Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

evenmaarzo

evenmaarzo

16-11-2012 om 18:12

Gelijkvloers heeeerlijk


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Absolute waarheid

Anneke:"Ik ben niet romantisch. Ik vind veel ruimte gewoon praktisch."
Oke. Laten we afspreken dat dat de absolute waarheid is.
Groet,
Miriam Lavell (moet nog 47 handdoeken kopen. Ik heb er maar 3)

Anneke

Anneke

21-11-2012 om 14:33

Absolute waarheid

Jij neemt die woorden in de mond, niet ik (je zou ook eens niet het laatste woord hebben).

Merel

Merel

21-11-2012 om 14:37

Laatste woord?

Ahum wie schrijft hier de laatste reaktie dan? (vóór mij dus) ) die heeft toch het laatste woord dan??

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

21-11-2012 om 15:54

Oh my god.

Afgezien van het feit dat we hier met z'n vijven in dit huis zitten, kan ik me daar dus niks bij voorstellen.

Maar goed als iemand zich beter voelt met om de dag 3 handdoeken wassen ipv eenmaal per week 10 stuks, prima hoor. Maar mag ik dan stellen dat ik daar de winst niet van inzie?

Ik mis ze niet

Ach, Ginny, het ging geheel per ongeluk. Bij onze verhuizing bleef er een stapel handdoeken in een doos liggen. Onze kast was er nog niet, dus liet ik dat maar zo. Na twee weken had ik er nog eentje nodig (logee).
Sindsdien doe ik het ermee. Ruimte zat voor meer overigens (die kast is er inmiddels). Maar ik mis ze niet.
En nee, niks om de dag 3 handdoeken wassen. 1 keer in de week 2 is volgens mij genoeg.
Ik heb ook maar 3 theedoeken en één vaatdoekje. Ik zou niet weten wat ik met meer moet doen. Nou ja, vaker wassen. Maar dat is mijn hobby niet.
Groet,
Miriam Lavell

marinade

marinade

21-11-2012 om 16:44

Nou miriam

En dan nu naadloos over in: hoe vaak was ik mijn handdoekken )

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Haha

Inderdaad! Of nee, een bruggetje terug naar gelijkvloers cq kleiner wonen: hoe hard heb je dan een droger nodig? Voor die handdoeken bijv?

Past niet

Een droger past niet bij mij. Ik droog buiten op het balkon als dat kan en anders gebruik ik de droogfunctie van mijn was/droog combinatie.
Inderdaad, kleiner wonen heeft zo zijn voordelen
Groet,
Miriam Lavell

Mea Proefrok

Mea Proefrok

21-11-2012 om 17:53

Evenmaarzo

Sorry voor de late reactie, had het te druk voor OO. Je vraagt of de kinderen misschien later niet graag op een flat willen wonen. Ik denk (maar ik heb dus geen andere ervaring dan op een flat wonen) dat een tuin met name handig is met kleinere kinderen. Grotere kinderen kunnen zelfstandig in de buurt spelen en makkelijk naar buiten en weer naar binnen. Dus ja, nu mijn kinderen klein zijn, zijn we continu op pad om ze voldoende buitenlucht te verschaffen. Gelukkig stikt het in mijn omgeving van de speeltuinen, sommige met wc, binnenspeelmogelijkheden, computers, uitleenspeelgoed en toezicht. Soms lijkt een tuin me geweldig, met name die paar weken per jaar dat we EN vakantie hebben EN het weer mee. Dan ga ik vaak een dagje bij mijn ouders zitten, tien kilometer verderop. Die hebben een grote tuin.
Al met al denk ik dat kinderen niet beter of slechter af zijn op een flat. Wel zijn er factoren die het woonplezier kunnen verzieken, met name te weinig ruimte (hier niet aan de orde, we hebben 115 vierkante meter) en onderburen die elk kindergeluid als overlast ervaren (die hebben we wel, maar wij doen enorm ons best en dat wordt wel gewaardeerd).
En vandaag was de lift kapot, dat is logistiek wel even puzzelen met een kinderwagen en boodschappen, maar ook niet erg verder. Wat ik wel eens mis: ik moet mijn fiets altijd in de box zetten. Zou hem wel gewoon in de achtertuin willen zetten, dat is veel sneller.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

21-11-2012 om 20:04

Maar miriam

Wist je dan niet dat je dat vaatdoekje iedere dag moet vervangen voor een schone?

Verder vind ik alles best hoor. Ik denk alleen dat jij je in een andere fase van je leven bevindt dan evenmaarzo. En dat bepaalde keuzes die jij kunt maken voor evenmaarzo averrechts kunnen uitpakken.

Ik snap prima dat bezit een belasting kan gaan vormen, maar gebrek aan bezit kan een minstens net zo groot probleem worden.

Relatief

"Wist je dan niet dat je dat vaatdoekje iedere dag moet vervangen voor een schone? "
Dat hoeft helemaal niet. Hij moet elke keer droog worden (gebruiken, uitspoelen, uithangen).
Ik wil jouw of andermans keuzes verder niet veroordelen, maar 'het gemak' van veel en groot is tamelijk relatief. 50 handdoeken is nooit misgrijpen naar een schone handdoek, maar ook 3 machines was in de week.
Dat scheelt geen werk. Dat levert werk op.
"Ik snap prima dat bezit een belasting kan gaan vormen, maar gebrek aan bezit kan een minstens net zo groot probleem worden."
Hmm.... Je moet dat toch wel in relatie zien tot de vraag van evenmaarzo. Die bewoont een pand van meer dan 4 ton. Daar kan wat af hoor. De grootst gemene deler doet het met veel minder.
Een wat kleiner flatje gaat haar en haar kinderen niet voor ongemakken stellen. Vergeet ook niet dat zij zelf hunkert naar minder. Dat is een belangrijke factor.
Groet,
Miriam Lavell

Ja 8

ik zou er best nog 2 bij willen hoor, maar dan moet ik die weer gaan kopen en daar heb ik geen zin in.

Misschien moet ik ze dan met kerst vragen.
Sorry evenmaarzo, ik ben nu klaar met de handdoeken

Mea

hier dus een huis met voor en achtertuin, er is hier al zoveel gejat en ingebroken. Dus misschien wel goed die box, want echt het is vreselijk als je spullen er niet meer staan (in je EIGEN HUIS en eigen tuin).

(ook het driewielertje van de jongste, de step van de oudste.....kinderfietsje van buurmeisje met dik slot.....).

zucht.

Wasdroogcombi?

Bestaat dat...?! Dan moet de wasmachine alsnog weg.. Hm. Ik ga googlen.

Ik heb wel achtertuin maar kan er buitenom niet in dus dan kun je nog je fiets niet kwijt. Of het moet binnendoor. Kinderfietsjes misschien. Iig komt een dief er ook niet zomaar in

Ot: evenmaarzo, ik denk dat je met een goede opruimactie al een heel ander, fris gevoel over je huis kunt krijgen. Heb je wel eens aan een opruimcoach gedacht? Klinkt overdreven maar zo iemand kan wel helpen om zaken op een rijtje te krijgen. Ik denk dat ieder huis gezellig/strak/ruim/krap kan zijn en worden.

Jesse_1

Jesse_1

22-11-2012 om 23:05

Ik snap het echt niet miriam

"Ik wil jouw of andermans keuzes verder niet veroordelen, maar 'het gemak' van veel en groot is tamelijk relatief. 50 handdoeken is nooit misgrijpen naar een schone handdoek, maar ook 3 machines was in de week."
Dat je meer handdoeken hebt wil toch niet zeggen dat je _automatisch_ meer handdoeken gebruikt en dus vaker moet wassen? Integendeel zou ik juist zeggen; als je minder handdoeken hebt moet je vaker wassen omdat de handdoeken op zijn.
Maar ik vermoed dat we appels en peren aan het vergelijken zijn. Als je maar 1 handdoek per persoon per week gebruikt, heb je minder handdoeken nodig dan iemand die 3 handdoeken in de week nodig heeft - of een huishouden met 2 personen vs een huishouden met 5 personen.

liora

liora

22-11-2012 om 23:23

Handdoeken

Ja kom ik nog even: nemen jullie dan elke dag een schone handdoek? Dat is toch helemaal niet nodig?

Overigens vind ik een was draaien niet echt veel werk, maar dat terzijde.

Liora

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

23-11-2012 om 00:30

Liora en miriam

"Ja kom ik nog even: nemen jullie dan elke dag een schone handdoek? Dat is toch helemaal niet nodig?" Nee hoor, dat niet. Maar we zijn met z'n 5en en er wordt hier nogal regelmatig gesport. En die handdoeken gaan dus wel meteen in de was.

Ik heb nergens gezegd dat ik die 50 handdoeken allemaal iedere week was. Nee gelukkig niet. 1-2 60 graden wasjes (handdoeken, beddengoed, vaatdoekjes) per week heb ik gemiddeld.

Wat ik wil aangeven is dat ik vermoed dat de levensomstandigheden van evenmaarzo niet perse vergelijkbaar zijn met die van jou. En dat de keuze van jou niet noodzakelijkerwijs goed hoeft uit te pakken voor haar. Ik ga jou daar niet van overtuigen, maar dat hoeft verder ook niet. Het is maar dat het een keer gezegd is.

En verder heb ik echt iets anders gehoord over die vaatdoekjes. Alleen drogen schijnt niet genoeg te zijn. En bovendien is dat doekje hier na een dag zo ranzig dat je het echt niet meer wil hergebruiken. Maar ook hier geldt: andere omstandigheden is andere keuzes maken.

Luxe ontgroeid

Jesse:"Dat je meer handdoeken hebt wil toch niet zeggen dat je _automatisch_ meer handdoeken gebruikt "
Automatisch wel. Gewoon omdat het kan. Hoe dat werkt zie beschrijft de natuurwet van Temet, die overigens ook een gewone psychologische wet is (lees Eet mij, daar staan al dat soort automatismen keurig op een rij) Je kunt natuurlijk besluiten om dat niet te doen. Maar als je dat besluit dan verlies je meteen de hechting aan veel handdoeken.
Jesse:"Als je maar 1 handdoek per persoon per week gebruikt, heb je minder handdoeken nodig dan iemand die 3 handdoeken in de week nodig heeft "
En automatisch is het andersom, een optelling van natuurwet: Als je ruimte hebt voor meer handdoeken ben je -automatisch- geneigd om die te vullen. En als je dat dan hebt dan ben je -automatisch- geneigd om er ook meer te gebruiken.
Er zijn bovendien legio signalen die 'veel gebruik' stimuleren. In een hotel krijg je ook elke dag een schone handdoek. Het is daarmee een kenmerk van luxe. Mensen gunnen zich dat soort luxe graag. Sommigen gaan zelfs denken dat het noodzaak is.
Voor handdoek kun je alles invullen. Vaatdoek, vierkantemeters, aardappels, schoenen, noem het maar.
Met 'nodig' heeft het niet zoveel te maken.
En daar zit precies de oplossing als 'veel en groot' je aanvliegt. Zorg voor minder ruimte en je bent met minder net zo tevreden.
Ginny:"Wat ik wil aangeven is dat ik vermoed dat de levensomstandigheden van evenmaarzo niet perse vergelijkbaar zijn met die van jou. En dat de keuze van jou niet noodzakelijkerwijs goed hoeft uit te pakken voor haar."
Dat lees ik als een nogal paternalistische tekst. Alsof ik mijn mond moet houden, mijn invloed van mijn zienswijze vooral niet open en bloot op het forum moet leggen, omdat dat mensen 'op verkeerde ideeën' kan brengen. Een soort zelfcensuur om mensen te beschermen.
Ik schat evenmaarzo in als iemand die haar eigen keuzes kan maken. Volgens mij heeft ze in dit draadje inmiddels wel alles gezien en vond zij zelf aansluiting bij wat ik schreef.
Jij hoeft niet overtuigd te worden. Je hoeft ook niet te twijfelen aan wat je zelf doet.
Ginny:"En verder heb ik echt iets anders gehoord over die vaatdoekjes. "
Ja. BIj de smaakpolitie. Maar je runt geen restaurant, geen hotel, geen ziekenhuis. Het is je eigen huis en zolang zich daar geen hyperkwetsbaren in bevinden, kun je rustig aan doen met die was en dat verschonen.
Maar dat hoeft niet. Als je gelukkig wordt van hotel spelen, moet je dat zeker doen. Mij vloog dat aan, al ging dat niet zozeer om de was en de vaatdoekjes, als wel om de zorg voor het pand dat inmiddels een prijs en een uitstraling had waardoor gelapte ramen er beter bij passen dan van die groezelig ondoorzichtige. Een nette tuin werd belangrijker. Kozijnen strak en gelikt in de verf.
Ik had er geen zin meer in. Ik hield het niet meer bij. Het huis was mij ontgroeid.
Als je je daar niks bij voor kunt stellen, dan hoef je er niks mee te doen. Ik schreef het voor evenmaarzo en wellicht voor meelezers die hetzelfde voelen.
Ginny:"Maar ook hier geldt: andere omstandigheden is andere keuzes maken."
Precies. Maak je dus niet druk.
Groet,
Miriam Lavell

Bestaat

Vertigo, een was droogcombinatie bestaat.
Hou er wel rekening mee dat het drogen na het wassen gaat, dus dat die machine wel even bezig is voordat ie klaar is. Twee wasjes na elkaar draaien is daardoor geen (praktische) optie.
Je was binnen drogen op een rekje (als het regent), zorgt voor veel vochtigheid in huis. Dat is niet zo best voor het klimaat en kan zelfs schade aan het pand opleveren.
Een goede wasdroogcombinatie is niet goedkoop. Let goed op het programma: Kun je wassen zonder drogen op alle temperaturen instellen?
Vaak is er bovendien een verschil in kg was bij het was en droogprogramma. Bijvoorbeeld: wassen doet ie goed bij max 6 kg, maar drogen doet ie goed bij max 4,5 kg (ik verzin wat, kijk het goed na!). Dat betekent dat als je het programma na elkaar wilt laten lopen, je maar 4,5 kg was in de machine kunt doen.
Kleinere wasjes dan je gewend bent dus.
Hou daar rekening mee. Misschien ben je wel gewend 1 keer in de week veel en na elkaar te wassen. Met een was-droogcombi, moet je dan je gewoontes helemaal aanpassen.
Groet,
Miriam Lavell

krin

krin

23-11-2012 om 09:57

De constante van temet

"Als je ruimte hebt voor meer handdoeken ben je -automatisch- geneigd om die te vullen. En als je dat dan hebt dan ben je -automatisch- geneigd om er ook meer te gebruiken."
Niet helemaal, Miriam. De Constante van Temet biedt ruimte voor verschillen, kijk maar:

T = cR, waarbij T = troep, R is (berg)ruimte, en c is de Constante van Temet, *die voor iedereen verschillend is*. Voor gelukkigen is c< 1 waardoor zij altijd minder troep dan ruimte hebben, voor ongelukkigen is c>1 en die mensen hebben altijd meer troep dan er plaats is.

Jij bent blijkbaar een hervormde c>1 - jij moet minder ruimte hebben om minder troep te hebben. Ik ben een c< 1, waardoor ik (temet) dertig handdoeken kan hebben maar desondanks niet dertig handdoeken in de week gebruik (maar hooguit 5, in een huishouden van 3). Mijn troep past zich aan mijn ruimte aan, maar overschrijdt die grens niet.

Vergelijking

Ik mis niks Krin. Ik schreef "Je kunt natuurlijk besluiten om dat niet te doen. Maar als je dat besluit dan verlies je meteen de hechting aan veel handdoeken." Jij hebt 30 handdoeken, maar gebruikt ze niet. Daar volgt uit dat je niet met de gedachte leeft dat je 30 handdoeken nodig hebt.
Dat je ze niet weggooit, heeft weer te maken met het feit dat er wel ruimte voor is.
Die handdoeken zijn een beetje een stropop trouwens.
Een andere vergelijking:
Het huis wat ik nu bewoon vraagt ook om gelapte ramen en gelikte gevels. Ik vind dat zelf ook fijn. Maar het is veel kleiner en dat maakt het veel beter haalbaar.
Voorbeeld: het schilderwerk aan het vorige huis kostte als ik het zou laten doen, elke twee jaar 5000€ (exclusief de timmermanskosten voor kleine reparaties). Voor dat geld klim je eerder zelf op een ladder (veel werk dus).
Laatst heb ik hier de schilder een begroting voor de buitenboel laten maken. 500€. Dat is mooi, hoef ik niks zelf te doen.
Ik heb tegenwoordig ook een glazenwasser die eens in de maand voor 12,50€ al mijn ramen lapt en het houtwerk schoonhoudt. In het vorige huis had ik geen glazenwasser. Ik heb het 6 jaar geleden wel eens laten begroten. Dat begroting voor de buitenboel kwam op 225€ per maand. Moesten we binnen natuurlijk nog steeds zelf doen.
Albana beschreef het anders "En nu heb ik een logeerkamer met maar 1 bed en 2 kleine kastjes. En verder veel lege ruimte. Die wel regelmatig schoon gemaakt moet worden en zelden gebruikt. Wat moet ik ermee?" maar dat komt op hetzelfde neer.
Veel werk voor een extra waarvan je niet (meer) al dat extra plezier hebt.
Groet,
Miriam Lavell

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

23-11-2012 om 11:07

Smaakpolitie

"Ja. BIj de smaakpolitie. Maar je runt geen restaurant, geen hotel, geen ziekenhuis. Het is je eigen huis en zolang zich daar geen hyperkwetsbaren in bevinden, kun je rustig aan doen met die was en dat verschonen."

Nou volgens mij zijn er wel wat onderzoeken gedaan naar wat er nu allemaal op zo'n vaatdoekje leeft. En was de algehele conclusie dat het toch zeer verstandig is om zo'n doekje zeer frequent te vervangen en goed/heet te wassen. Als je googlet naar "onderzoek naar vaatdoekje" stomen de hits je tegemoet. Dit is er slechts een van: http://www.avodesch.nl/nieuwsbericht.aspx?id=260061

Verder beschrijf jij uiteindelijk twee uitersten in sentiment. Het is de nuance die het inzicht geeft.

Perceptie

Wat jij wil Ginny. Elke dag een nieuwe mag ook. Mij maakt het niet uit.
Je vaatdoek voor het aanrecht gebruiken (en niet voor de hond, de grond, of de wc), uitspoelen in heet kraanwater (bij mij is dat 70 graden, legionella) en te drogen hangen is ook goed.
ZIe die link die je zelf geeft. Die overigens een commerciele link is, net als de meeste andere verhalen over bacteriën en hoe je die moet weren. Dat is allemaal niet voor niks: 'de markt' wil dat je panisch wordt en steeds maar nieuwe producten koopt of diensten afneemt.
In werkelijkheid hoef je in je eigen huis helemaal niet zo bang te zijn. Je wordt er niet ziek van. Je bouwt je eigen resistentie op.
Ginny:"Verder beschrijf jij uiteindelijk twee uitersten in sentiment. Het is de nuance die het inzicht geeft."
Ik vrees dat je toch te weinig relativeert. Een stapje terug van een woning van 4 ton+ gaat niet over terugkeer naar de sloppenwijken.
Een beetje minder is hooguit de nuance van een beetje veel.
Groet,
Miriam Lavell

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

23-11-2012 om 12:37

Nuance

Nuance gaat over meer dan de grootte van het huis.

Dat laten je laatstje berichtje aan Krin en aan mij wel zien.

En met de informatie van de commerciële link is niks mis. Zij geven overigens precies de zelfde nuance aan.

Begrijp ik je goed?

Oke, dank je. Of begrijp ik het verkeerd?
Groet,
Miriam Lavell

Primavera

Primavera

23-11-2012 om 15:40

Tips voor wasdroogcombi

Bij een wasdroogcombi kan er minder was gedroogd worden dan er gewassen kan worden. Als je ze dus achter elkaar programmeerd, wat een stuk handiger is dan na de was eerst de helft uit de trommel te halen, moet je dus van af het begin af aan minder was erin doen.
Het vaakst gehoorde nadeel van wasdroogcombinaties is dat je dus veel kleinere wasjes kan draaien, waardoor het apparaat geschikt wordt geact voor een klein huishouden, maar niet voor gezinnen met meer kinderen. Dat is heel makkelijk op te lossen door een wasdroogcombie te komen die een extra grote wascombinatie heeft (8-9) kilo en dus zo'n slordige 6 kg droogcapaciteit. Dan kun je weer de gebruikelijke hoeveelheid was erin stoppen. De veel grotere trommel zorgt namelijk nauwelijks voor een grotere omvang van de hele machine en als je eentje koopt die met een sensor de hoeveelheid was bepaald hoeft er ook geen extra water te worden verspild. (mijn 9 kg exemplaar droogt trouwens met gemak zo'n 7 kg).
Kijk of je behalve verschillende wasprogramma's en centrifugesnelheden ook verschillende droogprogramma's onafhankelijk kan instellen. Ik kan bijv. kiezen uit programma's hoe droog ik de was wil, maar ook alleen een droogtijd instellen. De snelknop voor was+centrifugeren+drogen binnen een uur voor kleine wasjes vindt ik ook ideaal voor last-minute was.
Ander punt van aandacht in het gebruik is dat ik na iedere droogbeurt met een vochtig doekje even de rubberand van de opening moet afnemenen om het pluis wat zich daar verzamelt weg te halen om te voorkomen dat die in de volgende was belandt.
Ik weet niet of een wasdroog combinatie minder efficient is als een droger, omdat ik nooit een losse droger heb gehad en geen idee heb hoe lang die er over doet. Voor ons gezin, waarbij een droger niet alle maanden in het jaar wordt gebruikt en er geen plaats is voor een aparte droger is hij ideaal. Bovendien heb ik het grote voordeel dat ik nooit meer stinkende was heb omdat er natte was in de machine blijft liggen.

Jesse_1

Jesse_1

23-11-2012 om 18:15

Helaas miriam

Misschien dat ik dan niet voldoe aan allerlei natuurwetten, maar de hoeveelheid handdoeken is aangepast aan het gebruik en niet andersom. Ik zal het sowieso uit mijn hoofd laten om meer handdoeken te gebruiken, want dat zou betekenen dat ik vaker moet wassen. Wij hebben een vast 'handdoekschema'.
Als ik maar 5 handdoeken in huis zou hebben, zou dat niet betekenen dat wij allen maar 1x in de week van handdoek zouden wisselen, of dat ik om de dag handdoeken zou gaan wassen, maar zou ertoe leiden dat ik meer handdoeken zou gaan kopen tot ik niet meer mis zou grijpen.
De theorie zal ongetwijfeld op diverse fronten op gaan, maar echt niet op alle.

tonny

tonny

24-11-2012 om 14:06

De hotelhanddoek en nog wat dingetjes

in veel hotels in binnen- en buitenland wordt aan de gast vriendelijk gevraagd de handdoek alleen te laten vervangen als dat nodig is - dit ivm zorg voor het milieu. De vanzelfsprekende luxe heeft een keerzijde die ook hotels onder de aandacht brengen.

Helemaal terug naar het begin, naar de startvraag. Het verschil tussen flat en huis en het leven met opgroeiende kinderen lijkt me dat je in een woning met meer lagen ieder voor zich meer privacy kunt hebben - tenzij de flat prima geisoleerd is.
Dan het wasthema: was drogen op een rekje gaat veel beter in het trapgat dan ergens aan een deur in de flat (waar dat ook veel rommeliger staat). Mijn zoon, tegenwoordig flatbewoner na jaren op zolder te hebben gebivakkeerd, merkte dit tot zijn ergernis. Heeft geen droger, wil geen droger (extra energiekosten) maar jammer is het wel.
Waarbij ik ook nog wil aanstippen dat de alledaagse lichaamsbeweging terugloopt als je geen trappen meer loopt binnenshuis en naar buiten toe de lift neemt. Lijkt een kleinigheidje, maar alle beetjes helpen.

neteret mut

neteret mut

24-11-2012 om 21:00

Met tonny eens

Ik denk dat het voor een deel ook kan uitmaken hoe je gezinssituatie is. Kleine kinderen, grote kinderen, klein gezin, groot gezin, weinig familieleden of veel, dichtbij of ver weg die dan komen logeren. Verder wat je persoonlijke geschiedenis is, in wat voor dorp/ stad/ omgeving je opgegroeid bent.
De eerste jaren als getrouwd stel hebben we op een flat gewoond, was prima toen, wel altijd een keuze moeten maken tussen of 4 verdiepingen trappen lopen of tot de derde en dan de hele galerij aflopen om dan de trap naar de vierde te nemen. Nu alweer een aantal jaren vrijstaand, heerlijk de ruimte om fietsen te kunnen plaatsen en niet bang zijn dat een buur klaagt over geluid. En ruimte zat voor logeés en verstoppertje te spelen (al zijn de kinderen daar nu te groot voor)

Liften in flats

Hee neteret, klinkt als onze oude flat, ook de 4e met 2 liften. En toen jack de knipper rondwaarde, kwamen we ook aan genoeg beweging! Sowieso nam ik meestal de trap naar beneden omdat t veel sneller ging. Zie mn baby nog 'hossen' in de buikdrager terwijl ik de bus probeerde te halen..

Op zich was die flat heel ok maar niet voor altijd.. Toch ook een gribus.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.