Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Relaties Relaties

Relaties

Anno

Anno

30-09-2008 om 08:50

Diplomatische vraag.... huilende buurbaby


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Mamvantwee

Mamvantwee

01-10-2008 om 14:45

Precies (beetje ot)

O, wat brengt dit de nabije geschiedenis weer terug in mijn herinnering....inderdaad, al die goede adviezen, alle methodes, rust, regelmaat, alles geprobeerd, met als 'beste advies': niet zoveel verschillende dingen uitproberen dáár wordt je baby onrustig van!
Nooit geweten wat de oorzaak van het huilen was.

Momenteel slapen ze prima, heerlijke vrolijke en slimme kindertjes. Maar ik ben er pas net weer bovenop en papa is nog aan het herstellen van dit zwarte gat dat door zoveel mensen onderschat wordt.

ayla

ayla

01-10-2008 om 14:51

Ergste is nog

dat iedereen dan zegt: Waarom gaan jullie niet samen een weekendje weg, lekker samen met zijn tweetjes, even uitwaaien en uitrusten.

Nouuu dolgraag maarre wie let dan op de kids, want er is nieamd zo gek dat die op die nachtbrakers van ons wil letten

pfhh oud zeer idd

Mamvantwee

Mamvantwee

01-10-2008 om 14:57

Of...

"...ga lekker een avondje naar de film"

Nee....we willen alleen maar slápen, en zeker niet 's avonds nog op stap!

Maar dit vervuilt het draadje. Voor dit soort herinneringen moeten we een aparte discussie opzetten, lijkt me.

Roddel en achterklap.

Hmm, anno,

gesprekjes als die van jou met de andere buurvrouw zijn het begin van naar geroddel. 'gewoon laten huilen'. Het klinkt nogal veroordelend. Wat betekent dat trouwens? 'gewoon' laten huilen?? Ik denk dat er maar weinig ouders zijn die uit vrije wil hun eigen nachtrust opofferen om hun kind 'gewoon te laten huilen'. En wat jij wel of niet vindt kunnen is heel persoonlijk. ieder zijn eigen opvoedingsstijl, en bovendien..weet jij veel of de buurvrouw op advies van de huisarts, cconsultatiebureau of weet ik wie een wanhoopsoffensief is gestart om een vervelend huil-probleem nu eens definitief op te lossen. Je weet het niet

Ik denk dat je je beter kunt beperken tot het nadenken over een manier om om te gaan met het slaap-overlast probleem dat jij hebt door het buurkind, en je niet te gaan bemoeien met(of te gaan roddelen over) de opvoedingsaanpak van de buurvrouw.

Ga eens met haarzelf praten joh! (en dan niet met die insteek dat je 'dit qua aanpak niet vindt kunnen'. Dat gaat niet echt helpen denk ik)
Ingrid

Tihama

Tihama

01-10-2008 om 17:31

Inderdaad

Dat kan die buurvrouw wel zeggen, maar ik kan heel wat nuances verzinnen waarbij de werkelijkheid toch echt anders ligt.

Ik verzin er even een paar
Buurvrouw tegen moeder): "Pietje huilt wel veel, he?"
Moeder: "Ja, ik weet het, maar we krijgen hem niet stil"
Buurvrouw:"Heb je al eens geprobeerd met troosten? "
Moeder (geërgerd door zoveel domheid)"Nee, we laten hem gewoon janken"

Buurvrouw tegen moeder: "Pietje huilt wel veel, he?"
Moeder: "Ja, ik weet het, maar we hebben al van alles geprobeerd en in overleg met de huisarts hebben we besloten om hem voorlopig te laten huilen. Hopelijk helpt dat"
Buurvrouw: "Nou, ik geloof nooit dat dat werkt"
Moeder: "ik hoop toch echt van wel, want ik zie anders geen oplossingen meer"
Buurvrouw denkt 'daar maken ze zich makkelijk van af'

Als je wilt weten wat er écht aan de hand is, is van 'horen zeggen' een slechte manier. Ik heb uit ergernis van stomme opmerkingen wel eens gezegd: "Zal ik hem voortaan dan in slaap sláan?'. Ik hoop toch echt dat niet iemand dat vervolgens vertaald heeft als 'dat mens is echt gestoord, die sláat haar kinderen in slaap'.

Tihama

Buren

jammer hij geen begrip toont, hij had tenminste kunnen zeggen dat hij het vervelend voor jullie vindt.

oh buren .... oH my GOD !

Sancy

Sancy

01-10-2008 om 18:29

Kijk

Tihama: "Ik heb uit ergernis van stomme opmerkingen wel eens gezegd: "Zal ik hem voortaan dan in slaap sláan?'. Ik hoop toch echt dat niet iemand dat vervolgens vertaald heeft als 'dat mens is echt gestoord, die sláat haar kinderen in slaap'."
Anno: "Ik heb net met de buurman gesproken, zo van "Joh Pietje huilt veel de laatste tijden he?". Hij vondt het grappig en zei "Jaja we hebben een stok en als het te vervelend wordt dan krijgt hij een klap.. Jaja toen hij zo hard huilde hebben we aan jullie gedacht..."
Dat dus.

peach

peach

01-10-2008 om 19:00

Sancy

Dus jij vindt "Joh Pietje huilt veel de laatste tijden he?" een stomme opmerking?
Ik vind echt dat je als een buur dat zegt je best mag aangeven dat je snapt dat het heel vervelend is, en dat je niet meteen met een grap het gesprek afkapt.

Sancy

Sancy

01-10-2008 om 19:19

Welnee peach

ik zeg niet dat het een stomme opmerking is, ik geef aan dat de kans heel groot is dat de vader/buurman de zóveelste goedbedoelde opmerking te horen heeft gekregen over iets wat hij al lang weet, en zelf ook vast anders had willen zien. hoe had hij dan moeten reageren? Anno constateert dat pietje veel huilt. Dat weet die man ook wel.

peach

peach

01-10-2008 om 20:12

Wat hij dan had moeten zeggen

Wat had hij dan moeten zeggen? Nou, wat ik zei: het lijkt mij duidelijk een opening voor een gesprek, dus aangeven dat je snapt hoe vervelend het is, dat je al veel geprobeerd hebt, dat niets werkt, en dat je hoopt dat het gauw over is, zoiets? Vragen of buurvrouw er erg veel last van heeft en als die dat beaamt proberen tot een oplossing te komen (zoals kind bij ouders op de kamer laten slapen, of kind in de woonkamer/op zolder laten slapen - iets)? Dat zou ik doen als niets werkte, maar goed, ik had waarschijnlijk al eerder zelf contact gezocht met de buren om dit uit te leggen.

dc

dc

02-10-2008 om 06:49

"Wat had hij dan moeten zeggen? Nou, wat ik zei: het lijkt mij duidelijk een opening voor een gesprek, dus aangeven dat je snapt hoe vervelend het is, dat je al veel geprobeerd hebt, dat niets werkt, en dat je hoopt dat het gauw over is, zoiets?"

we hebben het hier over een MAN hoor. Die snapt alle subtiele achterliggende vragen niet. Die moet je gewoon zeggen dat het je niet meer lukt om te slapen, en je graag wilt weten of het een huiltraining met een bepaalde tijdslimiet is voor je van kamer gaat verkassen.

mamamij

mamamij

02-10-2008 om 07:37

Wij

Wij hebben hier ook alles geprobeerd (zijn nu 2 dagen zelfs met kindival begonnen, maar slaat nog niet aan). Zelfs bij ons slapen, laat hem nog brullend wakker worden. Maar wat moet ik dan? Voor die paar minuten maar rondjes rijden met de auto (eer dat hij erin zit heeft hij ook al een fles in z'n mond).
"gewoon" een gesprek met de buurvrouw aanknopen, laat het bij jullie niet zo uit de hand lopen als hier (hier praten ze niet met je, maar over je, en dan in de trand van, vast rijden en een lesje leren).

peach

peach

02-10-2008 om 08:49

Daar zit wel wat in.

Hahaha

Iedereen (=vrouwen) weet dat mannen alleen je begrijpen als je het zonder overbodige franje en bijwoorden voor ze uitspelt.

Het soort (=mannen), staat er om bekend gestoord en zwakbegaafd te zijn op het communicatieve vlak. Daarom moeten wij -degene met werkende breinen en de mogelijkheden op omslachtige wijze toch soms duidelijk te maken wat we willen aan dit soort- niet raar opkijken als de buurman ons niet begrijpt en dus denkt dat we een grap maken.

Buurkinderen

Hier twee bijzonder temperamentvolle buurkinderen van 2 en 4 die vooral 's nachts graag hun zin krijgen (fles, bij papa en mama in bed, speen, boekje lezen enz.) en een vermoeide buurvrouw die haar best doet het tweetal op te voeden tot leuke kinderen, die rekening houden met anderen. Ze volgt alle aanwijzingen van supernanny en overdag zijn het al engeltjes. Nu de nachten nog. Elke nacht komen ze hun bed uit en zij brengt ze zonder commentaar terug, soms wel 40 keer. Omdat ik weet hoe ze haar best doet, neem ik de nachtelijke onrust op de koop toe en bedenk ik me in mijn warme bedje dat ik er lekker niet uithoef (dochter van 10 slaapt al jaren 10 uur achter elkaar door). Ik weet dat zij aan de andere kant van de muur met de problemen zit en ik spreek haar overdag regelmatig bemoedigend toe dat ze het hartstikke goed doet. Dat levert me een waterige, maar dankbare glimlach op. Stiekem hoop ik wel dat de nachtbrakertjes het een keer opgeven

Lief stoepkrijt!

wat aardig om zo te denken en te reageren ! Ik denk dat ik dat niet zou kunnen, als ik 40 keer s'nachts door andermans kinderen gewekt wordt dan zou ik gillend gek worden.

ayla

ayla

02-10-2008 om 15:01

Ja pelle

onze overburen gingen met regelmaat met hun oudste een rondje rijden. Knuletje werd midden in de nacht wakker en was niet meer in slaap te krijgen. Enige wat hielp was rondjes rijden.

Wij hebben het ook een keer geprobeer toen oudste een krampjesaanval had, jammer genoeg schreeuwde ze in de auto gewoon verder

mamamij

mamamij

02-10-2008 om 15:56

Pelle

Ik bedoelde rondjes rijden met de auto.
Sommige kindjes schijnen daarvan in slaap te vallen.

Nou, manda...

Gek, ik kan heel goed reageren op huilende kinderen, maar ik word bijna blind van woede als die k**hond van de andere buren weer eens een half uur staat te blaffen, zelfs als ik niet in bed lig. Bij de buurkinderen denk ik alleen aan die arme moeder, bij die hond krijg ik direct moordneigingen. Misschien omdat ik denk dat die kinderen uiteindelijk wel ophouden en die hond nog wel jaaaaaren zo tekeer kan blijven gaan, zonder dat ingegrepen wordt.

Vera*

Vera*

02-10-2008 om 18:01

Stoepkrijt ot

Je hebt dus uiteindelijk wel leuke buren gekregen? Je was daar toch wel huiverig voor toen het buurhuis/appartement te koop stond.

Vera (ook o.t)

Vera, je zult het niet geloven, maar die idioten die het hebben gekocht, hebben het opgeknapt en het te huur gezet. Maar niemand wil het huren (te duur en wurgcontract) dus het staat nog steeds leeg. De opgefokte eigenaar vertelde dat als het aan het eind van de maand nog leeg staat, hij en zijn in elkaar gebeukte vriendin er toch zelf gaan wonen. De moeder met de krijsende kinderen woonde er al (jongste was nog niet geboren toen wij hier kwamen) en de blaffende hond woont in het huis dat aan onze tuin grenst. Eigenlijk achterburen.
Tijdens de verbouwing heeft de nieuwe buurman wel een keer mijn kind uit staan schelden omdat ze teveel lawaai maakte. En dat terwijl wij al weken in de hak- en boorgeluiden zaten en het geschreeuw van de man tegen zijn arme vriendin. Dus daar heb ik rustig en vriendelijk korte metten mee gemaakt. Wel kwam dochter steeds vragen wat tyfushoer en dat soort woorden betekenen. Had ze opgevangen van de buurman tegen zijn vriendin. We wachten dus maar even af en hopen dat alsnog iemand het huis wil huren...

Vera*

Vera*

03-10-2008 om 13:48

Stoepkrijt ot

Jeetje, ik dacht te lezen dat het weer een beetje leuk was maar dat valt in de categorie 'erg'.

*bella*

*bella*

04-10-2008 om 16:21

Grappig

dat ik zo `afgemaakt` wordt. Tsja, ik zal bij voorbaat wel niet weten wat vermoeidheid is, alleen omdat ik mijn kinderen niet liet huilen. Zucht. Helaas weet ik er alles van.
Volgens mij schreef ik er heel duidelijk bij dat ik me kan voorstellen dat er situaties zijn waarin niets helpt. Maar dan lijkt het me fatsoenlijk om ook even contact op te nemen met je buren. Maar ik kan weinig met een pedagogische insteek van we laten ze maar huilen dan leren ze het vanzelf af, en die insteek speelt toch echt bij veel mensen, dus we praten misschien over twee verschillende dingen. Dus iid, mensen moeten zelf weten hoe ze hun kind willen opvoeden uiteraard, maar rekening houden met vind ik toch wel belangrijk. Om er bij voorbaat van uit te gaan dta het gaat om wanhopige mensen die geen kant meer uit kunnen, lijkt me vrij naïef.

Bella

Bella, ik heb helemaal geen mening over jouw situatie hoor en ik kan me goed voorstellen dat je baalt. De één kan er beter tegen dan de ander en ik schiet bijvoorbeeld pislink omhoog als die ongelofelijke ***hond maar één blafje geeft. Ik kan me alleen serieus niet voorstellen dat mensen er zelf goed tegenkunnen als hun kinderen 's nachts krijsen. Daar MOET je toch wel wanhopig van worden? Die mensen willen vast ook heeeeel graag zelf 's nachts kunnen doorslapen. Ik kijk soms wel eens met dochter (10)naar supernanny en dochter vindt het hilarisch om te zien hoe die kinderen tot wel 150 keer achter elkaar hun bed uitkomen. Ik dank het lot op mijn knietjes dat ik gezegend ben met een lekker slaapkopje dat al vanaf een week of zes na haar geboorte doorsliep en nu alleen nog wakker wordt als ze ziek is of als het onweert. Misschien hebben sommige mensen wel iets 'verkeerd' gedaan bij de opvoeding, maar vast niet expres.
Mijn buurkinderen hebben vannacht allebei doorgeslapen. Pas om kwart voor acht hoorde ik er eentje tekeer gaan. De buurvrouw boekt vooruitgang!

*bella*

*bella*

06-10-2008 om 11:10

Stoepkrijt

Het gaat niet om mij, zelf heb ik geen last van buren. Maar ik heb er wat moeite mee dat er door ´iedereen` bij voorbaat veel coulance is tov de ouders van een huilend kind ´s nachts. Ik heb dat minder. Ik heb wat moeite met de pedagogische opvattingen dta een kind koste wat koste moet leren doorslapen en vooral in zijn eigen bed moet blijven, zelfs al hebben buren daar (veel) last van.
Zelf weet ik heel goed wat slecht-slapende kinderen met je doen. Maar alleen al vanwege mijn buren zou ik ze niet laten huilen. Maar nogmaals, natuurlijk zijn er kinderen die niet stil te krijgen zijn. Maar ik geloof niet dat het daar over gaat in de overgrote meerderheid.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.