Buitenland Buitenland

Buitenland

Nicole/USA

Nicole/USA

19-09-2008 om 02:59

Inentvraag voor nl moeders in de usa

Wij wonen al een tijdje in de USA en vandaag kwamen de kinderen thuis met brief van het Center for Disease Control waarin staat dat het CDC het aanraadt dat alle kinderen, mensen met kinderen en degenen die met kinderen in aanraking komen zich laten vaccineren tegen de griep.

Wat is jullie standpunt in deze kwestie. Zelf vind ik het onzin; de kinderen worden al tegen meer dingen ingeent dan in Nederland en eigenlijk vind ik het wel goed dat ze een eigen resistentie tegen bepaalde ziekten opbouwen (daarom gebruik ik bv om schoon te maken ook geen 99.9% bacteriedodende poetsmiddelen maar het gewone spul).

Wat is jullie idee/mening over het wel of niet in laten enten tegen de griep?

Groetjes,
Nicole

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Nee

Wij enten ons niet in, we hebben het een keer gedaan toen onze jongste nog een baby was, maar sindsdien niet meer. Wij ontsmetten ons huis en onszelf ook niet. Gewoon handen wassen voor het eten en na wc-bezoek. Toen ze klein waren werden de kinderen aangemoedigd om eens een hapje zand of aarde te proberen En ze mogen ook een likje van elkaars ijsje...

Muusje

Nee

Hier ook niet hoor!
Ten eerste enten ze je in met het virus van afgelopen jaar en ten tweede ben ik ook echt van het zelf opbouwen/bewaken van het immuunsysteem.
Voor ouderen in hospice en bejaardentehuizen vind ik het eerder noodzakelijk.
Mijn zoontje is net begonnen met Kindergarten (leuk!) en hij heeft nu al 2 weken een snotneus, dat vind ik er eigenlijk gewoon bijhoren... Wat ik overigens wel frappant vond is dat dit de 1e keer is dat er geen anti-bacteriële gel werd genoemd bij de school supplies!? Voor mijn dochter moest ik altijd minstens 1 fles kopen. Bij jullie??
Nu ik toch aan het kletsen ben...( in hoeverre voldoet het amerikaanse schoolsysteem aan jullie verwachtingen of overtreft deze het zelfs?
liefs Olief

Sylvia

Sylvia

19-09-2008 om 13:44

Hier ook niet

Hier ook geen griepprik. Onzin! Als het kind verder gezond is en er geen bijzonderheden zijn dan is het absoluut niet noodzakelijk. Valt me op dat onze dochter praktisch nooit ziek is en Amerikaanse kinderen juist veel vaker. Al die onzin over germs.... gek wordt ik ervan. Gewoon op z'n tijd handen wassen is meer dan voldoende.
En Olief: na wat aanvankelijke twijfel in het begin ben ik nu na 2,5 jaar toch wel erg tevreden over het Amerikaanse schoolsysteem. Waarschijnlijk is het ook een kwestie van wennen. Het is veel strenger en gedisciplineerder wat ik wel goed vindt. Ook het niveau valt me erg mee, alhoewel ik geen recente ervaring meer heb met het Nederlandse schoolsysteem.

Oja!

Wat ik trouwens wel doe is kindervitaminen geven, in alle maanden met een "r" erin Dat zit er zo'n beetje ingestampt bij mij, al is het hier in het zonnige zuiden wellicht een beetje achterhaald, haha!

Nicole/USA

Nicole/USA

19-09-2008 om 14:46

Thanx

Thanx voor het reageren. Jullie nuchtere NL reacties bevestigen wat ikzelf ook al dacht...die hype om bacterien gaat comnpleet aan ons voorbij Hier zijn de kinderen idd ook maar zelden echt ziek. Een stevige verkoudheid en daar houden we het bij. Het buurmeisje ligt na 2 weken school nu al weer ziek in bed met longontsteking. Hier moesten de kids overigens wel een bus hygenic wipes mee naar school nemen (en 3 dozen tissues en een bus schoonmaakdoekjes).

Mbt het schoolsysteem daar kan ik alleen maar enthousiast over zijn. Mijn man en ik zijn beide voor de gediciplineerde manier van lesgeven en zien dat onze kinderen in vergelijking met NL familie in dezelfde leeftijd een veel bredere kennis hebben. Ook voor wat betreft omgangsvormen vinden wij het er op school beter aan toe gaan dan in NL.

Verder krijgen de kinderen ook les in wat te doen bij noodgevallen en zag ik laatst dat mijn dochter haar broertje liet zien hoe hij zich moest gedragen tijdens een brand. Als ze dat soort dingen maar genoeg te zien en horen krijgen dan weten ze in een echt noodgeval wat ze kunnen doen. Men reikt kinderen echt praktische handvaten aan en leert ze ermee werken. 'k Heb overigens geen idee of men daar in NL ook mee bezig is. Ik hoor mijn zus er bv nooit over, dus...

Groetjes
Nicole

MCS

MCS

19-09-2008 om 23:07

Ervaring in beide landen

Na 3 jaar USA wonen we nu weer in NL. De school in de USA was strenger, heeft z'n goede kanten natuurlijk, maar ik merk aan de kinderen dat ze de wat lossere manier van omgaan met elkaar ook wel prettig vinden. Verder hebben ze hier vorige week ook een brandoefening gehad, ze doen dat zeer regelmatig werd mij verteld, oefenen voor noodsituaties. Ook is er verkeersles, iets waar Amerikaanse kinderen één keer in 2nd Grade of zo mee te maken hebben. En daarna worden ze op hun 16de gewoon in het diepe gegooid, nadat ze altijd bij moeders op de achterbank hebben gezeten...
Over de griepprik, heb ik niet gedaan, terwijl de pediatrician het elke keer aankaartte. Al die prikken in dat land, belachelijk. En al die anti-bacteriele gelletjes. Alsof dat gezond is om eerst je handen daarmee in te smeren en vervolgens te gaan eten. Het zit volgens mij boordevol alcohol en andere vluchtige stoffen. Goed voor de hersenen... Onze kinderen zijn echt nooit ziek, hebben nooit zo'n rondwarend virus opgepikt op school, terwijl ik aldoor moeders hoorde klagen over de zoveelste griepgolf die hun gezin of klas teisterde.
Kijk hier eens, de site van het RIVM: http://www.rivm.nl/griepprik/voor_wie/
en niet alleen wij Nederlanders denken er zo over, ook bij de Zuiderburen ziet men geen noodzaak om kinderen standaard te vaccineren met de griepprik: http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=4341
Fijn weekend.

Angie

Angie

20-09-2008 om 01:25

Funding

Bedenk wel dat funding van scholen anders is in de VS dan in NL. IN NL heb je een of twee keer per jaar een peildataum en worden de kinderen op school geteld en je funding voor de volgende periode vastgesteld.

In de VS krijg je funding naar het aantal kinderen dat per dag in je schoolbanken zit. Veel zieken kinderen betekent minder funding. En dus zijn ze streng: als ze denken dat je kind ziek is, kun je haar komen halen, want anders steekt ze meer kinderen aan. En griepprikken voorkomen dus gemiste dagen en dus scheelt dat funding.

Voor de ouders zijn griepprikken handig omdat als ze niet ziek zijn, ze ook minder dagen salaris missen en/of minder sickdays opmaken. Die sickdays zijn ook nodig voor ouderschapsverlof, of, als je met pensioen gaat, worden ze soms nog omgezet in meer pensioenuitkering.

Overigens woensdag nog een lesje hoe voorkom ik een verkoudheid gehad. Nu werk ik bij een gezondheidsinstelling (ofwel: de plek waar je zieke mensen tegenkomt) dus soms denk ik er wel over om de prik te halen.....nog nooit gedaan.

Angie

Angie

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.