Relaties Relaties

Relaties

Polly Shearman

Polly Shearman

10-04-2012 om 19:07

Polly up-date


Polly

ik zie je nog zitten bij de meeting, stomme verbazing van mij toen je er heel anders uitzag dan ik dacht. Ik dacht pas nog dat je vast een andere nick had aangenomen en dat ik die gewoon niet herkende (ik lees nu hierboven wie Mea is, had ik me ook al zo vaak afgevraagd, ik was de "oude Mea ook kwijt).

Nu lees ik je verhaal, wat een emoties allemaal zeg. Ik snap de anderen wel die zeggen huh Polly, die leek het allemaal zo goed voor elkaar te hebben. Dat dacht ik ook. Nu heb je het allemaal even niet zo goed voor elkaar, maar dat komt echt wel weer.

Ik vind het in elk geval knap dat je het toch allemaal hier neer hebt gezet. Zoals mijn dochter zou zeggen: applaus. Het is nogal wat.

Sterkte enne, niet zo lang meer wegblijven hoor!

Guinevere

Guinevere

11-04-2012 om 10:58

Pol, luctor et emergo

Ik had je al gemist, nu snap ik het.
Jij worstelt, maar komt weer boven, wacht maar af! Je bent door roerige tijden gegaan met je gezin, werk, alles. Geen wonder dat je nu het gevoel hebt dat het niet zo gelopen is als het "moest". En dan komt er iemand op je pad die "het" helemaal is, nog meer verwarring. Ben het eens met Aagje en MariaR, probeer even tot rust te komen voordat je onomkeerbare beslissingen neemt. Je relatie met je man zal veranderen, maar jullie kunnen nog steeds maatjes-voor-het-leven blijven.

Puck

Puck

11-04-2012 om 11:13

Lieve polly

Ook ik was je al even kwijt, ook op hyves. Ik dacht dat je misschien stiekem een andere nick genomen had.
Ik kan ook wel weer een heel verhaal schrijven maar dan val ik in herhalingen van wat anderen al gezegd hebben.
Ik wens je veel sterkte en wees lief voor jezelf.

Jade

Jade

11-04-2012 om 12:42

Hetzelfde wilde ik ook schrijven,

maar MariaR is me voor

Ik wens jou (en je man) alle kracht, wijsheid en sterkte toe.....wat het pad ook mag worden

Polly Shearman

Polly Shearman

11-04-2012 om 12:59

Niets is wat het lijkt

goh dat jullie dachten dat ik het zo voor elkaar had, is mijn eigen schuld. Het is hier thuis echt niet altijd fijn en leuk, maar daar heb ik nooit veel over gepraat. Omdat ik geen kwaad woord wil zeggen of horen over mijn man.. en nog niet. Hij is gewoon heel erg lief.
Maar ik heb zo vaak op het punt gestaan de handdoek in de ring te gooien, en het nooit gedaan/gedurfd..
Ondanks de verliefdheid kan ik de boel bij tijd en wijle nog redelijk verstandelijk benaderen, en ik kan er over praten met man.. ik ben niet alleen degene die een keuze maakt. HIJ heeft al een keuze gemaakt, hij wil niet de troostprijs zijn. En dat ik al die jaren voor de veiligheid heb gekozen, is niet eerlijk geweest.

Lieve polly

Alsjeblieft, ga nu niet alle schuld bij jezelf leggen, ga nu niet denken dat je ons hier jarenlang voor de gek hebt gehouden of iets dergelijks. Je bent echt een waardevol mens.

Biene M.

Biene M.

11-04-2012 om 13:30

Ha polly

Jullie zitten in zwaar weer, meid. Voel je niet schuldig hoor. Ik weet zeker dat je de juiste keuzes zult maken. Sterkte met alles!

Irene

Irene

11-04-2012 om 14:13

Niets nieuws onder de zon

Relatie wel oké, maar met de nodige minpuntjes (bij wie niet?), wat secundaire problemen waardoor met nog wat uit elkaar groeit, pats een verliefdheid en in retroperspectief deugt opeens de hele relatie al die jaren al niet..
Goh hoe vaak hebben we dat al niet gehoord hier? Enige verrassende vind ik dat nu het een 'bekende' betreft men opeens opvallend mild is in zijn oordeel...

Karmijn

Karmijn

11-04-2012 om 14:27

Joh,

Wat een nare tijd. Iedereen heeft eigenlijk al gezegd wat ik zou willen zeggen. Behalve dit dan:

toen ik je stukje over gelijkwaardigheid van jullie relatie las, vroeg ik me af of je dit forum kent: www.adhd-xtra.nl
Als partner van een adhd-er, kun je je daar aanmelden voor het stukje relatie. Dat is een besloten stuk alleen voor partners van adhd-ers. Misschien heb je er iets aan? Je zult er misschien wel lotgenoten kunnen treffen?

Jade

Jade

11-04-2012 om 14:32

Irene,

daar heb je wel gelijk in: het is een "bekende" dus is men mild in zijn oordeel.

Zo werkt het toch meestal: men is harder voor een "onbekende" dan voor een "bekende". Niet helemaal eerlijk, dat geef ik toe

Chippie

Chippie

11-04-2012 om 14:51

Sterkte

Sterkte! Mijn eigen advies is om me niet van de ene relatie te storten in een andere relatie. Dat zie ik zelden geweldig goed aflopen en is een garantie voor extra pijn voor je man en kinderen. Dat geldt voor iedereen: onbekend of bekend. Heeft ook niets met 'oordelen' te maken.

Vic

Vic

11-04-2012 om 14:55

En dat is ergens ook wel weer 'mooi'

Natuurlijk niet voor diegenen die ooit afgebrand zijn omdat ze het waagden hun verliefdheid hier op te biechten, maar omdat de moraalridders hopelijk zullen beseffen dat het 'iedereen kan overkomen'. Met hun bladiebla' verliefd worden kan iedereen maar het gaat erom wat je ermee doet'. Het is niet verrassend dat iemand verliefd wordt als hij jarenlang in een huwelijk zit wat 'hard werken' is. Dat kan de boel wat opschudden en als het tegenzit vormt het de aanzet tot de scheiding. En daarna wordt het weer beter. Ik ken weinig mensen die spijt hebben van hun scheiding.

Polly Shearman

Polly Shearman

11-04-2012 om 15:14

Irene heeft gelijk

Ik had daar ook een hele mooie theorie over, dat kunnen jullie vast wel terug vinden als je goed zoekt hier op OO maar het blijkt.. dat de praktijk heel anders werkt dan de theorie. Ik dacht het te doorzien en er nooit in te trappen, maar niets is minder waard. Met twee benen trap ik erin, en ik ga de weg die vele mij voor gingen. Ik was ff niet behoedzaam omdat het een vrouw is.. en tja das dus anders.. maar feitelijk gewoon hetzelfde hoor..
theorien blijken geen stand te houden, als je niet meer kunt eten en slapen en boven de wc hangt te kotsen van ellende omdat je niemand pijn wil doen, ook jezelf niet..

Met herman of met hermien.. het is een bak ellende. manlief en ik moeten er doorheen, ik wil het liefst over een jaar wakker worden, als de grootste ellende achter de rug is, maar dat gaat niet.
Terug zwemmen is geen optie.. dus duikbrillen op flippers aan en zwemmen...om niet te verzuipen.

Polly Shearman

Polly Shearman

11-04-2012 om 15:57

Karmijn

dank je wel, dat forum kende ik nog niet. ik heb me aangemeld!

Aagje Helderder

Aagje Helderder

11-04-2012 om 16:19

Het is ook lastig, polly,

om op afstand wat te zeggen over de relatie van een ander. Je hebt als buitenstaander altijd een informatie-achterstand, laten we maar zeggen. Dus dat je nu dingen vertelt over je relatie, die achter de schermen een heleboel jaar een rol gespeeld hebben, is logisch. Dat je hier niet alles neerzet is ook logisch. Dat maakt het lastig om iets afgewogens te zeggen. Toch doe ik nog maar eens een poging.
Misschien klink ik te hard, dat is mijn bedoeling niet. Op voorhand sorry als het zo over komt. Maar volgens mij heb je nu niet alleen iemand nodig die met je mee huilt, maar ook iemand die je een spiegel voor houdt en zelfs advocaat van de duivel speelt.
Polly, ik loop hier al een aantal jaar mee en jou heb ik virtueel leren kennen als een zeer spontaan en rechtdoorzee type. Je bent volgens mij ook een doener, iemand die oplossingen bedenkt voor problemen die je tegenkomt. Daarnaast lijk je mij iemand die ergens helemaal voor gaat. Het is vaak alles of niets bij jou, wit of zwart, recht of krom. Je komt altijd spontaan over (leek in ieder geval) en bent behoorlijk open over je persoonlijke leven. Daaruit bleek dat je druk was en veel meemaakte. Je vertelde ook vaak dat je nog altijd verliefd was op jouw man, dat je het heerlijk vond om met hem te zoenen en dat je een dag niet gesext een dag niet geleefd vond. Niet een keer, maar talloze keren. Ik hoorde ook wel eens dat jouw man in een aantal dingen wat anders stond/staat dan jij en ook dat dat wel eens tot misverstanden of problemen leidde. Maar nooit dat dat alarmerende proporties aannam. En nergens gaf je enige indruk dat jullie relatie al 20 jaar vooral een soort van hulpverlenerrelatie was. En vooral niet dat hij een soort van troostprijs was. Lees het archief er maar eens op na....
Nu kan het zijn dat je je (hier) al die tijd heel anders hebt voorgedaan dan je bent, maar eerlijk gezegd geloof ik dat nog niet zo gauw. Daarvoor kom je te spontaan en rechtdoorzee over. Ik heb eerder het idee dat je lange tijd overbelast bent, dat het je te veel geworden is en dat je daarin vatbaar bent voor van alles en nog wat. En nu ben je ook nog verliefd geworden op een ander. Op een vrouw nota bene. Je had het nooit kunnen bedenken, maar het is gebeurd.
Het past bij jouw manier van denken dat er nu ook dingen gedaan moeten worden, rechtdoorzee, alles of niets. Zoiets. Maar de wereld is niet zo zwart-wit, de liefde ook niet. Verliefd op een ander, het is een probleem. Het maakt (maar dat hebben anderen ook al gezegd) dat je alles in jouw relatie anders bekijkt. Wat er minder gaat komt dan onder een vergrootglas en wordt nog veel erger dan het al was. Verliefd op een vrouw.…. rechtdoorzee als je bent heb je de idee dat je dan ook lesbisch moet zijn en dus uit de relatie met jouw man weg moet: het een of het ander. Zo werkt het volgens mij in jouw belevingswereld. Maar zo zwart-wit is het dus niet. Lees de postings van anderen. Veel mensen hebben iets van bi-seksualiteit in zich. Ik sluit me wat dat betreft geheel aan bij de posting van Bietje van vanmorgen.
Ik heb het je al eerder gezegd, pas op, doe rustig aan. Je gaat volgens mij met veel te grote zevenmijlslaarzen door deze moeilijke situatie heen. Je man voelt zich ondertussen al de troostprijs, terwijl het maar zeer de vraag is of hij dat echt is (zie mijn opmerkingen over hoe jij in het verleden over jullie relatie gesproken hebt). Jullie hebben zeker een probleem en of je daar uit komt is niet te voorspellen, ligt niet vast. Maar als je gaat zoals nu lijk je je oude leven nauwelijks een kans te geven en koers je volgens mij op een onafwendbare conclusie af terwijl het maar de vraag is of dat nodig is.
Aagje

Karmijn

Karmijn

11-04-2012 om 16:23

Mooi aagje

Ik ben het helemaal met je eens.

Terpi

Terpi

11-04-2012 om 16:54

Polly en irene

Polly, jou heb ik gisteren op de chat al gesproken maar kom, ook hier een steunbetuiging.
Irene, beetje makkelijk wel wat je nu zegt. Zelf een relatiecrisis meegemaakt? Ik vind het JUIST zo herkenbaar dat je lang, als het water al aan de lippen staat, blijft roepen dat het allemaal okay is. Niet omdat je wil dat anderen je geloven, nee.... omdat je het zelf wil geloven. En in mijn geval kwam daar ook nog eens bij dat ik wilde dan mensen dachten dat ik een stoer en sterk mens was wat alles lekker op de rit had. Sja, waar kan een mens zich druk om maken. Toen alles uiteindelijk omviel (in mijn geval niet door een nieuwe verliefdheid van mijn kant maar hij besloot dat een relatie erbij ook moest kunnen) vielen mij de schellen van de ogen. Toen wist ik alle keerpunten waarop ik had moeten stoppen. Dan was mijzelf in elk geval veel leed bespaard geworden, en ook mijn eigenwaarde was een stuk meer overeind gebleven. Want wat heb ik geknokt, mooi weer gespeeld, hard geinvesteerd en dan nog maar wat harder geinvesteerd om toch nog iets op de rit te krijgen wat eigenlijk niet meer kon. En het was een donderslag bij heldere hemel voor velen, we leken het zo goed voor elkaar te hebben, en waarom gaf ik het zo snel op vroeg men zich af?
Nee Irene, ik weet niet of je Polly een beetje kent hoor maar ik weet wel dat het makkelijk oordelen is van de zijlijn. Wat voor mij in elk geval duidelijk anders is bij het verhaal van Polly en de gemiddelde andere 'verliefdheid' die hier op tafel gegooid wordt is dat zij het met haar MAN besproken heeft alvorens hier te vragen om reactie. Dat kan je van het gros van de verhalen hier niet zeggen. Ik stond aan die andere kant. Ik heb mijn man gesmeekt om open kaart te spelen, om samen te bekijken wat we nog konden of wilden redden maar hij besloot eenzijdig dat ik die eerlijkheid niet waard was. Ik moest erachter komen door een derde partij... Ik respecteer Polly voor haar openheid en haar respect voor kinderen en man. Ik had het haar en haar gezin gegund dat dit niet was gebeurd, dat ze een volwaardige en gelijkwaardige relatie hadden kunnen hebben. Maar wat niet is kan zich niet laten dwingen.

Petr@

Petr@

11-04-2012 om 17:23

Jeetje

Polly, weet ff niet wat ik moet zeggen. Ik kan alleen maar alle positieve dingen die er over je geschreven zijn beamen. En ik hoop dat je aan alle goede adviezen iets zult hebben...
Sterkte de komende tijd!!

dikke knuffel,
Petr@

Petr@

Petr@

11-04-2012 om 17:25

Mea (ot)

En is jouw zoon net een jaar geworden. Als dat zo is weet ik eindelijk wie jij bent ))

Rafelkap

Rafelkap

11-04-2012 om 17:54

Polly

Ik vind het wel grappig dat je eigenlijk niets uit de doeken wilt doen, maar het toch nog een heel relatiedraadje aan het worden is, straks gaat het weer naar de andere rubriek Is natuurlijk ook lastig; je wilt geen bemoeienis maar wel je ei kwijt.

Ik ga je helemaal geen adviezen geven. Ik heb je een keer gezien, "men" denkt je te kennen, maar alleen jij kan jezelf het beste adviseren!
Heel veel sterkte en succes om overal weer een weg in te vinden!

Mea Proefrok

Mea Proefrok

11-04-2012 om 18:25

Petr@ (ot)

Dat zou best eens kunnen, dat hier een mannetje rondstapt dat nu probeert om een pollepel in de diskdrive van mijn pc te proppen.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

11-04-2012 om 19:05

Tja

Als een van de twee niet meer wil vechten voor de relatie dan houdt het op. Het is natuurlijk in iedere relatie mogelijk dat je uit elkaar groeit en als er dan niet gezocht wordt naar wat je samen bond en of je dat terug kunt vinden, dan, kun je zeker niet meer tot elkaar komen. Verdrietig voor jullie dat t zo loopt. Sterkte met alles!
Aagje

Polly Shearman

Polly Shearman

11-04-2012 om 19:25

Verdrietig..

ja dat is idd wat ik ben...
man gaat vanavond met een vriendin praten, hopelijk komt hij tot nieuwe inzichten. Mij helpt het nl om te praten, en feedback te krijgen om mijn eigen gedachten op een rij te krijgen. Hopelijk werkt het voor hem ook zo.

Chippie

Chippie

11-04-2012 om 20:00

Misschien zit ik er helemaal naast...

Maar het gevoel dat 'hij de handdoek in de ring heeft gegooid...' stemt jou weer teleur waardoor je wordt gesterkt dat relatie nooit goed is geweest. Terwijl ik denk dat hij door jouw boodschap zoiets heeft als 'ik zeg wel dat ik er ook geen zin meer in heb....'
Twee verdrietige mensen, die niet weten wat ze met deze gevoelens aan moeten, die het allebei niet meer zien zitten omdat de ander....
Volgens mij valt er nog heel veel te redden maar dan moet je geen onomkeerbare weg inslaan.

Lynna

Lynna

11-04-2012 om 20:02

Sterkte!

Ik weet niet zo goed wat te zeggen. Zelf denk ik altijd dat het een verkeerd moment is om je huwelijk op te breken als je zo verliefd bent. Maar zover als ik je van hier ken zul je alles heel zorgvuldig overwegen. Sterkte!

Polly Shearman

Polly Shearman

11-04-2012 om 20:10

Volgens therapeut

zijn het ook twee aparte dingen, die door elkaar versterkt worden.

Ik in relatie met 4 adhders, en MOE gestreden

en IK en de verliefdheid.

Zonder die verliefdheid was ik net zo moe gestreden, en volgens man waren we ook zonder die verliefdheid op het zelfde punt aangekomen, of had ik uiteindelijk een burnout gekregen ofzo.

voor mijn kinderen ga ik door hoor, die kunnen mij niet zo moeilijk moe krijgen, maar hem al die jaren begeleiden, en de hand boven het hoofd houden als er weer van alles mis ging.. tja dat hakt er wel in..

Over de term lesbisch, ik heb nooit zo in hokjes gedacht en dat ga ik nu ook niet doen. Ben verliefd geworden op een mens, en het feit dat het een vrouw was maakte het alleen maar veradelijker omdat ik er in het begin het gevaar niet van in zag..
ALs het een man was geweest had ik dat gevaar wel gezien, en was ik waarschijnlijk nooit gaan koffie drinken...

Dalia

Dalia

11-04-2012 om 20:33

Hee polly

Hoi Polly, ik ken je helemaal niet maar ik voel toch de behoefte te reageren. ik gun je het allerbeste hoor, maar ik vind wel dat je je eigen aandeel wat makkelijk opzij schuift. je hebt een gezin, je hebt kinderen. En je wordt verliefd op iemand anders. Dat kan gebeuren, maar neem dan wel de verantwoordelijkheid. Jij breekt het gezin op. Jij hebt kinderen gekregen. En je laat nu alles achter je vanwege een verliefdheid. ik snap het wel hoor, echt, niks menselijks is mij vreemd. Maar ik vind wel dat je alles heel erg bij anderen legt. ADHD, jij hebt al die jaren gezorgd...Kom op! Daar was je toch zelf bij! Je berokkent mensen pijn, en uiteindelijk zal iedereen er heus wel beter uitkomen. Maar ik vind uit jouw berichtjes iets klinken van arme-ik-ik -kan-er-niets-aan-doen. En dat vind ik niet eerlijk. Geef toe dat je voor jezelf kiest en dat dit niet het beste is voor iedereen, maar wel voor jou.
Ik wens je het allerbeste, maar ik wens je man dat ook. Misschien nog wel iets meer dan ik jou dat wens.

Polly Shearman

Polly Shearman

11-04-2012 om 21:27

Tsss

nou ik vind mezelf wel degelijk een kutwijf.. en ik voel me wel degelijk schuldig..
fijn dat je eerlijk bent..

Raar zeg dalia

Om iemand die je niet kent met zo'n kort berichtje een trap na te geven. En nee, ik ken Polly ook niet. Maar ik kan het me allemaal best voorstellen. Alles wat ze zegt, dus.
Succes ermee Polly! En gooi niet teveel van jezelf het digitale universum in!

liora

liora

11-04-2012 om 22:20

Polly

Heel veel sterkte, ik zie dit draadje nu pas. En wat is de Herman-theorie?

Ik vind het in ieder geval heel naar voor je. Zet hem op!!

(en Willemijn gaat meteen een quiche voor je bakken)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.