Relaties Relaties

Relaties

Sannie

Sannie

13-10-2011 om 16:20

Als schoonmoeder komt, pfftttt....zenuw...


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Maylise

Maylise

14-10-2011 om 22:17

Poezie

Nou je geeft zelf al aan dat je 's avonds allemaal andere dingen te doen hebt. Ik nodig juist vaak 's avonds vrienden uit aangezien ik overdag werk. Verder heb ik een lange lunchpauze dus ook tijd om met vriendinnen af te spreken en even bij te praten.
Ik heb 's avonds geen vaste afspraken. Ik doe wel van alles maar ben daar flexibel in behalve als ik echt een deadline heb voor werk. Daarnaast ben ik vanwege de kinderen sowieso vaak thuis 's avonds dus dan kunnen mensen makkelijk langskomen. En sinds ik niet alleen meer kleine kinderen hebben is het ook veel makkelijker om 's avonds even weg te gaan. (Bijna) altijd oppas beschikbaar.

+ Brunette +

+ Brunette +

14-10-2011 om 23:33

Ely

Haha, hoe herkenbaar. Als een agenda vol afspraken de norm is voor het hebben van een sociaal leven, dan is mijn sociale leven bijna nul komma nul en tóch voel ik me niet eenzaam, vanwege alle aanloop en mensen bij wie ik langs kan gaan als ik opeens zin heb in een praatje (vaak bel ik trouwens wel even van tevoren, om niet voor een dichte deur te staan).

Ely

Ely

15-10-2011 om 00:53

Misschien niet zozeer cultuur

Maar ook kwestie van karakter. Ik ben nogal een labradoedel en kan op mijn vrije dag gewoon ook lekker aan de Bep raken op straat ofzo.
Voor de duidelijkheid: ik werk vier tot vijf dagen per week en sport gemiddeld twee keer per week. Dus ik loop niet de hele dag op straat om aandacht te bedelen ))
Idd Brunette: vaak even een belletje en hoppakee, heerlijk. Maar ik rij ook gerust een half uur om even uurtje koffie te drinken met iemand die ik graag even zie en dan weer half uur terug. Als ik meer tijd heb blijf ik langer maar soms is het even zo.
Of ik spreek met een vriendin af dat we zaterdag (ofzo) kijken of t ervan komt. Soms komt dat neer op een zaterdag gezelligheid en soms loopt het anders, prima.
Maar nu we t er zo over hebben, toch die drukke vriendin weer eens bellen, wie weet heeft zo voor einde jaar nog wel een gaatje in haar agenda.... Toch jammer dat ik haar zo weinig zie

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fiorucci

Fiorucci

15-10-2011 om 12:00

Sini

Welnee, waarom zou jij mij op de zenuwen werken? ik ben het gewoon niet met je eens. Weet je waarom ik met een agenda werk? Omdat anders iemand waarschijnlijk voor een dichte deur staat. Stel nou dat mijn vriendin wil komen, een uur hiervandaan woont ze, dan ben ik blij dat ze belt. Want dan kan ik zorgen dat ik thuis ben,ik pas mijn bezigheden aan voor zover mogelijk, iets lekkers bakken en er helemaal zijn voor haar. Wat is daar in godsnaam ongastvrij aan??

dc

dc

15-10-2011 om 12:43

Izar

Ik ben inderdaad blij dat ik in het buitenland woon hoor! En we hebben best weleens dat we voor een dichte deur staan, maar meestal sms'en we elkaar even vlak van te voren. "ben je thuis, ik kom even langs" zoiets.

Ik vind het spontane juist veel minder energie kosten dan het inplannen. Dan voel ik alsof mijn week "vol" zit, en voel ik me verplicht op te ruimen enzo. Als het spontaan is dan ben je enkel de tijd kwijt dat de persoon er is, en heb je geen psychische of organisatorische voorbereidingen. Ik weet niet goed hoe ik dat uit moet leggen.

En ik woonde in Amsterdam en moest zeker 2 weken van te voren een afspraak maken om mijn beste vriendin te zien. Ik werd daar echt niet vrolijk van! Ik werd helemaal blij in Griekenland, waar het echt heel anders is. Toen ik woensdag een vriendin vroeg of ze vrijdag mee naar de bios wilde keek ze me verbijsterd aan en vroeg "hoe weet ik nu of ik vrijdag zin heb om naar de bios te gaan? Bel me vrijdag maar hoor!"

Ook buitenland

Ik herken helemaal niets van de verhalen hier. Mijn ervaring is juist dat hier ( Schotland) alles maaaanden van te voren geregeld moet worden, iedereen is zo "druk".
Ik kreeg een aantal jaren geleden een nieuwe Nederlandse collega en "klaagde" dat ik de spontane aanloop miste, waarna hij een aantal dagen later spontaan op de stoep stond :o) ( moest er wel 45 min voor rijden).

Ik xnap het nog steeds niet

Wanneer moet je dan je huishouden doen (bijvoorbeeld), als er steeds maar overwacht mensen voor je deur staan? Of ga je dan door met waar je mee bezig was?

Gr. Poezie.

Sannie

Sannie

15-10-2011 om 14:42

Duur verblijf enz.....

Hoi

Manlief heeft heel diplomatiek met z'n moeder gepraat, ze reageerde goed en blijft nu "slechts" 5 dagen ipv de gebruikelijke 7 of 8, pffttttttt....

Ze mag dan wel dominant zijn, maar het is niet echt zo dat we haar hoeven te entertainen ofzo. Lui is ze allerminst, ze houdt zich veel bezig met de kids en als wij werken (ik werk gelukkig nog 3 dagen) vindt ze het heerlijk om het hele huis schoon te maken en op te ruimen. Bij thuiskomst staat het eten klaar. Ik laat haar maar lekker, dat stoort me totaal niet, ze heeft tenminste iets te doen en ze heeft er lol in, prima..
Verder leest ze graag, kijkt tv en ik heb al de nodige uitstapjes gepland....

Het is niet zo dat ze dus afwachtend op de bank zit van "nou, entertain me maar", maar meer het feit dat je haar de hele dag om je heen hebt en ze zich dus overal mee bemoeit. Huis is niet schoon genoeg, zoonlief eet niet goed genoeg en dan komen er allerlei (wel goedbedoelde) ellenlange adviesverhalen...

Dus er zitten echt twee kanten aan. Ik vind het gewoon lastig omdat ik iemand ben die graag haar eigen gang gaat en erg op privacy gesteld is. Ze gaat ook rustig 7 dagen naar haar andere zoon, maar mijn zwager en schoonzus kunnen er niet echt mee zitten dat ze zo lang in hun huis logeert ofwel; het ligt dus ook grotendeels aan mij...

Dank voor jullie reakties, probeer er maar gewoon leuke dagen van te maken....

liefs Sannie

Als ze niets wilen

Genista vraagt:

"Want alles leuk en wel, ik kán niet een week lang iemand gaan entertainen, zelfs niet als ik vrij neem. En Albana, inderdaad leuk als je de gast in kwestie inschakelt bij het huishouden, dat is ook mijn tactiek (wil jij de kinderen van school halen?), maar wat als een gast dat niet als entertainment ziet?"

Dat is erg simpel. Dan doe ik het zelf...maar dan heb ik helaas pindakaas geen tijd meer om te entertainen omdat mijn 'gewone werkzaamheden' nu eenmaal doorlopen.
Zo simpel is het.
groeten albana

Katrien

Katrien

15-10-2011 om 16:21

Poezie

"Wanneer moet je dan je huishouden doen (bijvoorbeeld), als er steeds maar overwacht mensen voor je deur staan? Of ga je dan door met waar je mee bezig was?"

Dan ga je eventueel door met waar je mee bezig was.

Als ik bijvoorbeeld sta te strijken en vriendin/zus/moeder/... staat onverwacht voor de deur, dan laat ik ze binnen, zeg dat ik net bezig was met de strijk en doe verder, terwijl we gezellig babbelen. En ik zeg ook "Als je iets wil drinken, je weet waar het staat" en dan kunnen ze zelf iets te drinken halen.

Ik spring ook regelmatig bij mijn moeder binnen overdag. Ook onverwachts. En als ze ergens mee bezig is, doet ze eventueel gewoon verder. Of ze stopt ermee. Of ik zie dat ze druk bezig is en zeg dat ik een andere keer wel eens binnenspring.

Katrien

Uitleg voor poezie

"Wanneer moet je dan je huishouden doen (bijvoorbeeld), als er steeds maar overwacht mensen voor je deur staan? Of ga je dan door met waar je mee bezig was?"

Die onverwachte bezoeker weet zelf ook dat hij/zij onverwacht is. Als je inderdaad van plan was om je huishouden te doen dan doe je dat bijvoorbeeld samen in de helft van de tijd en gebruik je de andere helft van de tijd om samen koffie te drinken.

Maar het hele idee van wat een gast is en wat je met hem/haar doet is heel anders. Je hoeft niet alles voor hem/haar te laten vallen en er zijn ook geen vaste regels voor wat je in huis moet hebben of aan moet bieden. Vaak pak ik wel culinair een beetje extra uit maar de gast draait ook gewoon een was of ruimt ff zijn kamer op.

Het gaat echt over verwachtingen van 2 kanten, zaken die normaal nooit besproken worden omdat ze binnen je eigen, vaste, kring, "normaal" zijn.
Vandaar ook dat het zo kan botsen als verschillende werelden elkaar ontmoeten. Het zijn allemaal impliciete dingen die nooit besproken worden.. tot het botst.

@katrien

Dat is grappig! Tegelijk getypt maar het ontloopt elkaar niet veel

Ik heb weer wat te veel woorden gebruikt en overbodige bespiegelingen toegevoegd, maar het antwoord scheelt niet zo veel...

dc

dc

15-10-2011 om 17:11

Inderdaad

Als ik bij mijn beste vriendin hier op bezoek ga, dan gaat ze rustig verder met vaatwasser uitruimen, was ophangen, etc, en ik doe dat ook. Vaak helpen we elkaar een handje. Of de gast maakt de thee, terwijl de ander bezig is

Het is gewoon relaxed zo. En het is ook niet zo dat ik elke dag en de hele dag bezoek heb of op bezoek ben hoor. Het gebeurt gewoon iets van 4 keer per week ofzo. En verder nu al gezellige inloop van buurkinderen en vriendjes. Ik vind het heerlijk al dat leven om me heen! Maar goed, als ik alleen wil zijn, dan heb ik er ook geen probleem mee om dat eerlijk te zeggen. En dat is ook nooit een probleem.

dc

dc

15-10-2011 om 17:12

Izar

Nu werk ik niet, maar in Frankrijk, toen ik voltijd werkte, deed ik hetzelfde hoor. Dan zat ik ook bijna elke dag wel even een half uurtje bij mijn vriendin of andersom. Maar we waren ook praktisch buren, dat ook wel helpt!

Ely

Ely

15-10-2011 om 18:29

Huh?

Izar schrijft: 'Ik blijf het toch knap vinden waar andere mensen de tijd vandaan halen voor al die onverwachte bezoeken'

Waarom kost een spontaan bezoek meer tijd dan een gepland bezoek? Ti's toch meer hoe je het regelt dan hoeveel tijd het kost?

Wat ik me ook realiseerde tijdens het lezen van dit draadje, hoe lief ik het ook vind als iemand een taart voor me bakt, ik voel me meer op mijn gemak als ik juist even in een pan roer terwijl vriendin thee zet, zoiets.

En vwb het huishouden; ik ben altijd blij als ik mag stoppen met strijken, hahaha

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Inge M

Inge M

15-10-2011 om 19:40

Verschillende verwachtingen?

Ik ben toch echt opgevoed met het idee dat je een gast alle aandacht hoort te geven. Daar horen huishoudelijke werkzaamheden dus niet bij.
Het doel van een afspraak is juist dat je dan alle tijd hebt voor de gast. Ondertussen de was doen, zou heel onbeleefd zijn. De gast zelf drinken laten inschenken ook. Zelfs uitgebreid de telefoon beantwoorden is al niet de bedoeling.

Ely

Ely

15-10-2011 om 19:56

Inge

Misschien maken we ook verschil tussen gasten en vriendinnen? Ik heb bv de ouders van mijn schoonzus over de vloer gehad en dan doe ik ook gewoon netjes opzitten en kopjes thee geven. Maar met (goede) vriendinnen is dat voor mij anders.

Vwb ben ik het trouwens in alle gevallen met je eens...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Vic

Vic

15-10-2011 om 20:10

4x per week

"En het is ook niet zo dat ik elke dag en de hele dag bezoek heb of op bezoek ben hoor. Het gebeurt gewoon iets van 4 keer per week ofzo."
Ik krijg niet eens vier keer per maand bezoek, en ik kan me ook niet zo goed indenken hoe dat praktisch gaat. Niet dat ik het nou zo druk heb, maar als ik uit mijn werk kom (rond 17.30 u.) ga ik koken en eten. Bezoek rond die tijd is dan ook zeer onhandig. Na het eten ben ik tot een uur of 20.00 uur bezig met jongste naar bed brengen. En daarna wil ik dan eigenlijk gewoon een rust. Ik moet er niet aan denken dat er dan nog bezoek zou zijn dat aandacht wil. In het weekend vind ik het wel leuk als er iemand langskomt, of dat ik zelf ergens heen ga, maar dat wordt meestal vooraf afgesproken. Kan ook wel eens een dag van tevoren, dat ik dan mijn zus sms of ik morgen langs kan komen. Dan antwoordt ze ook wel eens dat het goed is, maar dat ik maar 2 uur mag blijven

Ja dat is precies wat ik bedoel inge

Die "anderssoortige" zomaar langskomende gasten hebben die verwachting helemaal niet, dat er gestopt wordt met alle huishoudelijke werkzaamheden en dat ze meteen van alle natjes en droogjes worden voorzien. Bij Katrien niet omdat haar moeder zomaar ff langskomt, en bij de lange bezoeken in mijn familie niet omdat dat geen weken vol te houden valt. Die twee vriendinnen van mijn neef kwamen ook nog in de Avondvierdaagseweek, had ik gewoon aan ze uitgelegd, leuke folklore natuurlijk. Maar dan verwachten ze echt niet dat ik ze in de watten leg.

Het een is niet beter of slechter dan het ander, maar je kunt je voorstellen hoezeer het botst als die verschillende culturen elkaar ontmoeten zonder dat expliciet gemaakt wordt hoe verschillend de impliciete verwachtingen over en weer zijn.

Ook een gouwe ouwe: de schaal op tafel. In het ene kamp wacht je tot er wordt aangeboden wordt door de huisvrouw, en dan neem je 1 koekje. In het andere kamp wordt er verwacht dat je alles opeet wat op tafel gezet. Zonder verdere aanwijzingen.
Resultaat: familie A is beledigd als een lid van familie A "zomaar" een koekje pakt, en door blijft eten tot de hele schaal leeg is. Familie B snapt er niets van dat de leden van familie A die op bezoek zijn niets eten, terwijl toch de hele tafel volstaat? Moeten ze het soms gevoerd krijgen ofzo? Het is toch duidelijk dat het aangeboden is, het staat toch op tafel?

dc

dc

15-10-2011 om 21:43

Vic

Nou, nu werk ik niet en de meeste van mijn vriendinnen ook niet, dus alle tijd voor onverwachte bezoekjes. (Als je partner een goede baan heeft, en je dus geen subsidie krijgt, dan is kinderopvang voor 3 kinderen echt niet te betalen, dus ik geniet er maar van zolang we hier zitten).

In frankrijk werkte ik van 7u tot 16u, en gingen we om 19u aan tafel (kwam man van werk thuis), dus ook alle tijd om nog even thee te leuten. En koken kun je best tussen het kletsen door. En regelmatig bleef vriendin dan ook mee eten met haar zoontje (ze was alleenstaand). Ik vond het gewoon gezellig.

Katrien

Katrien

15-10-2011 om 22:01

Inge

"Het doel van een afspraak is juist dat je dan alle tijd hebt voor de gast."

Bij een onverwacht, onaangekondigd bezoek is er geen sprake van een afspraak en dus gaan de huishoudelijke werkzaamheden eventueel gewoon verder en schenkt de gast zichzelf wat te drinken uit.

Ik heb een vriendin die op een half uurtje rijden woont (vroeger op vijf minuten, maar wij zijn verhuisd). Soms, als ze toevallig hier in de buurt moet zijn, springt ze even binnen (als we thuis zijn). Dat is onverwacht dus ze weet dat het goed mogelijk is dat ik ergens mee bezig ben (huishouden, tuin, ...) en dan kan het gebeuren dat ik verder doe, stop met wat ik bezig was of dat ze helpt (bijvoorbeeld als ik net in de tuin bezig was). Ik kan haar dan zonder probleem zeggen dat ze maar iets te drinken moet nemen, ze weet het wel zijn.

Maar het gebeurt ook dat we echt afspreken. Dat ze donderdag rond 10u30 langskomt. Dan bak ik iets lekkers voor bij de koffie en dan ga ik niet om 10u15 nog rap met de strijk, de was, de afwas, ... beginnen.

De verwachtingen zijn inderdaad verschillend bij een onverwacht bezoek of bij een afspraak.

Katrien

Inge M

Inge M

15-10-2011 om 23:47

Ja, die botsing snap ik helemaal

Wij hebben een tijd op flinke afstand gewoond van familie. Die kwamen inderdaad logeren. En dat vroeg van beide kanten aanpassingen want we waren alleen de gewone bezoekregels gewend. Het went wel snel (want iedereen was bereid) om iedereen taken toe te delen en zelf gewoon door te gaan met wat gedaan moest worden.
Nu wonen we op minder grote afstand maar nog steeds veel te groot om zomaar even langs te komen. Eigenlijk komt hier alleen een van de buurvrouwen of buurkinderen 'even langs'. Tja, daar word je weer erg Hollands van, afspraken met agenda.
Maar toch is het hier de zoete inval (al is het met agenda) met mensen die blijven eten of slapen. Ook met agenda kan het leuk zijn

Maylise

Maylise

16-10-2011 om 11:49

Tijd voor onverwachts bezoek

Ik werk fulltime dus bezoek wat overdag aan de poort staat heeft inderdaad pech want ik ben er meestal niet. Natuurlijk weten mijn vriendinnen dat ik werk. De meesten werken zelf ook trouwens. Dus ze komen dan niet.
Met vriendinnen die in de buurt van mijn werk werken gaan we vaak lunchen. Dat regelen we op de dag zelf. Nooit van te voren omdat we dan ook niet weten of we tijd hebben. Maar je belt gewoon 11 uur even op naar elkaar of we om 12 uur samen zullen lunchen. Soms kan het, soms niet.

'S avonds is er ivm de kinderen altijd wel iemand thuis (man,ik, ouder kind) dus dan kan iedereen langskomen. Misschien dat we gemiddeld 1 keer per week allemaal 's avonds weg zijn dus het is redelijk veilig om langs te komen. Wanneer daar tijd voor is? Nou de hele avond wel. Wie rond etenstijd komt kan mee eten.

Als ik de jongste kinderen naar bed moet brengen dan kan het bezoek zich even met de tv/computer/een boek vermaken of een gesprek voeren met man/ouder kind. Naar mate de kinderen ouder worden is dat sowieso steeds makkelijker.

Echt huishoudelijke werkzaamheden doe ik niet zo vlug als ik bezoek heb maar dat doe ik sowieso niet graag 's avonds. Wel even een was doordraaien of de vaatwas machine uitpakken of andere doorgaande klusjes. Dat duurt maar een paar minuten en mijn vriendinnen vinden dat echt niet vervelend. Als ik bij hun ben gaat het precies zo.

Overigens maak ik ook regelmatig afspraken van te voren. Alleen niet meer dan een week van te voren als het enigszins kan want ik vind het a) niet fijn om mijn agenda al weken van te voren vol hebben b) met werk en kinderen kan ik moeilijk lang van te voren inschatten wat een geschikte avond zou zijn. Uitzondering is uiteraard als er speciale gelegenheden zijn. Dan plan ik dat wel in.

Als ik mensen voor het eten uitnodig doe ik dat meestal voor ergens in de lopende week. Dat is het meest handig. Blijkbaar staan de meeste mensen waar ik mee omga ook zo in het leven want ik krijg zelf ook meestal uitnodigingen voor binnen dezelfde week.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

16-10-2011 om 12:34

Vraag voor dc en maylise

Ik ben wel gefascineerd door jullie verhalen over jullie vriendinnen, terwijl jullie nog niet zo lang geleden verhuisd zijn. Hoe is het jullie gelukt om in zo'n relatief korte tijd zo'n vriendenkring op te bouwen?
Zelf heb ik ook best wat vriendinnen maar de meeste ken ik toch al behoorlijk lang. De laatste jaren heb ik geen nieuwe vrienden gemaakt, wel wat kennissen, moeders van vriendjes van mijn zoon ofzo, maar dat vind ik dan toch wat anders.

tonny

tonny

16-10-2011 om 14:20

De lange sfeervol gedekte gastentafels - beetje o.t.

uit de woonbladen, waar allerlei gezellige vrienden en vriendinnen komen tafelen - tja, die zijn bij mij nooit verder gekomen dan in mijn fantasie. We hebben vrijwel geen eet- en al helemaal geen logeervrienden. Sorry.

Als ik de agenda van de afgelopen jaren bekijk, zijn er vrijwel uitsluitend familieleden die wel eens komen eten of logeren.

Misschien moeten we eens naar een leuk toeristengebied verhuizen

Maylise

Maylise

16-10-2011 om 15:54

Roosje

Wij zijn verhuisd naar een streek in Frankrijk waar veel buitenlanders wonen. Buitenlanders (waar dan ook ter wereld) staan over het algemeen meer open voor het sluiten van nieuwe vriendschappen omdat ze zelf ook relatief nieuw zijn in de streek. Het is makkelijker om daar tussen te komen dan de lokale bevolking. Ik heb bijvoorbeeld via de kerk veel mensen leren kennen. Het is een Engels talige kerk dus het trekt een gemêleerd publiek. Ook via de sportclub heb ik verscheidene mensen ontmoet die hier ook nog niet al te lang wonen.

Hier in de buurt worden ook wel vaak activiteiten georganiseerd (buurtbewoners etentje, fancy fair) en dan leer je ook weer mensen kennen.

Daarnaast heeft mijn man familie wonen in de buurt en via hun heb ik weer allemaal andere vrouwen leren kennen. Vaak is het toch zo dat als je een paar vrouwen kent dan leer je weer anderen kennen en word je betrokken bij de uitstapjes en gezamenlijke ondernemingen. Vanzelf je leer dan mensen kennen waarmee het klikt. Via een nicht van mijn man die in dezelfde leeftijd valt als ik had ik een redelijke instant kennissenkring beschikbaar.

Met bijvoorbeeld collega's duurt het veel langer. Ik heb via werk nu een iemand die ik als een vriendin beschouw en verder gewoon kennissen.

Overigens moet je bij het woord vrienden ook niet denken dat het allemaal hartsvrienden zijn. Daarvoor kennen we elkaar nog niet lang genoeg. Het zijn mensen die ik aardig vind, waar ik lol mee heb en graag mee optrek. Dan zijn er een paar bij waar het super mee klikt (zoals die vrouw van werk en iemand die hier in de buurt woon en ik toevallig via de kinderen ken) maar ook mensen die meer in de kennissen categorie vallen. Alleen is dat onderscheid niet altijd duidelijk.

Mijn ervaring is dat als je bijvoorbeeld verhuisd naar een streek met vooral mensen die daar al langdurig wonen het vaak lastiger is om te integreren dan in een streek met veel verloop van mensen.

Daarnaast speelt volksaard ook wel mee. Ik vind Nederlanders bijvoorbeeld over het algemeen helemaal niet zo gesloten. Nederlanders nodigen best makkelijk mensen uit om even koffie te drinken of zo. Fransen zijn ook best gesloten. Het is wel grappig want veel veroordelen die hier over Nederlanders worden geschreven heersen in Frankrijk ook onder de buitenlanders over de Fransen. Ik vind bijvoorbeeld Arabieren en Zuid Amerikanen over het algemeen makkelijker om te leren kennen. Die staan eerder open voor spontane gesprekjes en nieuwe vrienden maken. Maar ik vind het altijd heel moeilijk om echt over een volksaard te spreken want ik ken ontzettend veel leuke gastvrije Fransen, Engelsen en Nederlanders en ook horken van Arabieren die ik echt niet gastvrij zou noemen.

Veel er op uit gaan en veel ondernemen is in elk geval wel een goede manier om veel mensen te ontmoeten maar het scheelt echt waar je terecht komt en locale mensen zijn vaak moeilijker om vriendschap mee te sluiten dan buitenstaanders is mijn ervaring.

Maylise

Maylise

16-10-2011 om 15:59

Oh maar ik maak ook vaak afspraken, alleen niet weken in het voren. Ik vind afspraken maken helemaal niet verkeerd of ongezellig. Dat heb ik toch ook nergens geschreven? Ik wil alleen niet mijn agenda weken van te voren volbouwen.

Wij eten hier overigens altijd op hetzelfde tijdstip dus slimme spontane mee eters weten hun bezoek te calculeren op dat tijdstip. Niet dat iedereen dan altijd thuis is maar we eten altijd op ongeveer dezelfde tijd omdat je nu eenmaal niet met iedereens agenda rekening kan houden. Wie 's avonds onverwacht langskomt heeft een goede kans om mensen thuis te treffen.

Overigens bel ik zelf altijd even van te voren op naar mensen of het nu uitkomt dat ik even langskom. Alleen bij mensen vlak in de buurt doe ik dat niet altijd.

Maylise

Maylise

16-10-2011 om 16:50

Verduidelijking

Met buitenlanders bedoel ik mensen die nog relatief kort wonen in de streek, niet die daar geboren zijn want die hebben vaak ook hun eigen leven maar relatieve nieuwkomers. Die staan vaak het meest open voor nieuwe vriendschappen.

dc

dc

16-10-2011 om 19:11

Stalken

Gewoon een paar mensen in de buurt stalken

Nee, serieus, ik ben vrij extravert, en ik zoek dingen op waar ik met mensen kan praten. Gewoon gezellig. En dan lukt het me binnen een paar maanden wel om mensen te vinden met wie het wel aardig klikt. Mijn beste vriendin hier heb ik leren kennen op een family centre, waar ik vorige zomer de ochtenden doorbracht om mijn kinderen op een relaxte manier engels te laten leren (de oudste ging pas vorig jaar september naar school). Daarna ga ik veel om met mijn buurvrouw, waaronder 1 keer per week sporten.
Beide beschouw ik ondertussen (na meer dan anderhalf jaar) wel als echte vriendinnen, en niet meer kenissen. Ze stonden beiden ook tijden klaar om mijn jongens op te vangen toen ik moest bevallen van mijn dochter 6 maanden geleden (ze kwam 17 dagen overtijd...).

Ik vond het in Frankrijk trouwens wel moeilijker om aansluiting te vinden. Hier in engeland vind ik mensen veel opener. Je wordt ook heel snel uitgenodigd voor een kop thee hier. In frankrijk pas als je elkaar een jaar kent ofzo

Als ik zo terugkijk, dan heb ik uit elk land iets van 2 vrienden overgehouden. De rest zijn dan toch meer kennissen.

dc

dc

16-10-2011 om 19:14

Hee

Ik heb ook nergens gezegd dat ik afspraken maken ongastvrij vind hoor. Het past gewoon niet echt bij me, maar je doet toch hoe jij het het fijnste vindt?

Enne, ik sport ook 2 keer per week 's avonds na het eten (ben beetje trots, is nog maar een paar maanden)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.