Relaties Relaties

Relaties

zucht

zucht

04-02-2009 om 13:07

Vreemdgaan

zijn daar ook positieve ervaringen mee ??
hoe ?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Onyx

Wat een belachelijke vergelijking zeg. Met een stampotrecept doe je niemand pijn. Met (willen) vreemdgaan wel. Ik hoop echt dat jij een keer meemaakt wat de partner van iemand die op het punt staat om vreemd te gaan meemaakt.
En zo'n "verliefdheidshormonenstorm" heb je zelf in de hand. Daar geef je aan toe.... of niet.

Gr. Poezie.

Leonie

Leonie

15-02-2009 om 13:19

Verliefdheidshormonen is een chemisch proces

Herhaal dat gewoon als een mantra voor jezelf.

'Ik ben niet helemaal goed bij mijn hoofd, het is een chemisch proces.'

Ik ben het eens met Poezie, vreemdgaan is heel laag. Zeker op zo'n manier. Je kan Zucht een knuffel geven en lief op haar inpraten, maar je kan ook zo reageren als Poezie in de hoop haar weer met beide benen op de grond te krijgen.
Ik vind zo'n doldwaze verliefdheid leuk als je 16 jaar bent.
Van volwassenen mag ik toch verwachten dat die iets beter kunnen redeneren en in ieder geval de gevolgen kunnen overzien.
Waarmee ik niet zeg dat volwassenen niet verliefd kunnen of mogen worden. Maar probeer je hoofd erbij te houden zeg.

Wiske

Wiske

15-02-2009 om 14:22

Niet doen

Sluit me aan bij Poezie en Leonie. Zo'n verliefdheid zet zo verschrikkelijk veel op zijn kop en niemand wordt er uiteindelijk gelukkiger van. Je kunt er nu willens en wetens een enorme puinhoop van gaan maken of je kunt er in stilte even van genieten en de energie in je eigen relatie steken.
Ik spreek vanuit het standpunt van de 'bedrogen partij' en geloof me, daar is niks leuks aan, dat is gewoon zwaar KUT (sorry voor mijn mooie frans...)

Poezie

Je kunt het zwaar met iemand oneens zijn maar dat betekent niet dat je mensen moet gaan uitschelden toch?Natuurlijk is het tragisch als je bedonderd wordt, ik zit er ook allerminst op te wachten,maar het is ook tragisch als je zo in de knoop zit met je gevoelens. En dan kunnen wij 100.000 zeer verstandige dingen zeggen, maar dat betekent niet dat de knop zomaar omgezet is. Dat moet Zucht helemaal zelf doen en ik vind het niet echt hulpvaardig om dan zo primair op haar te reageren.

Damajo

Schelden?

Wat vindt jij uitschelden dan?

Eerlijk gezegd heb ik eerder de neiging om Zucht haar man te helpen dan haar. Zo ga je toch niet met mensen om? Zeker niet als je beweert zooooo veeeeel van die persoon te houden.
Dan moet je niet raar opkijken als mensen je met beide benen op de grond willen zetten en je de werkelijkheid laten zien.

Gr. Poezie.

Uitleg

Ik twijfel niet aan je goede bedoelingen, Poezie, laat ik dat voorop stellen.
De forumregels zijn: o.a. :felle discussies zijn toegestaan, maar ordinaire scheldpartijen niet. In de forumregels staat dat je de ander zo dient te behandelen als je ook zou doen als je hem of haar in het echt ziet.Ga je ook zo tekeer als een vriendin met zoiets zit of probeer je haar op redelijke wijze tot inzicht te helpen komen?

Iemand beschuldigen van aandachttrekkerij of vergelijkingen met een bakvis maken valt voor mij onder het hoofdstuk schelden.En je toon daarbij vind ik denegrerend.
Als je iemand wil overtuigen van dé werkelijkheid (wat dat dan ook moge zijn)dan zul je op zijn minst moeten zorgen dat iemand naar je wíl luisteren.
Maar goed, dit gaat al aardig richting meta-communicatie en dat mag ook weer niet

Damajo

zucht

zucht

18-02-2009 om 14:22

Doe m'n best

Tot voor een jaar sprak ik ook heel laks over 'verliefd' worden, ik kon er mij niet echt iets bij voorstellen, toch zeker niet dat je zo de controle over jezelf erdoor zou kunnen verliezen,
nu...pffft, het is zowat van de meest verwarrende dingen wat ik ooit heb meegemaakt
maar toch zeker ook dankzij jullie reacties hou ik mij nog steeds sterk en braaf, ik zou wel willen proberen of het mogelijk is vriendschappelijk samen afentoe contact te kunnen houden (met 50+),bij momenten kan ik er heel nuchter over nadenken en denk ik dat het misschien wel over is, maar op andere momenten razen de hormonen weer door m'n lijf
ik heb zeker veel gehad aan de reacties !!

Damajo en zucht

Tja, de waarheid kan soms hard zijn. Iemand betichten van aandachttrekkerij is NIET schelden. En het woord "bakvis" heb ik gebruikt i.v.m. wat ik aanstellerij vind. Ik heb dus NIET gezegd dat zucht een bakvis is.
Ken je de term: "zachte heelmeesters maken stinkende wonden"?
Dat is hier enorm van toepassing. Iemand die koste wat het kost (je "geliefde" zeer veel pijn doen) een avontuurtje wil beleven is écht niet goed bezig.
En als jouw tere zieltje daar niet tegen kan, zou ik in deze draad maar niet meer lezen.
Zucht, iedereen wil wel eens wat doen wat niet door de beugel kan. Maar toch is het, ook als je verliefd bent, verstandiger om het niet te doen. Ik heb nog steeds niet gelezen wat jij er nou van zou vinden als je man deze gedachten zou hebben. Geef daar nou eens antwoord op?

Gr. Poezie.

tonny

tonny

18-02-2009 om 21:56

Bakvis o.t.

is geen scheldwoord, maar een ouderwets woord voor een pubermeisje.

tonny

Volgens het woordenboek..

misschien niet, maar het lijkt mij duidelijk dat in het genoemde bericht e.e.a wel cynisch en onvriendelijk bedoeld was.Ik vind het zelfs vijandig overkomen.
Dat cynisme gaat in de volgende posting nog door : ("En als jouw tere zieltje daar niet tegen kan, zou ik in deze draad maar niet meer lezen.")Zo praat je toch niet tegen een volwassene ;0 !

Jammer, door dit soort reacties kijken velen wel uit om open en eerlijk te schrijven wat ze dwars zit.

Damajo

Tihama

Tihama

19-02-2009 om 09:03

Wake up call?

Zo heb ik de posting van Poezie gelezen. Er staan een heleboel lieve, goedbedoelde raadzame postings in dit draadje, maar het lijkt er nog niet echt op dat die doordringen tot Zucht.
De posting van Poezie is wat harder van toon, maar misschien bereikt die wel doel.

Ik heb ooit (voor een heel ander probleem) heel veel gehad aan een scherpe reactie van een forummer. Voor die reactie had ik al veel goedbedoelde raad gehad, maar de cynische opmerking die zij plaatste opende mijn ogen wel.

Ik zeg niet dat dit hier het geval is, maar ik sluit het niet uit.

Tihama

Dat is te hopen. Bij mij gaan bij dat soort reacties meteen de figuurlijke oordoppen in..

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.