Buitenland Buitenland

Buitenland

Andere opvattingen bij tandarts

Mijn dochter is hier bij de tandarts geweest, die van mening is dat ze bij een van haar melkkiezen een 'kinderkroon' bij haar moet plaatsen. Ik was nogal verbaasd, maar ik heb flink rondgevraagd en er zijn hier inderdaad veel kinderen die hier van die tijdelijke kronen hebben. Ik heb daar in Nederland werkelijk nog nooit van gehoord. De kosten ervan zijn hier wel erg laag, dat zal er misschien mee te maken hebben. Is er hier iemand die dit herkent?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sukran

Sukran

10-11-2012 om 13:22

Niet op melkgebit

Kon de tandarts ook uitleggen waarom dan? Zo'n melkkies gaat er toch uit? Bij mijn zoon is wel van die beschermende sealant aangebracht maar dat is op z'n goede kiezen. Doen ze dat in Nederland ook? Wou dat ze dat hadden toen ik kind was Maar geen kroon op melkgebit, nooit van gehoord.

mirreke

mirreke

14-11-2012 om 19:13

Hier krijgen ze bij de tandarts

lollies als ze goed stil hebben gezeten... Daar heb ik dus wel wat van gezegd, tot ergernis van onze kinderen
Geen kinderkronen hier, en onze tandarts is ook geen voorstander van beugels geloof ik...

Ilva

Ilva

16-11-2012 om 14:36

Sealen

Hier (in nederland) worden de kiezen van mijn jongens wel geseald. Een soort laagje erover heen om gaatjes te voorkomen. Vrij simpele handeling maar schijnt wel goed te werken. Zou hij misschien zoiets bedoelen.

vivo

vivo

16-11-2012 om 21:05 Topicstarter

Nee...

...er werd toch echt een kroon bedoelt, en dat voor het melkgebit. Het is uiteindelijk een gewone vulling geworden, dat kon toch ook volgens de tandarts.

Dat sealen is trouwens geweldig.

+ Brunette +

+ Brunette +

18-11-2012 om 17:33

In welk land woon je?

In Spanje merk ik dat er tandartsen zijn die goed adviseren maar ook zijn er die van alles verzinnen om iets te kunnen verdienen. Het lijkt me stug dat een melkkiesje zo ver heen raakt dat er een kroon op moet.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.