Home » Forum » Wat is nu een bijzonder en leuk kraamkado voor zus

Wat is nu een bijzonder en leuk kraamkado (voor zus)

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
oregano
Wat is nu een bijzonder en leuk kraamkado (voor zus)

Mijn zus is zwanger en uitgerekend in februari. Ik wil graag iets bijzonders geven maar ze hebben werkelijk alles al, hebben nog 2 kinderen. Liefst iets persoonlijks, of zoiets. Wie heeft een goed idee of tip?
Groet oregano

Anja
Fotoreportage?

Op mijn werk is al een paar keer aan een zwangere collega een kadobon voor een baby-fotoreportage kado gedaan. Een heel leuk persoonlijk en tastbaar kado. Is dat misschien een ideetje?

Angela67
Fotograaf?

ken je misschien iemand die goed kan fotograferen, een vriendin van je (of via via)? Dan is het misschien leuk om aan te bieden dat die persoon tegen de zomer langskomt en mooie familiefoto's maakt en een paar leuke kinderfoto's en dat jij dat betaalt inclusief paar vergrotingen etc?
Wij hebben dat gedaan voor onze ouders maar hebben er zelf ook leuke foto's aan over gehouden van bijv. de kinderen. Het was een mooie zomerdag, samen gelunched (met fotograferende vriendin van een vriendin, ik kende haar niet zelf maar het klikte goed en ze deed het heel discreet en leuk).
groet,
Angela

bibi63
Voor over een paar maanden

Wat misschien heel leuk is: zelf een 'cadeaubon' ontwerpen, waarmee je je zus en zwager een etentje aanbiedt in een restaurant inclusief oppas thuis (of dat doen jullie zelf).
Gr. Bibi

Manda Rijn
Ehm

alles waar de naam op staat. Een bestekje, dekentje, spaarpotje, etc.

oregano
Nog meer tips?

Fotoreportage is niet aan hen besteed omdat mijn zus zelf een goede fotograaf is.
Bestek met naam lijkt me wel leuk. Ik zal ook nog eens om me heen kijken.
Groet Oregano

marjanne
Idee

ooit ergens gezien, goed onthouden omdat ik het zoooo mooi vond en vorig jaar aan iemand kado gedaan:
Rupsje Nooitgenoeg voelboek met braille. Allemaal verschillende materialen. Van elk boek gaat geld naar een boek voor blinde kinderen
http://www.bruna.nl/boeken/rupsje-nooitgenoeg-voelboek-met-braille-97890...

Sunja
Ook mooi

Ik ben ca 5 maanden geleden bevallen van ons derde zoontje en het mooiste kado wat ik gekregen heb is hij natuurlijk maar daarnaast: http://www.facebook.com/lilalime

Een hanger uit het album 'motherhood' - hij is heel bijzonder en heel mooi. En mijn zus (toevallig!) heeft met die mevrouw iets bijzonders afgesproken: de grote hanger is die van moeder met kindje en dan zitten er 3 kleine vogeltjes bij, soort van bedeltjes maar dus ook in glas ingelegd - echt heel erg mooi! En ik ben er heel blij mee omdat ik inderdaad kleertjes en speelgoed etc genoeg had.
Van mijn ouders heb ik de kinderstoel van stokke gekregen, daar waren we uiteraard ook heel erg blij mee, gezien de andere 2 nog op hun eigen stokke zitten.
En ik heb het babyboek van Kleine Beer zelf gekocht omdat ik ook zo van fotograferen houd [en van de boeken van Kleine Beer] en dan bij de tekstjes kleine fotootjes plak. Van de andere 2 heb ik het Kikker-babyboek en Rupsje Nooitgenoeg-babyboek. Ik heb wel weinig tijd om het bij te houden maar het is zooo leuk om in te kijken later, ik maak er wel tijd voor.
Ook leuk zijn die fotolijsten waar je per maand een foto plakt 12 maanden lang!
Oja en een vriendin heeft het geboortekaartje supermooi laten inlijsten, dat is ook heel erg leuk. Als ik de andere 2 kaartjes aan haar geef, laat ze die ook doen. Ook echt een mooi kado.
Bij mijn tweede heb ik een kunstwerkje gekregen: een muziekdoosje in de vorm van een vogel, in glas en lood. Ook mooi voor op zijn kamertje als hij ouder is.
Zo zou je ook kunnen denken aan een hele mooie lamp bijvoorbeeld.
Succes!!

margje van dijk
Hoe handig ben je?

Ik heb een waanzinnig leuk patroon om van een paar sokken een babypopje te maken (zo'n 30 cm lang). Levensecht, evt. met magneetje (in mond en in duim) zodat-ie kan duimzuigen, of een speen kan hebben waar een magneet achter geplakt zit (alleen als dat ethisch toegestaan is natuurlijk - ik herinner me een uit de hand lopende draad met een speen als onderwerp).

Ik heb er net een gemaakt en aan mijn schoonzusje gegeven en ze was er heel blij mee. Het is iets bijzonders want je hebt het zelf gemaakt. Maar het moet je wel liggen uiteraard. Ik kan 'm zelf in een dag maken.

Mail me evt. op margje_van_dijk@hotmail.com, dan geef ik je meer informatie.

Margje

Petra Pakje
Margje

Margje, mag ik je ook mailen voor dat popje? Ik ben met onze dochter tegenwoordig helemaal in de handwerkmood en het klinkt als iets wat we allebei leuk vinden om te maken.

groetjes Petra

ishtar
Wat ik deed

was een pakket, met daarin oa een bestekje met naam, mooie verzilverde spaarpot (met muziekje), knuffeltje speciaal voor deze baby en ik maakte zelf een slabbetje met de naam en een bijpassende (grote) badcape. Plus nog een paar andere dingetjes die ik toevallig tegenkwam.

margje van dijk
Ja hoor!

Mail maar.
Margje

sonj@
Margje

Ik ga je ook mailen !

Ella2007
Beeldje

http://www.deglasblazer.nl/
Deze heb ik bij een vriendin gezien, zij had hem van haar zus gehad. Ik weet niet of er nog andere glasblazers zijn waar je dit kan kopen. Ik vind hem erg mooi.

Fiorucci
Of...

Ik kreeg van een dierbare vriendin een kraampakket, maar alleen voor mij. Nagellak, tijdschrift, handcreme, echt van alles, ik geloof wel 20 kleine pakjes. Ze vond dat je met drie kinders ook tijd aan jezelf moest besteden. Ik vond het heel leuk, werkelijk niemand was op dat idee gekomen.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.