Relaties Relaties

Relaties

Milena

Milena

27-12-2011 om 20:30

Ben ik fout bezig?[leuke man... die al een lat-relatie heeft]


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Pion op een schaakbord?

Die man krijgt vast momenteel een koninklijke behandeling.

rode krullenbol

rode krullenbol

15-01-2012 om 12:23

Wedervraag

Van wie zou dat ´stuk´ nu een koninklijke behandeling krijgen?

Mar

Mar

15-01-2012 om 13:11

Euh? (rk)

Ja, tekstueel heel grappig, schaken, pion haha, maar het lijkt erop dat stelster van draad nu beticht wordt van een spelletje spelen met haar toekomstig lover als pion. brr. Een keer gezoend. Houd toch op.

rode krullenbol

rode krullenbol

15-01-2012 om 19:05

@mar

Ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken, maar het is wat mij betreft een volstrekt onjuiste interpretatie van de situatie, dat Milena nu zou worden beticht van een spelletje spelen met haar toekomstige lover als pion.

Ten eerste is er sinds enige tijd al geen sprake meer van een toekomstige lover, maar van een daadwerkelijke. Geloof het, of niet: die ene kus was voor hem gerede aanleiding om het onmiddellijk uit te maken met zijn LAT-vriendin.

Nu ging die ene kus wel gepaard met wat heerlijk geknuffel en een uitvoerig gesprek (inbegrepen een verliefdheidsverklaring van Milena, èn, niet te vergeten, haar mededeling dat hij niet verder zou kunnen met haar, zolang het nog aan was met zijn LAT-vriendin).

En, oh ja, Milena en haar lover kennen elkaar al geruime tijd van het werk, alwaar zij lange, plezierige en diepgaande gesprekken hebben kunnen voeren over hun kinderen.

Helemaal uit de lucht kwam zijn snelle beslissing dus niet gevallen. Maar, ik geef toe; dat is dan mijn interpretatie.

Zoals het ook mijn interpretatie is, dat ´meneer´ liever een vrouw in zijn leven wil die bij hem thuis de rol van huisvrouw kan vervullen, dan iemand die vanwege een moeizame omgang met zijn dochter ´slechts´ LAT-vriendin kan blijven.

Ten tweede: als er iemand als een pion op een schaakbord zou zijn behandeld, dan is het die ex-LAT-vriendin wel. Met één simpele handbeweging is zij terzijde geschoven ten behoeve van de (vermeend) belangrijkere stukken in dit ´schouwspel´: de hoofdrolspelers in dit liefdesdrama. Met recht hebben sommige deelnemers aan dit forum de (retorische) vraag opgeworpen, of Milena dan niet het risico loopt op termijn hetzelfde mee te maken. Maar dat terzijde.

Ten derde (last but not least): als ik Milena al ergens van beticht, wat ik overigens ten stelligste ontken te doen, dan is het van het maken van te veel haast met het vinden van een nieuwe partner ter vervanging van haar huidige echtgenoot. Ofschoon ik voor die haast zeker wel begrip kan opbrengen, vind ik dat zij er niet verstandig aan doet.

Het is wel duidelijk dat beide geliefden een flinke rugzak met zich meetorsen. Voor een successtory is er nuchter beschouwd eigenlijk weinig basis bij deze affaire. Naar mijn inschatting laat Milena zich naast haar verliefde gevoelens vooral ook drijven door wanhoop. Toegegeven; Bredero schreef ooit: ¨Het kan verkeren¨. En wie ben ik om zo´n groot Nederlands schrijver tegen te spreken? Toch denk ik dat hij met die uitstpraak nu juist hetzelfde bedoelde, als de mensen van Marktplaats. Zij geven als tip: ¨Laat uw gezonde verstand spreken en vertrouw op uw gevoel: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.¨

Mar

Mar

15-01-2012 om 19:20

Ja hoor rk

Je vindt het blijkbaar leuk grote verhalen op te hangen over kleine dingen. En ja ik ben ook een van de mensen geweest die stelster erop gewezen heeft dat het haar zo ook kan gebeuren en dus een groot ding kan worden. Maar meer woorden dan dit eraan besteden vind ik alleen maar van een groot gaapgehalte en getuigen van een bekeringsdrang die de vraag van stelster danig overstijgt.

rode krullenbol

rode krullenbol

15-01-2012 om 19:48

@mar

Je hebt helemaal gelijk Mar. Ik had me ook kunnen beperken tot de opmerking: ¨Bij twijfel, niet doen.¨

Toosje

Toosje

15-01-2012 om 21:02

Rode krullenbol

Mooi geschreven, die epistels van jou. Genieten met een grote G. Maar van de inhoud gaan mijn nekharen recht overeind staan. Zoals jij die 14 scenario's hebt opgetekend, is te bizar voor woorden. Leef jij echt altijd alleen met je verstand? Ik ben blij dat ik mijn leven overwegend leef op gevoel. Dat bevalt me nog altijd prima.

Massi Nissa

Massi Nissa

15-01-2012 om 21:09

Ach neeeeee

Toosje, lieverd, wat doe je nou? Ik meende toch zeker te weten dat rode krullenbol een alter ego van jou was. Zucht. Ik vind eigenlijk dat er een soort sms-service moet komen op Ouders Online. Sms "rode krullenbol ON" naar 1234 en wij verraden wie ze is, 1 euro 50 per ontvangen bericht.
Groetjes
Massi

Rosase

Rosase

15-01-2012 om 22:32

Toosje?

Goh nee, ik had een heel ander beeld bij Rode Krullenbol.

Vind meestal wel dat ze zinnige dingen zegt, maar in dit geval vind ik het ook allemaal wat vergezocht en bijelkaar geraapt. Wellicht een persoonlijk pijnpuntje?

rode krullenbol

rode krullenbol

15-01-2012 om 22:54

Volstrekt off topic

Voordat mijn identiteit door die of gene wordt verraden, zal ik mijzelf maar bekend maken. Ik ben producent van en handelaar in o.a. T-shirts, tassen, sleutelhangers en petten met de tekst: ¨En IK dan?!¨ U zult begrijpen dus met een toekomstig miljardair van doen te hebben!

Rode krullenbol

is een man. En daarvan zijn er niet zoveel op het forum...

Shanti

Ik denk dat je gelijk hebt. Maar ik geniet ook van de bijdragen van RK, zelfs al ben ik het niet eens met de inhoud.

Rosase

Rosase

16-01-2012 om 08:49

Een man

die schrijven kan....

Milena

Oké, ik ben wat laat met mijn reactie, maar het is toch blijven haken. Jij schrijft: "Er is een verschil tussen een getrouwde man met gezin die al 10 of 20 jaar getrouwd is en vader is, en een lat-relatie van 3 jaar waarover achteraf veel twijfels bleven te bestaan."
Zonder op dit moment een uitspraak te willen doen over of je vriend een "schaamteloze vreemdganger" is, verbaast deze uitspraak me erg. Wat is dat verschil dan? Van die twijfels wist je kennelijk achteraf pas, schrijf je zelf. Wat mij betreft: een relatie is een relatie, bezet is bezet. Maakt het dan echt uit in welke vorm die relatie is gegoten? Wat mij betreft hooguit of er een afspraak is dat beide partners een open relatie prefereren. Dus in antwoord op de beginvraag of je fout bezig was, ook met de ontwikkelingen zoals ze nu bekend zijn, vind ik dat het nog altijd aan jezelf is om te beoordelen of je fout bezig was. Maar een verschil tussen een huwelijk (van een jaar of 10 of 20, slecht, goed of gewoon) en een LAT-relatie (ook gedurende een jaar of 10 of 20, goed of slecht of gewoon), dat zie ik niet.

Milena

Voor een gedeeld leven hoef je niet samen in 1 huis te wonen. Veel mensen doen dat wel, maar de band kan tussen mensen kan stukken fijner en harmonieuzer zijn als een stel niet samen in hetzelfde huis woont. Bovendien is het in geval van kinderen alleen maar verstandig om niet meteen een gedeeld huis/kinderen/huishsouden te maken, maar eerst eens even rustig te kijken of alles wel in elkaar past. Zonder direct een mening te hebben over jouw specifieke situatie, is in zo'n fase (het proberen samen te voegen van gezinnen) de verleiding van een probleemloze, veel jongere, "begrijpende" vrouw, wel heel groot om dan voor een makkelijker, aantrekkelijker weg te kiezen.
Het is een fase die jij nu zelf ook in moet. Ik neem aan dat je ook niet meteen gaat samenwonen, met elkaars kinderen en toestanden in 1 huis. En nu maar hopen dat hij niet een nog jonger, knapper en probleemlozer exemplaar tegen gaat komen

rode krullenbol

rode krullenbol

16-01-2012 om 18:02

@milena

Om met de deur in huis te vallen: je bedient je op opportunistische wijze van gelegenheidsargumenten en drogredenen. Ik zal het je uitleggen waarom ik dat vind, via een toelichting op je eigen uitspraken.

Je stelt dat de breuk tussen je collega en zijn LAT-vriendin weliswaar pijnlijk, maar niet ontwrichtend zal zijn voor haar. Ze hebben immers geen kinderen samen en allebei nog een eigen huis. In hoeverre de breuk ontwrichtend zal zijn, moet echter nog blijken. Only time will tell.

Voorts doe je, alsof zij geen gedeeld leven leidden, terwijl zij drie jaar levenspartner van elkaar zijn geweest, elkaar voordien wie weet hoe lang al kenden, en wie weet wat met elkaar hebben meegemaakt.

Daarnaast lijk je vooralsnog slechts rekening te houden met de pijn die de breuk meebrengt voor de ex-vriendin. Die breuk zal echter niet alleen pijnlijk zijn voor haar, maar eveneens voor je collega. Afscheid moeten nemen is nu eenmaal meestal niet bepaald een bron van vreugde. Misschien al helemaal niet, als het ook al niet de eerste keer is. Wie weet, wat voor een oud zeer hiermee naar boven komt.

Je benadrukt, dat je niet eerst met hem naar bed bent gegaan om vervolgens te zeggen: "en nu dumpen die lat-relatie". Waarschijnlijk heb je hiermee, zowel naar hem als naar ons toe, willen ´bewijzen´dat je een nette, welopgevoede, betrouwbare vrouw bent, die niet zo maar met Jan en alleman het bed in duikt. Hoewel dit op zich wel een interessant gegeven is, doet het er alleen niet zo toe. Wat wel telt, is dat jij hem (hoe je het ook wendt, of keert) wel degelijk verzocht hebt zijn LAT-vriendin te dumpen. Misschien niet letterlijk, en met die woorden, maar in ieder geval wel door hem te verklaren verliefd op hem te zijn, graag met hem verder te willen en het opgeven van zijn LAT-relatie als voorwaarde te stellen voor het hebben van seks met jou. Jouw goed recht natuurlijk; maar draai er dan ook niet omheen dat je dit hebt gedaan.

Ironisch stel je: ¨Als zijn (lat)-relatie zo goed was geweest dan was het niet zo snel gegaan.¨ Ik vind dit eerlijk gezegd een nogal platte en flauwe redenering. Het lijkt weliswaar een waarheid als een koe, maar is dat beslist niet. Op basis van mijn gezonde verstand, mensenkennis en de informatie die je hier hebt aangedragen, schat ik zo in, dat het niet zo snel was gegaan, als jullie beiden er niet al geruime tijd naartoe hadden gewerkt. Maar ja; hiermee treed ik in herhaling en daar heeft niemand veel aan.

Wat mij betreft vertoon je alles welbeschouwd vooral het gedrag dat past bij een verliefdheid: je laat je wensen de vader zijn van je gedachtes; je redeneert naar wat jij denkt dat jouw belang is. Als je echt vanuit een welbegrepen eigenbelang zou opereren, dan zou je echter met gelegenheidsargumenten en drogredenen geen genoegen nemen en je levenssituatie kritischer beoordelen.

+ Brunette +

+ Brunette +

16-01-2012 om 19:55

Of je fout bezig was.

In ethisch opzicht misschien wel, maar in de zin van of je jezelf in het ongeluk aan het storten was: ik denk het niet. Ik geloof niet zo in alle doemredenaties die hier voorbij komen. In hoeverre je medeplichtig bent aan het mislukken van de relatie? Ik weet het niet, ben geneigd te denken dat een relatie waarbij er grote problemen zijn met de kinderen van mijn partner toch al niet helemaal lekker loopt dus dat maakt het toch minder erg. En was het niet zo dat de relatie min of meer in gezamenlijk overleg is verbroken? Hoe triest ook, het verhaal klonk niet als een onverbiddelijke man die de deur is uitgelopen bij een vrouw die hartverscheurend heeft gesmeekt of hij niet alsjeblieft toch nog...

Ik vind alle gemoraliseer achteraf eerlijk gezegd een beetje mosterd na de maaltijd. De prognose dat de nieuwe relatie wel geen stand zal houden, komt me over als een soort van wishful thinking, een verdiende straf ofzo. De Sade heeft een interessant boek geschreven waarin seks maar een beperkte rol speelt, Justine, waarin de edelmoedige, vrome hoofdpersoon van de ene ellende in de andere valt terwijl haar gewetenloze zus een comfortabel leven leidt. Milena zal de klok heus niet terugdraaien dus als ik haar was, zou ik gewoon genieten van de geboden kans.

donderkopje

donderkopje

16-01-2012 om 20:24

Xcuse me?

Als je echt vanuit een welbegrepen eigenbelang zou opereren, dan zou je echter met gelegenheidsargumenten en drogredenen geen genoegen nemen en je levenssituatie kritischer beoordelen.

Sorry Rode Krullebol, kan je dit svp effe in gewone jip en janneke taal neerzetten? En dan nog: wat een enorme vingerwijzing....begin een beetje moe te worden van deze kruistocht.

Sorry donderkopje

Sorry dat ik het hele verhaal opnieuw heb aangezwengeld. Maar dan nog begrijp ik echt niet, ook niet na je uitleg, Milena, dat voor de "geïnteresseerde buitenstaander" (ik weet even geen betere of objectievere uitdrukking) een huwelijk blijkbaar een andere waarde heeft dan een LAT-relatie en dat het blijkbaar ook nog uitmaakt of er kinderen in het spel zijn. Of die relatie/dat huwelijk nu goed of slecht is, moet ik niet beoordelen, vind ik. Zolang er een bestaande relatie is, is die er. Wat ik vooral leer van deze draad, is dat je kennelijk op bepaalde momenten in je leven moet hopen dat je mensen met een bepaalde mentaliteit beter niet tegen het lijf loopt.

Hoooooooooo izar

Over die man heb ik niets gezegd. Ik vind het op basis van Milena's verhaal alleen wat lastig inschatten hoe "willoos" of hoe "slachtoffer" is. Dat mannen hierin niets verweten kan worden, zullen überhaupt mijn woorden nooit zijn. Het enige waar ik me over verbaas, is dat iemand kennelijk inschat hoe goed of slecht iemands relatie is, dat het kennelijk uitmaakt of dat een LAT-relatie of huwelijk of andere vorm van samenzijn is en dat diegene op basis daarvan meent te kunnen inschatten of het je mengen in die relatie blijkbaar niet ontwrichtend is, hoewel "wel pijnlijk". Het is gebeurd, het is nu zo gelopen en daar zeg ik niets over. Maar met de constatering dat je in bepaalde fasen van je leven sommigen waarschijnlijk beter niet tegen het lijf kunt lopen, gaat níet alleen over "man loopt tegen vriendin aan". Gewoon in z'n algemeenheid, het feit dat een relatie in zwaar weer zit en dat een "geïnteresseerde buitenstaander" (m/v) meent op grond daarvan ... enz. Ofwel richting de één, ofwel richting de ander, ik verbaas me.

Verduidelijking rare zin

"Ik vind het op basis van Milena's verhaal alleen wat lastig inschatten hoe "willoos" of hoe "slachtoffer" is." Hiermee bedoel ik:
Ik vind het op basis van alleen Milena's verhaal (= haar kijk op de zaak) wat lastig om in te schatten hoe "willoos" deze man is of hoezeer een "slachtoffer". Vandaar dat ik daar geen uitspraak over doe.

rode krullenbol

rode krullenbol

17-01-2012 om 13:15

Citaat

¨Als het vuur gedoofd is, dan komen de wolven.¨ Al dan niet gehuld in schaapskleren.

rode krullenbol

rode krullenbol

17-01-2012 om 14:40

Hè nee, izar!

Het citaat was slechts bedoeld als een reactie op de door Genista geuite verbazing over ´geïnteresseerde buitenstaanders´ in het algemeen.

Hoe kritisch mijn postings ook zijn over het gedrag en de uitspraken van Milena; een dergelijk aanval op de persoon is echt niets voor mij. Ik heb er zelf de grootste moeite mee, als mensen zich ´sans scrupules´ opstellen naar hun medemens; en dan zou ik mij tot hun niveau verlagen?

Sans scrupules?

Je zou ook kunnen zeggen dat Milena zich over dit arme schaap ontfermd heeft.

rode krullenbol

rode krullenbol

17-01-2012 om 17:11

Sans scrupules

Ik dacht even dat je mij de betekenis van ´sans scrupules´ wilde vragen, Liat. Ik begrijp echter uit je woorden dat jij je Frans wel beheerst.

Voor iedereen die niet weet wat ´sans scrupules´ betekent en geen woordenboek bij de hand heeft, en voor Donderkopje in het bijzonder, volgt hier een nadere toelichting op deze woordkeus. ´Sans scrupules´ heeft verschillende betekenissen, maar ik heb bedoeld: gewetenloos.

Mijn welgemeende excuses voor dit uitstapje naar de Franse taal; ik schreef het bericht dusdanig gehaast en impulsief, dat ik niet zo snel op het Nederlandse woord kon komen. Mijn moeder zou hebben gezegd: ¨Dat krijg je er nu van. Haastige spoed is zelden goed¨.

+ Brunette +

+ Brunette +

17-01-2012 om 18:47

Rode krullenbol, je gaat te ver.

Scrupules, dat woord kent iemand met een beetje algemene ontwikkeling toch wel? Staat gewoon in het Nederlands verklarend woordenboek. Sans kent ook iedereen wel, daar hoef je geen basiscursus Frans voor te hebben gedaan. Je begint betweterig te worden. Iemand die het verstoren van een LAT-relatie minder erg vindt dan wroeten in een huwelijk met kinderen heeft wel degelijk scrupules. Je kunt het krom vinden onderscheid te maken tussen de ene relatie en de andere maar gewetenloos? Nee. Hetzelfde geldt voor langdurige stiekeme verhoudingen, de excuses die doorgaans worden gezocht om allerlei dubieus gedrag te rechtvaardigen zijn allemaal pogingen om met het geweten in het reine te komen. Gewetenloos, nee. Brutaal, ja.

rode krullenbol

rode krullenbol

17-01-2012 om 19:21

Allemachies, brunette

Zo had ik het nog helemaal niet bekeken! Dus, als ik het goed begrijp, probeert Milena met haar geweten in het reine te komen? Wat een eye-opener!

Overigens begin ik niet betweterig te worden. Ik ben dit altijd al geweest. Is dat je niet opgevallen?

rode krullenbol

rode krullenbol

17-01-2012 om 19:31

P.s.

En ik maar denken dat ze recht probeert te praten, wat krom is ...

+ Brunette +

+ Brunette +

17-01-2012 om 19:54

Rechtpraten

Iemand zonder geweten probeert niets recht te praten, die doet gewoon waar ie zin in heeft en heeft openlijk schijt aan alles. Wel zo duidelijk en in ieder geval niet schijnheilig. Heb er ergens wel bewondering voor, je moet maar durven. Geldt trouwens ook voor betweters die het van zichzelf toegeven. Zie je niet veel, petje af.

rode krullenbol

rode krullenbol

17-01-2012 om 20:25

Iemand zonder geweten?

Noem mij zelfingenomen, maar laat ik nu toch nog maar weer eens mezelf citeren uit een ander draadje (te vinden in het archief): ¨Het is een kwestie van smaak; maar ik vind het vrijwel altijd handiger ongewenst gedrag concreet te benoemen en iemand aan te spreken op dat gedrag, dan om iemand klem te zetten middels een algemene veroordeling van die persoon. Handiger; en respectvoller.¨

Vandaar dat ik in dit draadje schreef: ¨Ik heb er zelf de grootste moeite mee, als mensen zich ´sans scrupules´ opstellen naar hun medemens¨. De woorden ´iemand zonder geweten´ zouden nooit mijn woorden zijn.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.