Relaties Relaties

Relaties

Uhm...geen relatieprobleem....[single en leuke buurman]


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Nachtegaal

Nachtegaal

28-12-2009 om 12:14 Topicstarter

I'm so sorry-liora

Ik had wel gedachtes over jouw bericht, ik zal ze nu opschrijven
He's just not that into you....
Door een toeval zag ik de film en in een lollige bui heb ik het boekje gekocht(-boekenbon )

1)Iemand schreef hier dat je niet te veel moet invullen voor een ander...

2)Wij vrouwen hebben de neiging de regie voor het verloop van gebeurtenissen te bepalen....

1...Ik denk dat het bij anderen(-mannen) net zo werkt als bij ons, we kunnen in bepaalde fases zitten, niet zo veel moed hebben en andere onbekende redenen. Ik weet niet hoe het met zijn zelfvertrouwen zit, en hoe hij in elkaar steekt bij dit soort dingen. Bovendien, wie zegt dat hij me toen hem me de eerste keren zag er vervolggedachten bij had. Had ik ook niet en wellicht had ik toen alles afgewezen(omdat ik in een fase zat).

2...Dat boekje is leuk, net zoals 'de regels' toendertijd. Maar ik denk niet dat je dat als bijbel moet zien. Mijn vorige partner heb ik een viltje met een uitnodiging in zijn handen gedrukt; volgens de regels een doodzonde. Maar er kwam iets leuks uit; hij waardeerde het initiatief. En het is niet het geval dat hij geen initiatief heeft genomen, op zijn eigen manier heeft hij dat gedaan. Hij heeft overduidelijk contact gezocht, door het aankijken. Op een zeker moment dacht ik(naief!) waarom doet hij dat toch. Ik kwam tot de realistische gedachte dat we allemaal mens zijn en man zijn maakt je niet stoerder. De logische conclusie leek me dat hij dat deed om te zien hoe ik reageerde(misschien een poging het ijs te breken) en wat deed ik...ik bleef even stoïcijns kijken...
Dus zou hij van mij ook kunnen denken, wat een ijskonijn. Hij heeft nu op eigen initiatief een gebaar gemaakt dmv de kerstkaart. Reuze leuk...
Ik ken zijn achtergrond niet, net zo min als dat hij de mijne kent, maar we gedragen ons allemaal naar onze achtergrond. Dus wil ik niet te snel conclusies trekken.
Voor het zelfde geld denkt hij nu; ik heb haar een hint gegeven en ze reageert er niet op, she's not into me!
En dat is zeker het geval niet(maar dat weten jullie/hij niet ha ha)Dus denk ik dat het eerlijk is om niet te oordelen en als vrouw voor een man te bepalen wanneer hij wat moet doen. Iedereen is anders...

Zo pfffffffffff dat dacht ik dus ongeveer toen ik jouw reactie las Liora, ik hoop dat ik een beetje duidelijk heb uitgelegd hoe ik er in sta.
En nu ga ik met de honden het bos in, ff luchten
(en als ik hem onderweg tegen kom mag 'tie meeliften )
Fijne dag allen!

Beer

Beer

31-12-2009 om 14:51

Peenvogel: even nadenken over wat je zegt

Peenvogel:

Graag even nadenken voordat je iets zegt zoals "sommige mensen storten zich na een echtscheiding gelijk weer in een nieuwe relatie en dat vind ik niet gezond".

Iedere situatie is weer anders en hier spreekt iemand die zich vrij rap na de echtscheiding weer in een relatie heeft "gestort". Sterker nog: binnen 2 jaar zijn we getrouwd. Na vele jaren van een voortslepende en vooral ongelukkige relatie zijn ik, mijn huidige man en de kinderen nu weer erg gelukkig. Er heerst weer rust en stabilitiet en ik durf zelfs te zeggen dat ik de liefde van mijn leven heb gevonden.

Dus ik hoop voor Nachtegaal dat het misschien nog wel een hele leuke jaarwisseling gaat worden

Nachtegaal

Nachtegaal

01-01-2010 om 03:31 Topicstarter

Beer

Natuurlijk werkt het voor iedereen anders.

Update; ik heb om 12 uur even op straat gekeken, en zoals verwacht was hij niet buiten(veel te koud en geen vuurwerk .
Daar baal ik van, anders(echt waar!) was ik naar hem toe gegaan om hem een gelukkig 2010 te wensen hoor.
Nu moet ik dus die kaart gaan doen, pfffffffffff

Mijn voornemen; minder nadenken dit jaar!
En luisteren naar mijn gevoel, vóór het gevoel van anderen(maar deze geldt voor meer situaties!)

Petra Kappers

Petra Kappers

01-01-2010 om 14:49

Alweer een kaartje

Je hebt al een kerstkaart gestuurd (en een leuke reactie gekregen) en dan wil je nu weer een nieuwjaarskaart sturen? Nee, het is tijd voor het echte werk. Je komt hem deze week vast wel ergens tegen. Zoen hem nieuwjaar en spreek wat af voor koffie (o.i.d.).
Succes!

Heirthe

Heirthe

01-01-2010 om 16:09

Nee niet weer een kaartje..

Ik geef toe, ik zou dat ook doen denk ik, ben niet zo'n held, maar ik denk idd dat Petra gelijk heeft en dat het tijd is voor het echte werk Moet je maar durven he...

Nachtegaal

Nachtegaal

01-01-2010 om 20:41 Topicstarter

Owowooooooooooooooooooow!

Wat errug, en ik had nog wel zo'n creatief idee
Ik doe een multiple choice kaart bij hem in de bus.
Zo van; Een goed 2010 gewenst en in het kader van 'goede voornemens' heb ik het voornemen om nieuwe leuke mensen te ontmoeten...
In dit kader mag je hieronder je keuze maken
* Ik heb wel zin om gezellig ergens koffie met de buurvrouw te drinken
* Ja. over 20 jaar(ik ga verhuizen!)

Ha ha, best grappig, of helemaal niet? Wat vinden jullie?

Spontaan is natuurlijk leuker, (ware het niet dat ik van de zenuwen wel wil rennen als ik hem zie) maar vaak zie ik hem weken niet...
Balen
Als jullie dus nog suggesties hebben?

Nachtegaal

Nachtegaal

01-01-2010 om 20:47 Topicstarter

Okay...

Bovenstaand is ook weer niks.....

Anyway;
Jullie allen ook een verrukkelijk en gezond 2010!!!

Nachtegaal

Nachtegaal

01-01-2010 om 21:31 Topicstarter

Pelle

Uhm....meer opties...goed plan, ik kon er alleen op dit moment geen meer verzinnen...
Suggesties

Carmen

Carmen

01-01-2010 om 22:57

Goed idee hoor nachtegaal!

Ik vind het super! Doen!
Meerdere opties is misschien wel beter. Maar ik kan er ook geen bedenken op het moment.

Rafelkap

Rafelkap

02-01-2010 om 08:57

Nee

Ik zou dat niet doen. Ligt er te dik bovenop. Ik ben meer van de subtiele aanpak. Met een goede smoes (zie eerdere suggesties) Is je suiker niet op net nu je een appeltaart wilt bakken?
Dit ligt er natuurlijk ook dik bovenop, maar laat het aan hem over om er wat mee te doen. Ik denk dat je een verlegen persoon teveel overvalt met zo'n multiple choice.

Nachtegaal

Nachtegaal

02-01-2010 om 10:21 Topicstarter

Vast

Kortom; 'we zitten weer vast' lol/

Ik hou het wel bij spontaan groeten en 'hoe is het?'

Pfff

liora

liora

02-01-2010 om 10:54

Niet doen

Hoi,

Ik zou zeker geen multiple choice kaart in de bus gooien. Ik denk dat hij al weet dat je hem leuk vindt en dat hij daar niet veel mee doet. Zo verlegen is hij niet, hij heeft toch een kaart teruggestuurd en staart je aan. Ik denk dat hij er een reden voor heeft om geen initiatief te nemen.

Dus ik zou zeggen: zoek een andere leuke vent.

Liora (al jaren single dus neem mijn adviezen niet al te serieus, maar ik geloof echt nooit dat een man te verlegen is om een move te maken, enkele extreme gevallen uitgezonderd, maar die sturen ook geen kaartjes terug en kijken je niet aan.)

Nachtegaal

Nachtegaal

02-01-2010 om 12:31 Topicstarter

Ik ben...

er nu helemaal uit....
Ik ga niets ondernemen....
Al het gepieker(as usual!) ten spijt, moet ik ook 's mee stoppen.
Ik geef me gewoon over aan de spontaniteit van het leven, mocht er wat leuks gebeuren, spontaan gesprek; dan zie ik het allemaal wel.
Zó, wat een opluchting!
Lig hier in een deuk om de twee voorgaande reacties, ik geloof dat we er allemaal een zooitje van maken(ik bedoel het slagingspercentage van onze relaties-uitzonderingen daargelaten!).

En....ben zoooooo blij dat die feestdagen achter de rug zijn, ook niet bevoordelijk voor het goede humeur inzake de topic(maar dat is persoonlijk)

Liefs van Nachtegaal(-langzaam begin ik weer als normaal te fluiten )

Ga d'r voor

Oh Nachtegaal, jaren geleden was ik stapelverliefd op een buurjongen. Ik durfde gewoon niet op hem af te stappen, hoewel we elkaar vaak zagen. Ik heb er nu nog spijt van, hoewel ik al jaren gelukkig getrouwd ben. Toch blijf ik me afvragen hoe het zou zijn geweest. Natuurlijk niet meer heel vaak, maar zo af en toe.

Knoop weer eens een praatje met hem aan als je hem weer eens tegen komt. Heeft hij de vorige keer niet iets verteld waar je op terug kunt komen? Vraag of hij gezellige feestdagen heeft gehad. Vraag hem dan of hij een keer zin heeft om mee te wandelen als je je honden in het bos gaat uitlaten. Gewoon gezellig wandelen en kletsen. Mocht het meer kunnen worden dan merk je dat vanzelf wel. Ik zou dat hart op zijn kaart echt als een aanmoediging beschouwen hoor, sommige mannen zijn echt ook te verlegen om rechtstreeks op iemand af te stappen.
Misschien heeft hij ook wat aanmoediging nodig.

Ik zou zeggen ga d'r voor. Je hebt echt niets anders dan een illusie te verliezen.

Rafelkap

Rafelkap

02-01-2010 om 13:48

Nogmaals

Nogmaals Rafelkap (weer een ingeving, sorry ). Liora heeft wel een point, in die zin dat die man al geruime tijd geen initiatief neemt om een praatje aan te knopen. Ofwel, hij staart je aan omdat jij hem aan iemand doet denken, ofwel hij vindt je wel leuk maar heeft zo z'n redenen. Jij bent zoals ik zo kan zien een tamelijk extravert, in ieder geval levendig persoon, dus misschien past iemand die geen initiatief neemt wel helemaal niet bij jou.. Wel is volgens mij de tijd rijp om iets aan je liefdesleven te doen!
Praatje aanknopen zou ik zeker doen, zodat je niet eeuwig blijft dromen

Vic

Vic

02-01-2010 om 14:53

Zo makkelijk

"Goedemorgen buurman. Goh, het heeft wel weer gesneeuwd he? Maar even iets anders, heb je misschien zin om morgen samen een strandwandeling te gaan maken?", of
"Hoi buurman. Mijn goede voornemen voor 2010 is om jou eens mee uit te nemen. Wat vind je daarvan?"
Overigens ben ik ook wel met Liora eens dat de buurman behoorlijk wat tijd heeft gehad om zelf het initiatief te nemen. Misschien durft hij inderdaad niet, maar wat een watje is het dan

Nachtegaal

Nachtegaal

02-01-2010 om 15:20 Topicstarter

Zucht...

Prachtige opleving van deze topic

Heb inmiddels een 'implosie' of zoiets, ik heb er teveel over lopen piekeren/ik heb hem dus al een week of meer niet getroffen op straat/ik word het zat/hij kan ook wat doen(ja ja, dat hart ik weet het, maar heeft hij wellicht de verwachting van een reactie en zo ja, wat dan??? Geen idee.

En jaaaaaaaaaa, het wordt de hoogste tijd om iets aan mijn liefdes leven te doen, maar het barst nu niet bepaald van de kandidaten(in mijn ogen dan).

Ik ga nu gewoon mijn kerstboom aftuigen, wie weet tref ik hem wel bij de vuilcontainer......
(not!)

Polly Shearman

Polly Shearman

02-01-2010 om 21:44

Mijn advies

Is als volgt. Laat ten eerste duidelijk merken dat je vrij bent en intresse hebt. Want ook mannen lopen niet graag blauwtjes. Als hij er zeker van is dat jij ja zal zeggen. Zal hij je mee uitvragen. En doet hij dat dan niet? Dan: he's just not that in to you. Groet polly

Gewoon doen.

Je hoeft het er niet dik op te leggen. Vraag hem mee voor de film, want in je eentje is maar saai. En dan niet iets superromantisch, waar het vanaf druipt zullen we maar zeggen. Nee, gewoon een leuke film, waarmee je ook nog kunt lachen. Daarna een kopje koffie of een borreltje en weer gezellig samen naar huis.
Leer elkaar kennen, en dan groeit er vanzelf iets. Dat kan variëren van vriendschap tot liefde. Toch?
Succes!

Nachtegaal

Nachtegaal

03-01-2010 om 12:35 Topicstarter

Amunda

Goedemiddag Amunda
Leuke reactie, maar dan doe ik liever iets anders, in de bios babbel je niet echt.

Maar jouw uitgangspunt deel ik, misschien moet ik toch maar iets doen....

Nachtegaal

Die bios moet je niet meteen zien als een gelegenheid tot praten, maar meer als een eerste gespreksonderwerp bij de koffie/ander drankje daarna

Stefanie

Stefanie

03-01-2010 om 15:47

Nachtegaal

Ik heb met een klein beetje verbazing dit draadje gelezen.
Ik vind het allemaal zo'n moeilijkdoenerij! Jij wilt met hem uit, dan vraag je het toch gewoon? Dat je het niet recht in zijn gezicht durft te vragen, kan ik me nog voorstellen. Maar wat is er mis met een kaartje in de bus, met de vraag of hij eens ergens wat met je wilt gaan drinken omdat hij je aardig lijkt?

En ja, dan kan je een nee hebben. Maar da's toch geen schande? Da's dan gewoon jammer, weer een illusie minder, maar jij hoeft hem daarvoor dan echt niet uit de weg te gaan, jij hebt je dan als een vrouw laten zien die uitkomt voor wat ze wil!

Durf je leven in de hand te nemen, neem eens een risico, doe eens gek. Je hebt niks te verliezen!
Van afwachten wordt je niet gelukkiger, misschien ben je straks 60 en denk je: wat als ik die leuke man......

Go for it!

groetjes Stefanie

Nachtegaal

Nachtegaal

03-01-2010 om 18:23 Topicstarter

Stefanie

Je hebt sooooooooooooooooooooooooooooow enorm gelijk!

Ik moet het maar gewoon gaan doen

Primavera

Primavera

04-01-2010 om 12:30

Aanvulling

Ja, Nachtegaal, doe dat gewoon en met de nadruk op 'gewoon'. Je moet je niet afvragen wat hij leuk zal vinden of wat de lezers van dit forum als de grootste slagingskans inschatten. Je moet doen wat jezelf leuk vindt, en als dat een multiple choice kaart is of 10 kaarten bij hem in de bus doen, dan doe je dat gewoon. Het belangrijkste is dat jij je niet in allerlei bochten gaat wringen in de hoop dat hij je leuk vindt, maar gewoon jezelf blijft.
Als het dan klikt, weet je tenminste zeker dat hij jouw mag zoals je bent. Als je je echter anders voordoet in de hoop dat je zo bij hem in de smaak zal vallen en het lukt, dan zit je met een man, waarvan je alleen zeker bent dat hij op een andere soort vrouw valt dan wat jij bent. Dat lijkt me nou niet een handig begin, dus doe het contact leggen gewoon op je eigen manier.
Groeten Primavera

Stefanie

Stefanie

04-01-2010 om 13:19

Nachtegaal, aanvulling 2

Je schreef dat hij een hartje door zijn naam had geschreven. Waarom zou een man dat doen? Je hebt 2 mogelijkheden:
1. hij vindt jou wel leuk (want bij een niet-leuke buurvrouw zou hij het niet in zijn hoofd halen, ze zou er wat van gaan denken......)
2. hij is in de kleuterperiode blijven hangen

Welke mogelijkheid lijkt jou het meest logisch??

go for it girl!!

Groetjes Stefanie

Als het mijn broer was....

zou je tot in de pruimentijd kunnen wachten op een uitnodiging. Hij is een man die nog steeds niks durft te ondernemen en gewoon wacht op zijn prinses die hem uitnodigd en dat betekend niet dat het een hele rare man is, want het is een schat!

Dus zo wil ik maar eens zeggen dat als je gevoel goed is je zelf ff langs moet lopen. Nee heb je en ja kan je krijgen.... Zelfs als je een nee krijgt is het nog lang niet zo vervelend als het gepieker!!!

Dus bijvoorbeeld pak je hond (die heb je toch?) loop samen met de hond langs, want dan voel je je niet zo alleen en vraag dan aan hem of dat ie met je wilt meelopen met daarna een bakkie.....

Nachtegaal

Nachtegaal

04-01-2010 om 15:45 Topicstarter

Jullie hebben geen idee..

Hoe veel lol en positieve aanmoediging ik door jullie reacties ervaar...

'Anders is hij in de kleuterfase blijven hangen'
LOL, schitterend ja...

Dit is ook een giller, ik stond dus op het punt om een uitnodiging in zijn bus te doen om naar Avatar te gaan...Was ik net bij de optometriste, voor diverse oogzaken maar we hadden het ook over mijn gebrek aan dieptezicht(1 megaslecht oog), ze zegt; 'Dus als je naar een 3d film zou gaan; daar heb je niets aan.' Daar had ik nog helemaal niet over nagedacht ha ha (heb veel last in het donker enz./maar nooit aan 3d films gedacht!)
Dus nu ff kijken of die ene expositie nog in het museum is die ik graag wilde bekijken.
Ik houd jullie op de hoogte

Avatar is ook in een niet 3d versie te zien.

Zet 'm op!

Nachtegaal

Nachtegaal

04-01-2010 om 20:20 Topicstarter

Ik zag

hem aankomen, dan wordt het dus Avatar of die ene expositie die ik graag wil zien...

Stefanie

Stefanie

04-01-2010 om 20:47

Film

Wat goed van je, dat je wat wilt ondernemen! Ik zou trouwens voor de film gaan. Is wat neutraler, want wie weet hou jij wel erg van neo-gotische aardewerk schaaltjes bezichtigen, terwijl zijn tenen daarvan krom gaan staan. (bij wijze van dan he!)

groet, Stefanie

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.