Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Relaties Relaties

Relaties

Datum scheiding voor aanvragen toeslagen e.d.

Ik ben niet (nog) officieel gescheiden. Maar mijn man heeft eind januari zijn gezin daadwerkelijk verlaten. Wij zijn onderling het een en ander overeengekomen en hebben een concept convenant gemaakt met als datum 1 maart, maar dit nooit officieel ingediend en getekend. Ik ben er achter gekomen dat hij eind juli zich officieel uit heeft laten schrijven uit de gemeente waar wij woonden, toen ik van de SVB te horen kreeg dat aangezien hij uitgeschreven was ik aan moest geven of de kinderen wel nog bij mij woonden i.v.m. de kinderbijslag. Dat is toen officieel gewijzigd en blijft gewoon bij mij komen.
Nu wil ik wat dingen aanvragen als toeslagen bij de belasting. Welke datum kan ik aanhouden om de scheiding aan te geven? Mag dat eind januari zijn, of de onofficiele datum van het concept convenant of pas juli omdat hij toen officieel uitgeschreven is van het adres?

Of kan het pas als de scheiding officieel is uitgesproken en vastgelegd? Wordt er gevraagd naar de officiele papieren en datum?

Double4

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tinus_p

Tinus_p

04-12-2008 om 17:18

Duurzaam gescheiden wonen

In de meeste gevallen is de eis, dat je 'duurzaam gescheiden' woont, en dat op basis van het GBA. De officiële uitschrijfdatum in juli is dus waar je je aan vast kunt houden. Concept-convenant is waardeloos, in dit opzicht.
Overigens is het jammer dat je dit hebt laten sloffen, want als hij voor 1 juli was uitgeschreven, had je recht gehad op eenoudertoeslag.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.