Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Relaties Relaties

Relaties

Rebecca

Rebecca

15-10-2008 om 13:06

Huisman en carrièrevrouw


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Judith

Judith

21-10-2008 om 22:32

Bij ons werkt het

Hai Rebecca,

Wij hebben al jaren een 'omgekeerd' rollenpatroon. Bij ons werkt het. Mijn man werkt niet meer, ik werk fulltime. Hij zorgt voor de kinderen en het huishouden en ik doe thuis nagenoeg niets (aan het huishouden tenminste). Ik stimuleer mijn man wel om leuke dingen te blijven doen, hij is ook best graag alleen dat scheelt. Maar hij gaat ook echte mannen dingen doen met de kinderen en gaat regelmatig onder schooltijd, sporten en ook 's avonds zitten we niet steenvast samen op de bank.

Ik denk dat het grootste nadeel is dat je wereld (te) klein kan worden. Is jullie kind nog klein? Dan is misschien, wanneer hij van sporten houdt, een sportschool met kinderopvang wat. Dat geeft een verplichting om te gaan, geeft sociale contacten en zorgt ervoor dat je een dagschema krijgt. Of een tuin? Hebben jullie een tuin?

Praat er samen over, want het werkt alleen wanneer je er samen achter staat. En als 1 van de 2 het niet meer zit zitten zul je het anders moeten regelen. Dat kan zuur zijn voor een van de 2. Maar je zult het moeten wanneer je samen gelukkig wilt zijn.

Succes!!
Judith

Meena

Meena

22-10-2008 om 14:25

Ook huh?

Jij werkt vier dagen, hij drie. Dat maakt jou een carrierevrouw en hem een huisman? Die snap ik even niet. En nee, ik vind de taken niet eerlijk verdeeld bij jullie als jij het overgrote deel van het huishouden doet.
Ik zou als ik hem was lekker vier dagen gaan werken als hij daar blij van wordt, en inderdaad iemand anders het schoonmaakwerk laten doen. Iedereen blij!

Rebecca

Rebecca

22-10-2008 om 16:37

Antwoord op huh?

Ik snap de reactie. In eerste instantie was het zo dat ik fulltime zou werken en hij 1 of 2 dagen als hij zou willen. Was financieel niet hoogst noodzakelijk. Omdat het allemaal zo gelopen is en hij na een week of 2 al heel ontevreden was heb ik besloten om 1 dag extra thuis te werken. De uren dat ik op de zaak ben (eigen bedrijf) zijn er alsnog wel makkelijk 40 in 4 dagen, maar dag 5 en 6 werk ik vanuit huis en soms past oma op in geval van nood. Mijn man is freelancer en kan dus werken wanneer hij wil. Nu kiest hij ervoor om 2 dagen te werken. Hij kan ook 4 dagen werken, maar dan heeft hij moeite met geen tijd voor zichzelf hebben... Het is dus niet zo makkelijk.

Het idee om een sportschool met kinderopvang te zoeken is een superplan, ga ik zeker bespreken en ook voor mezelf een goed plan! Bedankt.

Dreigen met hh hulp

Ik dreig altijd met een werkster als hij te weinig doet. Ofwel ik doe het iets subtieler. Ik zeg bijvoorbeeld:"als R ( de oppas) komt ga ik haar vragen of ze tegen een extraatje die berg was wil wegvouwen. Hebben wij weer lekker wat meer vrije tijd.Goed idee he ?! " )
De volgende dag is de berg was opeens verdwenen.

Damajo

Rebecca van Nieuwkerk

Rebecca van Nieuwkerk

23-10-2008 om 13:23

Goed idee

Die gaan we proberen! Bedankt...

Rebecca, hij wil eigen tijd, en jij dan?

Rebecca, jij werkt dus 6 dagen en hij wil geen vier dagen werken want dan heeft hij niet genoeg tijd voor zichzelf? En jij, jij hebt toch ook recht op eigen tijd? Niet met twee maten meten. Bepaal samen hoeveel een iedere buitenshuis werkt en hoeveel tijd ieder in huishouding stopt. Dan zouden jullie ongeveer evenveel uren hieraan moeten spenderen. En ebenveel recht op evenveel eigen tijd!
groeten,
Ekiem

MRI

MRI

24-10-2008 om 00:30

Ja precies ekiem

Ik begrijp dit soort problemen nooit zo goed. Er kunnen toch gewoon rekensommetjes gemaakt worden? Tijd voor werk, tijd voor huishouden (er bestaan vast ook wel lijsten over hoeveel tijd ergens aan op gaat) en tijd met de kinderen doorbrengen: die zaken optellen en hervedelen naar rato. Klaar.
Afkopen met werkster: okay maar dan af van eigen inkomen en door die persoon zelf geregeld. (hoewel ik het stiekem altijd een slappe oplossing vind door mannen die blijkbaar vinden dat ze voor belangrijker zaken dan de stofzuiger en de was geboren zijn.) Zoals premier Kok die in zijn fnv-tijd zei dat hij niet was geconstrueerd voor de afwas. Of Plasterk die emancipatiezaken in zijn portefeuille heeft maar nooit iets huishoudelijks doet.

MariaRosa

Marielle

Marielle

24-10-2008 om 09:09

Scheef

Rebecca ik heb het gevoel dat de verhoudingen heel scheef liggen bij jullie. Jij werkt 5-6 dagen per week en daarnaast doe je nog een heel groot deel van het huishouden. Je man werkt 2 dagen en klaagt al dat hij te weinig tijd voor zichzelf heeft? Misschien is een cursus time management iets voor hem?

dc

dc

24-10-2008 om 21:41

Logisch

eerlijk gezegd is het ook logisch. Als je voltijd werkt zit je in een werkritme, en doe je dingen gelijk, omdat het later niet kan. Als je veel thuis bent, dan heb je dat ritme niet, en komt er veel minder uit je handen.

Vandaar de uitdrukking "if you want something done, ask a busy person to do it"

Rebecca van Nieuwkerk

Rebecca van Nieuwkerk

30-10-2008 om 17:50

Bedankt

Bedankt voor alle berichten! Echt een pasklare oplossing is er natuurlijk niet, maar dat had ik ook niet verwacht. Veel praten en eerlijk verdelen is de algemene toon. Mijn doel was om lotgenoten te spreken en meer begrip te krijgen voor de situatie, dat is in ieder geval gelukt!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.