Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

liora

liora

08-04-2013 om 18:20

Daar is ie weer Kosten dagelijkse boodschappen.

Hallo allemaal,

Al tig keer langsgekomen, maar ik wil toch weer even weten: wat geven jullie nu zoals uit aan de dagelijkse boodschappen?
Ik wil het nu voor mij en mijn twee kinderen (3 en 9) op 400 euro per maand houden, inclusief drogist spullen (dus shampoo, zeep, badschuim, deo, luiers).

En daar moet ik echt mijn best voor doen!

Liora


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
dc

dc

08-04-2013 om 18:35

Poe hee

Wij geven zo ongeveer 120 pond per week uit aan alle boodschappen, dus 400 euro lijkt me aardig lastig.

Maar we kopen wel alles wat we willen, dus passen niet echt op. En er zitten ook luiers voor 2 kinderen bij inbegrepen.

Vic

Vic

08-04-2013 om 19:19

Zelfde gezinssamenstelling

Ik ben rond de 450 euro per maand kwijt aan alle boodschappen. De dierenwinkel (kattenvoer, kattenbakgrit) komt er nog bij. Met minder zou ik het redden als ik niet zoveel dure dingen zou kopen als schoolkoekjes, pakjes drinken, vis, voorgesneden groente.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

08-04-2013 om 20:09

Met z'n 5en

Zitten wij voor niet-drogisterijboodschappen op ongeveer 480 euro per maand. Geen idee wat we bij de drogisterij nog uitgeven. Dat is vaak mijn pauzewinkeladres en dan neem ik vaak wel meer mee dan strikt noodzakelijk.

Al met al denk ik dat het wel overeen komt met wat jij voor een volwassene twee kinderen wenst uit te geven. Wij doen boodschappen bij een budgetwinkel (geen Lidl of Aldi), zo eentje die vaak als allergoedkoopste uit de Consumtenbondtest komt. En ik merk dat dat echt wel scheelt.

amk

amk

08-04-2013 om 20:27

Met z'n twee 50 euro per week voor voeding, drogisterij, schoonmaak, kat, kleine kadootjes, stomerij (bijna nooit).
Daar houd ik vaak iets van over dat ik dan weer gebruik in de reclame weken van AH zodat ik mijn voorraad kan aanvullen.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

08-04-2013 om 20:35

Heel erg

Ik heb werkelijk geen idee. Sinds ik kwakkel met mijn gezondheid ben ik nog bewuster gaan kopen en koken. Ik had nauwelijks gemak uit een pak maar nu helemaal niets meer. Nog meer biologisch. Noten van de notenkraam. Zelfgemaakte granola. Brood van de bakker of zelfgemaakt van meel van de molen. Honing van de imker. Wagonladingen groente en fruit. Voor de kinderen een betere siroop.
Dit zou vast wel goedkoop moeten kunnen maar ik zou niet weten hoe of waar. Ik merk wel dat ik hard door mijn geld heen ga. Zo met de natte vinger schat ik zo'n ?600 per maand voor vijf personen. Inclusief hongerige puber. Maar dit kan zomaar meer zijn, of minder.

Rosa van der Zanden

Da's een tijd geleden!

Een huishoudbudgetdraadje!!

Hier 5 man, waarvan 2 hongerige pubers, en ik haal ook probleemloos Rosa's budget, dat weet ik zeker. 150 euro per week of zo, echt wel. Ik vind het eigenlijk niet zo erg.

Ook hier weinig kant en klaar spul, maar daarentegen geen zelfgebakken brood. Wel van de warme bakker. Groente en fruit van de groenteboer, veel en vers. En idd...noten, olijven, lekkere kaas...ja we zijn wel bourgondisch ingesteld.

Overigens sleep ik echt behoorlijk veel meer 'volume'' het huis in aan voedsel dan een aantal jaren terug, toen de kinderen klein(er) waren....ik ZIE dat echt aan hoe vol de boodschappentassen zijn...

Ingrid

Met zijn 4-en

ongeveer 100 euro in de week. Jongste is 5 en oudste bijna 10. Ik denk dat als de oudste gaat puberen het wel eens iets meer zou kunnen gaan worden. Komt tijd komt raad.

Uitgaven hier

gezin met dochter 10 en dochter 3, 2 katten, 2 konijnen, 1 hamster.

150 euro per week supermarkt, zo'n 50 euro per maand voor alle huisdieren, bij etos en kruidvat kom ik al heel lang niet meer, sigaretten voor mijzelf tel ik niet mee is zo'n 100 euro per maand.

Dan nog wat voor kadootjes familie, vrienden en kennissen, kindjes etc ik denk 40 euro per maand gemiddeld. De werkster om de week kost 80 per maand. Benzine + verzekering rond de 300 per maand, kinderopvang 280 per maand, clubjes van de kinderen zo'n 150 euro per maand. De kapper is weer heel goedkoop, ik ben de enige die er naar toe gaat a 100 per keer, ik ga om het half jaar. Ik knip mijn man en mijn kinderen zelf. En aan kleding denk ik 150 gemiddeld per maand.

Dan nog de woonkosten, verzekeringen en de verbouwingen...

Maar goed, mijn jognste gaat straks naar school en van kdv af, oudste doet 1 clubje minder na de zomer, ik ga vast nog wel stoppen met roken en ik heb mijn baan opgezegd maar heb inmiddels weer nieuw werk en een lang lopend project en zo rolt het hier erin en eruit

Kaaskopje

Kaaskopje

08-04-2013 om 23:47

150

Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik denk dat wij ook wel op de 150 per week zitten als we het niet zuinig aan hoeven te doen. Momenteel moet dat wel, dus zijn we weer heel erg prijsbewust aan het winkelen. Als het moet redden we het denk ik met 60 euro per week, als het niet moet doen we het ruimer. Maar dan koop ik bijvoorbeeld ook voorraad. Als er douchegel in de reclame is, koop ik een paar flessen. Als wij een week geen boodschappen zouden kunnen doen, om wat voor reden ook, dan zouden we daar op dit moment wel genoeg eten voor in huis hebben. Op vlees na dan.

Haas

Haas

09-04-2013 om 08:27

680 per maand

Voor boodschappen, incl. diervoeding, drogisterij artikelen en luiers voor de jongste heb ik 680 euro per maand te besteden. Meer uitgeven kan niet, meer is er niet. We zijn met 5 (ik, dochter 16, jongens van 6 & 8, dochter van 1 en 2 katten). De meeste maanden heb ik wel geld over (50-150 euro), maar met verjaardagen gaat het hard.

Op dit moment nog 492 euro over tot het einde van de maand. Maar het kattevoer & de kattestenen zijn al binnen voor deze maand (en ook de volgende).
Ik heb ruimte om spullen op te slaan, dus ik hamster soms flink. 2 halen 1 betalen acties koop ik soms heel veel van. Heb bijvoorbeeld zeker 20 doosjes thee en 100 rollen wc papier staan op dit moment. Dat is voor een maand of 4 - 5 voorraad. Ook heb ik een grote vriezer met vlees, brood en groente etc. We kunnen makkelijk een week zonder boodschappen.

Rond de 450 per maand

Met 4 personen en een kat.
Maar wij halen vrijwel alles bij de Aldi, Liddl, markt en AH. Ik ga wel eens naar de slager voor lekker vlees. Maar de groenteboer en bakker heb ik afgeschaft sinds de kinderen puber werden (hoeveelheden te groot dus het verschil qua prijs werd me teveel).
En wij hebben veel opslagruimte...aardappels b.v. koop ik per 25 kilo (worden aan huis gebracht door een boer die aan huis verkoopt). Dat scheelt behoorlijk qua prijs. En soms koop ik ook wasmiddel ofzo op voorraad (2 halen 1 betalen, supermarkt die gaat verbouwen en dus 25%korting) in.
Vers fruit koop ik meestal op de markt en anders bij de Liddl of Aldi (fruit eten ze veel hier).
Brood bij de vlakbij gelegen supermarkt, wel een iets duurdere soort, dus geen standaard fabrieksbrood maar brood van een bakker hier ter plaatse die aan supermarkten leverd. Dat scheelt met de 'gewone bakker' (met winkel dus) 70 cent per brood! En met bijna 1 brood per dag schiet dat wel op qua besparing...(4,20 per week!). Oudste eet vaak niet meer thuis (op stage moet ze koken voor en met de cliënten of eet bij vriend) en dingen als koekjes mee of drinken mee is ook voorbij. Ook naar school neemt ze water mee en een boterham. Maar daarintegen eet vriend ook vaak hier weer mee en daar horen ook dingen als ontbijt of fruit bij. Ook ik eet met regelmaat op werk en eet dan therapeutisch mee. Dat kan bij mij zowel warm eten als brood zijn. En het komt zelfs wel eens voor dat b.v. alleen man moet eten (jongste eet b.v. bij vriendin) en dan komt hij maar op mijn werk eten (eigen bijdrage van 3,50) wel zo gezellig of hij eet een restje. Alles voor de kat haal ik bij de boerenbond. Ook in grote hoeveelheden. Daar kost 10 kilo kattegrind net zoveel als een zakje van 2,5 kilo in de supermarkt, idem dito met het droge voer.
Het is wat gedoe en heen en weer gefiets/gerij maar het leverd wél wat op.
groeten albana

Misschien tip?

Toen ik begon met 'goedkoper inkopen' omdat de kinderen groter werden en de kosten me de pan uitrezen...Hebben we eerst 2 maanden geteld wát onze werkelijke kosten waren. Van dat budget uitgegaan. En toen met het hele gezin geprobeerd dat omlaag te brengen. Bewust met het hele gezin....want toen (waren ze jonger) waren ze nogal zeurpieten, ander merk=ander smaakje en dan hoefden ze het niet...En toen beloofd dat we van het overgebleven geld 1 keer extra op vakantie zouden gaan (voorjaar of najaar). Dat hielp...ook een ander smaakje wende zo en zeker als je weet dat het weer bijdraagt aan die vakantie die je graag wil. En iedereen keek de folders na op aanbiedingen. Oudste was toen oud genoeg om ook eventueel aanbiedingen te halen en die was wel te porren voor b.v. een erg goedkope aanbieding even te halen als wij geen tijd hadden
Uiteindelijk was de vakantie al 'binnen' in een paar maanden. En zoiets went. Op een gegeven moment weet je precies waar het fruit lekker en vers is en de aardappels het goedkoopste zijn en het vlees goed van smaak zoals jij het wenst.
Zelfs nu (jaren later) kan het zijn dat de kinderen opmerken dat er ergens iets supergoedkoop is...(b.v. bij de action waar ik zelden kom) vaak weten ze de prijzen niet, maar kunnen dat opmaken uit de hoeveelheid mensen die het kopen als ze in de rij staan b.v. En dan zeggen ze het mij, ik kijk het na en als het werkelijk zo is haal ik het. B.v. enorm goedkope shampoo ofzo die in zeer grote getale ingekocht is en wel goed merk.
Het eerste jaar/half jaar hadden we genoeg 'bespaard' om zelfs naar Disney te gaan.
groeten albana

mirreke

mirreke

09-04-2013 om 11:09

Goede tip maar

Wij doen al zo goedkoop mogelijk, idd Aldi, Lidl, aanbiedingen bij andere supermarkten zoals 2 voor de prijs van 1 enz. Ik denk dat wij met 6 personen, jongste (bijna) 9, voor ong 500 euro pmnd boodschappen doen, dat is inclusief wasmiddelen en drogisterij. We wonen wel in Duitsland, dat is goedkoper qua boodschappen, en ik koop bv. merken dan in de aanbieding in Nederland als ik er toch ben. Overigens, bij ons geen snoep (meer) of koek en ook geen frisdrank. Dat ging me veel te hard. We hebben nu een koolzuurapparaat, dus wel altijd 'spa rood', maar dus geen cola oid. Wel af en toe siroop, ook voor spelende vriendjes
Veel fruit en verse dingen als paprika en komkommer als tussendoortje, en verder brood.
Man, wat eten die pubers veel...

Sneeuwitje

Sneeuwitje

09-04-2013 om 12:09

Hier

Denk ik rond de 300 euro, maar zonder verzorgingsartikelen, luiers, wasmiddel enz. We zijn een beetje aan het bekijken met hoeveel we het nu redden. We doen vaak boodschappen op de markt en een lokale boer, we letten op de aanbiedingen. En we zijn voor onszelf fors gaan minderen met frisdrank en snoep/koek/chips; dat scheelt ook.
En verder, wij hebben nog jonge kinderen, 3 en bijna 6, dus dat scheelt ook Vooral die van 3 eet amper (warm), dus daar houd je rekening mee. Oudste gaat wel steeds meer eten merken we, dus daar moeten we nu ook wel echt rekening mee gaan houden.

Sneeuwitje

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

09-04-2013 om 13:05

Ik heb alleen het eten gerekend. Drogisterij, schoenmaker, benzine, diervoeding of cadeaus zit er niet bij.

Rosa van der Zanden

Hier

Ongeveer 500 euro per maand, 2 volwassenen, 2 pubermeiden, 2 tienjarigen, geen luiers (wel maandverband) en incl. drogisterijspullen. Het meeste halen we bij de Lidl, wat ze daar niet hebben (lekkere vleesvervangers bijvoorbeeld) bij de Albert Heijn.

skik

Arawen

Arawen

09-04-2013 om 13:31

Pubers eten veel

Haha, ja dat merk ik ook.. als ze de basisschool ontgroeit zijn, dan lusten ze steeds meer.. 'Vroegah' kon ik het af met 1 stuks vlees dat ik dan in 2-en deed voor de jongens, maar dat lukt nu (inmiddels 13 en 19) allang niet meer natuurlijk.. zeker niet sinds ook de jongste de 'lust ik niet' leeftijd is ontgroeit en nog wel een bord wil..

Hier een gezin in wisselende samenstelling. Man, vrouw, twee zonen, waarvan de oudste gedeeltelijk op kamers woont of bij vriendin is. Dus we zijn met z'n 3-en, als oudste thuis komt met z'n 4-en of dan direct met z'n 5-en als vriendin ook mee komt. Supermarkt boodschappen doe ik in 2 x per week. 'Grote' boodschappen, met ook het toiletpapier en wasmiddel e.d. kostten zo'n EUR 90. Door de week haal ik dan nog vers vlees/groenten/brood voor de overige 3 dagen. Da's nog eens EUR 30. Dus kom op zo'n EUR 120 per week. Incl tandpasta/shampo e.d. Drogist kom ik alleen voor 'speciale' dingen als mascara en pijnstillers.

Oh, en dat is inclusief 1 poes..

Roosje

Roosje

09-04-2013 om 21:35

260

Wij hebben 2 rekeningen, 1 voor het inkomen en alle vaste lasten en de andere voor alle boodschappen. Van de vaste lasten rekening wordt wekelijks automatisch 260 euro overgemaakt naar de boodschappenrekening. Hier betalen we vervolgens alles van, dus boodschappen, kapper, brandstof, cadeautjes en ook kleding. We zijn met zijn 5-en waarvan 3 kinderen. Baby, 7 en 9 jaar.

Yaron

Yaron

10-04-2013 om 10:00

Boodschappen

Hier een gezin met 6 personen, kinderen van 3,5,8,11 jaar. Wij doen 1keer per week de grote boodschappen, dat zit rond de 140 euro en daarnaast als de verse groente en vlees op is nog 2 keer wat kleine boodschappen, samen is het zo'n 180 tot 200 euro per week. We gaan naar 1 supermarkt en daar halen we alles.

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

Grote boodschappen en gesneden groente

Als wij grote boodschappen halen doen we dat bij de Aldi en Liddl (in 1 keer allebei). En zijn we rond de 50 euro kwijt. Dat is voor de hele week! En dat is voornamelijk: Melk, vlees, rijst, pasta, zuivel,snoep/chips/koek, frisdrank/ranja,meel,koffie, suiker, dingen op zuur of ingemaakt(ook groente),kruiden,drogisterijspullen/wasmiddelen, toiletpapier, schoonmaakmiddel, groente en soms fruit. (haal laatste 2 liever op de markt)
Een heél groot gedeelte van bovenstaande is dan nog niet op van vorige week....Dingen als rijst of pasta daar doen we zeker langer mee.
Meestal bedenk ik rond de 4 dagen wat we zéker eten en koop daar op in. De rest wordt spontaan bedacht of we wisselen van menu met de ingrediënten die er zijn (gehakt b.v. kan in vele variaties als er over is eten we morgen b.v. spagetti...).
Soms haal ik wat 'bij' (vlees b.v. bij slager of AH en groente/fruit op markt). Kaas en vleeswaren halen we altijd ergens anders (kaasboer en HEMA)en brood ook altijd vers. Maar als de 'basis' maar in huis is én voor 4 dagen een fatsoenlijk menu krijgen wij de week wel rond.
Die aardappels hebben we al in huis voor zeker 2 maand.
Dat bijhalen kost ons nog 's rond de 30 euro per week. Dan is er nog steeds 'over' om b.v. de kapper te betalen of 's ergens koffie te drinken of shampoo in de aanbieding te halen bij de action en kattebrokken ofzo.
Qua vlees....ja pubers eten veel! Wij hebben ook écht voor allevier gewone hoeveelheid nodig. Maar dan is er voor bijscheppen écht niet meer. Dan eten ze maar de groente/aardappels/rijst extra.
Als ik vlees 'over' heb (b.v. met kip of gehakt) verwerken we dat altijd later in de week. B.v. ik draai 4 gehaktballen en 2 dagen later eten we lasagne of spagetti of wraps van wat over is van de gehakt. Van overgebleven kip maak ik soep, of ik maak het in stukjes en maak er een sausje bij en we eten het met rijst en boontjes (lievelinsgeten van oudste). Bij zulke gerechten heb je zoveel vlees niet nodig als je het voor de rest maar goed vult met groente enzo.
Volgens mij scheelt het behoorlijk dat wij nooit frisdrank drinken door de week (of er moet b.v. een verjaardag zijn) en ook amper toetjes b.v. of koekjes. Dat is gewoon omdat we het niet zo lekker vinden of er geen trek in hebben. Met 1 zak drop in de snoeptrommel doen wij zeker 3 weken
Ook kopen we zelden gesneden groenten of groente-paketten. Ik snap niet dat mensen dat kopen, het prijsverschil met verse groente aan de krop is belachelijk. 1 zakje gesneden sla (waar niet eens genoeg in zit voor ons 4-en) is nog duurder dan een krop! En die krop is 4 keer zoveel!
Mij doet dat altijd denken aan die aanbiedingen met koninginnedag 2 halen 4 betalen! Voor bami b.v. koop ik gewoon los tauge en 1 stronk prei en een witte kool ofzo. En wat over is doe ik de volgende keer gewoon in de saus voor de pasta of in de soep. De enige groente die wij gesneden kopen is boerenkool en andijvie En dat ook nog niet eens altijd, dat ligt aan de tijd van het jaar.
Het is handig om standaard altijd bepaalde dingen in huis te hebben. Zeker met (grote) pubers die ook nog wel eens willen koken. Dan kunnen ze zelf een beetje bedenken wat ze willen eten of variëren met de ingrediënten die er zijn.
Als ik zie wat sommigen uitgeven schrik ik wel!
groeten albana

P

P

10-04-2013 om 13:32

Albana

"Ook kopen we zelden gesneden groenten of groente-paketten. Ik snap niet dat mensen dat kopen, het prijsverschil met verse groente aan de krop is belachelijk. 1 zakje gesneden sla (waar niet eens genoeg in zit voor ons 4-en) is nog duurder dan een krop! En die krop is 4 keer zoveel! "

Die groentepakketten zijn wel logisch: dan heb je tenminste variatie. Het wordt mij juist te duur om van alles wat te kopen en dan over te houden.

Verder is een zak sla van 300 gram met tomaatjes en een eitje genoeg voor ons drieën en wij zijn grote eters.

Chantal

Chantal

10-04-2013 om 17:06

Hier zeker 150 euro

Hier ben ik iedere week circa 80 euro kwijt bij grote boodschappen, dan nog een keer circa 20 euro voor extra fruit, zuivel en groente. Brood van bakker 20 euro, vlees van de boerderij circa 30 euro per week, kaas/notenboer 10 euro. Totaal: 150 euro per week. Voor mijn gevoel doen we dan weinig gekke dingen (2 volwassenen, 3 kinderen).

We eten hier veel verse groente, weinig voorgesneden groente ivm vitamineverlies, geen pakjes ivm allergie, brood van bakker, 2-3 x per week vegetarisch, biologische zuivel, groente soms biologisch en vlees van boerderij.

We eten hier veel fruit en groente, mager vlees, aardappels/rijst/pasta. Genoeg biologische zuivel (kwark, yoghurt, melk) met ontbijtgranen en fruit. Weinig tot geen koek/snoep/chips/voorverpakte koekjes. Kinderen krijgen water, fruit en brood mee naar school. Thuis drinken we thee of 1-2 glaasjes Karvan pp. 2-3 flessen fris per week. Op boterham geen vleeswaren, weinig kaas, biologische notenpasta en biologische hazelnootpasta. Tussendoor fruit, groente, rauwe noten, bio -ontbijtkoek, rijstwafels.
Daarnaast koop ik wasmiddel, shampoo, gel en schoonmaakmiddel.

Dan nog p

Ook al is 1 zakje sla genoeg voor jullie 3-en. Met een krop had je 2 dagen kunnen doen(krop doormidden en helft weer in koelkast). En heb je morgen geen zin in sla dan gebruik je het voor 'erbij' of doe je het op je brood (broodje gezond, vinden pubers erg lekker!).
Dus ik snap het nog steeds niet.
En variatie kan ook simpel hoor. Standaard in huis: stronk prei, witte kool,ui,knoflook, tomaten, komkommer, sla(ijsberg of gewone) soms winterpeen (als het winter is). Wat zit er in die gemengde zakjes? En prei,witte kool, ui ,knoflook en winterpeen kan je best lang bewaren en dat hoeft niet eens in de koelkast. Eten we nassi dan haal ik alleen tauge (los meestal, handje vol=30 cent ofzo). Eten we soep dan hoeft er allen selderij bij en is de sla op dan eten we witte kool salade....Tussendoor eten we b.v. boerenkool ofzo (hele zak op). Of stampot andijvie en de overgebleven andijvie kan morgen weer als sla(in de lente/zomer).
In die 'gemengde zakjes' zit niks anders hoor.
En doordat het al zo lang geleden gesneden is krijg je vitamineverlies. En je betaald er ook nog's 4 keer zoveel voor.
Je kan zo ook makkelijker rekening houden met het seizoen. In de zomer koop ik nooit winterwortelen. Ze zijn dan duur en het kweken van groenten in een ander seizoen is ook nog's milieu-onvriendelijk (in kassen =co2 uitstoot etc.). In de zomer vervang ik dus de winterwortel voor bloemkool b.v. die ik over heb gehouden van eergisteren. Dat maakt het nóg goedkoper in verhouding met die zakjes. Want daar zit zomer en winter hetzelfde in. Ik denk dus ook dat onze variatie veel groter is. Omdat wij meer eten naar het seizoen. En niet naar wat die producent bedenkt dat erin hoort en altijd maar hetzelfde ongeacht welk seizoen.
groeten albana

liora

liora

11-04-2013 om 09:51

Verschillen

Hallo,

Opvallende verschillen wel. Toch denk ik: wij zijn maar met z'n drietjes! Hier gaat er wel vrij veel zuivel doorheen, crackers, beschuit, niet zoveel brood.
Ik doe echt mijn best goedkoop te kopen. Doe wel af en toe een Albert bestelling omdat dat erg handig is. Maar dat probeer ik wel te beperken tot eens per maand.
Ik heb het idee dat we weinig eten, dus dat zou je dan toch ergens terug moeten zien in de kosten?

Maar ik heb niet het idee dat ik echt nog significant kan bezuinigen op de boodschappen.

Maar ik wacht eerst eens af of ik nou deze maand uitkom met die 400 E.

Liora

Vic

Vic

11-04-2013 om 10:27

Albana

Ik heb een tafelmodel koelkast met minivriezer. Jouw standaard voorraad (stronk prei, witte kool,ui,knoflook, tomaten, komkommer, sla(ijsberg of gewone) soms winterpeen ), past daar dus helemaal niet in. Het hoeft niet in de koelkast, wellicht, maar dan lijkt het me toch prettig om het op een koele plek te bewaren. De koelste plek in huis is mijn slaapkamer of de wc, en dat vind ik eigenlijk geen geschikte plekken daarvoor.
Ik koop dus veel voorgesneden groenten. Soms zelfs in 250 grams zakjes omdat ik ook nog wel eens de enige ben die het eet. Ik zal wel blij zijn als mijn nieuwe keuken er is, met grote koelkast en 3 vriesladen. Dan kan ik eindelijk weer boodschappen doen voor de hele week, ijsjes kopen, en hoef ik geen drie dagen erwtensoep meer te eten als ik 4 liter heb gekookt

amk

amk

11-04-2013 om 11:16

Vic

mijn voorraad ligt in mijn berging. Als ik thuis kom neem ik daar vandaan de dingen die ik nodig heb die dag mee. Heb je geen schuurtje oid waar je deze dingen neer kunt leggen?

liora

liora

11-04-2013 om 11:20

Vic

het lijkt mij wel heel leuk als ik bij iemand naar de wc ga en daar ligt een mandje met winterpenen, prei en witte kool!

Vic

Vic

11-04-2013 om 11:44

Schuurtje

Ja, ik heb wel een schuurtje, maar dat wordt bewoond door vier- en achtpotigen die ik liever niet op mijn eten heb

4 en 8 potigen

Het argument van geen ruimte kan ik nog wel snappen. Maar dan zou ik het volgens mij nog liever weggooien-aan de buurvrouw geven-in de schuur voor de 4/8 potigen dan 2 keer zoveel betalen. Net bij AH geweest en 1 zakje sla kost 99 cent (is 250 gram dacht ik) en 2 kroppen sla ook 99 cent. (2 kroppen!!!) en volgens mij is dat zeker 4 of nog meer keer 250 gram.
Wij delen onze groente ook bij tijd en wijle met buurvrouw/andere buurvrouw/mijn ouders als ze toevallig langskomen. Zo van: 'gut wil jij nog een halve stronk boerenkool? Of de overgebleven andijvie/boontje...Heb jij niet cavia's /een konijn ???' En andersom komt er wel eens wat onze kant op. Een halve bloemkool ofzo omdat ie erg groot was.
groeten albana

amk

amk

11-04-2013 om 14:36

Vic

die lopen buiten ook gewoon over je eten. Je moet het toch wassen en schoonmaken.
En je kunt het ook in een katoenenzak stoppen lopen ze er ook niet overheen. Is het de knagertjes groep met 4 pootjes dan stop je het in een bak met deksel.
Ik heb daar ook allerlei huisdieren rondlopen denk ik, ik zie ze alleen nooit, maar langs de ramen is er een open verbinding over de gehele lengte van de flat.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.