Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Tessa

Tessa

03-01-2013 om 09:56

Tweede auto


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Vic

Vic

05-01-2013 om 22:41

En je haar dan?

Beetje suffe vraag, maar hoe zorg je dan dat je er nog een beetje toonbaar uitziet als je op je werk komt? Het lijkt me dat na een fikse regenbui je haar nooit meer goed komt en je make-up op je enkels zit. En als het er niet af regent, zweet je het er wel af. Ik werk in een groot kantoor, waar we douches hebben voor mensen die op de fiets komen (soms wel 40 km enkele reis!), maar op de meeste werkplekken heb je dat natuurlijk niet.

Rainlegs

Ik heb ze wel - maar ook een auto voor de deur

Ik heb de regel voor mezelf dat als het droog is ik op de fiets ga (stelregel auto voor de deur - nauwelijks nog fietsen klopt dus niet bij mij). Het kan dus zijn dat ik halverwege of op de terugweg met regen te maken krijg.

Nu heb ik ze een keer willen gebruiken maar toen ik het om mijn middel wilde doen realiseerde ik me pas dat ik toen veel te zwanger was om dat ding te passen

De tweede keer dat ik het wilde gebruiken raakte ik zo in gevecht met dat ding en in tijdnood dat ik het maar weer heb laten zitten. Bovendien vloog er een drukknoop af.

Nu heb ik thuis geoefend en lijkt het toch wel handig in gebruik dus ga ik voor poging 3, maar je zult begrijpen dat ik hoop dat die nog lang op zich laat wachten.

Rok lijkt me overigens ook wel handig.

Rafelkap

Rafelkap

06-01-2013 om 09:07

Ik heb ze

Ik heb rainlegs. Nu ben ik best onhandig, maar na 1 x droog oefenen draaide ik er mijn hand niet voor om. Het gaat stukken sneller en makkelijker dan een normale regenbroek
Bij echt keiharde stortbuien worden je benen wel nat, maar daar helpt een regenbroek ook niet tegen.
Ik draag de rainlegs ook wel prefentief, als ik denk dat het misschien gaat regenen, want het zit confortabel genoeg (dat zou ik bij een normale regenbroek niet doen)

Ik overweeg ook zo'n regenrok, ik draag bijna altijd broeken ivm de regenbroek.

Primavera nogmaals: op het plattenland wonen in het buitenland en in een grote stad in Nederland is niet vergelijkbaar. En uitstoot van ovens en drogers ook niet (heb ook geen droger trouwens). Ik hoop wel op gauw schonere auto's.

bertje1

bertje1

06-01-2013 om 12:10

Scooter

iemand al scooter geopperd? Goedkoper dan een el. fiets, echter dan doe je natuurlijk helemaaal niets aan lichaamsbeweging. Je bent er ook nog sneller denk ik.

Cicade

Cicade

06-01-2013 om 18:38

Dank

Temet, Dere en Rafelkap: ik ga die rainlegs eens serieus overwegen, heb ze voor 15 euro al op marktplaats gezien

Die overschoenen Temet, zijn dat een soort plastic 'sloffen' of zo? Ik heb jouw bijdrages daarover gemist kennelijk...ik zal eens in het archief kijken.
Ik weet wel dat met alleen een regenbroek juist je schoenen soms nog erger doorweekt raken; het water glijdt dan gewoon langs je regenbroek je schoenen op. Ik heb wel eens plastic tassen en elastieken om mijn schoenen gedaan, maar dat is toch wel erg omslachtig allemaal.

Overigens ben ik verder een fan van de fiets hoor Echt harde aanhoudende regen komt gelukkig maar weinig voor. En zeker in de stad ben je overal zó en overal parkeren voor de deur, ook een fijne bijkomstigheid!

JansjeRommy

JansjeRommy

06-01-2013 om 18:39

Regenbroek en schoenen

Ik wil gewoon droog blijven en snap het probleem nooit zo met een regenbroek. Ik heb een echte goede soepele ademende regenbroek met overschoenen standaard in mijn fietstas en red het er uitstekend mee. Lang geleden fietste ik standaard 20 km naar mijn werk, wat een heerlijkheid. Door weer en wind, ik was eraan verslaafd en had een geweldige conditie. Ik kon wel douchen op het werk en had daarook extra kleding en zo liggen. Nu werk ik eigenlijk veel te dicht bij huis....ook wel luxe hoor. Geen tweede auto nodig ook. Wel leuk om te lezen dat er toch ook mensen zijn met een tweede auto die wel de fiets blijven pakken.

Rafelkap

Rafelkap

06-01-2013 om 19:12

Rainmates

even gekeken, maar ik heb rainmates en geen rainlegs. maar dat is net zoiets, adement en beschermt alleen ook de onderbenen. Hoewel ik niet al te groot ben kan ik er 1 aan die goed past.
Gek genoeg zie ik op de site niet degene die ik heb.

Rafelkap

Rafelkap

06-01-2013 om 19:15

Toch wel

Toch wel, het ziet er zo raar uit zonder lichaam
Heb al veel vragen gehad van wildvreemden waar ik die gekocht had.

Regenbroek, overschoenen en haar

rafelkap :"Bij echt keiharde stortbuien worden je benen wel nat, maar daar helpt een regenbroek ook niet tegen."

Welles. Ik heb een "ademende" regenbroek van Agu (en een jas ook), en zelfs na een werkelijk Bijbelse stortbui (ik had ook met de kano naar het werk gekund als ik die had gehad) was ik nog volkomen droog, behalve dan gezicht en handen.

Wel komt er bij dat ademende spul op een gegeven moment een punt dat het niet meer helemaal waterdicht is. Dat heb ik met mijn broek nog niet bereikt, en ik heb m nu drie jaar.

Cicade, die overschoenen zijn *niet* die plastic dingen die je voor een euro bij de Blokker koopt. Doe dat niet, die krengen zijn levensgevaarlijk, want glad. Ik heb ooit eens een paar gekocht, ze een keer gebruikt in een hoosbui en ben drie keer van mijn pedaal gegleden met bijna-valpartijen tot gevolg.
Je hebt overschoenen van regenpakkenstof met anti-slipzool, te koop bij de fietsenhandel en bij de ANWB (13 euro voor leden). Qua vorm lijkt het op een laars die van boven naar beneden is doorgeknipt. De voorkant van je schoen valt erin, onder de tenen zit een antislipzool, de zool houdt halverwege op dus je staat met je eigen hak op de grond, en verder bedekt-ie de gehele voet en het onderbeen tot halverwege, de schacht sluit je met klittenband. Als je je regenbroek er dan overheen doet loopt er geen druppel in. Ik ben enorm enthousiast over die dingen, want er is weinig dat mijn humeur zo bederft als een hele werkdag met natte voeten. Zelfs in de al genoemde Bijbelse stortbui bleven mijn schoenen kurkdroog.

Vic: ik heb geen problemen met haar en make-up. Maar ik zie er in droge toestand ook al niet uit, en make-up draag ik niet. Zo hep ellek nadeel weer se foordeel

Groeten,

Temet

Tihama

Tihama

06-01-2013 om 23:13

Rainmates

Ik heb net het filmpje gekeken, maar in die tijd heb ik mijn regenbroek al aan. Mijn broek heeft aan de onderzijde lange ritsen, die eindigen in elastiek. Belangrijkste is volgens mij ervoor zorgen dat je een ruime maat hebt. Nooit een regenbroek kopen die je officiele maat is. Dan krijg je dat gewurm. Ik draag trouwens een motorregenbroek sinds mijn fietsregenbroek stuk is.

Qua haren: mijn regenjack heeft een capuchon, dus mijn haren blijven droog. Make-up: ik pleeg wat herstelwerk na aankomst op het werk. Schoenen: ik doe regenlaarzen aan en gooi mijn nette schoenen in mijn megafietstassen. Volledig incognito reis ik zo naar mijn werk.

Ik laat mijn regenpak/laarzen achter op mijn fiets in het fietsenhok. Dat pak is dan 's avonds meestal weer droog.

Maar nogmaals: deze omstandigheden zijn zeldzaam.

Tihama

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

07-01-2013 om 09:31

Ooh, ik weet niet hoor...

Maar als ik hoor wat jullie allemaal voor attributen nodig hebben om een beetje toonbaar op het werk aan te komen, word ik eerlijk gezegd alleen maar blijer met mijn auto.

Ik bedoel dit niet verkeerd, constateer eigenlijk slechts dat mensen heel verschillend in elkaar kunnen steken. Wat jullie hier vertellen is namelijk zo niet mijn ding. Dagelijks een rit van 20 km enkele reis door weer en wind en dat dan ook nog geweldig vinden, ik kan me er echt niks bij voorstellen...

Ginny

Nou, mijn enkele reis is geen 20 km hoor, maar iets meer dan 8. Was het 20 geweest, dan had ik een scooter gekocht.

Dat gedoe met regenkleding is alleen maar een gedoe als het daadwerkelijk regent. Zo heel vaak is dat nou ook weer niet, veruit de meeste ritjes zijn zonder regen. Het valt mij op dat mensen die standaard autorijden de neiging hebben om het gedoe te benadrukken van de alternatieven (' die treinen hebben altijd vertraging', 'het is zo'n gewurm met een regenpak') maar al het gedoe dat eigen is aan een auto als vanzelfsprekend te slikken. En bij de fietsers is het juist weer andersom

Ik heb geen keus. Ten eerste werk ik, zoals gezegd, in het centrum van Amsterdam. Je kan niet eens met de auto naar het werk als je dat zou willen - nou ja, dan moet je m tegen 4 euro per uur in een parkeergarage zetten (en vanaf daar lopen. In de regen. Zo'n gedoe, die plu ...). Geheel los daarvan: ik heb geen rijbewijs. Dus niks auto. Fiets, scooter of OV, dat zijn mijn opties.

Groeten,

Temet

Vic

Vic

07-01-2013 om 10:14

Ja kijk

Het wordt een beetje hullie tegen zullie, maar ik bedacht net dat ik maar 1 auto heb dus eigenlijk niet mee mag praten Ik heb 30 km. enkele reis afstand naar mijn werk. Daarnaast moet ik regelmatig best grote afstanden rijden voor mijn werk (tot ca. 100 km. enkele reis). Dat fiets je niet. En treinen zou kunnen, maar dat kost me zoveel extra tijd. Mijn bijdrage is dat ik geen Jeep of Hummer rijd. Als ik eens naar Amsterdam Centrum moet pak ik wel het openbaar vervoer (uiteraard).

amk

amk

07-01-2013 om 11:05

Vic

mag jij die afstanden met je eigen auto rijden dan?
Bij ons bedrijf zijn afstanden groter dan 25km enkele reis verboden met eigen auto en verplicht met auto van de zaak. Om een aantal redenen: veiligheid (verplicht winterbanden in de winter), kosten ( bescherming verzekering medewerker bij ongevallen, en een mega korting bij de verhuur/lease maatschappij)
Die auto mag je dan best de avond ervoor al meenemen als het handiger is om vanuit huis te vertrekken of de dag erna in leveren.

Vic

Vic

07-01-2013 om 11:12

Amk (o.t.)

De voorkeur is openbaar vervoer, tenzij dat niet kan vanwege afstand/tijd/bagage. Vervolgens komt een dienstauto, maar die zijn altijd bezet en mag je alleen op kantoor ophalen en moet je aan het eind van de dag weer terug brengen. Vervolgens eigen auto met lage km-vergoeding, en pas in laatste instantie mag je hoog declareren. Wij als buitendienstmedewerkers hebben afgesproken dat we hoge km mogen declareren omdat we in de regel veel bagage mee hebben en dienstauto's te weinig beschikbaar zijn. Voor een cursus o.i.d. declareer ik lage km.

amk

amk

07-01-2013 om 11:37

Vic (ot)

om dat te kort op te lossen is er een zeer gunstig contract afgesloten met een verhuurder. Dat was ons tegen argument ook toen het ingevoerd werd, dat er nooit auto's beschikbaar zijn. Dat vond de or ook dus dat werd als advies gegeven naar het bedrijf.

24 uur van te voren melden bij het reisburo (ja dat hebben we ook nog) en dan staat de auto op tijd klaar.
's morgens melden, eind middag weg lukt vaak ook nog wel. (er is altijd wel een auto die 's morgens terug komt en dan de volgende dag pas door de verhuurder opgehaald wordt) Tenzij je zo'n 7 persoons auto nodig hebt. En als je echt gelijk weg wilt dan wordt er gekeken of er nog een leasewagen staat te wachten op een nieuwe eigenaar.

Vic

Vic

07-01-2013 om 11:45

Anders

Bij ons zijn het allemaal eigen beletterde auto's (sommige met zwaailicht

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

07-01-2013 om 18:57

Tja temet

Je kunt mijn fietsgedoe niet vergelijken met jouw autogedoe. Ten eerste is mijn woonwerkverkeerafstand veel groter en ten tweede parkeer ik echt nooit in de binnenstad van Amsterdam (ik kijk wel uit

Maar daar ging het me dus ook niet om. Zo krijg je namelijk een hullie-zullie discussie en dat voegt niks toe. Ik zat namelijk meer met de verbazing dat iemand gewoon 20 km in de regen gaat fietsen voor zijn plezier. Dat is zo niet mij.

Dat wil overigens niet zeggen dat ik antifiets ben, of anti-ov. Het is meer dat ik vaak kies voor het gemak. En de auto is in mijn situatie ook echt vaak het makkelijkst. Alleen als ik op de zaterdag voor Kerst de stad in moet of als het 30 graden is, dan ligt het wat anders.

Overdag ga ik trouwens het liefst met de trein. Alleen naar mijn werk is dat niet echt handig. Dat levert namelijk een verdrievoudiging van mijn reistijd op.

En zo maakt iedereen zijn eigen afwegingen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.