Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Een kastje per dag


Nowee

Nowee

17-09-2012 om 13:55 Topicstarter

Ingridt

Foto, foto! Het klinkt heel leuk namelijk.

Nou mensen

Ik ga het iedere dag niet bolwerken. Tenzij we hier een waterdichte methode, zoals ik die zelf al aan Ginny had geopperd, gaan ontwikkelen met Drie Dozen.

Mijn kop staat er ook niet altijd naar, merk ik.

Maarrrr... het witte kastje in de woonkamer ziet er een stuk netter uit, nu alle losse griebel voor de kookboeken weg is en ik ettelijke dunne kookboekjes, wat is dat toch een rare kadogewoonte, heb weggemieterd. Alleen waar laat ik ze? in de schuur? Kringloop?

Boeken...

Ik werk altijd met 3 dozen:

1 weggeven
1 weggooien
1 wegzetten andere plek

Ik zet boeken op bol.com: 2e hands boekenverkoop account.
Spullen verkoop ik op marktplaats.
Weggeef spullen (kinderkleding, speelgoed) aan familie, kennissen en vrienden.
De rest of in:
papier kliko thuis.
kleding in container bij de super
grijze kliko voor de rest
en als het niet past rij ik even langs de grof vuil aanbied station van de gemeente.

Christina

Klein plankje

Heb overigens vandaag een heel klein plankje opgeruimd (20x20cm) van de badkamer kastje....was al jaren niet gedaan

2 wasjes gedraaid, kleding van rekken zolder gevouwen en in kasten gelegd, boodschappen gedaan en tussendoor gewerkt (thuiswerken).

Zo lekker koken; is wel goed zo toch?

Nowee

Nowee

17-09-2012 om 15:15 Topicstarter

Maar beuk

je hoeft niet iedere dag toch? Misschien doe je op andere dagen 2 planken. Ik zie het meer als een soort bewustwordingsdingetje, mèn wat heb ik een plankjes, laatjes, kastjes, doosjes, envelopjes met zooi. Moet je eens objectief om je heen kijken.

En die kookboekjes zou ik gewoon naar de kringloop doen (hoewel, zijn ze leuk?). Ik heb geen dozen maar tassen, tas voor de kringloop, tas voor de psz en boven op zolder staat een doos voor de beurs. Twee keer per jaar wordt hier een tweedehands kleding/speelgoedbeurs georganiseerd en daar verkoop ik altijd e.e.a. Verder staan er onder in dochters kast (een pax natuurlijk) 3 van die witte stoffen bakken, daar doe ik de kleding voor het goede doel in. Als mijn moeder komt, die neemt het altijd mee, dan stop ik het zo in een tas. Toevallig heb ik 2 weken geleden eens kritisch naar mijn eigen sokkenla zitten kijken. Man en kinders verslijten sokken maar ik heb altijd sloffen aan thuis dus mijn sokken slijten niet zo snel. Ik keek dus in die la en telde 36 paar sokken/kniekousen. Hoe belachelijk is dat? Daar gaan er heel veel van naar het goede doel.

Chippie

Chippie

17-09-2012 om 20:15

Al voor dit draadje...

Al voor dit draadje startte had ik zo'n opruimwoedebui. Heerlijk! Ik ben heel goed in dingen uitzoeken die weg mogen. Ik heb dan ook de drie zakken methode: WEGGOOIEN, OPRUIMEN, WEGGEVEN. De kledingkasten van de kinderen heb ik gedaan. Op zich zit daar niet heel veel in omdat ik dat ieder seizoen doe. Ik gooi kapotte broeken, shirts met vlekken en de weessokken weg. Ik ruim de dingen op die niet in de kledingkast horen en heb 2 zakken voor de 2 families die ik blij maak met te kleine kleding.

Wat ik lastiger vind is dat ik heel goed ben in zooi die weg kan verzamelen maar dat het dan nog wel een tijdje duurt om dat echt uit te zoeken volgens het systeem. Uiteindelijk vis ik er wat dingen uit die ik niet weg wil doen en de rest mieter ik in de kliko. Ik heb ook geen zin om iedere maand langs de Kringloop te rijden.

Die bol.com tip vind ik een goeie maar... dan heb ik dus alles uitgezocht wat weg kan en dan moet ik die zooi nog bewaren totdat het verkocht is. Grrr!

Dus ik weet niet of ik een type ben voor 1 plankje per dag...

Even lui hoor....

http://www.google.nl/imgres?q=regenpijp+schuifsok&hl=nl&rls=com.microsoft:nl:IE-Address&rlz=1I7DANL_nl&biw=1440&bih=717&tbm=isch&tbnid=b4XTBxU3ONmQbM:&imgrefurl=http://pieksma-parts.nl/schuif-en-steeksok/7375-schuifsok-2xrubber-32-332927.html&docid=faBgZthE1RYRlM&itg=1&imgurl=http://pieksma-parts.nl/7375-4609-large/schuifsok-2xrubber-32.jpg&w=300&h=300&ei=YHhXUNrMO-in0AXyuoDIBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=376&vpy=148&dur=134&hovh=225&hovw=225&tx=105&ty=124&sig=111941188265860335661&page=1&tbnh=167&tbnw=179&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:1,s:0,i:73

jemig, wat een link.

Nou, van dit soort dingen heb ik er dus een stuk of 7 op de muur geschroefd. Boven de schoenenkast. Random, dus geen strakke patroontjes. Er zit een kunststof dop aan een kant, dus hoppa, erdoorheen geschroefd en zo tegen de muur. Echt leuk. Werkje van niks, en we waren volgens mij voor 25 euro aan materiaal klaar. De kinderen oefenen al in sleutelwerpen van een afstandje (met hun mobielen zijn ze iets voorzichtiger)

Ik vond het een geniaal idee.

Ingrid (beschuitbussen waren mijn andere optie, doen het vast ook leuk, en hebben al een bodem. Helemaal een eitje om te monteren. Kun je bij de action vast nog goedkoper scoren dan stukken regenpijpverbindingsdingesen. Maar ik vor de industriele 'look' wel leuk passen in onze hal.

Ingrid

Chippie

Chippie

18-09-2012 om 01:52

Toch aangestoken...

Op de terugweg heb ik in de badkamer nog wel wat meegegrepen wat wegkon (badzout, oude bekers, vage tubes, tandenborstels weggegooid, make-up van 2 jaar oud, etc). Alle flessen en tubes duur doucheschuim-voor-een-speciale-keer-etc in het mandje gezet om morgen te gebruiken! Want anders komt het nooit op. Morgen het badkamerkastje maar even schoonmaken.

Vraagje: oudste is 10. Zouden jullie spullen voor het moment dat hij op kamers gaat bewaren? Ik heb nu een stapel handdoeken (verkeerde kleur, verder niets mis mee), goedkoop bestek van IKEA (tbv vakantie, nog nooit gebruikt), een paar pannen (we gingen over naar inductie en moesten andere pannen aanschaffen) etc. Kampeerservies (2 dagen gebruikt, we gaan waarschijnlijk nooit meer kamperen maar wie weet de kinderen?). Mijn verstand zegt: weg ermee (Kringloop) en gooi er straks 100 euro tegenaan. Maar ergens staat me dat ook tegen. Ze staan me nu niet echt in de weg (ga er wel een aparte box voor aanschaffen)

Enne, ik heb een tik. Ik wil allemaal dezelfde handdoeken, theedoeken, glazen, kopjes, borden, kleerhangers, etc. Wat doen jullie dan met die 8 handdoeken, 3 x 2 verschillende kopjes, 3 ontbijtbordjes, 5 dinerborden, etc? WEGGEVEN?

Rafelkap

Rafelkap

18-09-2012 om 07:11

Chippie

Ik heb ook nog wat kopjes, pannen en bestek van toen ik nog alleen woonde en heb zoon (7) al gezegd dat dit later van hem is als hij uit huis gaat. 100 euro is veel als je 18 bent. Als het niet in de weg staat..
Voor de rest: bewaren voor uitset kind of naar de kringloop.

Handdoeken zijn wel altijd handig op vakantie, zou ik niet zo snel wegdoen.

Chippie

misschien nu die spullen aanbieden aan iemand die net zelfstandig is gaan wonen of volgend jaar op kamers gaat?
Zo ben ik afgelopen jaren ook van overbodige handdoeken en keukengerei afgekomen.

Kast jongste

Heb kledingkast van jongste opgeruimd. Niet haar eigen kast, want die doe ik (of zij) al met regelmaat. Maar haar 'reservekast'. Daarin bewaard ze alle kleding die ze nog 'even' wil houden, waar ze (nog) geen afstand van kan doen...Staat ook niet op haar kamer, je snapt het al...vol met te kleine kleding. Met sommige dingen had ze nu nóg moeite...t-shirtjes waar haar lange armen stakerig uitstaken en een blote navel lieten zien, maar tóch willen houden voor je weet maar nooit. Afijn net zo lang gepraat tot het voor 80% weg kon. En de rest haar in haar eigen kast laten opruimen. Schoongemaakt ook nog! Staat nu klaar om mee te gaan met textielinzameling.
Nog even over overtollige goederen die té goed zijn om naar een kringloop of afvalbak te doen. Ik geef ze meestal wel weg....Aan jongeren die gaan studeren meestal. En zet het 'spul' meestal bij elkaar, zodat ik weet waar ik dat heb. Wil daar nu die lege kast van jongste voor gaan gebruiken en wie weet voor oudste (18) die opeens ook begint met plannen over 'op kamers'. Is ook goed,maar ik ga niet 10 jaar zulke dingen bewaren. Na zoveel jaar is het oudbollig, de rek eruit, het weer erin etc.etc. En daarom geef ik het als ik van anderen hoor dat jongeren op kamers gaan het gewoon weg.
Nu eerst die zak aan straat zetten (staat in garage klaar) voordat ze al langs komen en ik ze mis.
groeten albana

Energie moet stromen...

Daarom geef ik zelf veel weg. Uitzet voor over tien jaar is een twijfelgeval. Het zou natuurlijk veel gunstiger zijn als het spul de komende tien jaar al in gebruik zou zijn. En dat onze kinderen tegen die tijd ergens anders weer de overschotten kunnen wegdraaien.

Als je altijd alles hetzelfde wilt hebben ligt de keus, de beslissing, imho vooral aan de voorkant; wil je bljvend dezelfde sets dan kan je kiezen voor dure merken die je kan bijkopen. Wil je telkens weer wat nieuws tsja, dan hoort daarbij dat je voortdurend spullen weggeeft, weggooit of op zolder zet. Dan rolt de energie erg hard en moet je meer geld en moeite in de cyclus investeren.

Rafelkap

Rafelkap

18-09-2012 om 09:48

Nostalgie

Bij mij zijn die pannetjes van goede kwaliteit van mijn ouders geweest. Het bestek is van een oudtante. Dus ook nostalgie. Neemt niet veel ruimte in. Het is ook geen complete uitset.
Ik ben er niet voor om maar alles weg te smijten, ik ben er meer voor om te waken wat er binnen komt
Dezelfde handdoeken of allemaal hetzelfde servies, het maakt mij geen bal uit. Sieraden of bloemen hoef ik ook niet. Wel iets teveel schoenen (minder dan 10 paar) Wat dat betreft ben ik een koopje voor mijn echtgenoot

Vera*

Vera*

18-09-2012 om 10:11

Mokken

Hier worden de grote en de kleine mokken van de Hema gebruikt. Je kunt ze kopen in allerlei kleurtjes. Dat is erg handig aanvullen
Ik heb gisteren trouwens een la en een plankje in mijn kastje bij de computer opgeruimd, leeg geruimd (en weggegooid) is een beter woord.

Hanny61

Hanny61

18-09-2012 om 12:03

Uitzet

Aangezien de kinderen van mijn vrienden en familie ouder zijn dan die van mij, heb ik veel spullen aan hun gegeven toen zij op kamers gingen. Inmiddels is mijn oudste 18 en bewaar ik dingen voor hem. Het staat niet in de weg en ik denk dat hij het heel fijn vindt om goede spullen te hebben als hij op kamers gaat. Ik heb speciaal voor hem (maar ook alvast voor zijn broer van 15) zegeltjes gespaard voor goeie messen. Mijn ervaring in studentenhuizen is dat er nooit goeie keukenmessen aanwezig zijn.

Guinevere

Guinevere

18-09-2012 om 14:35

In welke draad gaan we nu opruimen?

Waar gaan we nu over opruimen praten, want zo is het ook niet handig, 1 draad hier en 1 in gezellig...
Over dat bewaren voor "op kamers": misschien wil hij helemaal niet op kamers over een jaar of 9. Of hij koopt dan toch liever een eigen servies, of hij vindt hetgeen jij hebt bewaard gewoon niet mooi. Bestek en pannen zijn wat minder smaakgevoelig vind ik zelf.
Maar wie weet koopt ie dus liever een kant-en-klaar-alles-erop-en-eraan-set van IKEA ofzo en heb jij jarenlang voor niets alles bewaard.

Tirza G.

Tirza G.

18-09-2012 om 16:42

Hanny61

Dat er geen goeie keukenmessen in studentenhuizen zijn komt omdat ze amper koken Een beetje gerommel in de marge. Het is niet meer te vergelijken met vroeger, je kunt tegenwoordig álles voorgesneden kopen.

Tirza

Hanny61

Hanny61

18-09-2012 om 19:15

Tirza

Ja, voorgesneden groente, daar zul je wel gelijk in hebben. Ik heb nog geen ervaring met kinderen op kamers.
Nou ja, laat mij dan de illusie dat ik mijn jongens faciliteer met goede keukenmessen. Slechte messen zullen dan niet meer een excuus kunnen zijn om niet zelf te snijden

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

18-09-2012 om 20:05

Gisteren

De dekenkist uitgeruimd en schoongemaakt. En vooral dat laatste was echt nodig. Wat kwam daar een bende onderuit.

80% van de magazines waren van 2011 of eerder en die heb ik richting oudpapierbak geschoven. En de 2 die wel de moeite van het bewaren waard waren liggen in de krantenbak.

Qua spelletjes viel het wel mee. 2 spelletjes richting opslag (oudsten te groot voor en jongste nog te klein) en een stuk of 5 kleintjes in de grote spelletjeskast gelegd. Rest netjes afgepoetst en teruggelegd. En nu is ie nog maar half vol. Denk dat ik hem maar aanvul met dekens (bedenk ik me opeens).

En dan vandaag: op het werk ruimen is niet gelukt. Het was een heftig dagje en ik ben eigenlijk wel moe. Eerst maar eens de kinderen in bed en dan maar eens kijken.
Denk dat ik een bak met speelgoed van de jongste neem.
Op de grond en weer inruimen, en dat dan voor de tv. Zo erg kan dat toch niet zijn?!

Nowee

Nowee

18-09-2012 om 20:14 Topicstarter

Vandaag

Vandaag is er een plank van de boekenkast opgeruimd. Ik wilde alle boeken bewaren, dus er ging niks weg.
Ik heb het al eerder gezegd: ik snap niet waarom er een draadje in gezellig is geopend, opruimen hoort voor mij bij huishouden en als forumbeheer het anders wil dan verplaatsen ze het draadje wel.

Hier geen kastje

want hele dag gewerkt. Maar het is een enorme stimulans om het mooie witte kastje naast de tafel te zien. Wat scheelt dat toch om wat kleine grutjes weg te halen!

En ik blijf braaf Savon volgen, de Baas der Kasten!

oregano

oregano

18-09-2012 om 21:11

Ik doe mee!

Zit al een tijdje op mijn nek, we groeien het huis uit zolang we nog geen groter huis hebben gevonden. Dus....de laden, kasten etc etc worden steeds voller. Zondag heb ik het keukenkastje opgeruimd met de boodschappen. Dus er is een begin. Nu moet het kruidenkastje als volgende want de potjes vallen nu steeds op mijn hoofd als ik er iets uit pak.
Maar elke dag gaat niet lukken als ik werk, planning is op mijn vrije dag op de vrijdag, ook al is dat al de 'huishouddag', een plank per keer moet lukken en misschien nog eentje in het weekend of een la.Ik ben nogal een verzamelaar
Succes iedereen met het opruimen,
Groet oregano

Nowee

Nowee

18-09-2012 om 21:54 Topicstarter

Hé beukje

Ik heb het ook niet zelf bedacht hè! we hebben trouwens vandaag, na een dierentuinrondje, wèl weer een hele tas naar de kringloop gebracht. Ik vraag dat dan aan mijnheer Savon want als ik daar naar binnen ga kom ik er geheid weer met iets anders uit.
Ik heb trouwens ook mn bestelling van Lobbes opgeruimd, die stond ook al 4 dagen in de gang. En nu zit ik te breien en uiterst tevreden naar 2 planken in de boekenkast te kijken (ik kijk zeer selectief.....).

Chippie

Chippie

18-09-2012 om 22:15

Zolder is nog een zooi...

... maar gelukkig heeft de bergzolder een deur!

Vandaag een enorm drukke, heftige dag op werk (er komt een ontslagronde aan). Maar nu ik dit lees, wil ik toch wat doen. Ik heb tadada de WC opgeruimd. NIet dat dat nu een enorme bende is/was. Een pen, een wc-rolletje, een kindertekening en minibadeendje (hoe kom je er aan en hoe kom je er weer af?) weggegooid. Een leeg Brise-dingetje van de muur afgepeuterd en eindelijk het zeepdingetje bijgevuld. Langs de kapstok nog zo'n wees-kleerhanger (ik wil in elke kast of kapstok gelijke kleerhangers!) weggemieterd. En drie jasjes (colbertjes) naar de kledingkast verhuist (oh nee, om eerlijk te zijn, hangen ze over de rand van het bed).

Oh ja, ik leg ook een KOPEN lijst aan in telefoon. Voor wc wil ik een mandje voor losse dingetjes (tampons, billendoekjes, kleine toiletverfrisser) en eindelijk een verjaardagskalender gaan kopen.

Morgen - vrije dag - maar eens een keukenkastje aanpakken. En ik ga eens koken met zo'n pakje dat je drie jaar geleden hebt gekocht maar nog steeds niet hebt gebruikt...

Haha

De WC opruimen! Meesterlijk! Wat een wereldidee.

Chippie

Chippie

18-09-2012 om 22:38

Lach jij maar rode beuk

Ik heb een tevreden gevoel (had ik wel even nodig naar deze k-dag op mijn werk) en een opgeruimde wc. En uh, ik kom vaak genoeg een enorme zooi tegen op wc's.

Chippie

Chippie

18-09-2012 om 22:41

En...

Mijn wc kent een officieel plankje (ivm inbouwreservoir). Hoe moet ik anders die 365 dagen vol krijgen?

Serieus compliment

Chippie, ik moest er echt om grinniken gisteravond. Ik vond het een goed idee.

Wij hebben twee muren van de WC met geschilderd softboard behangen, als prikborden, en na een paar drukke jaren heb ik ze geschoond. Er is niet zoveel bijgekomen en wat er hangt is achterhaald. Terwijl ik wel al weer knipsels heb liggen die erop kunnen.

Dus ik ga je suggestie bewaren voor mijn volgende werkdag.

Nowee

Nowee

19-09-2012 om 09:36 Topicstarter

Maar chippie

als jij moeite hebt om 365 dagen vol te krijgen ben je hier altijd welkom hoor!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.