Relaties Relaties

Relaties

Polly Shearman

Polly Shearman

10-04-2012 om 19:07

Polly up-date


Emmawee

Emmawee

11-04-2012 om 22:36

Polly's herman

Hier kun je Polly's Hermantheorie lezen.
http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?template=4&actueel=0&archief=1&zoek=herman&thread=150227&forumsel=28&forum=28&post=2418708
Blijft een prima theorie, trouwen, maar om een Herman te bakken heb je wel een werkende oven nodig.

rode krullenbol

rode krullenbol

12-04-2012 om 00:36

Hooi en vork

Beste Polly,

Je hebt overduidelijk geen makkelijke weg bewandeld en bent nu moe. En, ook al ben je nog zo verliefd op een ander, wéér kies je niet voor de makkelijke weg: domweg wegvluchten in de armen van die ander.

Je pleegt helemaal geen verraad aan je principes. Je brengt juist in de praktijk, wat je hier al jaren (hebt) bepleit.

Hiermee bewijs je eens te meer uiterst betrouwbaar te zijn.

Als ik jouw man was, zou ik mezelf niet verdrieten met de gedachte slechts de troostprijs te zijn. Ik zou mij daarentegen bevoorrecht voelen, mijn leven met zo´n rots in de branding te mogen delen.

Iemand als jij hoeft niet gezegd te krijgen: zorg goed voor je naasten. Je hebt allang bewezen dat dit voor jou voor zich spreekt. Ik vind, dat jij voortaan (hoe dan ook) beter voor jezelf zou moeten zorgen.

Kritisch.

"Om iemand die je niet kent met zo'n kort berichtje een trap na te geven."

Ik vind dit geen trap na.

Ja, het is niet alleen 'een wat erg meid, sterkte' berichtje. Er zit ook een kritische noot in.

Mag dat niet?

Henk

Iedereen heeft uiteraard recht op een eigen mening. Maar dit vind ik eigenlijk wel een trap na, juist omdat Polly aangeeft níet in de armen van een ander te willen vluchten. Omdat man nu heeft gezegd dat ze blijkbaar allang uit elkaar waren gegroeid. Een gezin met 4 ADHD-ers is echt jarenlang erg belastend. Kun je je voorstellen hoe het is als je daarbij geen steun hebt van je partner en in plaats daarvan die partner óók moet begeleiden en als klankbord moet dienen? Misschien is dat idee van hem te moeten begeleiden niet terecht, dat weet ik niet. Zo goed ken ik Polly ook niet, maar de situatie is toch een tikje anders dan Dalia hier schetst. En voor het gemak laat Polly dan een ander tamelijk belastende en ingrijpende omstandigheid nog even achterwege, maar die de oud-gedienden ook nog kennen. Dat kleurt ongetwijfeld onze berichtjes ook.

Weet ik wel

Dat het daarvoor een forum is enzo. Maar de toon vond ik een beetje 'makkelijk. Vandaar mijn reactie. Heb zelf gescheiden ouders waarvan de een homo is en de ander er een relatie op nahield jarenlang. Dus wat eerlijkheid betreft, kan ik die erg waarderen in iemand je kunt wel niemand willen kwetsen in het leven maar dat doe je toch. Zeker je kinderen. Het gaat erom hoe je daaromtrent met ze omgaat. En of je eerlijk bent. Het duurt wat jaren en dan snappen ze je beslissing(en) wel - of ze zien in dat het niet meevalt als groot mens
Dat heb ik tenminste zelf geleerd. Ik hoop mijn kinderen erbij te kunnen helpen.

Hmm

het doet er niet toe wat anderen allemaal vinden en denken, die zitten er niet mee.

Ik wens je dus veel sterkte en het vertrouwen dat je de juiste keuzes zal maken, het komt goed op wat voor manier dan ook, gewoon omdat jij geen kutwijf bent.

Een verhaal heeft 2 kanten

"juist omdat Polly aangeeft níet in de armen van een ander te willen vluchten. Omdat man nu heeft gezegd dat ze blijkbaar allang uit elkaar waren gegroeid. Een gezin met 4 ADHD-ers is echt jarenlang erg belastend."

Ik ga verder niet op de discussie in hoor, wie allemaal verantwoordelijk is voor wat. Natuurlijk heeft zijn er goede redenen waarom het zo is gelopen.

Iedereen heeft zo zijn redenen. Maar er zijn ook gedragspatronen. van jezelf die je niet, of pas later in ziet.

Zo heb ik me jarenlang ongelukkig gevoeld op school, vermangeld door 'het systeem' terwijl ik daar niks aan kon doen in mijn ogen. Later besefte dat mijn eigen gedrag/houding ook een rol hier in heeft gespeeld. Een verhaal heeft 2 kanten.

Misschien wil Dalia daar op wijzen?

"Zo goed ken ik Polly ook niet, maar de situatie is toch een tikje anders dan Dalia hier schetst."

Klopt. Maar misschien ook een tikje anders dan Polly hem schetst. Zoals ik al zei, een verhaal heeft 2 kanten.

Caitlynn

Caitlynn

12-04-2012 om 15:38

Polly

Je gaat nu door een rotperiode en dat is k*t. Dat maakt je nog niet tot een k*twijf, want er is niks mis mee om een keer voor jezelf te kiezen als je ongelukkig bent. Je leeft maar 1 keer en dus je hebt maar 1 kans om er het beste uit te halen. Het fijne is dat er altijd weer een eind aan een rotperiode komt. Ik hoop dat je over een jaar wakker wordt met het gevoel dat je gelukkig bent, want dan heb je de juiste keuzes voor jezelf gemaakt. Voor nu wens ik je sterkte en wijsheid toe.
Iets anders. Je hebt me wel bezorgd gemaakt, omdat je je vermoeidheid voor een groot deel naar de ADHD van je man toeschrijft. Als iemand als jij het niet meer trekt samen met een ADHDer, hoe moet het dan met de toekomstige partners van mijn ADHDzonen?

Polly Shearman

Polly Shearman

12-04-2012 om 17:42

De geen zin dan maak je maar zin theorie

gaat alleen op als je zeker bent van jezelf en je relatie.

Lieve mensen, dank je voor de steun, en voor de strenge woorden. Ik neem alles mee.
Maar vechten voor je relatie moet je met twee personen doen...
Ik ben eerlijk geweest, hij heeft de handdoek in de ring gegooid..
meer kan ik er niet van maken..
we zullen zien wat de toekomst brengt.

Pluk53

Pluk53

12-04-2012 om 18:09

Vreemde redenaties

"gaat alleen op als je zeker bent van jezelf en je relatie" In zo'n geval hoef je juist geen zin te maken.
"hij heeft de handdoek in de ring gegooid", is dat voor jou dan een reden (excuus?) om het erbij te laten zitten?

Tineke

Tineke

12-04-2012 om 19:24

Polly toch

Hoe dan ook: dikke knuffel voor jou!
En ik moest lachen, niet om jou, maar om mezelf. We kennen elkaar 'goed', virtueel. Ahum. En laat ik nou altijd gedacht hebben dat de ADHD van je kinders niet van vreemden kwam, en dan bedoel ik niet vader, maar moeder. Ongelofelijk hoe ik zoiets compleet verkeerd heb ingeschat. Wist ik veel, nee, je weet niet veel als een vriendschap alleen virtueel is. Laat staan wat mensen weten als ze reageren op puur en alleen dit draadje. Dan weet je nog minder dan niks.
Ik heb bewondering voor je, je enthousiasme, je tomeloze energie en je groot gevoel voor humor. Dat maakt je ook de beste moeder die er kan zijn voor jouw speciale kinderen. Je bent een geweldig mens. Ik hoop dat de tijd gauw komt, dat je dat ook weer voelen kunt.
Ik zou je graag op vakantie willen sturen, lekker warm, lekker niks doen, uitrusten. Eindelijk eens volop tijd voor je eigen gedachten.
Maar helaas, ik heb je alleen een virtuele knuffel te bieden.

MariaR

MariaR

12-04-2012 om 20:15

Waar ik nou toch steeds aan moet denken...

... is de kloof die jij, Polly schetst tussen hoe je je huwelijk van de afgelopen jaren heb beleefd en het idee dat er blijkbaar hier heerste dat je een geweldig huwelijk had.
Zelf zeg je ergens ook dat je jezelf een rad voor ogen draaide door je maar aan bepaalde dingen vast te houden en zo te geloven dat het prima ging. En dat je zelf in de eerste plaats de schepper bent van het beeld dat veel van ons van je hadden.
Wat me dan zo confronterend lijkt voor jezelf is dat je je nu toch ook af moet vragen wat je echt vindt en wilt en waar je je zelf toch weer naar een bepaalde situatie 'toepraat'. Ik bedoel dit niet als aanval hoor, maar ik hoop wel voor jou dat je hulp hebt om uit te pluizen hoe het echt zit voor jezelf.

Margriet*

Margriet*

12-04-2012 om 21:05

Ik ken je niet zo heel goed

misschien wel een voordeel, maar bij mijn bleef wel een zinnetje uit het begin hangen in relatie tot de zwaarte die je ervaart met het opvoeden en hebben van drie kinderen met ADHD en een man met ADHD. Zelf ben je ook niet bepaald een rustig type. Ik lees nl iets over een studie die je aan het afronden bent naast werk. Vlak niet uit hoe belastend dat is (weet ik uit ervaring ).
En verder weet ik weinig van jullie situatie af maar de ene ADHD-er is de andere niet, mij komt het de schuld geven aan die vier ADHD-ers te gemakkelijk over. Er is meer dan dat. Kan het zijn dat je graag met al je tomeloze energie veel zorgt en misschien wat te weinig aan jezelf denkt?
Neem dat dan in ieder geval mee van deze situatie. Zorg ook voor jezelf. En dat is meer dan je ontwikkelen.

hasse simonsdochter

hasse simonsdochter

12-04-2012 om 22:12

Polly

Been there, done that! Een paar jaar geleden zat ik in dezelfde situatie als jij nu! Moeilijk... Heel veel sterkte!

Ik kan je Orpheus (www.orpheushulpverlening.nl) van harte aanbevelen. Daar heb ik heel veel aan gehad. Ga naar een open avond in de buurt, met of zonder je man, praat met lotgenoten, er zijn er meer dan je denkt! Er is daar geen oordeel, geen oplossing, maar wel een luisterend oor en heel veel (h)erkenning!

Sterkte, Hasse

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Simone

Simone

12-04-2012 om 22:48

Eens met dalia

Met het risico hier "neergesabeld" te worden door het forum: ik ben het helemaal eens met Dalia. Ieder ander met eenzelfde soort verhaal was hier al na een reactie of 10 met hangende pootjes vertrokken.

Het betreft hier wel 2 gezinnen die hoogstwaarschijnlijk uiteen gaan vallen door een verliefdheid.
En dat je man de handdoek in de ring wilt gooien geloof ik niets van. Die probeert de eer aan zichzelf te houden en neemt een houding van onverschilligheid aan.

Verder wil ik je wel heel veel wijsheid toewensen zodat je de voor jou en je gezin goede beslissing neemt.

Even Onherkenbaar

Even Onherkenbaar

12-04-2012 om 23:36

Polly

ik zie dat er bij jou nog veel meer speelt. hier is dat deels zo. Ik heb al jaren een "gevoel" voor een ander, die persoon weet dat totaal niet. Er is ook nooit wat gebeurd. Maar op de achtergrond speelt het wel altijd een rol, ook in mijn relatie.

May

May

13-04-2012 om 12:44

Knuffel!

Gewoon even een digitale knuffel. Wat nou goed of fout, wel jouw schuld, niet jouw schuld.. je hebt het moeilijk, je gezin heeft het moeilijk en ik denk aan je!!!!!

Tineke

Tineke

13-04-2012 om 22:22

En nog een knuffel

Ik denk steeds maar weer aan je...xxx

Knijster

Knijster

14-04-2012 om 06:05

Ongelijkwaardige relatie niet vol te houden

Voor allen die over Polly heen vallen haar relatie niet zomaar op te geven vanwege een verliefdheid:
Om jarenlang in een ongelijkwaardige relatie te zitten is zwaar. Op een gegeven moment trek je dat niet meer en ben je zo moe gestreden dat je niet meer verder kan.
Ik denk dat je vooral daar naar moet kijken en die verliefdheid even buiten beschouwing moet laten.
Zelf zit ik ook in een relatiecrisis. Relatie van ruim 20 jaar. Hier geen ADHD of autisme in het spel maar wel een ongelijkwaardige relatie. Man is erg onvolwassen, leunt heel erg op mij, en ik ben degene die hier de boel draaiende heeft gehouden al die jaren. Hier geen verliefheid. Op een gegeven moment ben je gewoon moe gestreden is de rek er uit en kun je gewoon niet meer. De koek is op.

Polly noem jezelf geen kutwijf, want dat ben je niet!!!! je moet jezelf niet naar beneden halen. Je hebt immers jarenlang alles gegeven voor je man en voor je kids. En voor je kids zal je dat blijven doen. Maar een man die alleen maar op jou leunt dat is niet vol te houden. Jij hebt ook wel eens iemand nodig, een sterke schouder om op te leunen, iemand die even voor jou zorgd ipv dat jij altijd alleen maar voor anderen aan het zorgen bent.
Een dikke knuffel en heel veel sterkte!

Virtuele schouder

Dikke knuf en een mollige virtuele schouder voor jou Polly !
G

Guinevere

Guinevere

14-04-2012 om 13:29

Tjonge

Wat een geneuzel over anders reageren omdat wij Polly kennen. Polly gaat bepaald niet over een nacht ijs, gezien het feit dat ze al 20 jaar in deze relatie zit en al langdurig onder druk staat door de zware thuissituatie. Daarbij komt ze hier niet om afgeschoten te worden (omdat ze toevallig ook nog verliefd is geworden, een complicerende factor maar m.i. ook een gevolg van de omstandigheden) maar om een update te geven en uit te leggen waar ze gebleven was. Niet om nare commentaren te horen.
Degenen die zo kort door de bocht oordelen wil ik vragen om eens een weekje in Polly's schoenen te gaan staan.
Polly, je bent gewoon een supermens, maar zorg vanaf nu wel beter voor jezelf he!

Mollekey

Mollekey

14-04-2012 om 17:11

Daar word ik

nou zo moe van..... pfffff een paar kritische noots van een aantal mensen richting Polly (en voor mijn gevoel allemaal heel netjes) en meteen duikt de incrowd er bovenop. Ja zo komen er zeker geen nieuwe mensen. Dat is nu precies het punt op dit forum. We kennen Polly niet (nee idd. maar is dat een probleem?) we weten niets van haar situatie (nee idd. maar moet dat dan? Kortom net wat Henk ook al zegt. ALle verhalen hebben 2 kanten ook die van Polly.

Guinevere

Guinevere

14-04-2012 om 18:27

Eh?

Eh Mollekey, heb je het over mij?
Volgens mij heeft Polly genoeg persoonlijke details vrijgegeven om op enig medeleven te mogen rekenen. En ja, haar man ook, maar ik heb hier ook niemand gezien die hem afvalt. Ik vind het trouwens super dat hij nu bezig is met therapie en hoop van harte dat zij allebei linksom of rechtsom het geluk weer zullen vinden. Of dat nu het Polly betreft of iemand die ik al dan niet ken onder een andere nicknaam, met zo'n verhaal maakt mij dat echt geen zier uit. Ik schrijf normaal gesproken zelden in relatiedraadjes, nu toevallig wel omdat Polly een bekende is en deze draad richting Relaties is verhuisd, so what?

rode krullenbol

rode krullenbol

14-04-2012 om 18:49

Integriteit

Alle verhalen hebben 2 kanten?! Wie weet nog wel veel meer! Wat een Hollandse zuinigheid nu weer.

Punt is, dat dit er hier helemaal niet toe doet. Polly heeft hier namelijk zelf nadrukkelijk aangegeven begrip te hebben voor de opstelling van haar man.

Wij reageren hier, incrowd of niet, in alle vrijheid op haar levenssituatie. En die is slecht.

Zelf zou ik het als ´stank voor dank´ ervaren, als mijn man na zoveel jaren van trouwe inspanning voor een goede relatie, bij mij kwam aanzetten met een slap kulverhaal over niet de ¨troostprijs¨ willen zijn.

Laten we wel wezen: voor een dergelijke negatieve metafoor zouden voor hetzelfde geld heel andere, veel mooiere metaforen kunnen worden ingezet. Zelf heb ik die van ¨rots in de branding¨ aangedragen; en niet zonder reden.

Die man wil waarschijnlijk (inderdaad) de eer aan zichzelf houden, nu hij weet dat Polly verliefd is op een ander. Zijn gedrag is echter op zijn minst voorbarig.

Verliefd worden is bepaald geen misdaad. Sterker: ik vind het zonder meer een hartverwarmend verschijnsel. En als een verliefdheid niet goed uit komt, doordat men reeds gebonden is aan een ander; dan draait het erom hoe je met die verliefdheid omgaat.

Polly blijkt maar weer eens eerlijk en betrouwbaar. Ondanks dat ze smoorverliefd is, geeft zij haar man de mogelijkheid er samen uit te komen. En wat doet hij? Hij wentelt zich in zelfmedelijden. De sufferd.

Mijn beoordeling van de situatie en mijn bijdrages aan dit draadje waren heel anders geweest, als zij voor een kleinburgerlijk dubbelleven had gekozen. Aan huichelen heb ik namelijk de pest.

De opstelling van Polly´s man zie ik als een vorm van huichelen. Als er sprake is van liefde, dan ga je ervoor. Als er geen sprake (meer) is van liefde, dan zou je het lef moeten hebben dat toe te geven.

Eerlijk en betrouwbaar zijn; met een duur woord noemen ze dat ´integriteit´. In mijn omgang met mensen vind ik het een heel belangrijke eigenschap.

Mollekey

Mollekey

14-04-2012 om 19:39

Het gaat mij er om

dat als je een ander berichtje plaatst (zoals Dalia bijv.) daar meteen iemand opduikt (in dit geval Vertigo)Waarom zo'n aanval op Dalia omdat zij een andere mening heeft. Waarom daar op reageren? Laat die reactie aub aan Polly over. Dat bedoel ik dus met de incrowd die metee in de verdediging schiet als iemand Polly een spiegel voorhoudt.

MariaR

MariaR

14-04-2012 om 19:56

Ik ben het wel een beetje me Mollekey eens. Het lijkt wel of je bij een bekend forumlid alleen maar je vochtabsorberende revers aan mag trekken ('ah gossie arme jij, dikke knuf voor je") of mag toejuischen ("jij bent een kei altijd geweest en dat blijf je hoor").
Een wat meer genuanceerde reactie ('goh, je zegt dat je je zelf en ons een beeld voorhield wat nu niet blijkt te kloppen, maar zou je dat nu ook niet doen?) lijkt not-done. Blijft wel dat Polly in een moeilijke situatie zit maar dat zitten heel veel mensen die twijfelen aan hun huwelijk. Ik hoop overigens echt het beste voor alle partijen.

krin

krin

14-04-2012 om 21:26

Vanuit de man

Ik vind het niet terecht om de echtgenoot in dit geval een zwakkeling zonder integriteit te noemen. Hij krijgt te horen dat hij niet twintig jaar gelukkig getrouwd is geweest, maar twintig jaar een groot kind is geweest aan wie zijn vrouw weinig tot niets had.
Als iemand niet met je verder wil, verandert dat je eigen perspectief op je relatie. Met terugwerkende kracht blijk je het fout te hebben gedaan, zonder dat je het wist. Je weet dat je je tekorten niet meer goed kunt maken. Je dacht dat de ander tevreden met je was, en dat was ze niet, en daar kun je niets meer aan doen.
Nu weet je hoe het zit, of hoe je partner vindt dat het zit, en dan wil je geen medelijden, geen mercy fuck, geen ontferming. Dan wil je geen troostprijs zijn, inderdaad. Dat is geen slappe hap, dat is juist je integriteit beschermen en weigeren te smeken. Graag of heel niet. Zij moet kiezen, en niet uit genadigheid of gemakzucht of verantwoordelijkheidsgevoel of hoe-het-hoort of wat-zullen-ze-wel-niet-denken bij je blijven of bij je terugkomen, maar omdat ze jou wil. En anders maar niet.
En buiten dat: als je van iemand houdt, zie je ze graag gelukkig. Als iemand zegt dat ze bij jou niet meer gelukkig is, wat blijft er dan nog over? If you love someone, set them free, om het cliché erin te gooien.

Van de Forumbeheerder

Van de Forumbeheerder

14-04-2012 om 22:44

On topic

A.u.b. geen (meta)opmerkingen over het forum, hoe het forum draait en wie er wat wel of niet zou mogen zeggen. Over het forum loopt een draad in Off Topic. Houd het in deze draad bij het hier en nu en bij Polly.

Forumbeheer Ouders Online

Nou.

Die man wentelt zich in zelfmedelijden en is dus een sufferd? Dit vind ik echt een heel rare visie. Als er geen sprake is van liefde, dan moet je lef hebben om dat toe te geven? Sorry. Ik kan dit niet vokgen. En de reacties hier ook niet.
Ik ken Polly niet en dat zal het verschil wel maken. Ik gun haar een goed leven en veel geluk, maar ze is verliefd geworden op een ander, en kiest voor die ander en laat een gezin in de steek. Hoe goed ze dat ook probeert op te lossen. Dit kan gebeuren, het kan iedereen gebeuren. Maar haar acties zijn niet nobel. Die zijn egoïstisch. En dat kan ik ook nog billijken. maar dat die man hier dan achteraf zo neergezet wordt, dat vind ik stuitend. Ik vind dat echt slecht. Hoe lang jullie Polly al kennen en hoe graag jullie haar ook mogen.

June

June

14-04-2012 om 23:31

Polly

Er lijken nogal wat misverstanden in de reacties. Heb je je man gezegd dat je helemaal en onvoorwaardelijk voor hem wilt gaan en je nieuwe liefde wilt opgeven? Of heb je hem gezegd dat je verliefdheid nu eenmaal een gegeven is, dat je niet uit de weg zult en wilt gaan?
Dat maakt nogal verschil, lijkt me. In het tweede geval is het jouw keuze jullie gezin op te breken, en lijkt het mij niet terecht hem te verwijten dat hij de handdoek in de ring gooit.

Mijn ex had helemaal niet de moed om mij te vertellen dat hij een ander had. Dat hij totaal onverwacht bij me weg ging en dat de kinderen daarvan te lijden hadden, dat alles lag dus helemaal en voor de volle 100 procent aan mij. Dat is de ergste trap na die je iemand kunt geven. Ik weet dat er wel degelijk een (overigens kortstondig gebleken) ander in het spel was, maar van zijn handelen heb ik na 5,5 jaar nog steeds last. Dus als je weg wilt omdat die verliefdheid te sterk is (een heel menselijke reactie), zeg dat dan eerlijk.

En overigens is een verliefdheid op een ander naar mijn mening niet iets dat verwijtende reacties zou moeten oproepen. Het is nogmaals menselijk en meestal heel begrijpelijk. Ik vind dan ook niet dat Polly te mild wordt bejegend, maar wel dat anderen hier in het verleden veel te hard zijn aangepakt.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.