Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

P

P

13-04-2013 om 17:46

Zijn er nog ideeën voor een woonkameropstelling?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

17-04-2013 om 16:11

Tv

Ik heb een sidetable die even hoog is als de leuning van de bank. De sidetable staat tegen de muur, daarop de tv. De bank staat er voor, bijna tegen sidetable aan. We kunnen zo prima tv kijken en bij het wii-en gaan de pubers op de salontafel zitten.
Verder hangen aan die muur diverse schilderijen, de tv valt niet zo heel erg op.
Rosa van der Zanden

Sneeuwitje

Sneeuwitje

17-04-2013 om 19:35

Lol p.

Ik moet ook niet ff snel kijken tussendoor. Dan mis je dus dingen op de plattegrond, ahum (die trapkast dus).

Ik zou denk ik 1 bank voor het raam doen en 1 bank dan in die hoek zoals je dat wil (naast eettafel). Dan heb je het bijna andersom als wij. Alleen staat bij ons dan de bank niet helemaal tegen de muur. Het wordt dan wat ruimtelijker, en het blijft wat meer open. Maar ja, als je niet met je rug naar het raam wil zitten (dan laat je man en kids daar zitten ). Uiteindelijk moet je toch doen wat je zelf wilt, maar met je al vaststaande ideeen denk ik niet dat er heel veel ruimte is om te varieren.

Succes, in elk geval, Sneeuwitje

Hockers

Kan je die donkerblauwe hockers niet bekleden met een stof die bij je nieuwe zwarte bank past? Als die hockers vierkant zijn is dat een supermakkelijk klusje. Je hoeft er niet eens voor te kunnen naaien, gewoon de stof er overeen vouwen (net als het inpakken van een kadootje in kadopapier) en aan de onderkant vastzetten met een schietnieter. Als je het echt mooi wil doen kan je de vier hoeknaden maken zodat je niet hoeft te vouwen.

skik

Wat bedoel ik met scheef

Bijna alle mensen hebben hun banken recht tegen de muur staan...Logisch want je benut zo de ruimte. Wat ik bedoel is dat je niet zo recht moet 'denken'. Wij hebben geen deuren in het zitgedeelte dus bij ons is het anders, maar wij hebben 1 bank bij het raam een halve meter van de muur staan aan 1 kant en aan de andere kant tegen de muur aan aan. Scheef in de hoek dus. Achter de bank staat de staande lamp. Standaard opstelling in onze huizen is tegen de muur met lamp ernaast. Wij verliezen zo wel een half metertje ruimte aan de achterkant(ook maar beperkt want dat loopt schuin natuurlijk) maar de lamp hoeft er niet meer náást. Dus al met al kom je op dezelfde ruimte uit die je benut.
Als ik de plattegrond zie en scheef zou denken, denk ik aan de 3-zitter bij de raamkant een halve meter naar voren en de 2 zitter tegen de punt van die hoek aan met midden achterkant. Met het gezicht dus enigzins naar elkaar. Maar een plattegrond is anders dan in werkelijkheid dus of dat écht past weet ik niet.
Je hebt dan 1 zitplaats dicht op de tv kast, maar die zitplaats kijkt weer wel heerlijk naar buiten. Optisch blijft de ruimte tot het raam ook 'breder' dus je kijkt ook vanaf de eettafel mooier weg. Het 'oogt' breder omdat het middenpad meer vrijblijft.
Hoop dat ik zo duidelijker heb uitgelegd.
groeten albana

P

P

18-04-2013 om 12:21

Nog nieuwere reacties

Sneeuwwitje: volgens mij wil iedereen hier naar buiten kunnen kijken We hebben best een leuke achtertuin met veel vogeltjes.

We kunnen natuurlijk, als we een 3+2 hebben die 2 wel eens tegen het raam zetten natuurlijk maar probleem blijft wel dat je vanaf die 3, zitplaats in de hoek bij het raam dan tegen die bank aankijkt. Het staat er recht voor dus. Als we een kerstboom hebben zal die mooi staan tussen deur en raam (en daar is ook een stopcontact, joepie) ik heb nog nooit zoveel zin gehad om een kerstboom op te zetten want jullie kunnen je wellicht voorstellen dat een kerstboom in de oude opstelling lastig was (wie raadt waar die stond krijgt de wasmachine).

Skik: goed idee, daar ga ik over denken, op het eerste gezicht heb ik weer niet de meest handige hocker daarvoor (ik heb er ook geen woorden voor om het uit te leggen maar wie weet plaats ik daar nog een keer een foto voor) maar het idee is wel slim!

Albana: ik snap het nu, klinkt wel speels, vooral die lamp is wel handig achter de bank maar vanaf de 2 zits kun je dan niet meer normaal de tv zien en dat is wel lastig.

Wij zitten ook scheef

Dat is onze clou denk ik
Ik vind het gewoon gezelliger en wil niet precies hetzelfde als de buren. En als ik er goed over nadenk, wij zitten ook scheef.....Op de bank die niet helemaal tegenover de t.v. staat (maar een beetje haaks dus) zitten we meestal tegen de zijleunig aangeleund met de voeten erop. Heb je ook geen hocker nodig
Maar w.s. ligt of dat kan ook aan de hoogte van je zijleuningen. Met hoge zijleuningen zou dat wel eens niet kunnen (kijk je dan niet overheen).
En jongste zit dan graag ergens tussen die benen (of er half op) en gebruikt papa als rugleunig/hangplek.
En juist die bank is dé ideale plek om lekker in de zon te zitten achter het raam (vooral in de winter ideaal) lekker beetje soezen en naar buiten kijken.
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.