Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

De hulp steelt geld.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Vic

Vic

14-02-2013 om 16:22

Heftig

Wat een heftig verhaal, naar hoor. Ik begrijp wel dat je geen aangifte doet. Ga je het wel melden bij haar bemiddelingsbureau?

Mea Proefrok

Mea Proefrok

14-02-2013 om 16:54

Ach

Bah, dit verhaal heeft bepaald geen zilveren randje, zeg. Aan alle kanten prut. Wel heel goed hoe jullie het hebben aangepakt, IngridT. Petje af.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

14-02-2013 om 19:52

Is het echt?

"Ik heb het gevoel dat ze haar lesje wel geleerd heeft, al is er natuurlijk geen enkel excuus voor stelen."

Ik vind het heel fijn voor je dat ze geld heeft overgemaakt en ik snap dat aangifte doen daarom misschien wat ver gaat, maar ik hoop wel dat jullie het bemiddelingsbureau inlichten. Zodat ze niet zomaar vrolijk verder kan gaan bij ander.

Het heeft eerlijk gezegd ook wel een erg hoog: ik heb zo'n slechte jeugd gehad halte. Ik hoop echt echt dat ze haar lesje geleerd heeft.

lennest

lennest

14-02-2013 om 21:03

Ander slot?

Niet alleen sleutel terug vragen, maar ook een ander slot in de voordeur? Stel dat ze ook nog een sleutel heeft laten bijmaken?? En aangifte doen, zeker weten!

Miepie

Miepie

14-02-2013 om 21:52

Goedbedoeld

Ja, goedbedoelde reactie, die misschien gepast zou zijn bij een meisje dat eenmalig vijf euro had gejat. Ze houdt een zielig verhaaltje, maakt geld over( ze heeft dus genoeg kennelijk) en komt weg zonder melding of aangifte. Ze is gewoon een dief en komt er nu keurig weer mee weg. Fijn voor de volgende klant denk ik dan.
Stel dat het een kerel was wat had je dan gedaan?

Tineke

Tineke

15-02-2013 om 07:42

Aangifte

Tja, weet je, dat was eigenlijk ook mijn eerste gedachte: wel aangifte doen! Laat de rechter maar bepalen hoe en wat er gestraft moet worden. Maar als je dan naar gevolgen kijkt, en ik weet natuurlijk niet zeker hoe dat gaat, krijgt ze dan nog wel een VOG? Als ze die niet krijgt, wat heel terecht is, dan mag ze geen stage meer lopen. Dus kan ze niet afstuderen. Dus heeft ze geen opleiding. Dus heeft ze minder kansen voor het rechte pad, dan zonder aangifte.
Ik weet eigenlijk niet wat wijsheid is. Maar ik zou ook niet gauw medelijden hebben vanwege wat waterlanders en een zielig verhaal. Ook dat kan doortrapt zijn.

Geen aangifte

Ik zou dit wel ergens willen melden, zodat andere mensen gewaarschuwd zijn.
Maar aangifte doen niet. Als dat in behandeling genomen wordt (als) ben je er nog lang mee bezig en kost het je een hoop geld.

Tineke

Tineke

15-02-2013 om 10:11

Kosten?

Waarom kost aangifte doen geld. Fay?

Sorry

Er komen pas kosten als je een advocaat nodig hebt. Lijkt mij in dit geval niet nodig.

Maylise

Maylise

15-02-2013 om 12:18

Ja inderdaad

Als dat meisje een strafblad heeft dan zal dit misschien haar hele toekomst veranderen. Ik weet niet hoe het zit met strafbladen en op een school willen werken maar ik kan me voorstellen dat dit in elk geval een complicerende factor is en dat het misschien hierdoor zelfs wel onmogelijk wordt. Dat is wel weer een hele zware straf.

Ingrid en man hebben het verhaal gehoord en kennen het meisje. Als zij tevreden zijn over hoe dit is afgehandeld dan lijkt het me goed.

Ik zou zelf ook geen aangifte doen als ik persoonlijk vrede had met de situatie. Aangifte zou ik pas doen als we er samen niet uit zouden komen.

mirreke

mirreke

15-02-2013 om 13:00

Eens met maylise

En daarnaast geloof ik er echt in dat je voor mensen het verschil kunt maken. Misschien is dat bij dit meisje zo. Wie goed doet, goed ontmoet...

Zou je kunnen leven met de gedachte dat je iemand wellicht haar toekomst ontneemt in deze situatie?

Het is nu wel een soort opgelost, jij plus gezin zit met kater, maar wel ook met een levensles. Ook voor dat meisje hopelijk.

Misschien kun je het opbrengen om in contact te blijven, om vinger aan de pols te houden, zodat ze op het rechte pad blijft misschien? Juist omdat je voorheen zo'n goede indruk van dit meisje had?

Misschien is het een ingestudeerd verhaal, en misschien ook niet...

mirjam

Mussie

Mussie

15-02-2013 om 18:43

Leren

Ik hoop van harte dat ze vreselijk geschrokken is, en het nooit meer zal doen. Er is vast een achterliggende reden en die weet Ingridt nu, en dus kan zij het beste beslissen. Aangifte vind ik wel een heel zwaar middel als er ook een kans is dat ze zelf bij haar positieven komt nu.
En de kater is er ongetwijfeld. Maar het is het eind van de wereld niet en dat is een goede les voor de kinderen. Zulke dingen gebeuren, maar daarna krabbel je weer op en ga je vrolijk verder.

IngridT

IngridT

15-02-2013 om 19:31 Topicstarter

Tja.

Ik ben wel tevreden zo. Ik denk echt dat ze heel erg geschrokken is, en ik geloof haar verhaal wel tot op zekere hoogte. En ik wil het geloof ik toch niet echt op mijn geweten hebben dat ze dankzj deze (ene. daar ga ik dan maar van uit) stommiteit misschien vreselijk in de problemen komt met haar stages of banen. Dat gaat me toch net iets te ver. En ik heb zelf eerlijk gezegd ook geen zin om over maanden nog eens op te moeten draven voor gesprekken, verklaringen of wat dan ook. Nee. Klaar. Over.
Voor de kinderen is het overigens nu OK. Hun vertrouwen in de eerlijkheid van de mens heeft wel een deukje opgelopen, maar in ieder geval heeft K. het geld terugbetaald, dus in hun portemonnees zit wat er in hoort te zitten. Stukje rechtvaardigheid. Dat vonden ze wel heel fijn.

Wel dank voor het meedenken en aanhoren allemaal trouwens!!

Ingrid

Tineke

Tineke

15-02-2013 om 20:18

Mooi

Fijn dat je tevreden bent, en je kinderen ook. Wat een enerverende week voor jullie!
Ik ben benieuwd hoe je nu een nieuwe hulp wilt gaan zoeken, pfff, je was al zo zorgvuldig te werk gegaan.

miepie

miepie

17-02-2013 om 15:46

Feel good oplossing

Fijn voor jullie dat het zo is afgerond. toch kijk ik er anders naar. Wat mij dwars zit is dat het zo'n feel good oplossing is. We geloven lekker dat dit meisje er wat van leert en het NOOIT meer zal doen (yeah) dat een ander straks met de gebakken peren zit, dat merkt die ander dan wel weer.

IngridT

IngridT

18-02-2013 om 16:21 Topicstarter

Middenweg

Vandaag belde de buurtagent nog op om te horen hoe eea was afgelopen en te overleggen of er nog iets moest gebeuren. in overleg met hem heb ik een melding gedaan van het gebeurde. Geen echte aangifte, dus zij merkt er nu niets van, maar mochten er al eerder 'dingen' aan de hand zijn geweest dan word ik misschien sowieso nog benaderd voor een follow up, en moch ze in de toekomst nog eens in aanraking komen met de politie, dan komt deze melding meteen bovendrijven, en weet men dat dit niet een 'eerste keer' is. ik vond het wel een mooi compromis. En ik heb ook het bureau gebeld waar ik haar heb gevonden. Die waren erg geschokt, en ze is per onmiddellijk uitgeschreven & kan zich ook niet meer inschrijven. Bovendien gaan ze free of charge voor me op zoek naar een nieuwe hulp. En bij voorjeur eentje die al langdurig via hun aan het werk is. geen garantie op eerlijkheid natuurlijk, maar wel zo betrouwbaar mogelijk. Ik vind het wel netjes. ook van de politie trouwens, zomaar spontaan terugbellen, en helpen eea netjes af te handelen. Valt me niks tegen.

Ingrid

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

18-02-2013 om 17:45

Mooi opgelost

Ik had eigenlijk ook een beetje hetzelfde gevoel als miepie. En ik snap ook wel dat je haar hele toekomst niet aan gort wilt helpen. Maar ik vind eigenlijk dat je ook wel een verantwoordelijkheid hebt naar de medemens (wat zwaar uitgedrukt). Ik denk dat dit een mooie tussenoplossing is. Via dit bureau komt ze in ieder geval niet meer aan de slag, en je hebt een kans dat als er meer aan de hand is dit ook boven komt drijven.

Mij lijkt in ieder geval dat ze niet geschikt is voor de "cleaning business" en of ze pedagogisch materiaal is waag ik eerlijk gezegd ook een beetje te betwijfelen. Die VOG is er natuurlijk ook niet voor niks...

Miepie

Miepie

18-02-2013 om 22:01

Mooi!

Goed zeg IngridT. Dit klinkt voor mij echt een stuk beter, mooie tussenweg. Ik hoop dat je met je volgende hulp meer succes hebt. Ik heb makkelijk praten, heb tien jaar geleden iemand van een briefje bij de bakker binnengehaald en het is een topdame.

Goed gedaan

Ik vind het erg zorgvuldig van je, en ik hou er ook van om in kansen te blijven denken. Verbittering en argwaan is er al genoeg in de wereld. En wie weet... Maak je toch t verschil, voor dit meisje.

margje van dijk

margje van dijk

22-02-2013 om 11:32

Wat een verhaal, ingridt

Maar wat fijn ook dat het nu weer afgehandeld is.

Wat een stress lijkt me dat zeg. Ik hoop dat jullie snel een nieuwe hulp hebben, die goed bevalt.

Margje

IngridT

IngridT

22-02-2013 om 23:09 Topicstarter

4 'interviews' gepland...

heb briefjes opgehangen in de lokale supermarkten....daar al 2 reacties op gehad, en ook 2 tel nrs van de supermarktborden geplukt van mensen die een adresje zochten om schoon te maken...

Maandag weet ik meer, dan heb ik ze alle 4 gezien. Maar ja, wat zegt zo'n eerste indruk nou eigenlijk helemaal....enfin, we gaan er gewoon maar weer voor.

Mijn vorige hulp had trouwens 'gewoon' de sleutel. Doen jullie dat allemaal ook?? Ik ben op een of andere manier toch iets voorzichtiger nu, maar zonder sleutel kan ze er gewoon lang niet altijd in.....

Ingrid

sinas

sinas

22-02-2013 om 23:25

Nou nee....

mijn 1e hulp kwam op woensdag, als ik ook thuis was, pas na maanden durfde ik ff weg.

Mijn 2e hulp liet ik nooit alleen

Mijn huidige, nu ff in de lappenmand, komt ook op dagen dat er iemand is. Hoewel ik haar wel vertrouw hoor.

Sleutel

Ik legde de sleutel op een "geheim" plekje als ik niet thuis was als de hulp kwam en ze trok de deur gewoon achter zich dicht als ze naar huis ging. Ik vond het niet nodig dat ze altijd een sleutel van ons huis had.

Fiorucci

Fiorucci

23-02-2013 om 09:48

Ik heb de sleutel van mensen waar ik werk. Ik snap jullie reserves helemaal, maar werk ook niet zo graag bij mensen die mij niet genoeg vertrouwen hierin...

Lou

Lou

23-02-2013 om 12:15

Ook ja

Onze hulp had ook altijd onze sleutel. Misschien niet vanaf de eerste keer, bedenk ik nu. Maar wel vanaf de derde keer of zo. Het is natuurlijk ook wel echt een stuk handiger als ze erin kan wanneer je niet thuis bent.
Bij het zoeken naar een hulp heb ik trouwens referenties opgevraagd en die nagebeld. Dat vond ik prettig en voldoende om iemand te vertrouwen. Hoewel het natuurlijk altijd een nep-referentie zou kunnen zijn. Maar ja, zo wantrouwend wil ik gewoon niet zijn. Kan me voorstellen dat dit punt nu wel extra lastig is voor IngridT! Toch moet je er doorheen denk ik, en een nieuwe hulp weer gaan vertrouwen. Je kan ook haast niet anders, toch? Tenminste, ik vond het echt een reuze onhandig idee om thuis te moeten zijn als de hulp kwam.

+ Brunette +

+ Brunette +

23-02-2013 om 17:51

Een geval van pech.

IngridT, ik hoop dat je na deze nare ervaring niet al te wantrouwend bent geworden. Je hebt een rotte appel getroffen. Heel vervelend maar de meeste schoonmaaksters zijn best te vertrouwen. Zelf maak ik al meer dan een jaar ergens schoon. Ik ben goudeerlijk, het zou niet in me opkomen om tussen de spullen van die mensen te gaan rommelen. Toch heb ik geen sleutel. Ze laten me binnen, gaan daarna weg en laten me alleen. Als ik klaar ben trek ik de deur achter me dicht. Dat vind ik niet kwetsend ofzo, ik ben zelf ook best voorzichtig met het afgeven van mijn sleutels.

IngridT

IngridT

23-02-2013 om 18:42 Topicstarter

Nee hoor, ik ga niet te argwanend doen.

Heb vanmiddag met een erg leuke hulp gesproken. Ik ben er bijna uit. Maar maandag komen er nog 2....whaaah! Luxeproblemen.

Eentje die er gisteren was wordt het niet. Ze woont een dorp verderop, moet steeds door haar man gebracht worden, en spreekt/leest erg gebrekkig nederlands. Ik kon haar echt niet verstaan, En engels sprak ze ook niet.Ik wil helemaal niet discrimineren, maar dat laatste lijkt me in de praktijk toch wel erg onhandig...

P

P

23-02-2013 om 19:30

Lastig

Op mijn werk (niet post.nl) werd gestolen, we moesten het anoniem doorgeven als je iemand verdacht maar ik heb nooit wat gezien. Opeens was er iemand gepakt en werkelijk waar die stond op mijn lijstje echt helemaal onderaan, ik had hem zo mijn huissleutel gegeven!

Ik denk niet dat je het persoonlijk moet opvatten als je geen sleutel krijgt van het adres waar je werkt...

Nee hoor

niet persoonlijk nemen.

Mijn hulp had inderdaad verschillend sleutels van haar werkhuizen. Aan sommigen zaten een labeltje aan met het adres, hadden de mensen haar zo gegeven ..... ( wel meer dan 15 jaar geleden).

Fiorucci

Fiorucci

24-02-2013 om 09:45

Ik vat het niet persoonlijk op, maar helemaal fijn vind ik het ook niet. Puur een gevoel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.