Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

De hulp steelt geld.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
IngridT

IngridT

25-02-2013 om 18:10 Topicstarter

Jeetje, welke ga ik nou aannemen?

Ik heb echt 2 kandidaat dames gesproken die allebei helemaal OK zijn.

Eentje is midden 30, werkt in de thuiszorg en doet er een paar prive-adresjes bij. Klonk alsof ze huishouden heel leuk vind om te doen. Positief blij type.

Eentje is midden 50, heeft jaren in de zorg gewerkt, is paar jaar terug met man een eigen zaak begonnen die failliet is gegaan. Zitten nu met wat nare financiele nasleep. Werkt weer in de zorg, maar wil dat niet full time (te veel tijdsdruk) en zoekt nog iets erbij. Ze leek me een echte aanpakker, en vast iemand die haar werk grondig doet. Positieve uitstraling. Gewoon de schouders eronder.

Tjsa. En wie ga ik nu aannemen???? Ik weet het echt niet...hou ouder hoe grondiger?
Ik vond ze allebei echt heel aardig, en ik denk ook dat ze allebei betrouwbaar zijn, en prima werk gaan doen. De eerste wil trouwens (maar) een tientje per uur verdienen (wat ik vrij weinig vind), nummer 2 wil in ieder geval 12,50 (wat ik ok vind, dat betaalde ik mijn andere hulp ook)

Wat zouden jullie doen??

Ingrid

natte doekjes

natte doekjes

25-02-2013 om 19:23

Haha (it)

Ik zou mezelf (begin 50) nooit aannemen voor schoonmaakwerk . En on topic: moeilijk hoor, als je beiden goed vind dan maar puur op je gevoel afgaan (er is altijd wel iets waardoor iemand je beter ligt) of degene kiezen die je het 't meeste gunt.

P

P

25-02-2013 om 19:43

Tja

Als ik het goed begrijp doet die van 30 het al en die van 50 nog niet en die 'moet' te veel. Uit wat jij vertelt zou ik die van 30 nemen en die kun je altijd over een poosje die 2,50 opslag geven als je tevreden over haar bent. Of je gaat per euro omhoog. Lijkt mij ook leuk voor haar.

Over de verklaring omtrent gedrag voor het onderwijs

Pfff Ingrid wat maak jij nou allemaal mee zeg, heb net alles gelezen. Goed aangepakt volgens mij.
Als je ex-hulp in het onderwijs wil werken moet ze een VOG kunnen overleggen. Als er strafbare feiten zijn gepleegd, beoordeelt het COVOG binnen 8 weken na ontvangst van de aanvraag of dit relevant is voor de functie.
"Voor het onderwijs wordt gewoonlijk onder andere gekeken naar:
ï‚· Zeden
ï‚· Geweld, mishandeling
ï‚· Bedreiging, stalking
ï‚· Vermogensdelicten
ï‚· Drugs
Voor zeden wordt altijd 20 jaar teruggekeken, voor de overige punten normaal gesproken 4 jaar."
Ik zie daar geen stelen bij staan, ze zou bij een aangifte waarschijnlijk toch gewoon later een VOG krijgen voor een onderwijsfunctie.
Oei,
Stelen is een vermogensdelict lees ik nu. Dan zou een aangifte dus echt impact hebben op het vinden van werk.

Tineke

Tineke

26-02-2013 om 20:04

Geerke

En veel stagescholen eisen tegenwoordig ook een VOG. Dus dan wordt het niet eens verder kunnen studeren.
Kans op baan: met VOG en Pabo-diploma is dat nu ook al tamelijk kansloos, maar zonder dat alles is het natuurlijk echt kansloos.

IngridT

IngridT

26-02-2013 om 22:13 Topicstarter

Nou, dan ben ik in retrospect toch blij...

...dat ik melding heb gedaan en geen aangifte. Want dat had ik wel erg cru gevonden.

Ik heb overigens vandaag de jongste van de 2 werkstera aangenomen...ze begint morgenochtend. Heel fijn. En blij dat ze was!! Ik werd er helemaal vrolijk van!

ingrid

Mark van Abcoud

Mark van Abcoud

27-02-2013 om 11:59

Vog

Het is niet zo dat als je ergens voor veroordeeld bent je geen VOG kunt krijgen. Dat kan wel degelijk. Bij een VOG wordt alleen gekeken of, afgaande op het strafblad en evt ook aangiften (vooral bij zedendelicten) er een te groot risico is voor de werkgever als deze persoon daar zou komen werken.

Je kunt dus best als je veroordeeld bent voor een zedendelict een VOG krijgen als je bij een bank gaat werken. Diezelfde VOG zou je dan misschien geweigerd worden als je veroordeeld bent voor stelen. Aangiften die geseponeerd zijn worden in principe niet meegenomen, met uitzonderingen van zedendelicten.

Kortom in dit geval zou een aangifte van diefstal tegen de hulp helemaal niet hoeven te betekenen dat zij geen VOG krijgt, zeer waarschijnlijk zou ze die in de meeste gevallen wel krijgen.

Marc en ingridt

Ja ik weet dat niet alles van belang is bij elke functie, maar bij het onderwijs staan precies die aspecten die ik opnoem. En daar zit stelen dus ook bij.
Ingrid ik ben ook blij dat je slechts een melding hebt gedaan. En blij voor je dat je zo vrolijk werd van je nieuwe hulp! Kun je haar meteen al eht vertrouwen geven of heeft dat - begrijpelijk - een deuk gekregen?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.