Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

evenmaarzo

evenmaarzo

16-11-2012 om 18:12

Gelijkvloers heeeerlijk


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
neteret mut

neteret mut

24-11-2012 om 23:34

Vertigo

Bij ons stopte de loft op de derde, de zesde en de negende verdieping en alleen maar daar. De andere verdiepingen kon je bereiken mbh van een trap. Wij woonden op de vierde aan het einde van een vleugel, een heel lange vleugel. Een vleugel die niet hoger ging dan de vierde en daarom ook geen lift had behalve daar waar het hoofdgebouw begon en waar ook de brievenbussen en stortkokers zaten. Glad als het regende of sneeuwde, inbraken, een appartement dat ineens niet bewoond lijkt terwijl er wel een kat in rondloopt, buren die laveloos op de trap liggen zodat je over ze heen moet stappen om bij je eigen voordeur te komen. Wij hebben er ons die paar jaar wel gered maar was blij er weg te zijn en voor een kind was het denk ik geen goede omgeving.

Tuin

Nou met deze storm en al het blad dat van de bomen waait en gewaaid is....baal ik als een stekker van onze tuin. Elke dag vegen......pfff voor ruimte die we alleen 's zomers (is dus half jaar) gebruiken en waar we ook nog 's veel werk aan hebben het héle jaar.
Gisteren alles geveegd en gedaan en vandaag kunnen we opnieuw beginnen (nou ja, man dan) en de groene container stroomt al over......
Ik voel steeds meer voor een balkon!
groeten albana

Guinevere

Guinevere

25-11-2012 om 19:00

Hoezo vegen?

Waarom moet je een tuin elke dag vegen? Zal mij een zorg zijn als het vol met bladeren ligt. Alleen het gras kan er niet tegen (maar dat gaat er toch volgend voorjaar uit).

Je bent nu klaar

Albana, als het bij jullie net zo gewaaid heeft als hier ben je nu wel klaar met vegen, ik kan me niet voorstellen dat er nu nog éen herfstblaadje is blijven zitten.

En wat Guinevere zegt klopt: gras kan niet tegen teveel blad, en verder kan je het maar het beste laten liggen. Veeg het dus zo af en toe eens van het gras in de border. Goed voor bodemleven en andere kleine beestjes, en het beschermt planten (enigszins) tegen vorst.

Groeten,

Temet

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

25-11-2012 om 22:08

Dat waren dus ook mijn gedachten. Ik heb mijn tuin al weken niet aangeveegd. Ik zat te wachten op de finale. Die is nu geweest en nu kan alles in de borders.

En dan ben ik weer klaar voor maanden. Behalve dan af en toe de voederbakjes van de vogeltjes bijvullen.

dc

dc

26-11-2012 om 14:43

Goed idee!

De boom bij ons is nu ook bladervrij. Zal komend weekend voor de eerste keer eens wat blaadjes bij elkaar vegen

Elke dag?! Hoe kom je op het idee?

Nou simpel

Bij onze voordeur en achtetdeur is een leuk plekje waar de wind inwaait. Daar hoopt zich dus een berg blad op dat dan fijn een rondje draait en dan blijft liggen . Dat zou me verder nog niks uitmaken, maar dat blad droogt en als dan de deur open gaat zuigt het naar binnen ( of waait weet niet hoehet werkt) . Dus binnen krijg je dan ook een boel blad. Dat is dus kiezen. 2 keer in de week vegen. Of 5 keer per dag zuigen en ook nog stukjes verpulverd blad binnen die je overal terug vind. Dus vegen wij de stukken rondom die deuren. Daar is ook gras en daar halen we het ook weg( = zijkant). Achtertuin mag van mij blijven liggen en nog niet alles is eraf. Het zijn nogal veel bomen.
Groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.