Relaties Relaties

Relaties

Andie

Andie

07-10-2011 om 14:14

Wanneer nieuwe vriend ontmoeten?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kaaskopje

Kaaskopje

25-10-2011 om 21:16

Verkering/scheiding

Ik zie dat een aantal de relatiebreuk vrij vertaald afdoet met 'hallo, het gaat om het einde van een verkéring en niet om een schéiding...'. En daar ben ik het niet helemaal mee eens. Je hoeft niet getrouwd te zijn of samen te wonen om het gevoel van 'scheiden' te kennen na 8 1/2 jaar.
Verder herken ik ook wel het 'cadeautjes'-gevoel bij een jongen in huis tussen allemaal vrouwen. Mijn man leefde er toch ook wel door op, ondanks dat hij altijd een voorkeur voor dochters heeft gehad. Maar ook cadeautjes kunnen hun glans verliezen.

Tirza G.

Tirza G.

25-10-2011 om 21:40

Klapperdeklapperdeklap (kaaskopje)

Kijk, dat bedoel ik. Kadootjes kunnen hun glans verliezen, die houden we er in. Natúúrlijk is het hartstikke leuk als er ineens zo'n knul over de vloer komt waar je man het hartstikke goed mee kan vinden. Natúúrlijk is het fantastisch als hij ook nog in het bedrijf van je man komt werken. En natúúrlijk is het voor alle partijen sneu en verdrietig dat het over is. Er zijn bij scheidingen/relatie-verbrekingen nooit winnaars, Andie. Alleen verliezers. Oók je dochter heeft verloren. Het was háár droom, haar relatie, haar toekomst. Het lijkt wel of mmmmm het is bijna poetisch: of jullie haar toekomst niet los kunnen laten. Maar die is voorbíj. En nee, dat hoeft niet gepaard te gaan met ruzies en ellende, dat kan ook heel goed gepaard gaan met tranen, verdriet en wederzijds respect. Maar in feite continueren jullie een relatie die over is.

Tirza

Cato

Cato

25-10-2011 om 21:53

Popcorn

Ik laat het los. Maar lees wel verder (met popcorn )

+ Brunette +

+ Brunette +

25-10-2011 om 23:03

Mijn prognose

Over een paar jaar opent Andie een draadje in de rubriek Jongvolwassenen met de titel "Waarom is de relatie met mijn dochter zo slecht?"

Kaaskopje

Kaaskopje

26-10-2011 om 01:07

Brunette

Nee, haar dochter is nú die jongvolwassene. Over een paar jaar woont de dan volwassen zonder voorvoegsel 'jong' dochter ergens anders en durft amper thuis te komen. Wie zitten daar allemaal op de bank tenslotte?
Waar ik me zo over verbaas is de onderdanige houding van Andie. Mijn man dit, mijn man dat... waar blijft die vuist op tafel?

Andie

Andie

26-10-2011 om 11:56

Toch wel....

...vuist op tafel hoor en als jullie echt alles heel goed hebben gelezen,dan kan je best wel tussen de regeltjes door merken,dat ik niet akkoord ga met mijn man zijn houding.Ik kan er begrip voor opbrengen,omdat je gevoelens naar iemand toe niet zomaar kan wegbergen van de ene moment op de andere,maar ik voel me ook slecht omdat ik het gevoel heb dat voor hem maar één iemand belangrijk is en dat is ex.En neen,daar ga ik echt niet in mee,in tegendeel zelfs.Man en ik hebben geregeld woorden omtrent zijn gedrag naar ex toe.
Hij wil het gewoon niet zien,dat het anders moet,maar wat moet ik dan?Als jullie het toch allemaal zo goed weten,geef me dan eens een kant en klare oplossing voor de situatie.Oké,ex niet meer laten komen eten,maar dat vind man dan weer zo sneu en dan krijg ik de deksel op mijn neus enz...
Heb ex gisteren mijn ongenoegen over zijn gedrag meegedeeld,omdat hij niet wou eten,want dochter zat in de keuken.Hij zou pas eten als zij weg was.Nou ja...toen kwam ook wel de stoom uit mijn oren,want dit kon dus inderdaad echt niet.Heb men man ermee geconfronteerd nadien en hij vond ook wel dat dit niet kon,maar toch heb ik het gevoel dat hij het allemaal toch maar rustig op zich af laat komen.
Vandaag komt nieuwe vriend op bezoek en ex is verwittigd,dus geen ex vandaag!
Ach...ik wil hier niemand van jullie verwijten maken,want diep in mijn hart weet ik best wel dat de situatie niet ideaal is en dat het anders moet!

Sancy

Sancy

26-10-2011 om 12:19

Oh my (cato)

"Heb ex gisteren mijn ongenoegen over zijn gedrag meegedeeld,omdat hij niet wou eten,want dochter zat in de keuken.Hij zou pas eten als zij weg was.Nou ja...toen kwam ook wel de stoom uit mijn oren,want dit kon dus inderdaad echt niet."
Dit was gisteren? 3 weken nadat je deze draad gestart bent en 2 MAANDEN nadat de relatie gepauzeerd was om daarmee ook direct te eindigen?
Geen wonder dat je man geen afscheid kan nemen van zijn ex-schijnzoon, hij is the spitting image van je man. En geen wonder dat jij niet rechtstreeks en in heldere taal kunt zeggen dat het afgelopen moet zijn met het pamperen van een ex-schijnzoon, jij bent een pleaser en gedraagt je naar die onvolwassen snotneus precies zoals je je opstelt naar je man.
Ik sluit me aan bij Moenja's conclusie "Je man is een egoist die projecteert en jij ben een pleaser voor je man. En zo is het cirkeltje rond, een never ending story. En je dochter staat erbij en kijkt ernaar. ", ik constateer nog even dat je dochter duidelijk verstandiger is dan jij en op tijd ontdekt hoe ze door het leven wil gaan, en dan zink ik maar in opperste verbazing naast Cato op de bank. Ik neem de chips wel.

tonny

tonny

26-10-2011 om 12:24

Diep in je hart

'diep in mijn hart weet ik best wel dat de situatie niet ideaal is en dat het anders moet! '
En zo is dat!!

Ik moet toch denken aan de vergelijking met die pleister die er héél langzaam afepeuterd wordt.
Misschien kun je voorstellen dat ex deze week een avond minder komt eten?
En volgende week weer een avond minder?
Afbouwen dus?

En misschien kan je man eens per week met hem samen gaan eten, ergens anders, omdat hij het contact wil bewaren?

Nou ja, ik hoop in elk geval dat er op een dag een schoonzoon komt die blijft en die je man ook als zoon in de armen zal sluiten. Dat-ie naast de dochters een zoon zo mist, tja, dat gevoel mag bestaan al is het onrealistisch. Ieder mens heeft beweegredenen die niet rationeel zijn.

Sterkte ermee.

Andie

Andie

26-10-2011 om 17:15

Stom wicht

Ja,misschien ben ik wel een stom wicht (zeg ik zelf he) dat naar ieders pijpen danst,me wel laat horen af en toe,mijn ongenoegen uit door zeer kwaad te worden,maar als puntje bij paaltje komt inderdaad een pleaser ben,omdat ik geen geruzie wil met niemand?
Ik ben stiekem kwaad op man,want zijn houding stoort me enorm,het vreet aan me en dat zorgt ervoor dat ik een zekere afstand aan't nemen ben van hem.Ik kan begrijpen dat hij in ex de 'zoon' ziet die hij niet heeft en dat het klikt,maar er zijn inderdaad grenzen.Ben in ieder geval al blij dat ik gisteren ex mijn gedacht heb gezegd.Dochter moet niet wijken voor hem en zich zeker niet afzonderen omdat hij rustig zou kunnen eten.
Nieuwe vriend ontmoet vanmiddag en...leuke jongen lijkt me,rustig,vriendelijk...nog wat onwennig,maar dat was ook zo voor mij.Maar,ben blij dat ik hem nu persoonlijk heb gezien.

Rosase

Rosase

26-10-2011 om 18:32

Andie

Dat idee krijg ik ook. Je moppert blijkbaar af en toe wel, maar daarna gaat het leven gewoon door voor iedereen.

Want wat heb je nu werkelijk gezegd tegen je ex-schoonzoon toen hij niet wilde eten omdat je dochter er nog was? Niet veel vrees ik....

Het heeft niet veel nut om dit helemaal bij je man neer te leggen. Jij hebt ook een rol in het geheel. Wat ga je volgende keer doen als ex zich weer zo misdraagt. Zet je hem dan eigenhandig buiten, al dan niet zachthandig? Of ga je dan weer achter zijn rug om tegen je man te keer? Jij moet ook duidelijk zijn, en doorpakken. Alleen mopperen heeft geen zin.

Andie

Andie

26-10-2011 om 19:31

Niet zo makkelijk

Tegen ex heb ik gezegd dat hij niet belachelijk moest doen en heb hem toen gewoon genegeerd.Iets later is hij dan toch komen eten...
Neen,het heeft niet veel nut dit allemaal bij men man neer te leggen,maar de realiteit is wel zo,dat man ex gelijk geeft in vele zaken,dus of ik ex nu hardhandig aanpak of niet,maakt niet veel uit.De enige die het dan op haar dak krijgt,ben ik,want man vind dat ik overdrijf en ergens zoekt hij toch wel een excuus om ex zijn gelijk te geven.Zeg me dan nu maar eens waar mijn rol in't geheel is?

Sancy

Sancy

26-10-2011 om 20:23

Andie

Mijn laatste bijdrage, vanuit een goed hart, over de rollen in dit drama:
http://www.hetwormgat.nl/dramadriehoek-1-over-het-hoe-en-wat/
http://www.hetwormgat.nl/dramadriehoek-2-hoe-kom-je-eruit/

Rosase

Rosase

26-10-2011 om 20:23

Ja maar

Het probleem is dan toch niet dat hij later kwam, maar dat jouw dochter hem in de weg zat in HAAR huis (en dus niet het zijne). Dat is toch de omgekeerde wereld. Hij kent werkelijk waar zijn plaats niet in jullie huis.

Dus zeg dan tegen je man dat je naar aanleiding van dit voorval niet meer voor ex gaat koken en doe dit dan ook niet meer. En vertel er voor de duidelijkheid dan maar bij dat als man wil dat ex wel nog mee eet, man zelf voor eten zal moeten zorgen. Je hoeft het niet te doen als je daar niet achter staat.

En zeg nu eens eerlijk, vind jij ex echt nog wel zo leuk? Zo gezellig en volwassen is ie toch niet? Althans zo komt ie niet naar voren in jouw verhalen.

Kobalt

Kobalt

26-10-2011 om 20:59

Sancy (off topic)

Dank je hartelijk voor de geweldig link naar die drama driehoek. Echt een eye-opener en bruikbaar voor me! Dank!

Tirza G.

Tirza G.

26-10-2011 om 22:45

Je voelt je machteloos

Dat moet haast wel. Je schrijft dat het aan je vreet. Blijkbaar zijn al die mooie en stoere woorden over 'je hoeft toch niet met ruzie uit elkaar te gaan' en 'wij bepalen wie we als gast in ons huis ontvangen' toch ook (misschien wel voornamelijk?) bedoeld om jezelf te overtuigen. Want als je dit werkelijk meent en voelt, wat vreet er dan precies aan je?
Je kunt het gedrag van een ander (man, ex, dochter) niet veranderen. Je kunt alleen je eígen gedrag veranderen. Goeie kans dat je man jouw reacties afdoet als 'wijvengezeur'. Tijd wellicht om actie te ondernemen: dus niet meer koken voor ex. Of een afbouwschema, meteen op papier uitwerken. Of een aantal datumvoorstellen om samen een fornuis te gaan kopen en een kookboek. Neem je leven in eigen hand!

Tirza

Andie, lees sancy's links alsjeblieft

Daar staat het zo goed verwoord. Lees het desnoods drie keer over en doe er wat mee.

Chris

tonny

tonny

30-10-2011 om 10:40

Andie

Hoe is het nu met jullie?

Andie

Andie

30-10-2011 om 11:47

Rustiger...

...het gaat wel.Man en ik hebben eens een deftig gesprek gehad en ik hoop dat hij nu snapt wat ik bedoel en dat er inderdaad wel grenzen moeten aangeduid worden,anders loopt het zeker mis.Hij begrijpt wel dat ex hier zijn wetten niet moet stellen bij ons thuis en dat hij zijn plaats moet kennen.Ik denk dat hij dit wel ergens weet hoor,want voel aan zijn houding toch wel dat hij op zijn hoede is.Maar...het is vooral een gevoelskwestie voor hem,het loslaten van iemand waar hij inderdaad heel goed kon mee opschieten.Ik ben die stap al een stukje voorbij,hij moet er nog aan werken.
Ex zal moeten aanvaarden dat dochter nieuwe vriend heeft en dat die hier nu geregeld over de vloer zal komen.Dat hij hem nu liever niet tegen't lijf loopt is misschien wel normaal he.Zolang hij niet over dochter heen is,zal het moeilijk blijven.Toch...dit hoort nu eenmaal bij't leven en hij zal zich eroverheen moeten zetten én...op zijn eigen pootjes gaan staan,want daar heeft ex het dus wel degelijk wat moeilijk mee.Misschien ook onze eigen schuld,want de afgelopen drie jaar werd alles onder zijn kont gedaan.Hij vindt het vanzelfsprekend dat dit nu nog zo zal zijn,maar uiteraard kan dat niet meer.Ik ben ervan overtuigd dat hij wat van de situatie profiteerd,medelijden gaat zoeken ook bij andere (vrienden,kennissen...)die op hun beurt ook in zijn charmes en verdriet trappen.
Maar,nieuwe vriend valt wel goed mee voor zover ik die jongen nu al ken he,want het is nog zeer pril.Man is nog wat onwennig,maar dat komt wel goed,zolang we ons gezond verstand allemaal gebruiken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.