Relaties Relaties

Relaties

zucht

zucht

04-02-2009 om 13:07

Vreemdgaan

zijn daar ook positieve ervaringen mee ??
hoe ?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tirza G.

Tirza G.

09-02-2009 om 23:17

Bah

Ik krijg er zo'n filmscenario-gevoel bij. Dat op de begrafenis van Vrouw ineens een onbekende man staat, die gewoon al jaaaaaarenlang de minnaar was. Was het niet zoiets bij Mitterand van Frankrijk? Ik kan daar met ontzetting naar kijken, naar zulke beelden. Dan heb je dus (als achterblijvende echtgenoot) gewoon jarenlang in een leugen geleefd. Bah bah bah.

Tirza

zucht

zucht

10-02-2009 om 12:13

Schuldgevoel

Dat is ook wat mij tegen houdt, ik wil mijn man helemaal geen pijn doen !Maar waarom worden wij in godsnaam met zulke sterke gevoelens opgezadeld ? ( de eerste x voor mij, ben nooit eerder zo verliefd geweest)Als ik niets om mijn man gaf had ik mijn gevoelens al lang gevolgd
In plaats van het Borsato liedje luister ik nu al naar het liedje van Paul de Leeuw 'Flink zijn '
ik wou dat ik de gevoelens zo maar langs mij neer kon leggen, zo hevig sterke gevoelens waar ik bewust niet om gevraagd heb, welke heel mooi zouden kunnen zijn, maar nu verboden en het mij niet lukt het zo maar te onderdrukken...

Polly Shearman

Polly Shearman

10-02-2009 om 13:23

Vergeet hem ; aida

AIDA
Nu moet ik zeker aan de goden
vragen: o, sta me bij...
Maar dat is niets voor mij.
Wat ik doen moet zal ik doen,
en mijn lot zal ik dragen;
'k ga mijn eigen weg, zelfstandig
en vrij.
Makkelijk genoeg,
ik vergeet dat ik hem liefheb,
makkelijk genoeg, het is mijn hart,
maar daar spreekt.
Alles gaat voorbij en waarom
wachten op het einde
als de passie dooft
en alle tover is verbleekt?
Vergeet hem,
vergeet hem.
Makkelijk genoeg, ik vergeet dat
ik hem kende,
zijn gezicht, zijn lieve lichaam, en
zijn handen en zijn geur...
Liever nu de vrijheid dan een leven
lang gebonden,
liever nu de breuk dan de
vernederende sleur.
Vergeet hem,
vergeet hem.
En o, ik zal hem haten als in
maanbeschenen nachten
verlangen naast mij kruipt in mijn
van god verlaten bed,
die dwaze hang naar warmte, en
naar veiligheid en liefde;
alles wat ik wilde, ik ontsrping
de dans maar net...
Vergeet hem,
vergeet hem voorgoed.
Ik hoef alleen te denken aan
een volk en aan een vader,
zo sterk en zo verraden door
een aanval in de rug.
Dat is dus de dank voor
onze offers aan de goden;
n mment geluk, en dan zeggen: geeft terug.
Vergeet hem,
vergeet hem.
Al zal ik van hem houden tot het
einde van mijn dagen,
een hoger, ander doel zegt dat ik
hem moet laten gaan.
Dat is geen ontkenning,
geen verraad, dat is genade,
de goden kijken toe, ik heb het
bijna al gedaan...
Vergeet hem,
vergeet hem voorgoed,
vergeet hem voorgoed,
vergeet hem voorgoed.

Polly Shearman

Polly Shearman

10-02-2009 om 13:26

Voorbij

Het was heet, onmenselijk heet
was het haar badpak dat het 'm deed
ik dacht nog 't is te dom wat ik nu doe
toch slenterde ik naar haar toe
aan de bar ging ik naast haar staan
'k haalde diep adem en sprak haar aan
ze lachte zo lief, ik dacht nu heb ik beet
en 't was zo heet, onmenselijk heet
2 uur later dacht ik nu of nooit
ik vroeg "ga je met me mee"
maar ondanks de hitte was ze niet ontdooid
ze zei tot mijn verbazing koudweg nee
CHORUS:
Nu is het gedaan het is voorbij
ik hou het voor bekeken, 't is niks voor mij
altijd dat gedoe al die vleierij
het maakt me zo moe
't is voorbij
In de sneeuw gleed ze voorbij
haar stick geraffineerd langs haar dij
ik ben haar in een rotvaart achterna geskied
ik dacht die schoonheid los ik niet
maar ik had het paaltje niet gezien
dat juist boven de sneeuw uitstak
daar ging mijn kans en bovendien
lag ik voor zes weken in de prak
CHORUS
Dames neem een blaadje en noteer
Al dat gedoe hoeft voor mij niet meer
CHORUS

Roosje

Roosje

10-02-2009 om 14:32

Zucht

Het is vreselijk moeilijk, maar toch is het gewoon een kwestie van DOEN.
Je hoeft je gevoelens niet eens te onderdrukken, je moet er alleen in praktische zin niets mee doen. Geen contact dus, geen mail, geen sms, helemaal niets. En dan worden die hevige gevoelens vanzelf een keer minder. Verwacht geen wonderen, want het duurt heel lang en het gaat misschien wel nooit 100% over. Bij mij is het al ruim 2 jaar afgelopen, maar toen ik drie weken geleden opeens een mailtje van X kreeg (en we een dag hebben gemaild) was het verdriet er weer. Gelukkig was dat na een paar dagen weer over.
En laat je niet verblinden en gek maken door de gedachte dat je nooit eerder zo verliefd was. Vergeet niet dat een onmogelijke geheime verliefdheid per definitie heviger is dan een legale. Doordat het niet mag en niet kan, wordt het verlangen naar elkaar ondragelijk groot. En ik denk dat je op wat latere leeftijd een verliefdheid sowieso veel intenser ervaart dan wanneer je jong bent. En onthou (die gedachte hielp mij enorm) dat het nooit onbekommerd en leuk meer zal zijn als je met 50+ verder zou gaan. Dan laat je een verscheurd gezin achter en daar word je echt niet gelukkiger van.Tenzij je huwelijk al slecht is, maar dat is niet het geval begrijp ik uit je verhaal.
Groet Roosje

Praten

Zucht, in plaats van naar al die liedjes te gaan zitten luisteren , zou je er ook voor kunnen kiezen om met je man te gaan praten. Erover praten breekt de spanning immers: als het stiekeme eraf is, wil ook de verliefdheid nog wel eens verdwijnen.

zucht

zucht

12-02-2009 om 14:25

Roosje

zou je alles opnieuw doen zoals het gelopen is, of zou je er helemaal niet meer een beginnen ?
Ik kan 50+ niet zomaar tegenkomen, hij woont een dik half uur rijden verder in een richting welke ik nooit zomaar uitga
Hoe lang duurde het voor je niet meer iedere dag eraan liep te denken ?
Zegt je man er soms nog iets over ?
ik voel mij er eigenlijk al slecht bij van de eerste dag dat dit mij overviel, toch is het zo vreselijk moeilijk om het los te laten

Roosje

Roosje

12-02-2009 om 15:56

Zucht

dat is een hele moeilijke vraag, of ik alles opnieuw zo zou doen. Daar kan ik eigenlijk geen antwoord op geven. Bij mij is het goed afgelopen, dus ik zou het kunnen zien als iets wat ik dan toch maar mooi heb meegemaakt. Maar als het niet goed was afgelopen had ik er enorm veel spijt van gehad en vantevoren kan je niet weten hoe het afloopt. Meestal loopt het slecht af. En daar komt bij dat ik nog steeds diep van binnen een verdriet voel om die man die ik niet meer mag kennen/zien.
Wanneer ik er niet meer iedere dag aan liep te denken? Dat moment heb ik nog niet bereikt. Ik denk nog altijd iedere dag wel een keer aan hem (en soms vaker dan een keer), dat is ook waar ik het meest van baal. De pijn is wel over gelukkig en ik ben (weer)gelukkig met mijn leven. Die pijn gaat dus echt over.
Ja mijn man zegt er nog wel eens iets over, maar niet zo vaak gelukkig.
Zucht, als je je huwelijk niet op het spel wilt zetten, moet je hier doorheen.Het is nu zwaar, maar het wordt nog zwaarder als jewel voor die ene keer gaat.
Groet Roosje

zucht

zucht

12-02-2009 om 19:52

Roosje

Ik heb eigenlijk wel ongeveer dezelfde zekerheid dat mijn man dit (met wel veel pijn) mij toch wel zal vergeven (hij heeft zelf ook een groot litteken welk ik hem ook vergeven heb) en we willen echt beide samen oud worden door dik en dun...maar nu, zooo moeilijk...(maar ik ben nog braaf, vecht er nog tegen...vraag mij af of ik dit ooit achter mij ga kunnen laten en of ik niet boos ga zijn als ik het achterlaat, gefrustreerd...?Ik hoop dat als ik 'braaf' blijf het ook niet op hem ga uitwerken...)
ik had ook ergens van je gelezen dat je het eigenlijk wel een beetje spijtig vindt dat je nooit een hotel gedaan hebt...?
weet jij hoe het uiteindelijk met Zondernaam afgelopen is ?

Zucht

Zucht, jij probeert nu van alles te vinden om toch maar die ene keer all the way te gaan. Hoe veel mensen je hier nu al geadviseerd hebben om het niet te doen, al dan niet uit eigen ervaring, je probeert toch weer strohalmpjes te zoeken of andere verhalen te horen.
Niet doen. Probeer het "litteken" van je man er niet bij te halen, want dat is geen rechtvaardiging voor wat je nu wilt. Dat was toen en je moet er geen "rechten" aan willen ontlenen. En het idee dat je man "je vast wel zal willen vergeven" vind ik eigenlijk wat eng. Wees nou slim, zorg dat je die 50+-er niet meer ziet en begin met afscheid nemen van het idee van sex met hem.

Winona Ryder

Winona Ryder

13-02-2009 om 11:42

Krijg een beetje het idee...

...dat je wacht tot iemand je "toestemming" geeft. En hoe meer reactie`s je krijgt om het niet te doen, hoe meer jij komt met het litteken van je man.
Als je met 50-plusser sex wilt, doe dat dan , maar weet wel dat er gevolgen aan vast zitten die je nu niet kan overzien, want je hebt nog nooit in zo`n situatie gezeten. Maar neem wel zelf de verantwoording en schuif het niet op je man. Jij hebt hem zelf vergeven, en dat doe je niet om later nog eens "wraak" te nemen.
Doe het of doe het niet, maar blijf niet zo hangen. Je hebt zelf de keuze hierin.

Eerlijk zijn tegenover jezelf

Beste Zucht,
Deze hele draad ben je met niets anders bezig dan excuses voor je zelf te zoeken om gewoon vreemd te gaan. Je weet dat het hardstikke fout is, dat je iedereen (vooral man en kinderen) daar veel verdriet mee zal doen, maar je blijft naar een excuus zoeken om het voor jezelf goed te praten.
Eerst wil je niemand kwetsen en het zou 50+ toch zo kwesten als je hem afwees. Ja ja, alsof dat minder zou zijn nadat je met hem het bed in duikt en je man niet meer gekwetst zou zijn als hij behalve een verliefdheid om een ander ook nog vreemd gaan moet verkroppen.
Vervolgens zeg je dat 'iedereen' het doet volgens de mediaverhalen, dus waarom jij niet. Tuurlijk het komt je nu goed uit om in unverseel vreemdgaan te willen geloven.
Dan kom je ermee dat het toch ook je man te goed komt want hierdoor ben je liever voor hem en zit je beter in je vel. En maar net doen alsof eerlijkheid, vertrouwen en openheid niet belangrijk zijn in een relatie. Wat zal je man ervan denken: schat, ik duik met een ander de koffer in hoor, maar ik ben daardoor wel veel liever voor jou, dus je komt niks tekort. Ik ben benieuwd of hij het er mee eens is, misschien ziet hij ook wel iets in een 'open relatie', kan hij zijn oude minares weer oppikken...
Vervolgens voel je je verontschuldigd, want je man is kennelijk ook eens vreemd gegaan en hij zal het je wel vergeven en daar zijn jullie toch sterker uitgekomen. Nou als het resultaat is dat je daardoor aan vreemdgaan en je man bedriegen denkt kan ik alleen maar concluderen dat jullie relatie er een hoop zwakker uit gekomen is en je een stuk slapper van bent gewoorden. Ik denk niet dat die relatie nog zo'n dreun zal overleven. Het einde is dan immers zoek.
En dan wordt het dat die gevoelens toch zo sterk zijn dat je er geen weerstand aan kan bieden, je moet er de hele dag aan denken. Ik verwacht van het één op het andere moment het woordje 'soulmate' weer langs te zien vliegen, dan hebben we tenminste alle klassieke smoezen weer gehad.
Hou toch eens op met jezelf voor de gek te houden. Je wilt graag straffeloos met je 50+ het bed in duiken zonder gewetenswroeging te krijgen en aangezien je weet dat dat erg fout is, probeer je het net zol lang te draaien totdat je het voor jezelf kunt verantwoorden. Je bent je gevoelens aan het overromantiseren en hierdoor ben je al bezig om je relatie met je man te ondermijnen. Alle tijd en energie die je aan je 50+ besteed ook met alleen maar dromen is tijd en energie die je aan je man en gezin ontrekt. Ga zo door en het zal niet lang meer duren voordat je in het cliché van 'mijn huwlijk was eigenlijk al niet zo goed' belandt zonder daarvan de eigen verantwoording van het niet meer investeren in je bestaande relatie maar investeren in je minnaar daarbij te willen zien.
Ik hoop dat je inziet dat je beter eerlijk kunt zijn, in de eerste plaats tegenover jezelf en dat dit niet de zoveelste soapserie van vreemdgaan wordt, zoals er al velen hier gezien zijn.
Groetjes Jessica

ervaring

ervaring

13-02-2009 om 18:47

Lekker doen dan

mijn zegen heb je hoor maar schuif het inderdaad niet op littekens van je man en zaken die jij hem vergeven hebt. Het is geen ruilhandel hoor een liefdesrelatie. Zo van: jij hebt een keer gezoend met een ander dan mag ik dus ook.
Als je dit wil gaan doen willens en wetens doe het dan gewoon maar val er niemand mee lastig en zit dan gewoon op de blaren.
Ik vind het stuitend arrogant om te denken dat je man je wel zal vergeven. Blijkbaar ga je hem dan met zijn 'misstap?' dan mooi om te oren slaan ofzo? of denk je dat hij niks beters kan krijgen dan jij? ik vind het echt heel arrogant dat je zo over je bloedeigen man denkt en dat je hem dan nog willens en wetens een trap wil geven. Ik geloof er helemaal niks van dat je samen met je man oud wil worden. Je wil gewoon die ander. Doe je hoofd omhoog, vertel het aan je man en ga dan gewoon voor die ander maar niet dit lullige voorbedachte rade gekonkel zeg....

Truusje

Truusje

13-02-2009 om 19:11

Het is duidelijk

Misschien moet je het maar gewoon doen. In je eerste bericht heb je het over je man als de liefste man van de wereld, al 20 jaar. Inmiddels beginnen daar al wat breuken in te komen. Misschien ga je wel een heerlijke toekomst tegemoet met je vlam. Misschien ook niet, maar dan heb je in ieder geval een heerlijke nacht gehad. Dat heeft wel wat gekost, 20 jaar huwelijk met de liefste man van de wereld, maar het is het vast wel waard.

roosje

roosje

13-02-2009 om 21:30

Nou nou zeg wat een zurigheid

sjonge jonge, wat een salvo botheid zeg. Ik lees zucht's verhaal heel anders. Ze zoekt helemaal niet naar rechtvaardigingen, ze worstelt alleen met haar verliefdheid en met de verscheurdheid die dat kan opleveren. Ze heeft niets gedaan wat niet door de beugel kan, maar zo dat zooo graag eens doen. Is dat nou zo vreemd? je mag hier toch gewoon open en eerlijk zijn over wat je eigenlijk zou willen maar ook weer niet. Dames het leven is niet zwart/wit, ook de liefde niet en oordelen is makkelijk als je aan wal staat.
Roosje

Yvon Meijer

Yvon Meijer

13-02-2009 om 22:59

Roosje

Nou, zucht vraagt zich duidelijk af waarom ze zich zo voelt en bedenkt redenen; die kan je ook uitleggen als rechtvaardigingen. En verder lijkt het in iedere posting van Zucht duidelijker te worden dat ze toch met 50+ het bed in wil duiken i.p.v. dat het duidelijker wordt dat ze kostte wat het kost 50+ nooit meer wil zien/horen/spreken om zodoende haar huwelijk te redden. In haar eerste posting vraagt ze het al: positieve ervaringen met vreemd gaan.. sorry hoor, maar ik vind dat echt een stomme vraag. Of iedereen met positieve ervaringen heeft nog niet gereageerd?

ouderejongere

ouderejongere

13-02-2009 om 23:08

Niet zo vreemd

Het verbaast me niet,Roosje, deze reacties. Ik vind het tegelijkertijd begrijpelijk maar ook heel jammer als er cynisch gereageerd wordt.
Het is voor de meeste mensen heel bedreigend en kan voor veel gedoe, onzekerheid en verdriet zorgen.Dat snap ik heel goed.Ik vind het ook een eng idee dat mijn man verliefd wordt.
Maar.. aan de andere kant vind ik het moeilijk om me voor te stellen dat ik tot mijn 80-ste ( of langer) alleen maar van deze man zou kunnen (mogen) houden.Kun je niet van meer mensen tegelijk houden of verliefd zijn? Ik denk dat ik dat wel doe.Moeilijk hoor..
* Zucht * kan er een hoop gedoe mee krijgen en zichzelf later "voor haar kop slaan" want ze weet natuulijk niet echt hoe haar man zich zal voelen en of hij echt zo vergevingsgezind zal zijn.Het is vast verstandiger om een leuke vakantie te plannen met haar man, iets heel anders dan anders. Samen iets afwisselends doen schijnt goed te zijn voor je relatie.Ga ik ook maar weer eens doen.

Maar een beetje begrip voor haar kan geen kwaad. Ik snap het geworstel heel goed.

Ouderejongere

Zucht

Zucht, heb je het boek van Carolien Roodvoets al eens gelezen?(de duivelsdriehoek) Kun je wel wat aan hebben.Lees dat eerst goed door voordat je met 50+ verdere activiteiten onderneemt.Ik snap je trouwens wel hoor.Soms gebeuren er van die dingen in een mensenleven.Kan iedereen overkomen.

Waarschijnlijk idealiseer je 50+ wel wat. Maar hij zal toch echt ook irritante eigenschappen hebben.Het kan helpen om dat in gedachten te houden.
Met jouw man hou je het al 20 jaar uit en naar wat je schrijft is hij zo irritant nog niet en wi je hem voor geen goud kwijt.Het kan wel allemaal wat gezapig worden op den duur.Als je de bladen leest moet je behalve elke 5 jaar een nieuw bankstel ook elke 5 jaar een andere partner.

Gezapigheid kan een voordeel zijn ( rust in de tent, je weet wat je aan elkaar hebt) maar voordelen hebben ook zo hun nadelen)
Ga inderdaad zoals oudere jongere zegt eens iets spannends doen met hem. Geen weekendje Veluwe, maar iets onalledaags.Een fietstocht naar Frankrijk met een tentje? Een voettocht in een onbekende streek? Vlotvaren in Zweden? Vrijwilligerswerk in Afrika?Ik noem maar wat..

Sterkte,
Damajo

zucht

zucht

14-02-2009 om 10:31

Moeilijk

Ja, ik heb de liefste man ter wereld
neen, zijn litteken gaat niet over vreemdgaan, maar meer kan ik er niet over schrijven
moeilijk, moeilijk, het ene moment denk ik 'wat zit ik toch flauw te doen, het andere moment is het gevoel weer zo onmenselijk overweldigend...
ik zit mij nu af te vragen hoe ik moet reageren als ik vandaag -met Valentijn- een bericht van 50+ krijg...eigenlijk zou ik het graag vriendschappelijk houden, als we doorbijten, zou dat niet lukken denken jullie ?
midlife...de kinderen al wat groter ,het is zo zonde dat ik dat zo maar achtermij zou laten (vriendschappelijk) maar ook zo gevaarlijk als ik ervan zou durven genieten en het toe laat...

Yvon Meijer

Yvon Meijer

14-02-2009 om 11:41

Genieten

"als ik ervan zou durven genieten en het toe laat... " schrijf je. Het wordt helemaal geen genieten. Probeer je dat nou eens voor te houden.

Roosje

Roosje

14-02-2009 om 12:57

Yvon slaat de spijker op z'n kop

Nee, het wordt geen genieten!!! Ja misschien een uurtje, maar daarna wordt het een helse achtbaan. Neem dat van me aan.
Roosje

Polly Shearman

Polly Shearman

14-02-2009 om 15:14

Wel genieten

Je kan best genieten van een geheime verliefdheid, zolang je er maar NIKS mee doet. Geen contact, want dan bind je de kat op het spek... gewoon in stilte genieten van je verliefdheid... dan kan je er best van genieten.

Yvon Meijer

Yvon Meijer

14-02-2009 om 15:39

Polly

Ja, ik interpreteer het genoemde 'genieten' van Zucht dat het slaat op het in praktijk brengen van haar vreemdgaan-verlangen. Groeten.

Tirza G.

Tirza G.

14-02-2009 om 15:47

Mijn moeder zou zeggen

Een man van 50+ die niet getrouwd is (ach ja, mijn moeder was ouderwets): daar is iets niet goed mee. Heeft 50+ echt geen relatie (gehad)? Kinderen? Dat is toch ook wel iets om over na te denken.

Tirza

zucht

zucht

14-02-2009 om 17:32

Vriend

ik bedoel als ik hem gewoon als vriend zou kunnen hebben, de boeiende gesprekken ed....zou dat niet mogelijk zijn dan ....??

Yvon Meijer

Yvon Meijer

14-02-2009 om 17:47

Nee

Nee, dat kan niet. Zeker niet als ook gek op jou is en een beetje doortastend..

Winona Ryder

Winona Ryder

14-02-2009 om 17:48

Ja hoor, dat kan

"ik bedoel als ik hem gewoon als vriend zou kunnen hebben, de boeiende gesprekken ed....zou dat niet mogelijk zijn dan ....??"

Tuurlijk kan dat, maar met jou (en zijn?) verliefde hormonen lijkt mij dat nu niet te gaan werken...

Daar gaaaaan we weer!

Tjonge jonge, daar hebben we dr weer één. Verveel je je nou zo? Heb je écht niets beters te doen met je leven dan je aan te stellen als een bakvis?
Wat een aandachttrekkerij zeg. Als het zo doorgaat krijg je inderdaad een écht probleem, en zit je hier te schrijven dat je zo ontzettend zielig bent omdat je man van je wil scheiden. Nou, doe maar lekker. Leuke alleenstaande vrouwen genoeg hoor, die jouw man graag zouden willen.

Succes met je leven!

Gr. Poezie.

Poezie

Het is wel duidelijk dat jij nooit ervaren hebt hoe een verliefdheidshormonenstorm je leven op zijn kop kan zetten. Dat geeft niks natuurlijk, maar jouw reactie past bij iedere willekeurige posting op OOL waar jij je niet in kan verplaatsen.
Nieuwe huishouden ´Wie weet een lekker stampotrecept´: Tjonge jonge, daar hebben we dr weer één. Verveel je je nou zo? Heb je écht niets beters te doen met je leven dan je aan te stellen als een bakvis?
Off topic ´Wie is de leukste filmster volgens jou? : Tjonge jonge, daar hebben we dr weer één. Verveel je je nou zo? Heb je écht niets beters te doen met je leven dan je aan te stellen als een bakvis?
En zo voort, en zo verder...
Onyx

Bakvis

Bakvis

14-02-2009 om 23:55

Been there

done that, got the t-shirt. ja het is geweldig! nee het blijft zeker weten niet bij een keer en een goede vriendschap onderhouden zonder seks gaat ook niet lukken.
netto resultaat hier: ik depressief, daardoor relatie met man in gevaar, nog steeds af en toe kontakt met minnaar, die zich schuldig voelt tegenover zijn huidige nieuwe echte vriendin, maar mij toch niet wil en kan loslaten. puinhopen alom.
maar het is wel geweldig om na 20 jaar weer zo verliefd te zijn en zulke goede seks te hebben.
doe hiermee wat je denkt dat goed is. ik denk dat ik wel weet wat je gaat doen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.