op verschillende plaatsen duidelijk zichtbaar een oproep op voor een open dag of garage sail "met veel gratis spullen". Als het niet al te ver bij mij vandaan is heb ik als retro-liefhebber misschien ook nog wel interesse in kleine dingen als vaasjes, bloempotten en dergelijke!

Monique D*
Juttersdok

Ik had mijn uitpuilende zolder helemaal laten uitruimen door jongens van het Juttersdok.. er werd niet gekeken of iets geschikt was of niet. Ze namen alles mee en dan werd het daar gesorteerd.
Misschien is het een idee om hen te vragen wat ze voor jullie kunnen betekenen?

Mien*
Kringloop

hier (Groningen) kun je de kringloop bellen of ze willen inschatten of/wat ze willen hebben wat er in het huis staat, zo ja, dan kunnen ze ook inschatten of ZIJ het huis leeg willen halen en bezemschoon opleveren.

Een vriendin van mij is zo van die taak ontheven en het heeft hun geen cent gekost omdat de kringloop dacht genoeg te verdienen aan de spulletjes van opa en dus gratis het huis ontruimden.

bromvlieg
Schoonvader

Schrijf je. Je bent dus aangetrouwd. Wat vinden zijn kinderen ervan? Is iedereen het ermee eens dat ' vreemden' het huis gaan leeghalen? Ik snap best dat jullie enorm tegen de klus opzien, en als schoonpa het niet erg vindt dat jullie een of andere instantie vragen, waarom niet.

Zelf zou ik het een raar idee vinden dat aan anderen over te laten, je weet nooit wat er boven wate komt wat je toch leuk vindt om te vinden.
Succes ermee.

Snuggle's
Wel gratis

Dit kan wel gratis door opkopers gedaan worden. Kijk inderdaad eens op marktplaats. Kennissen van mij hebben het ook zo gedaan met een huis vol 'troep'. Leverde niks op, maar kostte ook niks.

M Lavell
Niet gratis

Het kan alleen maar gratis als dat wat er staat voldoende waarde heeft om het werk en dat wat waardeloos is te compenseren.
Een huis leeghalen kost geld. De troep moet gescheiden worden afgevoerd. Er moet een container gehuurd worden, etc.
Ik heb het twee keer georganiseerd. Een keer gratis: Ik heb de hele familie opgetrommeld om op dag x uit te zoeken wat ze wilde hebben én met de eigen auto een ritje naar de vuilstort te maken.
Zo kwam het huis gratis leeg. Het was een klein huisje (2 kamers) maar kostte toch nog een hele dag met zijn allen.
De tweede keer heb ik een opkoper ingeschakeld. Nee, eerst had ik nog de kringloop gebeld. Die kwamen langs en gaven meteen al aan een groot deel niet te willen hebben! Toen dus die opkoper gebeld. Die heeft alles getaxeerd. Per saldo kwam ik op 1500 euro kosten. Daar heeft die man met 2 man personeel, 3 dagen voor gebuffeld. Het leverde een extra grote container troep op.
En dan had ie wel wat te verkopen, maar maak je geen illusies. Grootmoeders 'antiek' is eerder waardeloos dan waardevol. Mazzel heb je als er redelijk nieuw wit- en bruingoed te halen is. Dat levert wel wat op.
De vraag is dus: Hoe groot is het huis, wat staat er, wat wil de familie hebben.
Pas als de familie alles uitgezocht en weggehaald heeft, kun je een opkoper laten komen voor de rest. Als de familie al de krenten uit de pap heeft gehaald, dan kost het leeghalen zeker geld.
Groet,
Miriam Lavell

M Lavell
Niet alleen de koopakte

Inderdaad, via het kadaster kan alsnog een koopakte gevonden worden als je het in het huis niet vindt.
Maar je bent niet alleen de koopakte kwijt. Je weet niet wat er kwijt is, want je weet niet wat er ligt.
Het is verstandig om, voordat je een opkoper of uitruimer laat komen, eerst met de familie door de spullen te gaan en alle persoonlijke dingen eruit te halen.
Dat gaat ook over gevoelige informatie als paspoorten, bankpassen, spaargegevens, burgerservicenummers, etc.
Je wil niet dat dat soort informatie in vreemde handen valt. Er kan namelijk misbruik van gemaakt worden.
Vergeet trouwens dat setje naaktfoto's van opa en oma niet.
Hoezo, die liggen er niet? Weet jij veel!
Groet,
Miriam Lavell

albana
Kan hier wel

Hier in de omgeving zijn verenigingen die om de clubkas te spekken rommelmarkten houden. Grote rommelmarkten. Die halen alles 'gratis' op en maken je huis gratis bezemschoon. Ze komen niet eens kijken...hun enige voorwaarde is dat je los spul in dozen pakt, evt. leveren zij je die dozen ook. Dat doen ze omdat ze natuurlijk concurentie hebben van de kringloop. Alles gaat met vrijwilligers en soms is de tijd wat ongelukkig (b.v. in de avond na werktijd 2 of 3 keer), maar dat moet je er maar voor over hebben. Zij zoeken naderhand alles uit, sorteren en brengen overtollig onverkoopbaar spul naar de kringloop ;0
Ze adverteren in het plaatselijke sufferdje alhier.
Ze trekken geen vloerbedekking ofzo eruit....Dat is dus het enige dat achterblijft.
Heb zelf een tijd geholpen bij zo'n vereniging, ik was 'sorteerder', hier het metaal, daar het antiek, daar het plastic, daar het serviesgoed, daar de dekens en beddegoed etc.etc.
Maar je moet in je omgeving maar net zoiets hebben.
groeten albana

Jaymza
Hier

Eenmaal naar de kringloop die alles gratis weghaalde, waren wel keurige meubels en weinig rotzooi.
Tweede keer een stampvol huis. Eerst een veilinghuis de goede zaken weg laten halen en veilen en de rest door een opkoper ook met gesloten beurs. Was zelf ondoenlijk.

Jaymza

maaike
Dank

voor de reacties en suggesties.
Als eerste, natuurlijk is alles met instemming van schoonpa. Die heeft alles bij de kinderen gelegd, 'doe maar wat jullie goed vinden'. En natuurlijk hebben de eigen kinderen eerste stem in de procedure, ik informeer hier met instemming.
Kringloop e.d. gaat het niet worden. Goede meubels staan er niet echt meer, die zijn meeverhuisd. Het is vooral kleingoed en de inhoud van alle kasten, dozen en dozen vol met spullen die allang weggegooid hadden kunnen worden, prullaria etc.
Ik voorzie hier ook een hoop gebuffel, dank Miriam voor je indicatie, dat klopt wel met wat ik dacht. Het is een soort verhuizing maar dan van troep uit huis naar de afvalcontainers.
En ja we gaan er eerst echt wel zelf doorheen. We zijn vanmorgen met z'n allen het huis rondgegaan om te kijken welke dingen met emotionele waarde we zelf wilden houden, die zijn meegenomen. Volgende week gaan we alle dozen nakijken op papierwerk wat evt. nog belangrijk is. De huidige lopende adminstratie deden we al voor hem dus die is bekend.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.