Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Vera*

Vera*

27-09-2012 om 08:17

Raadsel: waar is de kat?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Esther

Esther

28-09-2012 om 13:51

Kan best nog in huis zijn

Onze kat heeft wel eens een paar dagen achter de keukenkastjes gezeten. Had daar blijkbaar iets zien bewegen, zich erachter gewurmd, en kon toen niet meer terugkomen. Ik zag op een gegeven moment een pootje vanonder een kastje vandaan komen, heb toen de achterwand van een kastje verwijderd, en daar was ze! Hongerig maar gezond. Dus het kan wel...

Nou miauwt deze kat heel weinig, anders had ze dat wel gedaan terwijl wij de keuken aan het doorzoeken waren. Miauwt jouw kat makkelijk?

Mea Proefrok

Mea Proefrok

28-09-2012 om 17:58

Achter het bad

Ik paste eens op de poezen van een mevrouw in Amsterdam-Zuid. Bijzonder dure katten ook nog en zo geliefd dat mevrouw bijna niet weg kon komen van de heimwee a priori. En toen was kat 1 kwijt. Bleek achter het bad te zijn gekropen. Mevrouw kwam toen helemaal terug van vakantie om hem eronder vandaan te roepen, want wij hadden het al 24 uur geprobeerd met echt alle trucs die we konden bedenken en kat 1 bleef zitten waar ze zat. En om nu het bad te slopen is ook zo wat.
Gelukkig zat die mevrouw in Friesland en niet in Peking ofzo.

Anonix

Anonix

28-09-2012 om 19:33

Wat rot

Hier is het ook wel eens gebeurd, dat we 'n kat kwijt waren. Nota bene de week dat we waren verhuisd en ook nog eens een jonge kat. We zijn de hele buurt afgelopen, maar de kat bleek onder de vloer te zitten. In de trapkast zat 'n klein gaatje en daar was ze doorgekropen... Deze kat heeft ook wel eens in een hoog kiepraampje gezeten en in de dakgoot. Haar broer zat 'n week opgesloten in de schuur van de buren. Het waren kleine avonturiers

Andere kat is wel eens een kleine week kwijt geweest, ook in huis. Die lag in een kledingkast omdat hij ziek was. Toen hij zich weer wat beter voelde kwam hij weer tevoorschijn.

Ik hoop dat je 'm snel terug hebt!

Kaaskopje

Kaaskopje

29-09-2012 om 00:29

Vera

Het duurt nu al best lang dat je kat weg is, maar ik zou de hoop nog niet opgeven. Wij hebben een kat na weken teruggekregen. Mevrouw was op de een of andere manier in een wijk terechtgekomen die blijkbaar te ver van huis lag om de weg terug te kunnen vinden. Een theorie van ons is dat kat per ongeluk in een auto is geklommen of zo. Maar na een maand werden we gebeld door Stichting Zwerfdier (zo heet dat hier) dat er een kat was gevonden die aan de omschrijving voldeed. Wonderbaarlijk toch?
In een eerdere situatie was een kat tijdens het vuurwerkgeweld op 1 januari tóch ontsnapt. Kat kwam 2 dagen later aanzetten en 9 weken later hadden we 5 katten in plaats van 1. De lellebel.
Als je een opsporingsboodschap wilt verspreiden, zou je ook een bericht op Buurtlink kunnen plaatsen en een melding van vermissing doorgeven op amivedi.nl. Als je een Facebook-account hebt kun je daar een foto plaatsen en vragen of mensen de foto willen delen.
Ik weet dus hoe het is als een kat wegblijft. Je blijft alert, want je weet maar nooit. Wij hebben drie keer het geluk gehad dat een kat weer terugkwam. Een keer helaas niet. Ik hoop van harte dat jouw kat weer terugkomt.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

29-09-2012 om 09:20

Vera: ken je amivedi?

Als ie nu echt weg is, en die kans is nu best groot, dan kun je hem aanmelden bij Amivedi. Die houden een databank bij van alle vermiste en gevonden huisdieren.

Wij zijn verschillende keren een kat kwijt geweest. Meestal kwamen ze terug, soms niet. Het kan dus nog alle kanten op. Eentje is er bij ons ook een maand weggeweest. En die stond dus op een gegeven moment weer fris en fruitig voor de deur. Geen idee waar ie al die tijd is geweest.

Vera*

Vera*

30-09-2012 om 11:12

Helaas

Kat is nog steeds niet gesignaleerd. Wij hebben briefjes opgehangen en alle instanties ingelicht. Nu kunnen wij niets anders doen dan wachten.

Kaaskopje

Kaaskopje

30-09-2012 om 19:31

Naar voor jullie

Dit is echt een ongelukkige situatie. Het geeft veel onrust, doordat je steeds denkt dat je de kat hoort. Ik hoop dat er snel uitsluitsel komt. Negatief of positief, maar dan weet je het.

ishtar

ishtar

01-10-2012 om 08:35

Wat naar!

Wij waren ook eens een kat een paar dagen kwijt, die zat ook in de schuur van een van de achterburen. Dit is altijd mijn angst tegen vakantietijd, dat er een opgesloten raakt ergens en de bewoners dan op vakantie gaan... Even een rondje buren afgaan kan dan wel helpen.
Heb je Amivedi al gebeld? Dierenambulance, dierenasiel? Met een beetje geluk heeft iemand m gevonden en daar afgeleverd.
Een andere kat van ons was ook verdwenen, die is na 3 maanden door iemand die een paar straten achter ons woonde gevonden, en via de dierenambulance weer thuisbezorgd.
Ik hoop dat t beestje snel weer opduikt!

Vera*

Vera*

01-10-2012 om 09:01

Gek

Wij hadden deze asielkatten pas 2.5 week maar het leek wel of hij er al vee langer was. De poes is er nog en mag voorlopig (zo lang mogelijk) toch echt niet naar buiten. Ik moet er niet aan denken dat die ook de pootjes neemt.

Rafelkap

Rafelkap

01-10-2012 om 09:01

Vera

Sterkte Vera! Moeilijk dat wachten! Hopelijk heeft je kat een chip of bandje om zodat mensen hem thuis kunnen brengen.
Ik heb zelf ook jaren geleden een jong katje thuis gebracht, die had zo'n kokertje om waarin een briefje zat met het telefoonnummer.

Kaaskopje

Kaaskopje

01-10-2012 om 12:56

Vera

Hoever is het asiel van jullie huis?

Vera*

Vera*

01-10-2012 om 14:10

Kaaskopje

Het dierenasiel is ongeveer 15 minuten met de auto. Asieldieren krijgen ook een chip waarvan bij het aflezen van de code al direct duidelijk is dat het een asieldier is.
Wij wachten maar af, de ander komt steeds meer los en wordt daardoor steeds leuker.

Kaaskopje

Kaaskopje

01-10-2012 om 14:18

Dat is een behoorlijke afstand

Maar misschien kan het helpen om langs die route flyers op te hangen. Je weet maar nooit.

Wat balen zeg

heb je wel alle schuurtjes in de omgeving mogen in gaan ? Hier is onze poes 11 dagen weg geweest, ze kwam opeens met olie en broodmager weer uit zichzelf thuis. Nu wist ze ook de weg want we woonde er toen een half jaar, heel rot dit.

Het asiel is op de hoogte neem ik aan ?

Fiorucci

Fiorucci

01-10-2012 om 14:57

En hier.....

Onze poes, weggejaagd door een van onze katers, kwam na twee maanden eindelijk weer thuis, vol teken, oormijt en vermagerd. Het kan dus echt nog na zo'n lange tijd.

Stenna

Stenna

02-10-2012 om 14:32

Vraag eens

aan alle buren of je eventjes in hun schuurtje of garage mag kijken. Wij hebben eens een kat gevonden in onze garage (de gezocht briefjes hingen al op de lantarenpalen), die wij gemiddeld maar 1x per week of nog minder opendoen in de zomer. Geen idee hoe lang het beest er al zat (we waren wel van de muizen af, een klein poosje), hoe hij erin gekomen is of, nog raadselachtiger, er daarna niet meer uitkon?
Baasjes waren niet eens blij toen ik 'm terugbracht, eerder achterdochtig en beschuldigend, alsof wij de kat daar expres hadden opgesloten ofzo. (wat betreft die muizen eigenlijk geen gek idee, bedenk ik nu, af en toe een kat van de buren een paar nachtjes gijzelen. Grapje hoor).

In een boom?

Daar vonden we de onze terug, nadat hij anderhalve dag "kwijt" was geweest. De hele dag gezocht en geroepen, maar pas 's avonds durfde hij van zich te laten horen vanuit zijn hoge schuilplek.
Tja, de aantrekkingskracht van een duivennest was onze jonge (en blijkbaar motorisch gestoorde) kater teveel geworden.
n@nny

Vera*

Vera*

05-10-2012 om 10:32

Dood

Er kwam net een telefoontje dat de kat dood gevonden is. De plek waar hij lag was eigenlijk nog redelijk vlakbij.
We gaan maar een nieuwe uitzoeken in het asiel.

Vic

Vic

05-10-2012 om 10:34

Ah nee

Wat rot, Vera!

krin

krin

05-10-2012 om 11:04

Triest

Wat sneu voor het beest, en voor jullie. Aan de andere kant: wel prettig dat hij gevonden is. Anders blijft die onzekerheid zo knagen, zeg ik uit ervaring.

ishtar

ishtar

05-10-2012 om 11:19

Aggossie

wat akelig!
Zeker goed dat je het nu weet(ook hier die onzekerheidervaring), maar wel verdrietig nieuws.

pooh bear

pooh bear

05-10-2012 om 13:31

Hè bah

Wat een naar berichtje zeg. Veel sterkte ermee

Akelig zeg

jeetje wat enorm akelig dit. Overreden ??

sterkte en succes met het vinden van een nieuw poezenbeest, gelukkig is er keuze zat in het asiel !

Fiorucci

Fiorucci

05-10-2012 om 14:26

Bah

Wat een nare afloop! Sterkte.

Rafelkap

Rafelkap

05-10-2012 om 17:12

Vera

Wat naar! Sterkte!

Kaaskopje

Kaaskopje

05-10-2012 om 17:41

Sneu

Sneu dat het zo is afgelopen. Sterkte daarmee. Ik zou een nieuwe kat niet overhaasten. Eerst dit even laten bezinken.

Ach

jeetje, dan is ie toch naar buiten geglipt..eerst maar eens je huis checken voor je een nieuwe kat krijgt? Sterkte, dit zijn altijd van die nare dingen..

Wat jammer

Jammer dat-ie dood gevonden is, maar ook jammer dat je ook nog niet weet hoe-ie nou naar buiten geglipt is?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

05-10-2012 om 21:49

Ach wat naar nou!

Dit zijn nooit leuke dingen.

Guinevere

Guinevere

06-10-2012 om 09:39

He, wat rot. Arm dier. Was het een aanrijding?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.