Relaties Relaties

Relaties

i.s

i.s

14-03-2011 om 10:19

Testament?

gisteren een discussie met onze vrienden groep. moet je nu wel of geen testament aanmaken??
wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwt, de 1 vind dit genoeg (langstlevenden erft alles) de ander vind het dom om geen testament er bij te doen.
wat is wijsheid??

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Yura

Yura

14-03-2011 om 16:22

Ligt er aan

Ligt er aan wat je wilt lijkt mij. Als je gewoon wilt dat de langstlevende alles erft, wat voegt een testament dan nog toe? Misschien wel voor als jullie beiden overlijden, dat er een bewindsvoerder komt voor het geld van de kinderen tot een bepaalde leeftijd ofzo?

Mark van Abcoud

Mark van Abcoud

14-03-2011 om 17:22

Ooit overlijdt ook de langstlevende

En dan gaat alles wat er over is naar de kinderen. Asl die kinderen in gemeenschap van goederen getrouwd zijn en daarna scheiden, krijgen de ex-partners mooi de helft van de erfeneis (of wat er dan van over is). Ik zou dat als ouder niet willen, mijn ouders ook niet en die hadden dan ook allebei een testament met een zogenaamde koude uitsluiting. D.w.z dat alles wat je kidneren erven uit de gemeenschappelijke boedel van hun huwelijk wordt gehouden en dus niet bij de exen terecht komt.

Ik denk eerlijk gezegd dat er maar weinig ouders zijn die zouden willen zien dat een erfstuk, of iets waardevols og geld bij de ex-man of ex-vrouw van hun zoon/ochter terecth zou komen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.