Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Favoriete apparaten in de keuken?!

Na het lezen van al die recepten en de kookplannen met de feestdagen, en ook de start van de kerstvakantie, heb ik zin om eens lekker te kokkerellen de komende periode. Heerlijk! Ik houd vooral van lekker eten, en het koken is daarvoor noodzakelijk, maar ik vind het ook leuk om anderen te verwennen en steeds creatief te zijn en iets lekkers (en gezonds) op tafel te zetten. Gewoon gekookte aardappelen met doperwtjes bijvoorbeeld eten wij zelden, meestal is het toch wel iets uitgebreider. Waarschijnlijk ook vanwege mijn Limburgse achtergrond met bourgondische inslag. Ik weet niet beter als dat gezelligheid en lekker eten hand in hand gaan.

En bij al dat lekker koken hoort ook het gebruik van allerlei apparaten in de keuken. Tenminste, hier wel. En ik ben heel benieuwd wat jullie favoriete apparaten zijn, en wat je daar vooral mee doet. En ik ben ook wel benieuwd welke apparaten er nu stof vangen in de kast omdat ze nooit gebruikt worden.

Ik zal aftrappen met mijn inbreng.

Mijn grote favoriet op dit moment: de slowcooker. Heerlijk! Ik heb er één van cuisinart, en alle gerechten die moeten pruttelen maak ik in de slowcooker. Het is zo enorm gemakkelijk, en het kan nooit mislukken. En het is nog lekkerder ook! Dit maak ik er o.a. mee: draadjesvlees, soep, chili-con-carne, eenpansgerechten voor bij de rijst (vlees, groente, saus), konijn in het zuur (typisch Limburgs geloof ik, staat hier 2e kerstdag op tafel), zuurvlees (ook Limburgs gerecht). Eigenlijk alles dat een tijdje moet pruttelen. Ik kan het iedereen aanraden!

In de zomer gebruik ook de blender heel vaak om smoothies te maken. Heerlijk gezond en zo ontzettend lekker. Ik heb een simpel receptje van ijsklontjes met yoghurt en melk, en dat kun je aanvullen met elk soort fruit. Groot succes hier! Onder de kerstboom staat dit jaar een foodprocessor, die gaat de blender vervangen. In de foodprocessor zit namelijk een blender ingebouwd, maar daarnast kan ik er ook fruitsap mee maken en groenten mee snijden. Lekker compact, omdat je op het aanrecht maar een apparaat hebt staan, en afhankelijk van wat je nodig hebt gebruik je de opzet, waarbij je dus kan kiezen tussen een blender, een snijder (met verschillende schijven), of een juicer. Het apparaat is van PHilips en is net uit, ik wacht nog op enkele accessoires zoals de kleiner snijder, voor kleine hoeveelheiden. Dan kan ik namelijk ook de staafmixer de deur uit doen.

De staafmixer gebruik ik nu vooral voor het maken van tapenades bijvoorbeeld. Zo simpel, maar erg lekker. Gewoon wat tomaatjes in olie, olijfjes zonder pit, olijfolie en peper mengen. Smaakt goddelijk! helaas functioneert onze staafmixer niet meer zo goed, dus een vervanger is wel handig.

En voor mijn man staat dit jaar een rijstkoker onder de kerstboom. We houden ontzettend van sushi, en ik heb ook een sushi-start-pakket gekocht voor 1e kerstdag, dan gaan we dus met z'n drietjes hier thuis lekker sushi zelf maken. Zal vooral wel knuddelen worden, maar vast ook gezellig. En omdat we graag rijst eten, is een goede rijstkoker volgens velen een goede aanschaf. De rijst wordt er lekkerder door, en voor sushi-rijst is het ook een goede keuze. Het apparaat dat ik heb uitgezocht is ook geschikt voor het stomen van groenten en vis, dus dat ga ik zeker ook eens uitproberen. Ik ben heel benieuwd hoe die gaat bevallen.

En oh ja, we hebben zelf ook nog een eigen friturepan. Er gaat niets boven zelfgemaakte patat hier, veel lekkerder dan de snackbar. En dan zelfgemaakt zuurvlees erbij uit de slowcooker, yum!

Nu heb ik een bijkeuken waar een lage kast staat, en de meeste apparaten staan daar op de kast: de friturepan, de slowcooker en ook de rijstkoker komt daar te staan. Je hebt de apparaten dan zo erbij gepakt, ze verdwijnen niet ergens achter in een kast. Alleen de foodprocessor krijgt een vast plaastje op ons aanrecht.

Ik ben heel benieuwd naar jullie gebruik van apparaten!


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

21-12-2012 om 17:46

Heel weinig

Ik ben sinds kort de gelukkige bezitter van een broodbakmachine. Verder heb ik een mixer, staafmixer,blender en een grillplaat annex tostiemaker. En ik heb een Quickmill.
Ik ben mijn eigen keukenmachine, heb van mijn vader een prachtige granieten vijzel geërfd. Zou ook niet weten waar ik meer apparaten zou moeten laten.

Rosa van der Zanden

Merel

Merel

21-12-2012 om 18:07

Ook weinig

Nee hier ook niet zoveel apparaten. De frituurpan heb ik een paar jaar geleden weggedaan omdat ik ten eerste friet uit de snackbar toch echt lekkerder vindt. En we willen vaak frietjes eten mét een kroketje én een frikandel speciaal. Dus dan was er eentje (man of ik) de hele tijd aan het heen en weer lopen om alles te bakken en te eten. (want het gaat niet allemaal tegelijk, en ik ga niet zo'n dubbele pan kopen). Ik heb een staafmixer met een klein bakje met een hakmesje erin, dat werkt heel goed, ding is al heel oud. Dat was het eigenlijk.
Ik heb niet zoveel ruimte in mijn keuken (kastjes en aanrecht) om alles neer te zetten en als ik het opberg, dan vergeet ik dat ik het heb, of ik vind het teveel gedoe om het weer voor de dag te halen.

Rafelkap

Rafelkap

21-12-2012 om 18:57

Nog minder?

Favoriet is de staafmixer. We hebben eigenlijk 2, 1 reserve, gekocht op vakantie toen we pesto wilden eten.
Verder geen apparaten behalve een mixer, maar die gebruiken we bijna niet.

Ik had nog een tijd geleden een draadje gestart voor een sapapparaat, maar dat is 'em toch niet geworden. Scheelt weer een hoop bergruimte

Mijn apparaten

wat ik het meest gebruik is mijn waterkoker.

waar ik erg tevreden over ben is de solis smart grill. Jaren lang geklooid met tefal enzo, en via zo'n beoordelingssite op de solis uitgekomen. Echt een perfect apparaat, geen platgeperste tosti's meer, wordt goed heet voor vlees, makkelijk schoon te maken.

en ten slotte heb ik net twee weken de Kenwood FP925 gekocht. Een keukenmachine in het klein. De kom is 3 liter, voor ons groot genoeg. Die grote (wel prachtige!!) keukenmachines vullen meteen je hele aanrecht, en na gebruik je hele vaatwasser. deze is net een mooi formaat voor ons. Met een blender, en een klein bakje voor als je alleen bv uitjes wil hakken. ook nog veel snijplaten, citruspers, en haken om deeg te mengen of slagroom te kloppen. Heb 'm nog niet veel gebruikt maar het is veelbelovend. Klein maar voor veel dingen geschikt. Tenzij je uiteraard regelmatig voor meer dan 10 personen kookt.

dat is het. Geen frituurpan. Broodbakmachine staat te verstoffen. Met kerst ook nog 'ns een smoothiemaker gekregen in mijn kerstpakket, iemand interesse?

Merel

Merel

21-12-2012 om 19:37

Wacht even

Ik vergeet helemaal de waterkoker en de broodrooster mee te rekenen, dat zijn natuurlijk ook apparaten en die gebruik ik veel. Verder nog een popcornmachine van de Lidl (10euro) en die bevalt ook goed.
Ik vind die keukenmachine van Gruffalo wel leuk (ook aardig geprijsd) wie weet koop ik ooit nog zoiets, hij is niet al te groot, dat bevalt me wel.

Mijn ouderwetse snijbonenmolen

zo eentje die je op het aanrecht klemt en waar je dan een theedoek onder legt. Op die theedoek spatten de versgesneden bonenstukjes. Heerlijk. Nostalgie. Neemt weinig ruimte in, kost geen stroom, doet het al 31 jaar perfect.

Nou ja, de verf op het metaal begint wat te bladdderen, maar dat maakt niet uit.

Jasmino

Jasmino

21-12-2012 om 21:51 Topicstarter

Reactie

Oh ja, een grill heb ik inderdaad ook, gebruiken we voor sommige soorten vlees en voor tosti’s. Staat hier altijd in de kast, maar is zo erbij gepakt als we die nodig hebben. We hebben zo’n lean mean fat reducing grilling machine van George Foreman, en die werkt als een trein. Inderdaad weinig schoonmaakwerk, gewoon even onder de hete kraan en afdrogen maar. En een broodrooster hebben we ook, maar die gebruiken we eigenlijk het minst van alle apparaten die we in huis hebben.

Een mixer staat hier ook in de kast, maar die gebruiken we niet zo vaak, we zijn niet zo van die bakkers. Is ook al een oud dingetje, maar werkt nog prima. Neemt gelukkig niet zoveel plek in.

Friet uit de snackbar lekkerder? Nee, dat kan ik echt niet zeggen. Bovendien ben ik niet zo’n fan van snacks, ik eet er graag een stukje vlees bij met een lekker sausje. Maar we eten ook wel vaker snacks erbij, ligt gewoon in de vriezer en is gemakkelijk zelf klaar te maken. We hebben een pan van 8 liter, en we hoeven niet echt op en neer te lopen omdat de pan gewoon in de keuken staat onder de afzuigkap. Wij doen eerst de patat voorbakken (op een lagere temperatuur), daarna gaat de temp omhoog en worden de snacks gemaakt. Dan wordt de patat afgebakken, en in ons mandje gaat genoeg voor ons 3-en, daarna de snacks nog even opwarmen en we kunnen allemaal tegelijk eten met de snacks erbij. Prima te doen!

Ik heb bij mijn staafmixer trouwens ook zo’n bakje met een mesje, maar die doet het dus niet meer goed. Te oud denk ik. Maar daar heb ik straks de foodprocessor voor.

Een waterkoker heb ik trouwens niet, ik heb zo’n luxueuze quooker in de keuken, en daar ben ik inderdaad ook verzot op. Zou ik niet willen missen, en neemt geen enkele plaats in beslag, gewoon een klein kraantje naast de gewone waterkraan. Echt ideaal!

@Gruffalo, die Kenwood had ik eerst ook op het oog. De Philips heeft precies hetzelfde uitgangspunt, met verwisselbare bakken. Ik heb gekozen voor de Avance HR7778. Ik wil er dus alleen nog een klein bakje bij kopen om kleine hoeveelheden te snijden. De Philips heeft wat betere reviews op internet dan de Kenwood, daarom heb ik die gekozen. Ik ben heel benieuwd hoe die gaat bevallen, over 4 dagen mag ik hem uitpakken Ik vind het ook wel fijn dat hij niet zo groot is, en hij heeft een mooi design, dat ziet lekker strak uit op het aanrecht. Mijn keuken is ook niet zo groot trouwens, maar toch kom ik alles prima kwijt. Ik heb natuurlijk wel het gemak van de bijkeuken, waar ik de apparaten heel gemakkelijk kan stallen die ik niet dagelijks gebruik.

@Bromvlieg: ik weet precies wat je bedoelt. Zo’n ding heb ik zelf niet, maar het doet me denken aan mijn lievelingsoma, die gebruikte dat ook altijd. Nostalgie inderdaad! Ik eet zelf ook wel graag snijbonen, maar ik snijd ze niet zo klein, ik eet ze altijd op z’n Turks, in grotere stukjes en met tomaat en uit. Ook erg lekker trouwens! Mijn oma maakte vroeger ook altijd zelf appelmoes, daar had ze zo’n zeef voor met zo’n draaiding, hoe heet dat ook alweer? Ook pure nostalgie

Maar niemand hier is dus aan de slowcooker? Echt een aanrader hoor!

JansjeRommy

JansjeRommy

21-12-2012 om 22:21

Hier

Topfavoriet is mijn 24 jaar oude Cuisinart keukenmachine. Die gebruik ik vooral om deeg te kneden. En soms om groente te snijden, ijs te maken etc. Ik ben echt aan gehecht.

Verder ook heel belangrijk een klein oud nootmuskaatraspje. Dat is wel ongeveer het andere uiterste, maar ik ben gek op. Nootmuskaat raspen ruikt zo lekker. En dan mijn good old koffieapparaat, dat heerlijke fiterkoffie zet waar geen modern duur apparaat tegenop kan.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-12-2012 om 00:42

Niet zoveel

We hebben op dit moment een combi-magnetron, een waterkoker, een grill/tosti-apparaat en een senseo. Oh ja, ook nog een handmixer. Deze apparaten worden (bijna) dagelijks gebruikt en kunnen dus niet gemist worden. De handmixer wordt iets minder vaak gebruikt, maar is vooral geliefd bij mijn oudste dochter. Die heeft wel eens zin om cake of zo te bakken. Het gaat haar echt om het bakken en niet om het eten, grappig genoeg. Het grill/tosti-apparaat is favoriet van de jongste. Die maakt er heerlijke tosti's mee.

Wensen

Hier zijn de apparaten in opkomst. Kindertjes gaan meer eten en lusten ook meer (peuterouders, er is hoop voor de toekomst!). Ik gebruik de staafmixer regelmatig en in vakanties ook nog wel het broodrooster en tosti apparaat. We hebben ook een goedkope blender van Princess, maar die is eigenlijk van oudste, in de zomer komt er wel eens een smoorhie langs. Apparaat maakt een takkeherrie en loopt warm waardoor het raar gaat ruiken. Net te weinig power denk ik. Ook is het dan een bende in de keuken, maar hee, ik word wel verwend!

Mijn wensen zijn keukenmachine en een klein raspje. Voor de keukenmachine ben ik moed en geld aan het verzamelen. Hier wordt nauwelijks zoetigheid gebakken, wel veel overschotels en soepen. De wens is dus een foodprocessor. Ik ben benieuwd naar de ervaringen van Jasmino. Is er iemand in het bezit van een Magimix?
Verder wil ik een raspje om citroenschil mee te raspen. Met een 'torentje' is dat niet echt handig. Maar wat moet ik dan hebben? Er zijn er die je op een kommetje kan leggen en er zijn kleintjes in rechte of in gebogen vorm. Iemand een adviesje? En nootmuskaat raspen, da's waar ook, dat deed mijn oma altijd. Misschien ook maar eens in ere herstellen, valt vast niet te combineren met een citroenrasp.....

Die slowcooker

.. komt bij mij niet door de selectie. Afgezien van de elektrische oven probeer ik het aantal apparaten dat hitte produceert beperkt te houden. Wij hebben laatst alles in huis uitgezet en daarna apparaten een voor een aangezet om de kinderen te laten zien wat de grootverbruikers zijn. Het verschil tussen apparaten die hitte produceren of beweging veroorzaken is gigantisch. Bij verwarming draait de elektrometer als een dolle.

Zowel de slowcooker als de rijstkoker lijken me geweldig hoor, daar niet van. Vooral die rijstkoker zie ik altijd bij mijn vrienden met een Japanse of anderszins Aziatische achtergrond. Ideaal ding.

Er blijft nog genoeg over. Ik heb een tijd rsi gehad, dus de Kitchenaid en de Magimix hebben toen een belangrijke rol gekregen. Nu kan ik weer meer zelf. Mijn grote scherpe mes levert goede diensten, maar nog steeds zijn er zaken die beter met de Magimix te snijden zijn.

Staafmixer is momenteel een beetje laag wattage, die valt tegen. Blender is fijn maar de beker is kapot. Moet ik nog wat op verzinnen. Broodrooster en tostiijzer worden af en toe gebruikt.

Rare apparaten zoals ijsmachine of sapcentrifuge heb ik niet.

Brianna F

Brianna F

22-12-2012 om 11:39

Slowcooker rode beuk

Verbruikt echt niet zoveel als jij denkt. Zoiets als een koelkast verbruikt. Ik heb 'm gisteren nog aangehad voor draadjesvlees, zoveel lekkerder als uit een stoofpan. 's Ochtends alles erin, 's avonds zo aan tafel.
Verder staat standaard het tostiapparaat, broodrooster, waterkoker, keukenmachine, espressomachine (met stip op 1) en wafelapparaat op de aanrecht. Ik maak elke ochtend verse wafels voor het ontbijt. Dan moet je niet denken aan die zoete gevallen, maar wafels met zemelen, havermout en lijnzaad. Vult als een gek en is gezond.

Brianna

ah ok, dan is het meer het piekverbruik van een koffiezetter of waterkoker dat opvalt? Vooral die rijstkoker lijkt me echt wel wat.

Maar eens kijken of man en ik tussen kerst en oud en nieuw tijd hebben voor de puzzel: wat is het verschil in verbruik tussen een gietijzeren pan op de kleinste suddervlam (gasverbruik) en een dag de slowcooker aan. Want verbruik per uur is natuurlijk niet relevant. Het gaat om verbruik per maaltijd.

Dat het lekkerder is geloof ik onmiddellijk. Maar gas is nu eenmaal efficiënter.

Slowcooker vs magic pot

hier in ZO Azie kun je als alternatiwf voor een slowcooker een magic pot kopen. Werkt hetzelfde als een hooikist.
Het bestaat uit twee pannen die in elkaar passen. De buitenste is goed geisoleerd. De binnenste zet je met ingredienten op het vuur en als het kook doe je die kokende pan in de buitense pan, die je goed sluit. Vervolgens laat je het geheel een aantal uur staan.
Dat kost stukken minder energie dan een slowcooker.

Nog nooit gehoord van een slowcooker

dus maar even gegoogled. Het werkt op electriciteit? Ik probeer het aantal apparaten met stekker in de keuken zo veel mogelijk te vermijden, dus die slowcooker gaat 'm niet worden. Ik hecht erg aan mijn scherpe koksmes, de vijzel, dunschiller en espressoapparaat. De keukenmachine pak ik ook met regelmaat, verder veel soorten pannen, dat wel. BBM gebruik ik wel, maar zelden, kan ik eigenlijk best zonder. Oh, ja en ik heb voor het eerst sinds jaren weer een staafmixer.

Overigens

kan ik echtgenoot (ex-limburger) 's nachts wakker maken voor eigengemaakte friet met zuurvlees...

Jasmino

Jasmino

22-12-2012 om 13:02 Topicstarter

Slowcooker

Een slowcooker werkt inderdaad op electriciteit. Silone, wat is jouw beweegreden om het aantal apparaten op electriciteit te beperken in de keuken? Vanwege verbruik?

Wat ik fijn vind aan de slowcooker is het gemak dat je er niet hoeft bij te blijven. De pan blijft altijd onder kookpunt en suddert automatisch, je kunt het 's ochtends opzetten en 's avonds na je werk heb je een heerlijk maaltje. Dat kun je met een pan op het gas niet doen.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het verbruik nooit heb bekeken, ik ga vooral op het gemak af.

Jasmino

Jasmino

22-12-2012 om 13:16 Topicstarter

Silone: ex-limburger?

Sione schrijft: "Overigens kan ik echtgenoot (ex-limburger) 's nachts wakker maken voor eigengemaakte friet met zuurvlees... "

LoL;
Wanneer ben je ex-limburger? Ik blijf het namelijk in hart en ziel, hoewel ik met ontzettend veel plezier in de buurt van Amsterdam woon sinds 2005. Ik voel me hier veel beter thuis, en ik zeg gekscherend altijd dat ik ben geëmigreerd (want de cultuur is zo anders), maar toch blijf ik altijd Limburger. Vooral als het over eten gaat!

bibi63

bibi63

22-12-2012 om 14:48

Voor mij onmisbaar

is de contactgrill. Dat ding gebruiken we sowieso voor tosties maken (veel lekkerdere en echtere tosties dan uit zo'n 'hangrekding'}.
Maar sinds kort ook ontdekt dat ik met de contacgrill perfect aubergines kan bewerken. Wij eten veel en graag aubergines in bijv. Mousaka, of uit de oven met tomatensaus en mozzarella. Wat ik altijd erg bewerkelijk én vet én zonde van de vitamines vond, is de gebruikelijke wijze van aubergines grillen: Plakjes aubergine bestrooien met zout en halfuurtje laten staan in vergiet, zodat er vocht uitkomt, die je dan weg veegt (en dus ook wég vitamines). Daarna bakken in olie in de koekenpan (slurp, slurp, slurp gaat dat vet in de aubergines én je kan maar een paar plakjes tegelijk bakken). Met de contactgrill gaat het perfect en snel, niet zo vet, en geen vitamines weg: Aubergines in plakjes snijden van ca. 0,5 cm. Contactgrill besmeren met heel klein beetje olijf olie. Aubergines grillen totdat ze bruin zijn. Ze zijn dan gaar en zacht en perfect.
Dus......... de contactgrill is mijn favoriet.
Gr. Bibi

Vic

Vic

22-12-2012 om 15:16

Is dat zo'n klapding (grill)?

Ik heb als kerstpakket weer een tegoed gekregen waarmee ik een cadeau of uitstapje kan kopen. In het boekje staat ook zo'n dubbelklapgrill van Princess, waar ik wel al even naar had gekeken. Maar dat is dus echt handig?

Brianna F

Brianna F

22-12-2012 om 15:38

Bibi

Ik heb ook een contactgrill voor tosties. Gewone tostiapparaten passen alleen kabouterboterhammen tussen. Dat van die aubergines is een geweldig idee, dank je.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

22-12-2012 om 17:18

Vic

Ja geweldig! Groente grillen, tostietje of wentelteefje maken, vlees grillen. Ik kan hem ook helemaal open klappen en zet hem dan op tafel als extra grill.

Rosa van der Zanden

Klapding

Klapding is ideaal om tosti's te maken. In een gewoon tosti-ijzer past alleen casinobrood, gewoon brood hangt er dan voor de helft uit of je moet er hele stukken afsnijden. In zo'n princessgrill passen wel drie tosti's naast elkaar en het is ook niet zo'n probleem als er wat dikkers tussen zit, de klep is flexibel. Van de gewone tostiapparaten gingen heel snel de scharnieren stuk bij mij.

skik

Goed draadje!

Ik streef er zelf naar om zo weinig mogelijk apparaten te bezitten. De antiaanbaklaag van de bbm is af dus nu kneed ik alleen nog met dat ding en mocht dat stoppen dan ga ik weer over op de hand. Mocht ik weer eens een bbm krijgen van iemand die hem niet gebruikt neem ik die blij aan, maar zelf kopen vind ik niet echt nodig.

Staafmixer vindt ik fijn. Snelkoker is weer in gebruik nu de cooker, net na de garantie, stuk is gegaan. Kan wel gerepareerd, maar de snelkoker bevalt eigenlijk ook wel weer goed. Verder is hier nog een oude mixer die weinig wordt gebruikt.

Veel gebruikt niet electrisch: appelsnijder van Ikea/Hema. (Tip van iemand van hier)

Goed draadje want ons tostiapparaat is net overleden. Ega kan niet zonder. Ik wel want uit de koekenpan vind ik tosti's ook erg lekker. Maar voor zijn verjaardag ga ik nu een contactgrill kopen. Bedankt voor de tip!

Margriet*

Margriet*

22-12-2012 om 18:23

Verschil in prijs magimix

en philips keukenapparaat is al aardig. Maar wat is zo'n kitchenaid geval duur. Waarom zit daar zoveel prijsverschil in.
Bij ons is de staafmixer wel ongeveer op (niet meer scherp) en ik overweeg een keukenmachine, maar wat is nu een echt goed. Ik vond die Philips Avance er wel goed uitzien.

Vic

Vic

22-12-2012 om 18:51

Dat is mooi!

Weer een probleem opgelost Ik ga de contactgrill bestellen.

Tijgeroog

Tijgeroog

22-12-2012 om 20:12

Tosti's in de contactgrill

De lol is er bij mij een beetje af omdat ze altijd aan de plaat blijven plakken. Ik smeer ze aan de buitenkant al in met boter, maar dat helpt niet. Wat doe ik verkeerd?

Henriette123

Henriette123

22-12-2012 om 20:41

Olie

Ik doe geen boter op de tosti`s in maar smeer de bakplaat dun in met olie.Dit doe ik alleen als ik de bakplaat er wat droog uit vind zien, anders doe ik niets. Na het bakken alleen even schoonvegen, niet alle olie eraf poetsen.

Kosten=prijs/gebruik

De Kitchenaid is heel duur maar gaat ook heel lang mee. Ook bij intensief gebruik. Overigens was het een kado van een designliefhebber. Zelf zou ik eerder een Kenwood hebben gekozen.

Kortom: de prijs is niet het hele verhaal. De vraag is hoeveel gebruik je van een apparaat denkt te gaan maken...

JansjeRommy

JansjeRommy

22-12-2012 om 21:30

Sterke motor

Ooit heb ik de destijds ook dure Cuisinart aangeschaft vanwege de ijzersterke motor (recht onder de as) en de gelijkmatigheid waarmee hij moeiteloos een bak vol eten pureert of zwaar deeg kneedt, maar ook een enkele teen knoflook ( niet dat ik m daarvoor pak hoor).
Mijn partner had een veel goedkopere Philips en dat verschilde wel enorm, die hebben we snel doorverkocht. De Cuisinart was 800 euro en is nu 24 jaar intensief gebruikt, nooit iets mee mis geweest. Ik dacht dat de Magimix vergelijkbaar is, maar dat weet ik niet zeker.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.