Relaties Relaties

Relaties

vastberaden

vastberaden

01-03-2010 om 18:45

Help! ik ga in therapie


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Morgana Fata

Morgana Fata

05-05-2010 om 20:19

Anker

"Mijn man is zeker bereid om samen de onvooraardelijkheid terug te krijgen. Maar niet in die mate dat hij met me wee wil naar therapie om mijn "issues" uit de weg te ruimen. Dat doe ik dus nu alleen."
Op zichzelf is dit nog niet zo heel erg natuurlijk. Je kan eerst je eigen dingen aanpakken, uitzoeken wat bij jou ligt en wat bij jullie relatie, of bij hem. En daarna verder kijken. Vanuit een zelfverzekerd gevoel met een stevig anker in jezelf van wat je wel en niet wil. Dat lijkt mee een veel makkelijkere positie voor jezelf om de problemen aan te pakken dan de huidige onzekerheid.

Charlie vo

Charlie vo

06-05-2010 om 11:38

Een relatie zonder voorwaarden?

Bestaat dat eigenlijk wel? Een relatie zonder voorwaarden? Voorwaarden veranderen wel omdat mensen ook veranderen. De kunst is dat die ander de veranderde voorwaarden ook kan accepteren.

Diepe, gepassioneerde liefdesgevoelens...Is dit geen utopie in een relatie van zoveel jaren? Dan is er nog de vraag: kan je zonder die passie verder gaan? Hoe groot is de liefde? Met een volgende partner gaat die passie na een aantal jaren ook weer weg...

Vastberaden,
Je man heeft er problemen mee dat je een aantal keren per jaar gaat sporten als hij juist wel thuis is. Heb je hem al eens gevraagd "waarom"? Ben je al eens thuisgebleven op zijn vraag? Zo ja, wat hebben jullie dat weekend dan gedaan? Hopelijk heeft hij het weekend dan voor jullie leuk kunnen invullen?...

Hij heeft een verhouding gehad. Kan het zijn dat hij "haar" positieve eigenschappen nu bij jou ook wil zien? Dat hij vergelijkt en jou "perfect" wil maken?

Hij wil niet mee naar de therapeut. Dat is zijn grootste recht. Hij wil niet dat je naar de therapeut gaat. Hij heeft het recht niet om dit te verbieden. Zou het geen slecht idee zijn na je sessie met de therapeut je gedachten te ordenen en na een paar dagen met je man samen te zitten om erover te praten?

Waarom meten jullie niet eens met 2 maten? Hij hebt dingen die je ergeren, hij heeft dingen die jou ergeren. Zet die apart eens op papier en zit dan eens samen om te zien of jullie mekaar niet toch tegemoet kunnen komen.

Groetjes

vastberaden

vastberaden

10-05-2010 om 10:14

Reactie

Dat anker... dat vind ik wel een goede insteek. Zeker omdat ik die therapie toch alleen moet doen. Inmiddels heb ik een paar sessies gehad en degene waar ik de gesprekken mee heb zei: ik denk dat jullie erg weinig met elkaar praten. Ben benieuwd wat je man daarvan zou zeggen.

Toen ik dat thuis vertelde (we hebben het nauwelijks over mijn therapie, ik hou het ook een beetje af eerlijk gezegd), was zijn reactie: nou, dat vind ik nou weer typisch zo'n therapeuten-uitspraak. Waar wil je het over hebben dan?
Op dat moment realiseerde ik me wel dat dit traject nu zeker nog een eenzame weg zal zijn.

Wat ik me ook realiseer na een paar gesprekken is dat we steeds een soort machtsstrijdjes hebben over wiens activiteit/prioriteit etc. het belangrijkst is. Ik heb onlangs uit een soort dwarsigheid mijn sport in het weekend afgezegd omdat ik geen zin had in gedoe en de discussie dat ik te veel met mijn eigen dingen bezig ben. Daar wordt dan vervolgens met geen woord meer over gerept (alsof het normaal is) en vervolgens zijn we dus "zijn" ding gaan doen. Dus niks geen overleg over iets wat iedereen leuk vindt, nee: zijn ding.

Overigens heb ik niet de indruk dat hij de positieve eigenschappen van zijn ex-minnares in mij wil terugzien.

Kortom.... ik heb geen idee waar dit gaat eindigen.

Charlie vo

Charlie vo

10-05-2010 om 14:07

Afspraken

Vastberaden,
Ik heb je draadje nog eens helemaal gelezen en er branden een aantal vraagjes op mijn lippen.
Had je ook zoveel moeite met het huishouden voor hij een affaire heeft gehad? Was hij ook zo ontevreden over het huishouden daarvoor? Uitte hij dit ook op deze manier?
Ergens lees ik dat je ook een affaire gehad hebt. Je hebt herhaaldelijk vermeld dat je dit niet achter je kunt laten. Heeft hij jouw affaire al achter zich kunnen laten?

Jullie hebben afspraken gemaakt in het verleden omtrent werkverdeling en huishouden. Helaas veranderen prioriteiten en soms kan je gewoon die afspraken gedeeltelijk of letterlijk niet meer nakomen. Ergens lees ik dat je eigenlijk niet moet gaan werken, dat het financieel ook haalbaar is dat je niet zou gaan werken. De afspraak was dat jij ervoor zorgt dat het huishouden aan kant is. Misschien is het een oplossing als jij ervoor zorgt dat de strijk gedaan wordt, door iemand anders? Dat het huis wordt schoongemaakt, door iemand anders?

Misschien moeten er ook eens nieuwe afspraken gemaakt worden? Schrijf eens alles op wat er afgesproken is wat jouw verplichtingen zijn in jullie relatie en schrijf zijn verplichtingen eens op. Zet er dan eens naast hoeveel tijd er in die verplichting kruipt per week. En dan: hoeveel me-time blijft er nog over binnen jullie relatie? Wat ik me ook afvraag: wat doet hij eigenlijk buiten gaan werken en thuis zijn?

Een gedachte die bij me opkomt: hij heeft een affaire gehad met iemand anders en jij hebt dit nog niet kunnen verwerken. Hij doet wel zijn best om alles goed te maken maar jij blijft twijfelen. Jij hebt een aantal veranderingen in jouw leven gemaakt: emotioneel en financieel onafhankelijk van hém zijn. Welke veranderingen heb je van hem gevraagd.
En daarna zijn de rollen omgedraaid. Jij hebt een affaire gehad. (sorry als ik dit toch ergens moest mislezen hebben). Misschien is zijn verandering naar jou toe dat hij je liever thuis wil houden? Dat je alleen het huishouden doet en voor de kinderen zorgt? Dat je nog zo weinig mogelijk buiten komt om te sporten, werken of ... Hij verwacht nu wel dat jij verandert. Welke veranderingen heeft hij voor zichzelf voorgenomen?

Misschien moeten jullie daar eens over praten. Wat zijn jullie angsten nadat dat gebeurd was. En hoe willen jullie je leven zélf verder zien gaan. Samen in een relatie op volgende manier....

Groetjes

PS. Praat niet over "algemene dingen" die zomaar in je opkomen. Ruzie alleen maar over dat waarmee je begonnen bent met ruzie maken. Oude koeien uit de sloot halen, geeft alleen maar meer ergernis en garandeert geen resultaten.

Groetjes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.