Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Maarlen

Maarlen

30-10-2012 om 14:45

Parkeerboete: bezwaar gegrond?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Tirza g

Ha, ik zag die tekst vanmiddag bij de Feanse super nog staan en dacht aan dit draadje:

'Si vous prenez ma place, vous prenez mon handicap'.

3 vd 4 plekken waren vrij trouwens. Maja, eindeloze discussie dit. Over een paar weken ben je het vergeten.

suus36

suus36

31-10-2012 om 21:32

Noodgeval

Ik heb 2 snelheidsovertredingen begaan toen ik naar mijn zus haar sterfbed moest. Mijn man reed en de familie wachtte op ons. Hij heeft verantwoord te hard gereden. 140 waar je 120 mag. Er is geen moment een gevaarlijke situatie geweest. We hebben 2 bekeuringen. Uit mijn hoofd 170 euro bij elkaar. Bezwaar ingediend met een bewijs dat mijn zus een uur later overleden is. Het is niet gehonoreerd, geen geldige reden. Voelt heel haar. Dat bedrag gaat het me niet om. Maar de menselijke maat is er dan niet vind ik.

Maar goed.....als jij als reden opgeeft dat je geen parkeerplaats kunt vinden en daarom daar ging staan, geef ik je geen enkele kans.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

amk

amk

31-10-2012 om 21:58

Triple

ooit lang geleden op de midelbare school moesten wij een tekst verklaren: "Gebruik uw toeter niet als groeter" en sindsdien is die tekst niet meer weg uit mijn gedachten als ik iemand hoor toeteren.

ano-mien

ano-mien

31-10-2012 om 22:34

De invalidenparkeerkaart

Ik heb een invalideparkeerkaart, die krijg ik niet, daar word ik voor gekeurd, kosten ruim 100 euro, komt elke paar jaar terug. Ik loop met krukken: de verzekering vergoedt dit eenmaal per vijf jaar, de krukken gaan een jaar of twee mee, kosten bijna 100 euro. Ik heb een automaat want ik kan de koppeling niet intrappen: enig idee hoeveel een automaat duurder is dan een schakelauto? Ik gebruik elke dag pijnstillers, ik heb ze hard nodig, maar ik gebruik daardoor wel maagbeschermers, gelukkig ben ik nu chronisch gebruiker, het eerste half jaar moest ik zelf betalen: 15 pilletjes kosten ongeveer 14 euro. En ga. Zo maar door. Een keer boodschappen doen of naar het theater kost moeite, heel veel moeite en ik word echt boos als iemand zomaar op de invalideparkeerplaats gaat staan. Zullen we ruilen? Ik betaal met liefde die 340 euro als ik mijn pijn en alle kosten aan jou mag geven. Maar ja, dat kan niet, dus blijf van 'mijn' parkeerplaats af, al is het maar voor drie minuten!

Vic

Vic

31-10-2012 om 22:50

Guttegut

Nou, ik vind het wel heel lullig hoor en een belachelijk hoge bekeuring. En een beetje overdreven om daar nu een hele hetze tegen de asociale automobilist die parkeert op een invalidenparkeerplaats te beginnen. Die plaatsen zijn over het algemeen leeg, en als je er al onterecht staat dan maar een paar minuten. Rijd je toch gewoon nog een rondje. Als je er vervolgens gaat staan, is het meestal gratis, dus dat voordeel pak je toch maar mooi mee.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

01-11-2012 om 00:12

Nou vic

Behalve als dan in dat rondje de volgende er weer even is gaan staan....

Overigens heb ik ook de ervaring dat die plaatsen meestal leeg zijn.

Ik vind dit alles echter nog geen reden om de frustratie van een terechte invalidenparkeerkaart bezitter te bagatelliseren. Ik zou in ieder geval ook niet fluitend een extra rondje gaan rijden. Kan me goed voorstellen dat dat bloedje irritant is.

Tinus_p

Tinus_p

01-11-2012 om 10:21

My 2 cents

Maarlen:
"Ben tot klokslag 17 uur in de auto blijven zitten om zo kort mogelijk de auto daar alleen te moeten laten staan. Om klokslag 17.15 uur was ik weer terug en ja hoor, om 17.13 uur is de parkeerboete uitgeschreven van 340 (!!!) euro. Ik kon wel huilen!"
Je hebt dus echt geparkeerd, je bent 15 minuten weggeweest, en ook zover weg, dat je niet zelf kon zien dat er iemand een boete aan het uitschrijven was.
Dan vind ik, dat je fout ziet. Bezwaar was terecht geweest (iig zinvol), als je in/bij de auto wa sgebleven -dan had je immers kunnen hardmaken, dat je weg was gereden als er een echte invalide aan was komen rijden.

Invalideparkeerplaatsen

Het aantal invalide parkeerplaatsen wordt afgesteld op het aantal invaliden die er gebruik van maakt (dus hoeveel kaarten heeft een gemeente vertrekt?) Ja logisch dat ze zo vaak 'leeg' zijn. Die mensen rijden in hun auto toch? Die hebben ze toch niet om stil te staan? Net als wij én voor de deur parkeren én bij de parkeerplaats bij de bied of zwembad. Omdat ze niet op verder gelegen plekken kúnnen ze niet ergens anders parkeren. Dus moeten ze altijd ruim voorhanden zijn en een groot gedeelte leeg.
Dat de boete zo hoog is, is omdat het een zware overtreding betreft. Ook als het maar 5 minuten is. Boetes worden altijd hoger naarmate de zwaarte van de overtreding. Dat mensen niet snappen dat dat erger (en dus bedrag hoger) is dan door rood licht rijden en de kans op 'per ongeluk' ook vele malen kleiner (per ongeluk een stoplicht over het hoofd zien als je onbekend bent op een op dat moment rustige weg komt vele malen vaker voor) verbaasd mij nogal of het heeft te maken met ons ongeduld en vindt ik ook nogal getuigen van weinig inlevingsvermogen ten opzichte van onze gehandicapte medeburgers.
groeten albana

Jee wat zwaar bestraft

Ik vind door rood rijden eerlijk gezegd een veel ergere overtreding dan ongeoorloofd ergens parkeren (want gevaarlijker). Ik snap eerlijk gezegd ook niet dat dit 340 euro kost. Qua bezwaar geef ik je weinig kans, je zat namelijk wel degelijk fout. Ontzettend balen, ik hoop voor je dat het rotgevoel snel zakt.

Chris

Sancy

Sancy

01-11-2012 om 12:21

Jee wat een mazzeltje

Je hebt geluk dat je alleen de verkeersovertreding moet betalen ter hoogte van 340 euro. Deels afhankelijk van het gemeentelijk beleid had je auto ook direct weggesleept kunnen worden en dan had je nog meer mogen betalen, in Rotterdam kost dit bijvoorbeeld: "basistarief voorrijkosten €129,00, wegsleepkosten €82,00, in bewaring houden van auto €44,00 voor (een deel van) eerste etmaal en €24,00 voor (een deel van ) elk volgend etmaal." En let op: de voorrijkosten gaan in zodra de wegsleper onderweg is.
Bezwaar aantekenen heeft geen zin. Betaal de boete maar en zie het als een (duur) lesje.

anonimus

anonimus

01-11-2012 om 13:47

Parkeerleed

Ik heb zelf een invalide parkeerkaart. Voor die tijd had ik je wel gelijk gegeven voor het"eventjes" parkeren. Nu niet meer. Ik heb dagelijks te maken mensen die denken dat eventjes geen kwaad kan. Rondjes rijden kan ik wel, maar in die tijd staat de volgende al die "eventjes" wil parkeren. Grote bron van ergenis hier is de muziekschool midden in de stad. Al die moeders die "eventjes" hun kind gaan ophalen en lekker voor de deur parkeren op de 2 invalide parkeerplekken.
Trouwens ik heb zelf ook eens een boete gehad. Ik moest voor mijn werk in het centrum van Utrecht zijn, invalideplek voor de deur. Was bezet door iemand zonder kaart. Ik moest er zijn, kon niet verder weg parkeren, dus veilig op de stoep gezet (geen belemmering voor voetgangers). Kreeg ik mooi een bon en bezwaar maken hielp niets. Als ik mensen betrap, spreek ik ze er wel op aan. Netjes uitleggen helpt niet, vertellen hoe hoog te boete is wel. Daarom is het bedrag sinds kort zo verhoogd, want de oude €90 hielp niet.
Dus zie het maar als een hele dure/zure les. En vertel het door. Misschien dat er dan meer mensen zijn die nadenken voor ze "eventjes" parkeren.

Hufterovertreding

Hmm, heb eens gekeken en blijkbaar valt parkeren op een invalideparkeerplaats zonder dat je een invalidekaart hebt sinds 1 januari onder de 'hufterovertredingen', waarvoor een extra zware boete wordt opgelegd.

Ik denk niet dat Maarlen zichzelf als 'hufter' ziet of het idee had dat ze hufterig bezig was. Ik vraag me af hoeveel mensen nou echt met een 'daar heb ik schijt aan'-mentaliteit hun auto op een invalideparkeerplaats zetten. De meesten doen dat zoals Maarlen denk ik met het idee dat 'eventjes' geen kwaad kan.

Maar goed, al die 'eventjes' bij elkaar zorgen dus blijkbaar voor zo'n groot probleem dat het nodig is om zo'n zware boete in te zetten. Het werkt denk ik wel, want je zult het niet snel nog een keer doen als je als ooit 340 euro mocht afrekenen.

Chris

Rode Vulpeninkt

Rode Vulpeninkt

01-11-2012 om 14:21

Gezien in frankrijk

Een invalideparkeerplaats met een bordje waarop stond: "Als u mijn plaats neemt, neem dan ook mijn handicap."

Yaron

Yaron

01-11-2012 om 19:51

Bezwaar

Ik vind het bedrag veel te hoog voor zo'n overtreding, als de boete 90 euro was geweest, had Maarlen denk ik ook zo gebaald en het niet weer gedaan. 90 Euro is voor de meeste mensen toch ook veel geld. Als je bezwaar wilt maken heeft dat denk ik alleen zin als de bon fout is, let daarbij op de details, kleur vd auto, kenteken, straatnaam ed. Een vriend van mij heeft zo al twee keer met succes bezwaar gemaakt tegen een boete, 1 keer hadden ze zijn kenteken niet goed vermeld en een keer hadden ze een foute plaatsnaam ingevuld.

Yaron

Yaron

01-11-2012 om 19:51

Bezwaar

Ik vind het bedrag veel te hoog voor zo'n overtreding, als de boete 90 euro was geweest, had Maarlen denk ik ook zo gebaald en het niet weer gedaan. 90 Euro is voor de meeste mensen toch ook veel geld. Als je bezwaar wilt maken heeft dat denk ik alleen zin als de bon fout is, let daarbij op de details, kleur vd auto, kenteken, straatnaam ed. Een vriend van mij heeft zo al twee keer met succes bezwaar gemaakt tegen een boete, 1 keer hadden ze zijn kenteken niet goed vermeld en een keer hadden ze een foute plaatsnaam ingevuld.

Maarlen

Maarlen

01-11-2012 om 20:56

Reactie

Nou, het is wel duidelijk, bezwaar aantekenen heeft niet veel zin, ik heb inderdaad een fout gemaakt, een hele dure in dit geval. Ik blijf dit zoals een aantal van jullie wel een onevenredig hoog bedrag vinden, met 100 euro had ik mijn lesje ook wel geleerd!
Argumenten als: 'je kan beter met de fiets gaan' of 'je hebt zeker geen invalide in je familie of vriendenkring', kan ik niet zoveel mee. Als er iemand is die alles aanfietst, dan ben ik het. Maar de zwemles is niet in mijn eigen woonplaats, ligt op minimaal drie kwartier fietsen (en ik moet 3 kids meenemen van 5,7 en 9), bovendien redden we dat qua tijd niet omdat de school vd kids pas om 15.15 uur uit is en dochterlief om 16 uur in het bad moet liggen. En dat ik 'dan maar geen boodschappen moet doen', vind ik ook een beetje flauw, ik vind dat als je 20 minuten voor het eind van de zwemles terug bij het zwembad bent, dit voldoende moet zijn om een parkeerplek te zoeken (en te vinden). Helaas bleek dit deze keer niet het geval, en was in die zin de nood voor mij hoog om mij dan maar ergens neer te zetten, ik kan dochter moeilijk moederziel alleen laten verkleumen in de kleedkamer ... Ach, weet je, de teleurstelling van het eerste moment is alweer gezakt. Ik denk er maar verder niet teveel meer over na, haal het van de spaarrekening en spaar nog maar wat langer door voor de digitale piano die ik al jaren op mijn wensenlijstje heb en nu met overuren deels wilde gaan financieren... Jammer maar helaas, gewoon pech. In ieder geval bedankt voor alle reacties en ... u weze gewaarschuwd!

Niet te hoog

want zie: er wordt een heel item aan gewijd en er wordt over gesproken..

Denk dat dat het voornaamste doel is: dat iedereen zich bewust is dat het zwaar bestraft wordt..

Ik weet uit ervaring dat je die kaart echt niet krijgt voor een zere teen..

En ja, dat de plaatsen meestal leeg zijn..´valt het je ook op als ze gevuld zijn?´-denk het niet.

Mijn werkgever geeft mij een vergunning om dichtbij te parkeren, ik ga meestal op de scootmobiel, ik vind dat niet meer dan normaal. De werkgever heeft er ook belang bij dat je op een redelijk normale manier je werk kunt bereiken.

En ja, ik snap dat het balen is, maar ik vind het wel goed dat het zo´n hoog bedrag is, dan laat je het de volgende keer wel!

(NB dat de plaats ernaast vrij bleef kan maar zo omdat iemand te weinig ruimte had om zoon/dochter uit de auto te krijgen nu er een auto naast stond)

dc

dc

02-11-2012 om 10:58

5 jaar?

Die kan toch best zichzelf aankleden en naar buiten komen? Dat deed ik vorig jaar ook met mijn zoon toen er geen parkeerplek was bij het zwembad. Die was toen ook 5. Ik heb er niet eens over gepeinst om op een invalideparkeerplek te staan.

DC, mijn vijfjarige zou erg ongerust en bang worden als ik ergens niet kom opdagen om hem op te halen terwijl hij dat wel verwacht.

Chris

Astrid

Astrid

02-11-2012 om 12:29

Betere methode dan dat bordje

Ik denk dat er niemand meer parkeert op zo'n invalidenplaats als er op het bordje staat: boete 340 euro.

Echt niemand in mijn familie of kennissenkring wist dat het zo hoog was, men denkt vaak aan ongeveer 80 euro.

Anneke

Anneke

02-11-2012 om 13:21

Aso en je bezwaar wordt afgewezen

Ik vind het echt aso gedrag. En ik an echt helemaal niets in je verhaal vinden wat je zou kunnen gebruiken voor je bezwaar. Je mocht daar niet staan. Punt.

Dat beide plekken vrij waren -> kulargument. Jij unt je auto vijf straten verderop zetten, met de fiets komen, etc. Die plekken zijn er voor dat daar iemand kan parkeren die nauwelijks kan lopen.

Dat er geen parkeerplekken beschikbaar zijn -> geeft je nog geen recht om op de invalidenparkeerplaats te gaan staan. Juist omdat het elders vol staat hebbben zij zo'n plek nodig.

Zware boete -> jouw probleem.

Je was heel erg fout en je bent goed op de koffie gekomen. Missie geslaagd, want je doet het nooit weer.

Geluk

Ok, 340 euro is veel geld, zal voor 99% van de mensen hier zijn. Maar je hebt nog geluk gehad! In veel gemeenten slepen ze meteen de auto weg die onterecht op een invalidenparkeerplaats staat. Dan komt er bovenop die diezelfde boete van 340 nog zo'n 200 euro sleepkosten.... Nee zelf geen ervaring mee, maar familie van mij helaas wel die beweerde het invaliden bord niet gezien te hebben.

Nou nou

Kennen jullie het verschijnsel van de fundamentele attributiefout? Dat is de neiging om fouten en het gedrag van anderen toe te schrijven aan het karakter en de persoonlijkheid van die persoon. Daarbij worden de factoren die voortkomen uit de situatie onderschat en de factoren die binnen de persoon zelf liggen overschat.

Dus als jij ziet dat iemand door rood rijdt of onterecht op een invalidenparkeerplaats parkeert, dan moet dat wel een hufter zijn. Als je zelf een keer door rood rijdt of op een invalidenparkeerplaats parkeert dan komt dat door factoren van buitenaf en niet doordat jij zo'n aso-karakter hebt.

De wet kan daar natuurlijk niks mee, die kijkt alleen naar feiten. Door rood rijden of illegaal parkeren op een invalidenplaats is in beide gevallen strafbaar.

Ik vind sommige veroordelende reacties hier wel een bewijs van zo'n fundamentele attributiefout. Je kijkt naar Maarlen en concludeert dat ze wel een aso moet zijn om te doen wat ze heeft gedaan. Ja, ze zat verkeerd, maar kom op zeg, hoe vaak maak je je hier zelf niet schuldig aan (met iets anders dan een invalidenparkeerplaats)?

Chris

Lelietje van Dalen

Lelietje van Dalen

02-11-2012 om 16:45

Inderdaad chris

Ik vind ook dat er nogal heftig van leer getrokken wordt tegen Maarlen. Ook nog nadat ze zelf al weer heeft gereageerd op alle kritiek. Volgens mij is het punt nu wel duidelijk en wil ik Maarlen alleen nog even bedanken. Ik weet nu in elk geval welke sanctie hier op staat. Niet omdat ik een notoire invalideparkeerplaatsparkeerder ben, maar omdat ik niet kan garanderen dat ik nooit door omstandigheden in de verleiding zou komen om eens fout te parkeren.

Yaron

Yaron

02-11-2012 om 16:47

Harde reacties

Ik vind het ook fout dat iemand zomaar op een invalidenparkeerpkaats gaat staan, zal het zelf ook nooit doen, maar daarin vind ik de boete die er op staat wel heel erg hoog in verhouding met het vergrijp. Niemand komt hierdoor in gevaar, de boetes voor andere verkeersovertredingen zijn lager, maar de kans dat er een dode oid valt is veel groter, dan is het bedrag toch niet in verhouding met het vergrijp, let wel dit is niet goedpraten van het parkeren op een invalidenplek, maar iedereen gaat toch wel eens de fout in,: zonder licht fietsen, te snel rijden en noem maar op, waarom Maarlen dan zo hard aanvallen?

Tirza G.

Tirza G.

02-11-2012 om 16:50

Yaron

Het is de zgn. huftertoeslag. De wetgever heeft dus al geoordeeld dat je een hufter bent, za'k maar zeggen. Op onnodig toeteren staat ook een achterlijk hoog bedrag en dat is ook tamelijk ongevaarlijk

Tirza

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

02-11-2012 om 23:17

Dat is wel gevaarlijk

Want dat leidt tot verhuftering van de maatschappij, en dat is zeer ernstig.

Wat overigens niet wil zeggen dat ik Maarlen hufterig vind. Ze heeft gewoon de pech dat ze een overtreding begaan heeft die normaal voorbehouden is aan hufters.

Ik snap haar beweegredenen overigens nog wel enigzins, maar een kwartier is dan toch best wel lang. Als het binnen 5 minuten gebeurd was had ik het nog best wel zuur gevonden. Nu vind ik het eigenlijk wel terecht. Ze heeft namelijk willens en wetens de kans gelopen dat iemand die recht had op die parkeerplaats achter het net gevist heeft. Binnen kon ze namelijk zien of de 2e plek nog open bleef of dat er nu een invalide te vergeefs rondje zat te rijden op de parkeerplaats.

Maarlen

Maarlen

03-11-2012 om 08:23

Terecht en onterecht

Terecht? De bekeuring. Ik heb inderdaad willens en wetens een fout gemaakt, uit nood geboren, dat wel. Dat dit een fout was van mij, betwist ik ook niet (meer). Verder is het toch ook wel terecht dat sommigen van jullie (op niet mis te verstane toon soms) mij nog een keer hebben gewezen op de nare gevolgen die het heeft voor mensen met een handicap als deze plaats 'eventjes' bezet wordt gehouden. Ik heb daar op Dat Moment niet genoeg bij stil gestaan.
Onterecht? De hoogte van de boete. Laten ze die ook maar inkomensafhankelijk maken zou ik zeggen. Voor ons is 340 euro echt een heel hoog bedrag! Dit had (voor mij) niet nodig geweest om mijn lesje te leren!
En verder vind ik het binnen deze discussie vooringenomen en onterecht en bovendien erg onvriendelijk om mij hufterig en aso te noemen. Wie zonder zonden is, werpe de eerste steen, zou ik zeggen. Ik kom dagelijks mensen zoals jij en ik tegen waarvan ik denk, goh, moet dat nou zo, maar om ze dan gelijk hufterig of asociaal te noemen? Nou nee, zo zit ik niet in elkaar. En los daarvan, vind ik eigenlijk dat ik mezelf een brave burger mag noemen, die zich netjes aan de regels houdt (behalve die ene keer dan dus . In ieder geval niet het beeld wat ik bij een hufter of aso heb
Ik hoop vooral dat deze discussie ertoe bijgedragen heeft dat er nog minder mensen 'eventjes' op een invalideplek gaan staan (ook de heilige boontjes onder ons .

Astrid

Astrid

03-11-2012 om 10:29

Inkomensafhankelijk?

Ik ben niet voor inkomensafhankelijk. Wil je dan ook een lagere celstraf als jij iemand vermoord?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

03-11-2012 om 10:58

Inkomensafhankelijk?

Daar ben ik eigenlijk ook niet voor.

Behalve toen het mijn buurman betrof, die betaalde lachend al die bekeuringen die hij maakte met zijn dikke BMW. Toen dacht ik wel eens: d'r mag wel een nulletje meer bij op die bekeuringen van jou.

Zou een veelplegersregeling voor verkeersovertreders ook niet iets zijn, dus hoe vaker een boete, hoe hoger dat ie wordt?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.