Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Aan tafel: gourmet, steengril,

Nu de kinderen wat ouder zijn en langer aan tafel kunnen zitten, overweeg ik om een gourmetstel, steengrill, fondue, pizzarette of iets dergelijks aan te schaffen. Wat zijn jullie ervaringen, waar heb je het meeste plezier van (gehad)? Was het veel gedoe of juist heel makkelijk in het gebruik en daarom veel op tafel gehad?
Ben benieuwd

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Combinatie van grilplaat en kleine wokpannetjes

Wij gourmetten hier altijd met een combinatie van 2 apparaten die we erg fijn vinden. We hebben een kleine grilplaat, die gebruiken we voornamelijk voor vleesn en vis, en soms voor stukjes paprika of fruit. Daarbij hebben we een set met 6 kleine wokpannetjes, en die gebruiken we dus voor wokgroente, champignons, reepjesvlees en kleine stukjes vis.

Een groot succes, en erg lekkere combinatie! Onze grilplaat is nog van een gourmetset, daar zitten dus ook van die platte pannetjes bij die je onder de grilplaat kun zetten, maar die gebruiken we nooit. Dat werkt toch niet fatsoenlijk in onze ogen, duurt te lang voordat het een beetje gaar wordt. Als die ooit gaat hemelen, vervangen we die door zo'n losse grilplaat zonder pannetjes, ik zag laatste een mooie van Jan de Bouvrie, heel modern, maar ook zo'n losse teppan-yaki plaat is dan ideaal.

Heerlijk

sinds de kinderen een jaar of 3 zijn gourmetten we tijdens de feestdagen. De kinderen vonden het vooral leuk om in de pannetjes pannenkoeken en eitjes te maken. boven op de grill plaat bakken ze hamburgertjes die ze op een plakje stokbrood doen met een beetje geraspte kaas en wat stukjes tomaat: een ' echte' hamburger.

nu ze wat ouder zijn beginnen ze meer te fröbelen zoals wij, met (warme peperroom)saus, diverse groentes, gratineren enzovoort. De combinatie van de pannetjes met een grillplaat vind ik erg fijn.

fondue doen we ook maar dat is lang niet zo leuk 'spelen met eten' als gourmet, daar heb je veel meer variatie. Een steengrill ben ik ook niet zo gecharmeerd van, doe mij maar een anti-aanbaklaag-grill.

Annet

Annet

20-12-2012 om 23:02

Grote plaat (xl dus)

Wij hebben een hele grote plaat. Daarop kun je van alles bakken, inclusief de pannekoekjes. Maar je kunt er ook een pannetje opzetten (hebben veel mensen nog staan van hun gourmetstel) en dan kun je daarin iets maken.
Wij hebben genoeg aan de plaat.
Het enige nadeel is dat het nogal dampt. Hier in huis hebben we twee lichte astmaklanten. Soms gaat het mis.
Zo'n plaat is buiten ook erg leuk op de tuintafel. Daar gaat het bij ons altijd goed met de astmaklanten

Snuggle's

Snuggle's

21-12-2012 om 00:26

Gourmet stel

Gourmetten is hier ook favoriet. Juist door de pannetjes. Daar bakken we geen vlees in maar champignons enzo en dan met crème fraiche bijvoorbeeld. Of de hamburger erin en kaas erover laten smelten.

Fondue pan heb ik ook, stuk minder leuk,maar ook een stuk minder stank wat wel weer fijn is.

Fiorucci

Fiorucci

21-12-2012 om 16:45

Judith

Ik heb een gourmetstel met ook een stuk steengrill erbij, dat vinden de kinderen altijd erg leuk, en de pizzarette is ook een groot succes.

Sjansje

Sjansje

21-12-2012 om 22:56

Alles in een

Wij hebben sinds kort een alles in een ding. Dus een gourmetstel (met pannetjes eronder), bakplaat bovenop, in het midden op de bakplaat een steen om te steengrillen, maar op die steen kun je ook weer een pannetje zetten om te fonduen. Snappen jullie het nog ?
Of het gaat bevallen weten we nog niet, morgen is de vuuurdoop, we nemen dan alvast een voorproefje op Kerst.

Philou

Philou

23-12-2012 om 13:12 Topicstarter

En het is geworden, een

pizzarette! Ik heb jullie reacties aan m'n partner (ook asmatisch) voorgelegd en die koos de pizzarrette. Hoewel hij niet van pizza houdt. En ik dacht zelf dat hij voor een teppan yaki plaat zou gaan of anders wel voor het gourmetten. Een verrassende keuze . Van de week gaan we die pizzarrette voor het eerst gebruiken. Ben benieuwd. Heb veel enthousiaste verhalen gelezen. De kinderen hebben er zin in! Toch duik ik nog even in het verschil tussen een grillplaat, teppan yaki plaat en steengrill.

@Annet, wat voor een plaat hebben jullie?
@Jasmino: ik heb dat ding van JdB opgezocht en het ziet er mooi uit. Hoe is jouw ervaring met het merk princess? Ik heb na 3 princess apparaten voorlopig besloten af te zien van dat merk maar misschien zijn ze nu beter.
@Sjansje,, hoe is de vuurdoop bevallen?
@Fio, hoe was de pizzarrette in gebruik?

Fiorucci

Fiorucci

23-12-2012 om 17:12

Judith

Heel makkelijk. Wij maken van te voren brooddeeg, en met een glas snijden we daar rondjes uit. Die leg je op de pizzaschepjes, en kun je beleggen met van alles en nog wat. Ik zet dan schaaltjes met van alles en nog wat op tafel.
Het is hier zeer favoriet.

Judith-t

Ik heb hem alleen maar zien staan, en toen viel ik dus ook op het design. Ik heb niet eens goed naar het merk gekeken, dat merk ik nu wel met jouw vraag . Ik ben geen fan van het merk princess, daar heb ik geen goede ervaringen mee. Die zou ik dus ook niet snel kopen als ik me daar verder in zou verdiepen.

Sjansje

Sjansje

23-12-2012 om 22:25

Te goed

Gisteren hebben we de gourmetpannetjes, de grillplaat en het fonduestel gebruikt, en vanavond de gourmetpannetjes, grillplaat en steengrill.
Het beviel prima, maar die lucht hier in huis...pfff.
En de steen van de steengrill was ook na intensief schrobben niet meer in blinkende nieuwstaat te krijgen.
Ach ja, ik vind fondue toch lekkerder

Annet

Annet

24-12-2012 om 18:04

Onze plaat is van germatic

Hij lag bij Blokker toen een XL plaat nog heel nieuw was.

Geurtjes, aanslag?

Hoe doen jullie dat met stank en vetaanslag enzo? Gewoon benieuwd omdat wij om die reden dus nooit thuis gourmetten. Ik heb nl een lamp met witte stoffen kap boven de eettafel. Gourmetten bewaren wij voor een weekendje weg in een huisje , maar ik vind het wel jammer.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

25-12-2012 om 14:56

Lampe berger

Helpt goed tegen de stank.

Rosa van der Zanden

Primavera

Primavera

27-12-2012 om 11:12

Aubergines

Ook wij hebben gisteren, hoe origineel, gegourmet met combi gril/steen erboven. De steen maak ik voor en na gebruik schoon met olijfolie. Wij hebben er echter meestal nauwelijks aanslag op, omdat we er nadat het vlees op is nog plakken courgette en aubergines op grillen. Vooral die aubergines zijn net sponsen en nemen alle vleesaanslag en vet weer op. Het zal wel weer verschrikkelijk slecht zijn, maar wel erg lekker. Zelfs de kinderen zijn er gek op.

Aatje77

Aatje77

28-12-2012 om 09:52

Geurtjes..

Ik heb ooit eens ergens de tip gelezen om in de ruimte waar je gourmet na afloop een schaaltje met wat spiritus er in neer te zetten tegen de geur die de dagen erna in je huis hangt.

Nu hebben wij dit meteen wat drastischer aangepakt en al meteen bij aanvang van het gourmetten twee bakjes met een scheut spiritus er in neergezet en het werkt echt! Die bakjes laat je dan staan tot de dag erna 's morgens.

Je ruikt het dan nog wel een beetje maar lang niet zo erg als zonder die spiritus.

Philou

Philou

30-12-2012 om 13:11 Topicstarter

Pizzarette

Pizzarette is hier een groot succes geweest! Kinderen vinden het geweldig. Zo moeten opa en oma een keer meedoen
en als er een vriendje overkomt, tijdens de lunch!

Fiorucci

Fiorucci

31-12-2012 om 13:00

Judith

Leuk om te horen en leuk idee, een lunch. Dat zal ik eens doen komende week.

Philou

Philou

31-12-2012 om 15:28 Topicstarter

Fio

Is ideaal met kinderen, vind ik. Zo eten wij met de feestdagen ook altijd vroeg, soms wel ipv lunch. Of een diner dat net iets lichter is om als lunch te dienen. Iedereen is dan (nog) in topvorm, je kan lekker uitlopen en tegen 6-en doe je pas het dessert. Tussen de gangen door, kan je nog even van tafel of een spelletje doen. Heel prettige sfeer levert dat op. Het liefst zou ik voortaan 's middags warm eten. Maar dat is wat ingewikkeld in deze cultuur.

Dineke69

Dineke69

02-01-2013 om 21:41

Mini-wokken

Is bij ons met twee meiden van 9 en 11 een groot succes.
Ze kunnen ook goed helpen met voorbereiden, alles in kleine stukje snijden/knippen.
En aan tafel wokken ze hun eigen hapjes met gehakt,vis,varkenshaas,garnaaltjes, allerlei fijngesneden groente, mais,ananas etc, wat je maar leuk/lekker vindt.
Wij doen er een aantal woksausjes bij, en pasta, rijst, en noodles. Erg leuk en gezellig!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.