Buitenland Buitenland

Buitenland

mieks

mieks

15-10-2008 om 16:58

Vaccinatie tegen waterpokken usa

Hallo!

SInds augustus dit jaar wonen we in Boston. Nu zou ik willen weten of andere kids uit Nederland hier in de US een vaccinatie hebben gekregen tegen de waterpokken. Ik heb 4 kids en 2 hebben het gewoon gehad in NL en nu mag de derde en straks de vierde een prik hiertegen krijgen. Wat zouden jullie doen? Dank alvast voor de info.

Groetjes,

Annemieke

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sylvia

Sylvia

15-10-2008 om 20:46

Niet 100% zeker

Gelukkig had mijn dochter ook de waterpokken al gehad voordat we naar Amerika verhuisden. Ik denk (ben niet 100% zeker) dat het een verplichte inenting is als je je kinderen hier naar pre-school of kindergarten wilt doen. Ligt er dus een beetje aan hoelang je hier gaat blijven?
Ik weet dat ze er bij onze school heel spastisch over deden. Misschien moet je het op school even navragen?
Succes!

Angie

Angie

16-10-2008 om 01:38

Verklaring arts

als je bij de kinderarts een verklaring kunt krijgen dat je kind waterpokken heeft gehad, dan hoeft het niet.

Angie

mieks

mieks

16-10-2008 om 05:32

Reactie

Dank alvast voor de reacties.

Ik weet dat wanneer je kind het al heeft gehad een verklaring van een nl arts voldoende is. En ook dat het niet nodig is wanneer het kind niet naar school gaat. Maar mijn vraag is meer, zou je het doen? Mijn zoontje wordt in januari 3 en ze boden het nu aan bij zijn laatste check-up. Ik twijfelde, maar nu denk ik dat het aan de ene kant wel fijn is.(Hij heeft het dus niet nodig voor school of zo.) Ik zou bt. geen inenting laten geven tegen de griep.

Graag hoor ik nog een mening.

Dank alvast.

Groetjes,

Annemieke

juno

juno

16-10-2008 om 14:21

Onzin

Wat een onzin om te vaccineren tegen waterpokken! Het wordt ook steeds gekker.

Sylvia

Sylvia

16-10-2008 om 14:31

Als het niet hoeft

Als ze toch niet naar school zullen gaan in Amerika dan zou ik het geloof ik niet doen. De kans dat ze de waterpokken gaan krijgen (met al die ingeente kinderen om hun heen) is trouwens toch klein. Alleen loop je dan wel het risico bij terugkeer naar Nederland dat ze het alsnog gaan krijgen op misschien iets oudere leeftijd dan normaal.

Hmm en juno

de reactie van sylvia doet mij dat weer zeggen : wel doen.
de kans dat ze het niet krijgen door al die ingeente kinderen is dus klein, en hoe ouder hoe vervelender en pijnlijker, dus ik denk dat ik het dan toch zou doen.

en juno, mijn schoonzusje in frankrijk was stomverbaasd dat kinderen hier worden ingeent tegen mazelen.... hoezo, dat krijg je toch gewoon en dat gaat weer over...
s-lands wijs s-lands eer denk ik dan maar!

Rita Meyer

Rita Meyer

16-10-2008 om 23:11

Ik heb het uiteindelijk wel gedaan

Mijn beide kinderen hebben de waterpokken in NL gehad, de oudste was 2,5 jaar en de jongste 0,5 jaar. Voor de oudste hoefde een vaccinatie dus sowieso niet, de jongste heeft zeer waarschijnlijk niet genoeg weerstand opgebouwd omdat hij onder een jaar was toen hij de ziekte kreeg. Hij is nu 6,5 en ik heb hem onlangs laten vaccineren omdat ik niet wil dat hij de waterpokken op latere leeftijd krijgt. En hier komt hij niet in contact met deze ziekte. Ik wilde ook niet het risico lopen dat hij juist op vakantie in NL besmet raakt. Het schijnt namelijk dat je mag vliegen met waterpokken

Als je kind naar een public school gaat kun je altijd een waiver tekenen zodat je ze niet hoeft te vaccineren, alleen moet je daar zelf om vragen. Voor school had het dus niet gehoeven.

Nicole/USA

Nicole/USA

17-10-2008 om 02:44

Ook gedaan

Hier in Wisconsin ook getwijgeld over het al dan niet laten inenten tegen de waterpokken. Uiteindelijk hebben we het wel gedaan omdat je het idd wellicht niet hier vlug tegen zult komen maar we komen regelmatig in andere landen waar men niet inent.

De griepprik doen we niet omdat je je niet kunt inenten tegen DE griep, er bestaan zoveel varianten.

Groetjes
Nicole

Nee hoor, niet gedaan

Ik woon op whidbeyisland vlakbij seattle. En wij geven de waterpokkenprik niet. Ik vind het steeds zotter worden. ja waterpokken is geen fijne ziekte maar garandeert wel levenslange immuniteit. Verleden week was er nog een familie met waterpokken bij ons op school. het komt dus wel af en toe nog voor. Ga er meteen langs met je kinderen zou ik zeggen. Dat deden wij altijd als er kinderen waren met waterpokken. Even een cadeautje brengen en een half uurtje blijven en hopelijk pikten ze het dan op. Ga je misschien ook nog eens terug naar nederland of blijf je niet zo lang in amerika. Allemaal overwegingen voor je beslissing. Succes!

mieks

mieks

17-10-2008 om 14:58

Dank voor de reacties!

Hallo allemaal!

Dank hartelijk voor jullie reacties. Hier heb ik wat aan om over na te denken.

Dank nogmaals.

Groetjes,

Annemieke

Wel doen!

Helaas is het mij niet gelukt de kinderen te laten vaccineren. Toen ik met Dirk in Australie op bezoek was was het vaccin net op.
In Nederland werd ik compleet weggelachen toen ik er om vroeg. Maar zelf ben ik heel ziek geweest als kind van de waterpokken, mijn zusje ook. En helaas, dat is mijn kinderen dus ook overkomen. Mijn jongere broer kreeg het tegen zijn eindexamen op het HBO: en dat betekende wel ruim een half jaar langer studeren, meer collegegeld betalen en dus niet genoeg studieduur over voor een vervolgstudie. Dat zijn kosten die in de duizenden lopen!

Als je de kans hebt: ik zou het altijd doen. Niet alleen geen waterpokken voor je kind, maar later als ze bejaard zijn ook geen gordelroos. Want als je de waterpokken gehad hebt, dan krijg je geen waterpokken meer, maar dat virus zit de rest van je leven in je ruggenmerg. Zodra je in een zwak moment komt kan dat opkomen als gordelroos, en geloof me, dat is GEEN lolletje.

Wel doen

Ik zou het wel doen, ik wist niet dat men dit deed in USA en mijn zoon kreeg waterpokken voor we naar de USA verhuisden. Maar hij heeft hierdoor een lelijk litteken naast zijn oog gekregen en ik vind dat heel sneu. Het is een akelige ziekte en ik wou dat al mijn kinderen hiervoor geent waren ipv waterpokken te krijgen! Mijn oudste 2 hebben ook erg last gehad van waterpokken. Meteen doen, inenten!

In 2010 hier ook!

Vaccinatie tegen waterpokken wordt in Nederland in 2010 opgenomen in rijksvaccinatieprogramma. Volgens mij wordt het tegelijkertijd met bof, mazelen etc. gezet.
Hier gaan ze er dus ook aan beginnen. In de VS vaccineren ze vanaf 1997 en bestaan waterpokken bijna niet meer. Ook de gevallen met complicaties, die vaker dodelijk zijn, zijn sterk gedaald. Hievan moet wel gezegd worden dat deze in de VS voor 1997 beduidend hoger was dan in Nederland.

Groet Leen

Nog even

De vaccinatie tegen waterpokken is betrekkelijk veilig maw weinig tot geen bijwerkingen.

In antwoord op jouw vraag, ik zou het wel doen uiteindelijk omdat waterpokken straks niet veel meer voorkomt (ook andere europese landen gaan over of zijn over naar vaccineren).

mieks

mieks

25-10-2008 om 13:12

Dank voor de reactie helenaleen

Dank je wel voor je reactie.

Al jullie reacties hebben me laten besluiten om toch de vaccinatie te geven.

Aan de ene kanti dacht ik het niet te doen. Ik ben zo tegen iets in het lichaam te doen als het niet nodig is. En het is op zich een niet zo´n erge ziekte.

Maar mijn zoon is nu bijna 3 en zal 5 zijn wanneer hij weer in NL of IJsland is . Het is een fijn idee dat het in Europa ook in het vaccinatie programma wordt opgenomen.

Dank alnog iedereen.

Groetjes,

Annemieke

Kari1

Kari1

26-10-2008 om 15:06

Wat kanttekeningen

Op den duur zal de waterpokkenvaccinatie ook in Nederland wel in het RVP komen, maar of dat in 2010 zal gebeuren staat nog bij lange na niet vast.
Er is hier een paar keer langs gekomen dat vaccinatie tegen waterpokken zou beschermen tegen herpes zoster, maar dat is niet zo'n rechtlijnige relatie. De tegenstanders van vaccinatie gebruiken de mogelijk grótere kans hierop juist als argument.
"Hier staat tegenover dat recent epidemiologisch onderzoek heeft aangetoond dat invoering van universele varicellavaccinatie aanvankelijk zou leiden tot toename van het aantal gevallen van herpes zoster bij ouderen. De kans op ontwikkeling van herpes zoster wordt namelijk gereduceerd door blootstelling aan kinderen met waterpokken. Dit natuurlijk boostereffect valt weg bij massale vaccinatie.
Pas na vijftig jaar wordt een afname van herpes zoster verwacht, omdat dan een groot deel van de bevolking gevaccineerd is. Tot nu toe heeft dit fenomeen zich in de Verenigde Staten, waar op grote schaal gevaccineerd wordt, nog niet voorgedaan, maar het is te vroeg om daar nu al definitieve uitspraken over te doen."
Overigens is ook de waterpokkenvaccinatie-epidemiologie in beweging.
http://www.nvi-vaccin.nl/?id=766
Kari

Toch 2010

Het werd mij zeer overtuigend gebracht dat dit vaccin bijgevoegd zou worden in 2010. Het heeft een tijd in concept gestaan voor 2010 en volgens mij gaat het nu wel door! Ik zal het nog eens goed navragen.

Gr. Leen

Kari1

Kari1

28-10-2008 om 07:37

Ja graag

Leen, ik ben benieuwd naar jouw bron en wat die erover zegt. Dit zijn ministeriële besluiten, heeft de minister al beslist? Wanneer? In welke maand van 2010 gaat het in? Vanaf welk geboortejaar? Inhaalcampagne of niet?
Zelfs het besluit om het BHK-vaccin in 2009 in te voeren is nog niet genomen. Het is een advies van de Gezondheidsraad om dat te doen en de minister heeft dit in principe overgenomen, maar met een slag om de arm t.a.v. de te verwachten kosten. Belangrijkste daarbij: wat de industrie als leveringsprijs gaat rekenen. Dat is nu in aanbestedeing. Maken ze het te gek, dan zal het nog niet doorgaan.
Kari

Dat klopt wel kari

Wat ik op internet terug vindt is dat het in concept staat voor 2010. Het zal dan samengegeven worden met bof, mazelen en rode hond. Nergens staat dat het er door is inderdaad.

Ik heb zelf de info sinds kort van een GGD medewerker en was wel overtuigd. Maar goed. Ik zal hem eens bij de kladden nemen en vragen.

Kari1

Kari1

29-10-2008 om 19:26

Dank je

voor het antwoord. Waarschijnlijk is dit een kwestie van wens, vader en gedachte...
Kari

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.