Relaties Relaties

Relaties

'recht' op uitslapen en andere irritaties


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Helen Hesselink

Helen Hesselink

29-03-2011 om 13:23

Maxime!

Dat zijn een paar heel ware woorden!!! Ontzettend bedankt dat je ze hebt opgeschreven, ik hoop dat er veel vrouwen zoveel uit kunnen halen als ik. En zoniet, weet dan dat je mij hebt geraakt en ik ben dankbaar voor dat soort momenten....

Zwelgje

Zwelgje

29-03-2011 om 15:02 Topicstarter

Jullie hebben allemaal gelijk

En ik weet ook wel dat het meer MIJN probleem is dat IK vind dat het huis aan het eind van elke dag terug in orde moet zijn. Maar als je zag hoeveel zand, kruimels, druppels van plakkerige fristi, honden en kattenharen er elke dag of elke 2 dagen door het huis te vinden zijn, zou je misschien wel hetzelfde doen. Daarnaast heb ik geen wasroger (maar is het nu gelukkig wel weer mooi weer) dus kan ik niet alle was opsparen voor 1 dag.
Vroeger eten heeft geen zin want niemand heeft hier om 17:30 honger. (Wel ga ik 'ns nadenken over het eten alvast voorbereiden in de middag.)Ik ben happy en opgewekt als ik weet dat mijn sokken niet plakken aan de grond en niet pikzwart zijn aan het eind van de dag. Oke, vuil is er altijd. Maar het is wat Yvon (toch?) zegt, dat ieder z'n ding heeft die hem/haar gelukkig maakt. En ik ben geen mopperpot hoor, als ik even bezig ben kunnen de kinderen gewoon bij me terecht en heb aandacht voor ze. Mijn oma was naar 't schijnt, ook altjd meer bezig met het schoonhouden van haar huis dan mert haar 4 kinderen. Mijn moeder zegt ook dat ze als kind zijnde niet echt een lieve en attentieve moeder had. Ik wil dat niet, dat mijn kinderen hetzelfde over me zullen zeggen.
Na jullie berichtjes gelezen te hebben heb ik mezelf voorgenomen niet meer zo op het huishouden te zitten letten maar gewoon vaker denken aan andere dingen die me wat levenslust kunnen geven. Achter dit hele schoonmaakverhaal zit zekerweten veel meer schuil, namelijk dat ik gewoon niet weet wat ik anders zou moeten doen. Heb geen vriendinnen of kennissen of familie dichtbij (ik woon in Wallonië maar spreek wel vloeiend Frans) en voel me op slechte dagen zeker eenzaam. Vooral als manlief de Godganse dag weg is. Dan is een schoon huis iets waar ik voldoening uit kan halen en dat geeft weer rust in het koppie.
Jullie reacties waren zeker niet altijd makkelijk om te lezen want ik er werd me een spiegel voorgehouden en eigenlijk schrok ik best. Het IS ergens ook wel zielig en sneu dat ik er zo in doordraaf.
Ik ga voor verandering!

dc

dc

29-03-2011 om 16:09

Wauw

Ik heb echt bewondering voor hoe je reageert! Je kunt natuurlijk niet alle tips gebruiken, maar je kunt eens kijken naar wat voor jou haalbaar is.

De belangrijkste prioriteit (uh, beetje dubbelop) lijkt me iets aan de eenzaamheid te doen. Kijk eens of je terecht kan bij de kerk of buurthuizen of zoiets. Gewoon een paar maanden lang alles wat er ook maar in de buurt is aflopen, en je komt vanzelf wel wat mensen tegen met wie het klikt. (Ik ben nogal eens van land verhuisd, dus weet hoe het is om de godganze dag alleen thuis te zijn, dat is gewoon heeel erg zwaar, en daar moet je zo snel mogelijk wat aan doen).

Fiorucci

Fiorucci

29-03-2011 om 17:09

Zwelgje

Ik weet uit ervaring dat het heel ergelijk is om bij iemand anders de boel blinkend achter te laten, en dan thuis te komen in je eigen huis..)Ik sta wel eens een badkmer te soppen en denk dan: Bij mij is het harder nodig..
Maar maak niet de fout om hetgeen je bij een ander wekelijks of tweewekelijks doet, elke dag te doen in je eigen huis! Ik heb drie pubers met hun gevolg en vier katten, ik weet precies wat je bedoelt, kwa viezigheid.
Maar wordt geen slaaf van je huis!

Elx

Elx

30-03-2011 om 03:10

Petje af

Petje af, zwelgje. Blij dat je inziet dat een schoon huis niet alles is. Toen ik nog midden in de kleinere kinderen zat, ging ik elke dag even bewust uit huis. Ik ben ook vaak verhuisd (binnen Australië) en heb ook vaak een beetje met mijn ziel onder mijn arm gelopen (is dat de goede uitdrukking?). Een stukje wandelen, beetje winkelen, uren in bieb zitten of lekker lezen in een café zijn allemaal dingen wat de dag een beetje opbrak. Als je niet thuis bent, kun je de zooi ook niet zien en kon ik tenminste beter genieten. Natuurlijk de rommel is er nog steeds als je thuis bent, maar je hebt wel een paar uurtjes voor jezelf gehad.

Als je nog kinderen thuis hebt, zoek inderdaad playgroup op, voorlees uurtje bij de bieb. Indien zonder kinderen; helpen op school (in klas of in kantine als die er is?), sporten, musea bezoeken?

Zo ben je ook voor je man een veel leukere vrouw, jij hebt ook iets te vertellen over je dag, want ik denk hij jouw schoonmaak verhalen niet dagelijks wil horen.

Succes met je verandering.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Zwelgje

Zwelgje

31-03-2011 om 17:56 Topicstarter

Potje gejankt

Ik heb gisteren avond veeeel tranen laten vloeien omdat ik voor de zoveelste keer weer naar bed ging zonder man. Ben terug naar beneden gegaan en verschrikkelijk gehuild tegen manlief's borst. Heb alles eruit gegooid en voelde me daarna een stuk beter.
Maarem...over die schoonmaakobsessie.. ben ik nog niet van genezen... :s Maar ga er echt aan werken hoor! De relatie is in ieder geval weer een beetje op de rails gezet want dreigde een beetje te ontsporren;.

dc

dc

01-04-2011 om 16:06

Focus

Je moet niet focussen op stoppen met schoonmaken, maar op je sociale leven opbouwen. Geloof me, dan heb je op een gegeven moment helemaal geen tijd meer om schoon te maken

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.