Relaties Relaties

Relaties

Jaloers of terecht onredelijk? (lang)


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jillian

Jillian

29-11-2011 om 11:25

Staat er los

Voor de kinderen is het helemaal niet zielig als mama een weekje weggaat want die gaan gezellig bij oma logeren.

Vakanties met het gezin staan los van dit weekje omdat dit weekje geen geld kost. Zwelgje lijkt niet veel zin te hebben om met man op vakantie te gaan maar die zin wordt heus niet groter als ze niet naar vriendin gaat.

Dit geval staat dus puur op zichzelf. Zwelgje heeft een leuke kans om een week met vriendin door te brengen, man hoeft daarvoor niks te doen of te laten maar toch wil hij het niet.

Ik vind het onzin dat Zwelgjes wensen perse voor die van haar partner moeten wijken.

Overigens als ze een nieuwe baan krijgt kan ze toch ook best dat weekje weg? Ik ben meerdere keren begonnen aan een nieuwe baan als ik al een vakantie had gepland en dat was nooit een probleem. Zeker voor een weekje zal een baas niet moeilijk gaan doen tenzij net in die week er is iets heel belangrijks gepland staat.

Jillian

Jillian

29-11-2011 om 11:27

Zwelgje

Ik vind het heel normaal dat je naast je gezinsleven ook een eigen leven hebt en dat heeft niks met je leeftijd te maken. Zo jong ben je nou ook weer niet. Je bent 29 en dus allang volwassen. Ik vind het een beetje kinderachtig van anderen om daarover te vallen. Behoefte aan vriendschap en dingen van jezelf staat los van leeftijd. Ik zie ook werkelijk niet in wat er zo problematisch is aan dit weekje weg; zeker als je vriendin voor je wil betalen en jij daar geen problemen mee hebt.

Jillian

Jillian

29-11-2011 om 11:39

Geld

Toen ik in de 20 was had ik weinig geld en ook mijn vrienden hadden niks. Wat we hadden deelden we met elkaar. Soms had iemand net wat verdiend en dat zorgde die persoon voor wat te drinken, te eten en te roken. We hadden allemaal even weinig dus het was allemaal geen probleem. Tegenwoordig is het anders. Ik heb vrienden die nog steeds niks hebben, vrienden die een miljoen op de bank hebben en alles er tussen in. Wij verdienen redelijk, wonen niet al te duur en hebben dus best wat te besteden. Voor sommige vrienden betaal ik (bijna) altijd. Voor andere vrienden nooit.

Ik vind het niet scheef groeien als ik altijd betaal. Ik zou dat vervelend vinden als ik merkte dat iemand er misbruik van maakte of het er berekenend op aan zou sturen maar dat heb ik nooit gemerkt. We hebben een vriend die wel elke maand geld binnen krijgt maar daar niet mee om kan gaan. Gevolg is dat hij de eerste week in luxe leeft, de tweede week de restjes op maakt en de laatste twee weken van de maand afwisselend bij vrienden eet. Ik heb helemaal niet het gevoel dat hij mijn gastvrijheid misbruikt.

Geven doe je inderdaad vanuit je hart en je moet er niet iets terug voor verlangen.

Overigens zijn al mijn vriendschappen wederkerig. Niet perse op financieel gebied maar wel op sociaal gebied. De vriend die ik hierboven noemde is ook iemand die ontzettend veel doet voor mensen op sociaal gebied. Veel meer soms dan ik. Ik vind hem eigenlijk een betere vriend dan ik zelf ben.

In het geval Zwelgje kan ik me haar vriendin goed voorstellen. Die verheugd zich waarschijnlijk gewoon op een weekje met Zwelgje samen te zijn. En dat geld heeft ze toch dus waarom dat niet gebruiken voor iets waar ze veel lol aan heeft?

*bella*

*bella*

29-11-2011 om 13:08

Nouja zeg

Absurd om te beoordelen wat er beter is;(voor een ander)een wii of een bezoek aan een vriendin. Maar zwelgje, volgens mij gunnen jullie elkaar beiden niet veel want jij vindt de wii dan weer niks. Het probleem is idd meer dat jullie het niet eens zijn. Daar zul je denk ik iets mee moeten, ik zou, los van wel of niet gaan, ook moeite investeren in de relatie, volgens mij kan die wel wat gebruiken. Verder vind ik zelf vriendschappen ook heel belangrijk, en ik wens je veel plezier als je toch gaat!

Isabella Caramella

Isabella Caramella

29-11-2011 om 13:44

Eigen gang

Dat je man zonder overleg zo'n duur speeltje koopt verandert niks aan jouw probleem. Kennelijk zijn jullie allebei niet goed in rekening met elkaar houden en gaan jullie het liefst je eigen gang. Tijd dus voor om in je relatie te investeren. Want het lijkt me niet leuk om een leuke vakantie te hebben als je partner het er niet mee eens is, toch?

Zwelgje

Zwelgje

29-11-2011 om 15:26 Topicstarter

Het wordt spannend

Heb vanochtend het soll.gesprek gehad en het ziet ernaar uit dat ik de baan heb! Zij plannen de vakanties op de momenten dat kinderen ook vrij van school zijn, het is bijna te mooi voor woorden!
Maar even terug naar het investeren in mijn relatie: we doen ieder graag wat we willen, ja. We hebben nooit gesproken over een heelijk weekje weg met de kinderen oid, gewoon omdat we ze nog te klein vonden en er uiteindelijk weinig rust voor ons weggelegd zou zijn. Als onze kinderen een weekje bij oma in Nederland zijn, kan mijn zoontje lekker de hele dag buiten spelen met tientallen buurtkinderen die hij inmiddels bijna allemaal kent, mijn dochtertje hobbelt er achteraan of tut lekker met oma. Partner en ik zouden samen een paar dagen weg kunnen gaan, maar we hebben gewoon geen wensen en zouden niet weten wat we 24uur p.d. moesten doen. Zo zijn wij nou eenmaal. Wat wij lekker vinden, is zo nu en dan een avondje bowlen en een dineetje. Dan komen wij al goed tot elkaar. En dat is nu juist waarom ik niet snap waarom partner met het argument kwam dat nu het gezin aan de beurt is. En echt, hij vind het belangrijk dat ik een (beterbetaalde) baan heb waar ik plezier aan heb en dat is volgens mij zijn enige echte bezwaar.

Tirza G.

Tirza G.

29-11-2011 om 17:23

Nou goed

Dan zijn we daar dus achter: dat is zijn enige echte bezwaar. En nu?

Tirza

Zwelgje

Zwelgje

29-11-2011 om 18:18 Topicstarter

Tja jetteke

Een kant-en-klaar uitje, daar is helemaal niks mis mee en dat kan het gezin ook dichter bij elkaar brengen. In een vakantiehuisje zal het normale leven gewoon doorgaan. Overdag leuke dingen doen, 's avonds om 20:30 stil zijn want dan slapen de kinderen. Nee, als partner en ik tot elkaar moeten komen, dan doen we dat liever op een andere manier. We willen comfort zolang de kinderen nog klein zijn.
Een echt gezinsleven ziet er voor iedereen anders uit maar daarom is die van jou nog niet beter.

Vic

Vic

29-11-2011 om 18:46

Jetteke

Ik ken verschillende mensen die niet op vakantie gaan omdat ze kleine kinderen hebben. Het is natuurlijk nogal een onderneming en kost veel geld, terwijl een kind van 2 of 6 toch het liefst in zijn eigen bed slaapt en een dagje strand ook vakantie vindt.

Rosase

Rosase

29-11-2011 om 19:28

Ja maar toch

Op vakantie gaan hoeft niet, natuurlijk. Er zijn zat mensen die liever thuis zijn.

Toch krijg ik uit jouw verhaal het idee dat er bij jullie meer meespeelt. Een beetje alsof jullie (jij?) het niet zoeken om in een ontspannen sfeer wat tijd met elkaar door te brengen.

Misschien vergis ik me. Maar ik vind de wens van je man om wel eens samen op vakantie te gaan een teken aan de wand. Dus waarom hem dat niet gunnen. Zo raar is dat niet hoor.

En bovendien: zelfs gaat in een vakantiehuisje het leven gewoon door, toch is het anders dan thuis. En dat maakt het vakantie, dat je weer eens teruggeworpen wordt op de basis. Het simpele leven en je gezin. Vluchten in activiteiten kan ook een teken aan de wand zijn. Hebben jullie elkaar nog wel wat te vertellen? Of gaat het alleen maar over wat de ander allemaal niet goed doet?

Irene

Irene

29-11-2011 om 19:33

Vic (ot)

"terwijl een kind van 2 of 6 toch liefst in het eigen bed slaapt en een dagje strand ook vakantie vindt"... Nou, hier spreek je heel erg uit jezelf. Die van ons vinden rondreizen in het buitenland toch echt geweldig hoor. Ze willen vanaf een jaar of 4 ook echt zelf graag van alles bekijken (musea, kathedralen, oude steden, natuur, enz.) En waar ze slapen maakt ze al helemaal niets uit (op vakantie is dat vaak bij elkaar, in allerlei samenstellingen, dat vinden ze juist leuk). Wij reizen ook al vanaf dat ze baby zijn met onze kinderen en dat is voor iedereen enorm verrijkend, leuk en bijzonder goed voor de saamhorigheid en onderlinge band!
En nee, uitrusten doen we er niet van, van die vakanties. Maar je tankt er op een ander niveau toch wel van bij.

Vic

Vic

29-11-2011 om 19:40

Jaja

Die discussie is al eens gevoerd. Het kan er bij mij niet in dat de gemiddelde 4-jarige liever de halve wereld over reist om daar met zijn voeten in de zee te staan, dan dat hij in zijn eigen bed slaapt en een van de tientallen kerken in zijn eigen provincie bezoekt. Maar goed, bij de vorige discussie zijn we het ook niet eens geworden

Irene

Irene

29-11-2011 om 19:55

Eh vic?

Sorry, die discussie heb ik toch echt gemist. Dus wij kunnen het ook niet eens of oneens zijn geweest En nee, echt gemiddelde 4 jarigen hebben wij hier niet, maar bestaan die eigenlijk wel?? ;o)
Onze 2 oudste kinderen van nu 10 en 7 kunnen zich ook nog best veel van oude vakanties herinneren (en die van 4 trouwens ook) en daar hebben we dus regelmatig gesprekken over. Voor ons is het reizen en samen dingen zien en beleven echt heel waardevol.

Vic

Vic

29-11-2011 om 20:26

Dat kan

Maar niet iedereen vindt op vakantie gaan leuk en ontspannend. Niet voor niets worden de meeste echtscheidingen aangevraagd in de periode na de zomervakantie.

Ely

Ely

29-11-2011 om 20:30

Dan geen vakantie

Als alle partijen de toevoegde waarde van een gezamenlijke vakantie niet zien lijkt mij dat je niet op vakantie hoeft te gaan. En volgens mij kun je ook prima vanuit huis vakantie vieren, dagje strand, dagje bos, dat werk.

'En dat is nu juist waarom ik niet snap waarom partner met het argument kwam dat nu het gezin aan de beurt is'

Maar blijkbaar is dat niet helemaal meer het geval.

Maar als je in mijn hart kijkt heb ik toch ook wel mijn vraagtekens bij het verschijnsel om alleen iets gezamenlijk te doen als je vermaakt wordt. Nou ben ik geen pretpark mens dus wie weet voer je in de rij van de attractie wel fantastische gesprekken maar ik kan me er niet veel bij voorstellen. Maar ja, hoogtevrees is my middle name ))
En mijn motto voor een relatie is: if it works for you, it works for you

Maar dan is het wel meervoud you in beide gevallen en dat lijkt mij hier niet (meer) helemaal het geval ...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Vakantiegevaar

"Niet voor niets worden de meeste echtscheidingen aangevraagd in de periode na de zomervakantie."

Dat zegt waarschijnlijk meer over de relatie dan over de vakantie. Misschien is Zwelgje daar wel bang voor, dat als ze met haar man op vakantie gaat en blijkt dat ze elkaar niets meer te vertellen hebben of elkaar mateloos irriteren.

skik

....

.... zwelgje is inderdaad een bijzonder gekozen naam ) Ik krijg het idee dat je hier bevestiging en rechtvaardiging komt halen. Wat is er mis met onder ogen zien dat jouw prioriteit bij je vriendin en de relatie met haar ligt? Gewoon staan voor jouw keuze? Je haalt er nu van alles bij om maar niet de consequenties onder ogen te hoeven zien...?

Ik zou zeggen, lees eens terug wat je geschreven hebt en wat dat zegt over jou en je situatie. Durf eens echt te kijken. En als je niet leuk vind wat je dan ziet.... Stop met zwelgen maar kom in actie, werk aan de winkel. Of niet, maar daar kies je dan in ieder geval zelf voor.

Irene

Irene

30-11-2011 om 10:29

Nou als ze 0, 1 of 2 (of 3) jaar waren namen we ook altijd mee hoor, alleen van die vakanties herinneren ze zich niets of weinig meer. En er is ook nog een 6 jarig kind in het gezin! Die vind het waarschijnlijk best leuk om eens met zijn ouders (en zusje) op vakantie te gaan.
Mijn reacties was trouwens ot tegen vic, dus had ook eigenlijk niks met dit draadje te maken...

Primavera

Primavera

30-11-2011 om 11:51

Ben ik de enige die 2x vs per jaar zo wie zo veel vindt?

Ben ik de enige die 2x per jaar naar de Verenigde Staten zo wie zo wat veel vindt? Ik denk namelijk dat er van de mensen die het makkelijk kunnen betalen er ook maar weinig zijn die dat zullen doen.
Kijk, die aanbieding komt echt wel weer terug. Ik kan je aanraden om je op een paar nieuwsletters van goedkope vliegmaatschappijen te abboneren. Als je dan voor de derde maand achtereenvolgens weer zo geel knallende mail krijgt dat ze NU! LAATSTE KANS!!!! EEN EENMALIGE ZEER VOORDELIGE AANBIEDING!!!! 50% KORTING!! TE BESLISSEN IN 24 UUR hebben, dan tuin je daar ook niet meer in en wacht je gewoon 6 van die aanbiedingen af tot de periode die je van plan was eraan komt. Zo'n buitenkansje is die vlucht waarschijnlijk helemaal niet, ook al doen de aanbieders vaak van wel.
Verder vindt ik het gek dat het initiatief om daar weer heen te gaan van jou is gekomen en dat je zonder overleg met je man alles al uitgevogelt hebt om hem vervolgens voor het voldwongen feit te stellen. Het zou voor je man anders hebben gevoeld als je vriendin uit zichzelf zou zijn gekomen met de vraag of je misschien die-en-die datum kon komen, want haar man is dan op zakenreis en zij voelt zich eenzaam en daarbij de tickets had aangeboden.
Ik mis overleg in jullie relatie. Jullie vullen beiden de reactie van de ander van te voren door en vanuit te gaan dat de ander het er toch niet mee ens zal zijn en gaat ieder voor zichzelf zonder de ander hier in te betrekken zijn gang. Discusieren over de prioriteiten in jullie financiele en vrijetijdbesteding kan heel bindend werken als jullie ipv alleen maar jullie zin te willen krijgen daarbij ook al je gevoelens en emotionele redenen op tafel durft te gooien en die van de ander accepteert. Je leert elkaars innerlijk beter kennen. Als je denkt dat je partner jaloers is dan moet je dat uitspreken en ook daar zijn gevoelens in accepteren (Accepteren is wat anders dan er automatisch in meegaan) Bespreek waardoor dat nou precies komt. Ik en velen met mij krijgen ook uit je berichtjes het idee dat de mening van je partner op de laatste plaats komt in jouw prioriteitenlijstje en dat alleen al kan jaloerse gevoelens opwekken.
Persoonlijk ken ik een gezin waarbij de vrouw meerdere keren per jaar vertrekt met als officiële reden om familie/vrienden op te zoeken of een-niet-te-missen-speciale-happening/aanbiedingen. In werkelijkheid vlucht ze gewoon zoveel mogelijk fysiek weg van haar zoveelste mislukte relatie waarbij ze eigenlijk alleen blijft omdat het alternatief economisch zo onaantrekkelijk is. Het lijkt me een sneu leven zo, maar goed dat is haar keus. Ik kan het je echter niet aanraden aangezien ik niet het idee krijg dat ze er nou gelukkiger op wordt.
Wat jullie nu doen is meer naast elkaar leven. Niet zeuren en je mond houden als je ergens niet mee eens bent (wat de ander dan niet al een offer aanvaart) om later als betaling voor zwijgen een willekeurig eigen ding op te eisen is niet liefdebevorderend. Eigenlijk is het dezelfde praktijk als die van de Mafia. Eerst verlenen ze gunst en pas achteraf krijg je te horen wat voor een gunst/zwijgen ze er van jou voor in de plaats willen. Dat is nou niet iets wat ik zou willen aanraden als je een gelukkige relatie voor ogen hebt.
Mochten jullie het absoluut nooit eens kunnen worden dan zite er weinig anders op dan tot het zakgeld-systeem over te gaan. Jullie gooien alle inkomsten bij elkaar. Kijken vervolgens wat daar uit betaald moet worden voor vaste lasten, gezindsleefgeld en bufferspaarpot en wat overblijft deel je door de helft wat ieder dan vrij kan besteden. Natuurlijk moeten deze bedragen bij verandering in inkomsten of uitgaven weer opnieuw berekend worden.
Met vrije tijd en uitjes kan je hetzelfde doen. Ik lees dat JIJ het niet moeite waard vindt om met kleine kinderen op vakantie te gaan, maar het is niet duidelijk of hij diezelfde mening is toegedaan of alleen maar toestemt om geen gezeur te hebben of dat hij wellicht met kleine kinderen alleen baby's voor ogen had en ze nu wel groot genoeg vindt.
Kortom voordat je deze reis door laat gaan zou ik me eerst eens even afvragen wat je nou precies met je relatie wilt. Zoals je die tussen de regels nu beschrijft vraag ik me af of die nog een lang leven is beschoren of dat er zonder kinderen niks meer is wat jullie bindt. Je schrijft: "hij wil liever iets samen met het gezin doen" en je denkt "hij gunt het reisje me niet en houdt dus kennelijk niet echt van me" Als je partner daarintegen denkt:" ze vindt alles, vriendin , baan, enz. belangrijker dan mij" dan zijn jullie hard op weg naar een scheiding. Kwestie van tijd totdat of jij besluit dat je zijn (door jouw bril geinterpreteerde) gedrag niet meer trekt of hij een vrouw tegenkomt die hem wel belangrijk doet voelen. Kan ook andersom zijn. Statistisch zijn dit de meest waarschijnlijke mogelijkheden van het einde van een ongelukkige relatie.
PS. Als ik jullie uitstapjes zo zie, snap ik ook waarom jullie geen spaargeld hebben. Als jullie nu zo krap zitten en er nog €2500 op tafel moet komen zou ik toch goedkopere mogelijkheden zoeken.
Groeten Primavera

Fiorucci

Fiorucci

30-11-2011 om 19:02

Nee hoor

Ik was er ooit een keer, omdat mijn ouders er tijdelijk woonden, maar het zal wel once in a lifetime blijven..
Ik vind de stad in voor koffie en taart al zalig decadent..

druif

druif

30-11-2011 om 19:19

Jong?

hahahahahaha 29? hahaha enz. tjongejonjege zeg. Dat noemt zich nog jong. Het is een gemiddelde leeftijd om in Nederland kinderen te krijgen maar in de rest van de wereld is dat stokoud. Wahhaah . Zwelgje , doe niet zo belachelijk je bent niet jong, je bent moeder. Neem je kinderen desnoods mee ofzo.

Zwelgje

Zwelgje

30-11-2011 om 22:00 Topicstarter

Ik ga niet

Heb zojuist gekeken wat de prijs nu is en het is weer gestegen; 660 eur.
Ik riep 'o shit!' vanachter de pc en partner vroeg wat er aan de hand was. Ik mompelde dat ik keek wat het ticket nu kostte en hij zei met een grijns dat ik er nu tenminste niet meer op terug ging komen. Dit was natuurlijk grappend bedoeld en ik vond het ook wel geestig. Maar ergens voelde het als een soort 'lekker puh' *tonguitdemond*.
Dit wordt me wel te duur en idd zou het wel een beetje apart zijn als vriendin nu toch nog aanbiedt (bij) te betalen.

Vic

Vic

30-11-2011 om 22:17

Geestig?

Natuurlijk is dat bedoeld als 'lekker puh'. Hij vond het toch helemaal niet leuk dat je ging, dus hij is blij dat het nu niet door gaat.

dc

dc

30-11-2011 om 23:04

Reactie op origineel bericht

Ik ben vrij simpel.

"we hebben geen spaargeld"

Dus, geen vakantie.

Center parcs

Wat een onzin dat een week Center Parcs zoveel moet kosten. Even zoeken op internet en je hebt voor 99 euro een midweek in een mystery park. Als je gewoon eten kookt zoals thuis heb je ook geen extra kosten. Kan je 4x doen met je gezin ipv het ticket naar de VS. Succes.

Pluk53

Pluk53

01-12-2011 om 11:08

Neem skype

installeer Skype bij jezelf en je vriendin, en je kunt elke dag gratis in een video-call theeleuten.

Fransien

Fransien

01-12-2011 om 14:34

Familievakantie

Met een beetje zoeken op google heb je zo een huisje op een leuk plekje, betaalbaar, niet te ver weg, wat geen georganiseerd vermaak biedt. Heerlijk, zeker als het vrijstaand midden in de natuur is. Je kunt er op uit als je wilt en je hebt de rust van een eigen plekje en geen buren. Het enige wat je moet doen is een beetje zoeken (belvilla bijvoorbeeld, bonjour.nl is ook een leuke). Overigens zijn er ook vakantiehuisjes met 2 wooneenheden waardoor je vriendin met man een andere eenheid kan nemen en je elkaar kunt zien zonder elkaar in de weg te zitten.

Nou, theeleuten met iemand aan de andere kant van de oceaan

is niet zo praktisch hoor, qua tijdverschil. Maar het is een idee. De ene aan de thee, de ander aan de soep. Of zo.

Hoor eens

het blijft flauw dat je wél in je eentje weg wilt maar níet op zoek wilt naar een gezinsvakantie of een weekendje weg met je man.

Beste vriendin, da's prachtig hoor, maar je leven is hier. Je man heb je zelf gekozen, je kinderen zelf gekregen en ze hebben niks aan een vrouw en moeder die vlucht naar de verre vriendin.

P, met een kind van 6 wordt het moeilijk ja, zo goed had ik alles niet gelezen. Ik bedoel het ook meer als statement. Zwelgje zet een vakantie met eigen gezin extra negatief weg als excuus om toch maar naar de VS te gaan. Verder sluit ik me bij het merendeel van bovenstaande reacties aan!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.