Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

liora

liora

08-04-2013 om 18:20

Daar is ie weer Kosten dagelijkse boodschappen.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
P

P

11-04-2013 om 15:51

Albana

We eten ook over het algemeen zakjes groenten op de dag van aankoop en we kopen ze met de langste houdbaarheidsdatum.

Tja jij doet het anders dan wij... punt. Ik vind dat je altijd zo makkelijk praat over groenten, snijden en bewaren. Die ervaring heb ik niet, ik heb hier geen boer waar ik alles kan kopen en ik zie ook gewoon niet in wat jouw probleem is. Ik koop die zakken gewoon en blijkbaar ben ik niet de enige.

liora

liora

11-04-2013 om 16:09

Sla

Sla is juist handig om in een zakje te kopen. Sla wassen kost veel tijd vind ik. Bovendien zit er heel weinig voedzaams in de sla dus het argument van verlies van voedingsstoffen gaat niet op.

Broccoli vind ik dan weer een ander verhaal. Weinig werk om zelf even te wassen en te snijden en zonde van de vitamientjes.

Ik zou twee kroppen sla nooit op krijgen. En ik heb geen konijnen en geen idee of mijn buren konijnen hebben.

barbs

barbs

11-04-2013 om 16:20

Tipje

C1000 heeft zakken broccolli en bloemkool in de diepvries. 750 gram voor (de ene) 1.62 en (de ander) 1.59. Ideaal om zo even wat uit te halen en je betaalt de stronk tenminste niet, hoeft niet te snijden en laat in de vriezer zitten wat je niet nodig hebt. Hoeft ook nog maar eens 6 minuutjes gekookt te worden.
Ook sperzieboontjes, rond het pond 59 cent.
Paprikablokjes, bospaddestoelen, champignons, uien, het kost veel minder dan wat er op de versafdeling ligt. Enige is dat je beetje vriezer van formaat moet hebben, alhoewel het bij mij in 1 lade past van de vriezer (koelkastformaat)

Maylise

Maylise

11-04-2013 om 16:44

Vooral duur

Ik vind gesneden groente in verhouding vrij duur. Daarnaast is het snijden nauwelijks werk en bovendien voor dat soort klusjes heb je kinderen Echter ik kan me voorstellen dat als je met een klein gezin bent en je de ruimte in je budget hebt dat je voor het gemak kiest.
Wil je echter bezuinigen dan is het kopen van voorgesneden groentes misschien niet de beste keuze.
Hier komt alles altijd wel op en bovendien hebben we een grote vriezer. Dat laatste scheelt ook enorm. Ik weet nu al dat ook als we straks geen kinderen meer thuis hebben dat die vriezer zeker blijft. Echt ideaal.

Maylise

Maylise

11-04-2013 om 16:47

Barbs

Diepvries groente is inderdaad niet zo duur en praktisch maar ik vind het wel minder lekker. Gek genoeg vind ik dat minder als ik het zelf invries. Wel vind ik verse groente het lekkerst. Overigens eet ik ook de stronk van de broccoli dus dat zou geen voordeel zijn.

P

P

11-04-2013 om 16:49

Inderdaad liora

Broccoli koop ik ook altijd gewoon aan de stronk en bloemkool en rode kool en witte kool en spitskool. Juist de sla en de groentepakketten voor nasi en macaroni zijn zo handig. Die heb je ook bij de Lidl en die lijken mij verser nog dan bij de Ah of de Dirk.

Verder heb ik een hekel aan een buurvrouw die vraagt of ik nog een halfje van dit of dat wil. Ik doe voor een aantal dagen boodschappen en ik houd daar gewoon niet van. Wij gooien ook niets weg eigenlijk, kopen goed de hoeveelheid in en wat moet ik dan met wat extra?

Limi

Limi

12-04-2013 om 07:44

Net als p

Ik koop ook zakjes. Als ik alles los koop ben ik veel duurder uit, want dan gaat het niet allemaal op.

En een hele bloemkool koop ik bijvoorbeeld bijna nooit, omdat we geen zin hebben om meer dan 1 dag in de week bloemkool te eten. Zo'n bloemkool is genoeg voor 3-4 dagen. Geen zin in.

Los kopen duurder?

Hoe kan los kopen nu duurder zijn als 4 keer de hoeveelheid al goedkoper is?
En nee je hoéft het niet te eten of aan de buurvrouw te geven. Zelfs weggooien is goedkoper.
Het is vooral 'makkelijker'. Maar qua bezuinigingsargument (waar het hier toch over gaat?) gaat de vlieger niet op.
Ik heb daar geen enkel probleem mee. Van mij mag iedereen zakjes kopen net zoveel als ze willen.
Alleen daar gáát het hier niet over. Hier gaat het over bezuinigen en hoe doe je dat. Nou dit is iets waar je fors op kán bezuinigen. Niks moet.
Overigens heb ik ook bepaalde groenten in diepvrieszakken. En ook maar 3 laden. Champions b.v.
En nee ik geloof niet dat mijn buurvrouwen het vervelend vinden. Ze nemen het vaak wel aan en komen andersom ook wel eens met wat bij ons (nou ja, daar sturen we de kinderen voor heen en weer) en omdat we maar 4 dagen een menu 'hebben' is aanpassen en er andere groente bij doen nogal makkelijk. Er blijven dan nog 3 dagen over.
groeten albana

Jesse_1

Jesse_1

12-04-2013 om 09:49

Bezuinigen?

Volgens mij werd er niet gevraagd om bezuinigingstips, maar alleen om wat mensen uitgeven.
Hier ook een hoop geld, zeker € 150 per week (5p). Ik let ook niet echt op de prijzen, in de zin van dat wij (ik ) kiezen voor gemak en waar we zin in hebben. Daarbij moet ik ook rekening houden met een dieet - dat scheelt ook.
En mensen die zeggen dat het weinig moeite is om even te snijden: in één keer de zak/bak in de pan, of eerst een prei, paprika, ui, champignons snijden - daar zit echt wel verschil in. Vaak neem ik er wel een extra paprika bij trouwens, omdat dat er vaak weinig in zit.
Luxe ja. Shoot me.

Gemak

Ik snij niet sneller groente dan dat ik een zakje gesneden groente openmaak. Hier geen weekmenu's en jonge kinderen die op tijd naar bed moeten, dus tegenwoordig snij ik weer (bijna) alles zelf. Ik vind dat lekkerder smaken, maar ben echt wel langer bezig. Vroeger met kinderen in de basisschoolleeftijd met sporttijden vlak na school, ja toen gebruikte ik wel veel voorgesneden groenten enzo. Makkelijk hoor. Kan mij nog een hele discussie hierover op OOL herinneren. Vooral dat er mensen waren die binnen een half uur een helemaal verse, (zelf gesneden) maaltijd op tafel konden zetten. De Jamie Olivers van OOL. Geloof ze best hoor, maar mij lukt dat niet.
Sorry, durf niet te gokken wat wij kwijt zijn aan de wekelijkse boodschappen.

Liora (o.t.)

"Ik heb geen konijnen".

Ik zie opeens een bovenwoning met een flink konijnenhok... hahahaha..... sorry, binnenpretje.

Waar zet je dat neer, in de woonkamer, kinderkamer, gang?

Chantal

Chantal

12-04-2013 om 14:03

Fay

"Vooral dat er mensen waren die binnen een half uur een helemaal verse, (zelf gesneden) maaltijd op tafel konden zetten. De Jamie Olivers van OOL. Geloof ze best hoor, maar mij lukt dat niet."

Maar ben je dan zo lang bezig met snijden? Je hoeft toch geen Jamie te heten om een twee paprika's en een courgette in stukken te snijden?

Vandaag eten we couscous: olijfolie in de pan, uitje snipperen, fruiten in de pan en ondertussen kipdijtjes snijden, kip in de pan en twee paprika's en een courgette snijden, wat kruiden en rozijnen erbij en klaar. Straks couscous in schaal en wat kokend water erbij. Ondertussen wat tomaatjes snijden.

liora

liora

12-04-2013 om 17:10

Rodebeuk

op de wc, naast de mand met prei, uien en kool natuurlijk!!

Ach liora

als die luiers straks niet meer nodig zijn scheelt dat ook weer wat. En is een rondje vergelijken niet weer eens tijd, dus je internet en telefoonabonnement, autoverzekering etc. Kan zo tientjes schelen !

Ik pak zoveel mogelijk de euroshopper of eigen merk, zo merk ik dat het goedkoopste wasmiddel het prima doet.

Verder geven wij hier te veel uit aan de boodschappen. Maar goed mijn man koopt de bulk op zaterdag en dan mogen de kinderen dus ook regelmatig zo'n idioot duur toetje of k3 hagelslag (! argh) wat van mij dan weer niet mag.

Chantal

Wij zijn met vijf personen en grote eters, met twee paprikas en een courgette redden we het echt niet.
Daarbij snijd ik voordat ik ga koken alles, en dan eerst de groenten en dan pas de kip (andersom vind ik echt smerig). De groenten en kip moeten ook nog gewassen worden. Ik bedoel dus echt vanaf het pakken van de benodigdheden, wassen, snijden en bereiden tot en met op tafel. En dat binnen een half uur. Ik zal eens timen, maar het lijkt mij een gejakker. Zeker als er nog kleine kinderen om je heen lopen, dan is voorgesneden groenten gewoon weleens handig.

Mussie

Mussie

12-04-2013 om 19:09

Zeker wel zakken

We halen zeker de 150 euro per week.. Maar we houden van een wijntje en dat zit erbij. En ook bloemen. En de kapper van de kinderen betaal ik ook van die rekening en soms ook een kopje koffie met een vriendin.
Wat betreft zakken groente: ik zweer erbij. De laatste 5 dagen overziend hebben we een dag een zak voorgesneden andijvie in de stamppot gegeten, een dag een zak voorgesneden soepgroente in de soep, en vanavond een zak spinazie in een salade. Met een omelet en stokbrood en kruidenboter erbij. Ik ben altijd doodop op vrijdag, als er geen zakken spinazie hadden bestaan had ik iedereen vanavond waarschijnlijk diepvriespizza voorgezet.

Mea Proefrok

Mea Proefrok

12-04-2013 om 21:42

Wel zakken

Als een van ons vroeg thuis is uit het werk, snijden we de groente zelf. We kopen alle groente bij de Turk en hebben standaard in de koelkast: tomaat, komkommer, champignons, paprika, broccoli, courgette, winterpeen. Buiten de koelkast nog ui (rode, gewone, sjalot) en knoflook. Een groenteomelet is zo gemaakt, rijst koken en intussen groente grof snijden en roerbakken is ook niet moeilijk. Als we allebei laat zijn, gooi ik ook rustig een zak voorgesneden groente bij de avond ervoor gesneden en gemarineerde kipfilet. En wij eten ook zeker tweemaal per maand afbakpizza. Smerig, maar de kinderen zijn er dol op en het is zo makkelijk. Wat wij per week kwijt zijn aan boodschappen weet ik niet zo goed. Wel meer dan honderd euro.

Chantal

Chantal

12-04-2013 om 22:41

Fay

"Daarbij snijd ik voordat ik ga koken alles, en dan eerst de groenten en dan pas de kip (andersom vind ik echt smerig)"

Maar waarom dan? Ik gebruik een nieuw mes en een nieuwe snijplank.

"en kip moeten ook nog gewassen worden"

Kip wassen? Is dat iets cultureels? Ik doe het echt nooit, zou niet weten hoe, heb er ook nog nooit van gehoord.

Chantal

Kip was je gewoon onder de kraan. Ik wel tenminste.
Maar goed, ik zei al dat ik best geloof dat mensen een verse, zelfgesneden, zonder pakjes en zakjes, maaltijd binnen een half uur op tafel kunnen zetten, maar mij lukt dat dus niet.

P

P

13-04-2013 om 09:20

Kip wassen?

Nou ik niet hoor....

Een paprika snijden is ook het werk niet (kapje eraf van boven naar beneden en alle pitjes blijven vast zitten), ik snijd ook champions, uitjes en weet ik veel wat nog allemaal meer echt: de groentepakketten voor nasi/bami dus niet. Veel te handig om dat bij elkaar te kopen en een zak sla scheelt echt veel tijd.

Yta Chalne

Yta Chalne

13-04-2013 om 10:23

Boodschappen

Bezuinigen op boodschappen komt zo af en toe weer eens op hier. Maar het is zoiets als afvallen met een vervelend dieet, het beklijft niet. En het is van dat miezerige besparen, allemaal dubbeltjeswerk. En het kost tijd. Een keer minder tanken levert meer op, of een andere ziektekostenverzekering/ energieleverancier.
Overigens ben ik niet-voorgesneden groente aanhanger, omdat je dan altijd meer kunt maken als er meer eters zijn. En ik vind het overigens ook leuk werk, groente snijden. Soort van therapeutisch.

Dagmenu

Mijn voornaamste reden dat wij nooit begonnen zijn aan paketten is denk ik ook anders....Wij wisselen nogal eens van menu. Ook al heb ik 4 menu's in mijn hoofd het kan maar zo zijn dat er iets anders wordt gegeten. Bami wordt spagetti of groenteomellet of gehaktballen met sla. In alles komt groente...maar wordt het groenteomellet of die gehaktballen met sla dan zit ik met dat bami-pakket opgescheept. En ik heb wel onderdelen ervan nodig. De witte kool b.v., de paprika of de prei die erin zit. Onze menuwisselingen zijn afhankelijk van: het weer, onze stemming, de mee-eters op dat moment (kunnen er zo maar meer of minder zijn) ons nogal flexibele werk en als laatste pas van wat is er in huis.
Vaste menu's al een week van tevoren bedenken zijn wij (denk ik) niet zo goed in. Is het slecht weer dan hebben we meer zin in stamppot dan als wanneer het weer omslaat en de zon opeens schijnt. Of is de dag opeens chaotisch omdat er iemand onverwachts moet werken waar we niet op gerekend hadden dan moet het wat minder bewerkelijk zijn of moet er opeens 1 van de kinderen koken dan moet het iets simpels zijn wat kind/puber kan maken.
Met losse groenten is dat niet zo'n probleem. Met paketten wel. Dan moet je die toch opmaken? En een compleet bamipaket in een ei voor 2 personen i.p.v. 4 lijkt me een beetje teveel....En wat moet je ermee als het toch gehaktballen worden? (kan oudste goed dus w.s. wordt het dat als wij er niet zijn). Maar zo kan ik de dagen erna van de groenten wel weer wat anders fabriceren.
Ook vindt ik de houdbaarheid lastig. Een stronk andijvie of boerenkool kan je zelfs als je ze doormidden snijd écht heel veel langer bewaren. 2 weken kan met gemak. Dat is niet zo met zakjes die kan je veel korter bewaren. Met andere groenten heb ik minder ervaring maar ik vermoed dat dat vergelijkbaar is. W.s. heeft dat te maken met het bewerkingsproces en dat daar al 'tijd' over heen gaat...
Maar juist omdat wij altijd al zo inkopen valt me het grote prijsverschil op. Voor vandaag (zou ik inkopen doen) zou ik nog wel kunnen zwichten voor 'gemak' want ik weet hoe vandaag gaat verlopen en wie er mee eet en wat voor weer het is, dus mijn idee van wat eten we is al redelijk vastomlijnd en ik zou iets kunnen kopen wat al voorgesneden is...Maar als ik dan de prijzen zie schrik ik echt omdat ik aan die prijzen voor groenten niet gewend ben. Soms twijfel ik of ik het wel goed zie en niet het verkeerde bordje bekijk wat erbij staat (beetje bijziend aan het worden) maar nee het is wel het goede bordje. Dus draai ik maar gauw om en koop het dan maar weer los.
En oke dit is geen bezuiniginsdraadje maar hoeveel besteed je aan boodschappen is denk ik wel relevant in deze context. En wow wat een bedragen worden er aan uitgegeven en ook is het prijsverschil gigantisch terwijl gezinnen qua samenstelling toch overeen komen.
Overigens was ik ook geen kip. Maar wij eten het velletje niet (geen van allen jekkie, bah...)
groeten albana

liora

liora

13-04-2013 om 11:07

Idee

Het idee was om misschien per maand een paar tientjes over te houden en die dan apart te leggen. MAar ik heb niet eerst berekend hoeveel ik eigenlijk uitgaf. Nu let ik echt op en ik denk dat die 400 euro krap gaat worden.. Dus het was denk ik wel 500 euro eerst!

En natuurlijk kan ik ook op andere zaken bezuinigen. Ben net overgestapt van energieleverancier bijvoorbeeld. En binnenkort stopt de creche, de goden zij gedankt, in vele opzichten, niet alleen financieel.

Liora

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

13-04-2013 om 13:31

Megatip p

Van die paprika.

Hier ook meestal wel een of twee voorgesneden pakketten in de voorraadla van de koelkast. Meestal zit ongeveer het zelfde in zo'n zak, dus bamigroenten kunnen hier zomaar in de spaghetti opduiken. Anders blijft het wel een paar daagjes liggen. Als je ze bij een goeie supermarkt koopt komt het niet op een dagje meer of minder.

Groentezakjes

Tja, hier hebben we altijd een paar gemengde voorgesneden groentezakjes in de vriezer. Altijd handig. Nu staat er weer iemand een roerei te maken met een handje voorgesneden groente. Lekker en gezond, denk ik dan maar. Als ik dat vers had aangeschaft dan had ik hele voorraden moeten hebben, die bederven, voor je ze allemaal opgebruikt. Je zou natuurlijk ook zelf die zakjes kunnen vullen denk ik. Misschien is dat nog wel een idee. En dan in de vriezer doen.

liora

liora

13-04-2013 om 14:20

Misverstand

Ik denk dat Albana bedoeld: verse voorgesneden groenten.

Diepvriesgroenten gemengd gesneden zijn vaak supergoedkoop!

P

P

13-04-2013 om 15:26

Ginny

Dat doe ik dus eigenlijk nooit. Ik kies altijd een zak met een lange houdbaarheid (moeten ze maar niet zo lui zijn om alles in het vak te doen) en ik eet het op die dag of de dag erna.

P

P

13-04-2013 om 15:32

Albana

Dan denk ik wel dat je er rekening mee moet houden in dit soort draadjes dat je in de minderheid bent met jouw manier van bedenken wat er gegeten wordt.

Ik doe in principe maar twee keer per week boodschappen, op woensdagmiddag en vrijdag/zaterdag. Soms op zondag nog een keer (zoals morgen omdat Pman gisteren al boodschappen heeft gedaan en inderdaad niet voor vr/za/zo/ma/di kan bedenken wat we dan gaan eten.

Zomaar iets anders gaan eten komt maar zelden voor en dat houdt dan in dat er patat gehaald wordt ofzo, dus iets veel makkelijkers om de één of andere reden.

Zondag zaten wij dus aan de boerenkool die we zaterdag hadden gekocht maar die we zo, ma of di hadden kunnen eten. We bedachten dat ma of di niet handig was ivm de tijd die het aardappelen schillen ging kosten voor Pman en de trainingstijden van de jongens. Het was een warme dag maar die boerenkool smaakte prima

Zomaar aan het eind van de dag voor het eten boodschappen doen omdat je dan pas weet wat je wilt eten is hier gewoon niet handig en soms niet mogelijk qua tijd maar ik zou er teveel mee bezig zijn in mijn hoofd als ik elke dag zoveel mogelijkheden had (net Sherlock Holmes die vond dat je je zolderkamer in je hoofd niet vol kan zetten met nutteloze dingen...).

P

P

13-04-2013 om 15:34

Ginny

Oja die tip zag ik jaren geleden bij Felderhof, geen idee wie maar een gast liet dat zien aan die Felderhof die ook verbaasd was om de eenvoud en het voorkomen van die losse pittenellende!

Brianna F

Brianna F

13-04-2013 om 15:48

Groentepakket

Als de verse groentepakketten in de aanbieding zijn koop ik er een aantal en die gaan meteen in de vriezer.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.