Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Maarlen

Maarlen

30-10-2012 om 14:45

Parkeerboete: bezwaar gegrond?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jade

Jade

03-11-2012 om 12:44

Goeiegod stella,

neem me niet kwalijk, maar wat kan jij belachelijk fel uit de hoek komen.

Tuurlijk zit ze fout, geeft ze zelf ook toe....maar wat jij er nu bij haalt slaat kant noch wal.

Jade

Jade

03-11-2012 om 12:49

Goeiegod nummer 2,

en dit keer richting Astrid: "Wil je dan ook een lagere celstraf als jij iemand vermoord?"

Tjee-zus....

Anneke

Anneke

03-11-2012 om 13:41

Aso en hufter

Ik heb nergens gezegd dat jij een aso bent. Ik vind het aso GEDRAG. En dat blijf ik vinden. Misschien (waarschijnlijk) en je een heel net persoon, maar het is asociaal (niet rekening houdend met een ander in dit geval een gehandicapt persoon) gedrag.
En of een tokkie of een nette huismoeder wachtend op haar kind op die plek staat, maakt niets uit. Het blijft niet kunnen.

En je bent waarschijnlijk geen hufter, maar het is een soort hufter TOESLAG. Daar kan degene die dat woord gebruikte ook weinig aan doen.

Tirza G.

Tirza G.

03-11-2012 om 16:54

Maarlen

Je doet het keurig En ik zou me ook helemaal de rambam schrikken en ik vind het ook een achterlijk groot bedrag. Ik hoop dat jullie sinterklaas vieren en dat je er tegen die tijd een beetje om kunt lachen, want dit vraagt om flauwe kadootjes

Tirza

Bordje erbij

Zag vorige week in Australie in een bar een bordje hangen met:
Als je geen 18 bent en je bestelt hier alcohol en wij schenken het, dan is jouw boete 2800 dollar, voor ons bedrijf 28.000 dollar en voor ons personeel 5700 dollar.

Zo'n soort bordje bij een invalideplaats zou denk ik ook helpen, gewoon vermelden hoe hoog de boete is - dan weten mensen waar ze aan toe zijn.

dc

dc

04-11-2012 om 23:05

Chris

Het parkeerprobleem is er toch niet opeens uit het niets? Bij het zwembad van mijn zoon is het altijd moeilijk een plek te vinden, dus het is duidelijk voor hem dat als ik niet binnen ben, ik buiten wacht. Ik rij voor de les vaak naar een grotere parkeerplek op 5 minuten rijden, wacht daar, en rij dan op de ophaaltijd weer terug. Het is te ver om te fietsen.

Voor hoge boetes

Ik ben voor hoge boetes, ook voor de wat minder grote overtredingen, moet je ze maar niet doen, simpel. In het geval van die persoon die onbewust onverzekerd rondreed vind ik het wel vervelend, want je kon het niet weten.

Maar iedereen die zelf die overtreding maakt moet niet klagen dat het een hoge boete is. Nee je gaat niet op een invalideparkeerplek staan, en perongeluk (dat is mij namelijk wel eens overkomen, bordje echt niet gezien), tja, dan moet je maar beter opletten. Over de vluchtstrook rijden waar het niet mag? Verdrijvingsvlak? Inhalen over een dubbele streep "want er is toch niemand op de weg".... tja, gewoon niet doen. Dan heb je ook geen boete. Ik heb wel eens 50 euro boete gehad omdat ik 2 min na het aflopen van mijn parkeerkaart bij mijn auto was. Vet balen. Maar wel gewoon mijn eigen schuld, denk ik dan. Had ik er op tijd moeten staan en niet op die 2 minuten moeten gokken.

Heb je geen financiele ruimte voor dit soort dingen, dan moet je misschien extra oppassen, geen enkel risico nemen. Ik snap wel dat je je rot voelt maar ik vind ook eigenlijk dat het je eigen schuld is, sorry.

En dus nooit inkomensafhankelijk maken, mensen mogen het voelen dat ze verkeerd zitten, en het verbaast me dat mensen niet altijd naar zichzelf kijken en zeggen: tja, nou ja, dan had ik het maar niet moeten doen!

Het doel van die hoge boetes

OK, boetes zijn je eigen schuld. Maar zeker bij parkeerboetes krijg ik toch ook vaak een sterk melkkoegevoel. Het is voor gemeenten en overheid toch een mooie inkomstenbron, en dat doel lijkt soms belangrijker dan de feitelijke overtreding.

Chris

Hombre

Hombre

06-11-2012 om 19:37

Idioot hoge boetes

Voor parkeren op een I-plaats vind ik dat terecht. Maar dat onterecht toeteren is idoot en contraproductief. En dan heb ik een bloedhekel aan die wegrijtoeteraars. Maar er is geen politieman die daar ooit een prent van 350 (?) EUR voor uit gaat delen, dat vinden ze zelf gewoon teveel. dus de pakkans gaat alleen maar nog verder omlaag (van bijna nul naar nul).

En die pakkans, dat is nou het enige dat een beetje werkt. Als je iedere keer dat je onterecht toetert 20 EUR mag betalen hou je er snel mee op.

En wie er wel zo'n prent van 350 EUR gaat krijgen. Nou, bijv. als je toetert omdat een agent iets gevaarlijks uithaalt in het verkeer. Dan heb je ineens onterecht getoeterd en is het vet kassa. En breng daar maar eens wat tegenin.

Tijgeroog

Tijgeroog

07-11-2012 om 11:04

Geerke - inkomensafhankelijk

Door de boetes inkomensafhankelijk te maken zorg je er juist voor dat iedereen ze voelt. Want dan wordt de boete hoger voor mensen met een hoog inkomen. In Finland krijgen mensen op die manier soms een boete van een ton ofzo. Want als je miljonair bent dan stelt een boete van 350 euro niet zo veel voor, als je dan tijd bespaart door op een invalidenparkeerplaats te parkeren (zeker als je bedenkt dat je meestal geen boete zal krijgen)....
Dus van mij mag het inkomensafhankelijk worden.

http://plazilla.com/inkomensafhankelijke-verkeersboetes-en-boetes-2013
http://www.noordkaapchallenge.com/Article.aspx?aid=720

Snuggle's

Snuggle's

07-11-2012 om 22:20

Inderdaad geerke

Juíst als je de boetes inkomensafhankelijk maakt voelt iedereen de boete.

En dat jij echt je zelf de schuld geeft als je een boete krijgt als je twee minuten te laat bij je parkeerplaats bent maakt jou in ieder geval een mooier mens dan dat ik ben. Ik zou meer dan balen.
Maar ik ben wel met je eens dat je als je geen geld hebt voor de boetes dus meer moet opletten. Dat doe ik nu ook. Ik rijd zelfs snachts (op de fiets, heb geen auto meer) niet even door rood op een leeg kruispunt. Want die boete kan/wil ik niet betalen. Maar dat zou juist weer pleiten voor inkomensafhankelijke boetes toch?

dc

dc

08-11-2012 om 11:01

Te duur

Ik denk dat inkomensafhankelijke boetes te duur zijn om te regelen. Dan kan niets meer automatisch verstuurd worden. En dan moet er bij elke boete eerst het financiele plaatje van de overtreder bestudeerd worden. Wie gaat dat doen en wie gaat daarvoor betalen?

Wat je wel kunt doen is veelovertreders steeds zwaarder beboeten. Betaal je voor de eerste keer te hard rijden bijvoorbeeld 50 euro, de 2e keer 100 euro en de 3e keer 200, etc. Dan gaan ook die rijke mensen die het een lachertje vinden op den duur wel oppassen. En mensen die het zich niet kunnen veroorloven, zullen na de eerste boete gelijk wel gaan oppassen voortaan. Ik heb een keer een boete gehad voor te snel rijden en gelijk besloten dat ik dat zonde vond van mijn geld. Sindsdien houdt ik me gewoon aan de limiet (en heb maling aan de mensen die dan bovenop je gaan rijden, daar mogen ze van mij gelijk een boete van 500 euro tegenaangooien trouwens...).

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

08-11-2012 om 18:00

Ja dat vind ik nou ook dus

Gewoon duurder per keer. Als leergeld zeg maar...

Kiki

Kiki

08-11-2012 om 22:00

Ik denk hetzelfde als geerke

maar dan baal ik net zo hard. Ik kan namelijk prima balen en tegelijkertijd vinden dat ik niet zo stom had moeten doen.

Ik heb ook wel eens een boete gehad wegens parkeren op een invalidenparkeerplaats, toen trouwens nog stukken lager, ik had het bordje niet gezien.

Ik baalde als een stekker en dat mag natuurlijk ook gewoon.

Ook wel eens een boete gehad voor het rijden door, in mijn optiek, donkeroranje maar de agent vond rood. Baalde ik ook van, ik betaalde het wel, maar balen deed ik toch wel en misschien vond ik het zelfs wel een tikje flauw

Natuurlijk had ik moeten remmen voor oranje, natuurlijk had ik beter moeten opletten en hem niet op een invalidenparkeerplaats neerzetten. Maar als je al niet eens meer mag balen ...

Maarlen, ik voel met je mee, ik vind het heel lullig voor je en een harde les.

Moontje

Moontje

09-11-2012 om 15:24

Gewoon pech

Het mag niet, en bezwaar maken zal niet helpen. Het is gewoon verboden ook al is het de enige plek die er nog was.
Dit gaat je zeker niet nog eens gebeuren..

Meike

Meike

09-11-2012 om 15:25

Fiets nemen

Volg. keer met de fiets gaan, dan heb je dit probleem niet.

Moontje

Moontje

09-11-2012 om 15:30

Vic dat meen je toch niet?

Vic, ik vind het (sorry dat ik dit zeg) echt asociaal als jij met enige regelmaat parkeert op een invalidenparkeerplaats. Stel je voor dat wij allemaal zo mee om zouden gaan, dan kan een invalide persoon toch nooit parkeren.
Waarom denk jij dat je het wel mag, en wij allemaal niet? Of mag iedereen het maar gewoon en heb je geen boodschap aan het feit dat het een voor invaliden gereserveerde plaats is.
Nou laat dit een waarschuwing voor je zijn, ik vind het echt heel stom. Sorry maar dat moest ik ff kwijt!

Moontje

Moontje

09-11-2012 om 15:33

Hoge boete omdat....

Juist omdát mensen er regelmatig scheit aan hebben is het prima dat er zo'n hoge boete op staat. Zeg nou zelf, dit doe je nooit weer?! En iedereen die dit leest ook niet, 340 is een enorme klap met geld. Met de hogere boetes, waarom die er zijn is weer een andere discussie, weet ik zeker dat de effectiviteit verhoogt. Ik kijk wel drie keer uit.

Miranda

Miranda

09-11-2012 om 15:34

Inkomensafhankelijk

het moet niet gekker worden, doe normaal, waarom zou iemand met een bijstandsuitkering wel een overtreding "mogen" begaan omdat het maar 5 euro kost en ik die zich drie maal in de rondte werkt het vijfvoudige moeten betalen. sorry, maar dit slaat als een tang op een varken.

Miranda

"waarom zou iemand met een bijstandsuitkering wel een overtreding "mogen" begaan omdat het maar 5 euro kost en ik die zich drie maal in de rondte werkt het vijfvoudige moeten betalen"

Niemand heeft gezegd dat de boete voor iemand met een bijstandsuitkering maar 5 euro hoeft te kosten. De bedoeling is eerder het omgekeerde: mensen met een hoog inkomen interesseert een boete van 340 euro nog steeds niets, voor iemand in de bijstand is het bijna een half maandinkomen. Het is eerlijker als iedereen even hard geraakt wordt door zo'n boete. Een bijstandsmoeder wordt keihard geraakt door zo'n boete, jij baalt ook en vloekt misschien een keer maar eet er geen boterham (of biefstuk voor mijn part) minder van.

Overigens, waarom wordt er toch zo vaak dat 'hard werken' bij gehaald als het gaat om een hoger inkomen? Sinds wanneer zijn mensen met een hoger inkomen de enige mensen die hard werken?

P

P

09-11-2012 om 16:22

Goed zo elissa

Precies: helder antwoord en er zijn genoeg mensen die heel hard werken voor een minimumloon!

Vic

Vic

09-11-2012 om 17:27

Moontje

Tuttut... Ik parkeerde daar inderdaad wel eens (1x per jaar?) 5 minuten, op een van de drie invalidenparkeerplaatsen waarbij de andere twee gewoon beschikbaar bleven. Gezien de boete die erop staat zal ik dat waarschijnlijk niet meer doen. Ga jij even lekker iemand anders opvoeden.

repelsteeltje

repelsteeltje

09-11-2012 om 17:42

Miranda

Die 5 euro kan voor die bijstandsmoeder meer pijn doen dan de hogere boete voor een "hardwerkend iemand".
Verder wil ik je er even op wijzen dat die bijstandsmoeder (en ieder ander met een laag inkomen) misschien harder werkt dan iemand die daar veel geld voor krijgt. Met mantelzorgen bijvoorbeeld, of simpelweg overleven na een heel akelig huwelijk of ontslag uit een goede baan en geen baan meer kunnen vinden. Of werk dat net zo pittig is als slechtbetaald (postbezorger, schoonmaker, supermarktwerk). Die mensen werken zich soms geen drie, maar vijf maal in de rondte en hebben ook géén leuke promoties en bonussen waarmee je je jaarinkomen verder kan opschroeven en nog makkelijker die boetes kan betalen.

En zo lang ik bijvoorbeeld op de binnenwegen (max.80 km/u, berucht om de vele radarcontroles) nog te vaak opmerkelijk veel auto's uit de "hogere klasse" op mijn bumper heb omdat ik mij wél aan de maximum snelheid hou, mag die boete wat mij betreft zéér inkomensafhankelijk worden. Want zulke mensen láchen om die boetes!

P

P

09-11-2012 om 19:50

Dat leek mij ook een goed plan maar elders vertelde men mij dat het niet uitvoerbaar is want al deze boetes gaan niet op naam (men zal roepen dat bij de eerste boete iemand anders door rood reed) en dit soort overtredingen worden niet geregistreerd.

dc

dc

09-11-2012 om 23:17

ok, dat is jammer. Ik vraag me af hoe ze dat in engeland en Frankrijk doen, waar je met overtredingen ook punten van je rijbewijs kunt verliezen. (Maar niet nieuwsgierig genoeg om het uit te proberen).

P

P

10-11-2012 om 08:55

Hier kan dat ook maar je moet dus wel staande gehouden worden zodat duidelijk is WIE er achter het stuur zat en dat gaat echt over zware overtredingen.

dc

dc

11-11-2012 om 09:17

Duh

Ja, tuurlijk. Daar had ik niet eens bij stilgestaan!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.