Relaties Relaties

Relaties

Deler

Deler

19-04-2012 om 21:04

Verdeling van de zorgtaken


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Linda

Linda

21-04-2012 om 14:47

Rosase

Ja, in principe is woensdag mijn avond (maar ja, dat is pas om 8 uur en dan draai ik gewoon mee in de-naar-bed-brengen-hectiek) en als hij niet kan dan regelt hij oppas.

Maar je hebt het over 1 avond. Dat zou kunnen betekenen dat ik voor die andere 4 avonden de klos ben? Ammehoela, ik vind het namelijk slopend, zeker naar een werkdag.

Linda

Linda

21-04-2012 om 14:50

Roosje

"Je bent er immers veel meer" Ja, ik werk nu 2 dagen niet en ga straks ook 30 uur per week werken, ook in een managementfunctie. Mijn tijden zijn iets flexibeler, ik hoef niet naar buitenland, etc maar daar zit dus ook de valkuil.

"Je bent immers....ok eerder thuis". Ja, omdat ik wil dat de boel doordraait. Als we allebei om zes uur thuis komen dan zitten we op 7 uur aan tafel. Over stress gesproken.

"Dat hij als directeur regelmatig overwerkt en dat niet compenseert vind ik ook niet heel vreemd, tenzij zijn salaris daar niet naar is."
Ik snap best dat hij niet elk uurtje hoeft te compenseren. Maar als hij deze week twee dagen maakt van 12 uur, dan heeft dat niets te maken met een uurtje overwerk.

Miep

Miep

21-04-2012 om 20:12

Waardering

Wij bevinden ons regelmatig in de positie dat we moeten zien te overleven. In zulke periodes zijn principes een tijdelijk luxe probleem. De situatie die je schetst is tijdelijk, je hebt 1 kind. De basisvoorwaarden van het leven gaan voor en de rest schort je tijdelijk op. Tel je zegeningen; allebei een baan, een kind, een bos bloemen, welwillende man. Waardeer hem om zijn inzet op het werk om toch zijn deel van het brood (waar hij nu harder voor moet werken) op tafel zet. En daarmee zijn baan behoudt, dak boven je hoofd. Tel je zegeningen en de waardering komt vanzelf.

Ely

Ely

21-04-2012 om 22:34

Deler en linda

Deler: fijn dat het goede gesprek is geweest en het stukje waardering is getoond. En leuk om te lezen dat ik je enigszins goed had begrepen. Het klinkt mij alsof jullie als 'team' (weer) bewezen hebben te kunnen schakelen op veranderende situaties. Lijkt me zeer waardevol in een relatie.

Linda: wat voor mij in jouw situatie van belang zou zijn en wat ik niet teruglees in je berichten is of je man zijn arbeidsvoorwaarden (salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden) navenant aan zijn functietitel zijn. En of jij daaraan hecht en ervan geniet. Kan me voorstellen dat het je misschien niet waard is. Dat je liever zou hebben dat hij de helft zou verdienen en om half zes thuis om te koken. Of misschien is de beloning helemaal niet des directeurs, dan snap ik ook dat het zuur is.
Niet dat geld nou het allerbelangrijkst is maar we hebben natuurlijk allemaal BV Ons Gezin draaiende te houden en daarvoor moeten we keuzes maken. Ik althans wel . En in deze economische tijden (en wie weet wat ons nog te wachten staat) vind ik dat toch een belangrijk aspect.
Maar misschien ben jij wel de grootverdiener en dan slaat het nergens op wat ik zeg.
Hoe dan ook denk ik dat het tijd is voor een goed gesprek en een goede oppas. Die oppas is er elke week een avond zodat jij hoe dan ook jouw ding kan doen. Hopelijk kun je de andere zes avonden met je man verdelen.
Succes

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Zenna

Zenna

21-04-2012 om 23:07

Linda

Linda, dat je ziedend wordt als hij twee maal per week 's avonds sport en jouw tennisavond vergeet, en dan ook nog zo' n rotopmerking plaatst, dat begrijp ik volkomen en vind ik terecht.

Dat je klaagt dat het zwaar is om in je eentje de kinderen naar bed te brengen, dat begrijp ik ook helemaal en ik vind dat jullie dat eerlijk zouden moeten verdelen. Maar als jij drie keer in een week de kinderen naar bed doet, dan kan je man toch de andere vier keer doen? (Maar samen is natuurlijk het fijnst...)

Maar dat je klaagt dat je man om 18u00 i.p.v. 17u30 thuiskomt en dat hij daardoor niet zou kunnen koken, dat vind ik gezeur. Een half uur! Waar heb je het over... En voor een directeur vind ik compensatie van zo'n half uur onzin.

Waarom is het zo'n groot probleem voor je om een half uur later te eten? Wij komen beide vaak na 18u00 thuis. We eten nooit om 18u00. Bovendien kunnen jullie (= je man en jij) bij tijdgebrek ook samen koken, van te voren iets klaarmaken of voor een snelle hap zorgen.

Bekijk goed voor je jezelf waar je echte onvrede zit en wat praktische problemen zijn die met een andere manier van denken op te lossen zijn.

Als je man directeur is verdient hij misschien flink? Dan kan hij vanaf zijn werk alvast eten bestellen en laten bezorgen op het moment dat hij thuiskomt. Dan eten jullie toch om 18u00. De kinderen van 10 en 7 kunnen de tafel dekken.

Linda

Linda

21-04-2012 om 23:52

Ely en zenna

Mijn man heeft ook een salaris van een directeur, maar ik verdien zelf ook aardig. Maar... ik vind het onzin om te stellen dat de minstverdienende DUS moet inschikken. Daar doet het salaris niets aan af.

En die oppas vind ik dus echt onzin. Hij kan ook zijn verantwoordelijkheid nemen. Een priveafspraak is net zo belangrijk als een zakelijke afspraak. Hij baalde er trouwens die betreffende avond behoorlijk van en heeft spijt van de opmerking.

Ik klaag niet dat hij er om 18u00 i.p.v. 17u30 thuis is. Ik bedoel er mee dat hij ook gewoon om vijf uur weg kan gaan ('s avonds pakt hij vaak toch de laptop). Om 18.00 uur thuis betekent dus ook dat ik kinderen van BSO moet ophalen en altijd moet koken. En hij schuift aan...

En dat half uurtje compenseren, daar heb ik het niet over. Hij is deze week twee keer voor zes uur vertrokken en kwam 1 avond om tien uur thuis. Dat zijn acht uren. Ja, ik blijf vinden dat ook een directeur daar een middag voor mag compenseren.

Ik weet wel maar mijn probleem zit. Ik heb geen moeite met de was, de boodschappen, de administratie, de clubjes en ook nog niet eens met het feit dat ik iedere avond kook (en voorbereid voor volgende dag!). Ook niet dat ik hier alles regel: kadootjes, kinderkleding, vakanties.

Het zit hem in de vanzelfsprekendheid en ik vind 3 x per week in mijn eentje opdraaien voor eten en kinderen naar bed brengen en boel opruimen (17.30 - 21.00 uur) heel erg vervelend. Zeker na een dag waarin ik net zo hard werk als hij werkt. En hij draait bijna nooit op voor dit hele gebeuren: mijn sport is later (en ga dan niet op mijn kont zetten).

En ik wordt er een beetje simpel van dat ook jij denkt: 'hij verdient flink, dus je moet niet zeuren'. Over waardering gesproken. Alsof alleen de kostwinner iets te zeggen heeft. Het is heel simpel; zonder mijn salaris zijn ook veel dingen niet mogelijk!

Zenna

Zenna

22-04-2012 om 00:26

Linda

Hmm Linda, ik weet niet tegen wie je het hebt, maar ik bedoelde absoluut niet dat je niet moet zeuren omdat je man veel verdient. Maar wel dat als hij/jullie goed verdienen, je misschien naar praktische betaalde oplossingen kunt zoeken, zoals:
- eten laten bezorgen
- oppas nemen die op de kinderen past en kookt, of kinderen van BSO haalt.

Als je man om 18u00 thuis komt, kan hij gewoon beginnen met koken. Als hij niet te ingewikkeld doet, kunnen jullie om 18u30 eten. Of hij laat iets bezorgen en jullie eten om 18u00. Het lijkt wel of je geen oplossingen wil...

En wij doen het vaak zo: een haalt kind van BSO, ander zorgt voor eten. Tot hoe laat is de BSO open? Bij ons tot 18u30, dat betekent dat dan zelfs je man de kinderen nog zou kunnen ophalen.

En je begon zelf boos over dat je man om 18u00 thuiskomt i.p.v. 17u30. En nu kom je met 8 uren overwerk op een dag. Dat is wat anders. Laat je boosheid bekoelen en bekijk het eens helder. Waar zit nu het echte probleem?

En jij kan niet voor hem bepalen dat hij best om 17u00 zou kunnen weggaan. Als alles op zijn werk nog in volle gang is, dan kan ik me voorstellen dat dat lastig is.

Als jij drie dagen alleen voor de avondzorg opdraait, laat jij hem dan ook drie dagen er alleen voor opdraaien? Doen jullie één dag samen... Gezellig is misschien anders maar je hebt dat wel drie avonden voor jezelf.

En ik snap niet dat je er geen moeite mee hebt dat je verder alles in je eentje moet regelen. Ik zou daar wel moeite mee hebben. Lijkt me gewoon ook helemaal niet leuk. Dus daar is misschien ook winst mee te maken. Niet alleen met tijd, maar ook met betrokkenheid.

Trouwens, als je man een oppas regelt dan neemt hij wel zijn verantwoordelijkheid.

Linda

Linda

22-04-2012 om 01:01

Zenna

Je snapt mijn punt niet.

"En wij doen het vaak zo: een haalt kind van BSO, ander zorgt voor eten." Hier is KDV en BSO open tot 17.45 uur. Dus daarom ga ik om vijf uur weg, zodat ik om half zes bij BSO/KDV ben. En daarna ga ik dus koken. Man schuift aan om dan een kwartier later weer weg te vliegen naar de sport.

"En je begon zelf boos over dat je man om 18u00 thuiskomt i.p.v. 17u30. En nu kom je met 8 uren overwerk op een dag." Als je wat beter leest, staat het er toch echt. Hij komt altijd om 18.00 uur thuis. Dat betekent twee keer in de week: eten en meteen weg. Alsof het hier een restaurant is. Als ik om 5 uur weg kan, dan kan hij ook twee keer in de week om 17.00 uur weg.

En daarnaast heeft hij regelmatig een vergadering in buitenland of iets anders. Dat betekent voor deze week: 2x vroeg weg (lees: 5.30 uur) en 1 x laat terug (lees 22.00 uur). Dat is bijna 10 uur overwerk. Dat vind ik prima maar dat betekent dus 2 ochtenden en 1 extra avond dat ik er alleen voor sta. Plus nog twee sportavonden waarbij hij wegvliegt na het eten.

"En jij kan niet voor hem bepalen dat hij best om 17u00 zou kunnen weggaan. Als alles op zijn werk nog in volle gang is, dan kan ik me voorstellen dat dat lastig is."
Ik bepaal helemaal niets (dat ga ik wel doen...) maar waarom kan hij niet om 17.00 uur weg en ik wel? Denk je dat mijn werk nooit in volle gang is? Is mijn baan minder belangrijk? Wat een geneuzel.

"Als jij drie dagen alleen voor de avondzorg opdraait, laat jij hem dan ook drie dagen er alleen voor opdraaien?" Nee, want het is een hele pittige klus om 3 kinderen bijna tegelijkertijd naar bed te doen: douchen, tandenpoetsen, voorlezen, lezen, napraten... Als ik alleen ben ben ik met de een bezig en hebben de andere twee ruzie of komt de jongste uit bed of.

"Trouwens, als je man een oppas regelt dan neemt hij wel zijn verantwoordelijkheid." Tja, en als hij dat vergeet e/o vergeet om op tijd thuis te komen dan zit ik op de bank in mijn tennisoutfitje...

"En ik snap niet dat je er geen moeite mee hebt dat je verder alles in je eentje moet regelen. Ik zou daar wel moeite mee hebben. Lijkt me gewoon ook helemaal niet leuk." Nou, de kinderen alleen naar bed doen e/o altijd moeten koken, dat is pas leuk!

Ely

Ely

22-04-2012 om 02:52

Linda

Waarschijnlijk hebben we een verschil in hoe we een directeursfunctie inschatten. In mijn ervaring zijn dat meestal 40+uur functies met een boel verantwoordelijkheid die je niet zomaar kunt terzijde schuiven en een navenante beloning
Ik ken je man niet en zijn functie ook niet, misschien heeft hij een ander soort functie dan bij wat ik me voorstel bij de titel directeur.
Dat iemand meer dan voltijds werkt in zo'n functie is voor mij niet verbazingwekkend. Dat is wat ik ermee wil zeggen.
Dat dat soort functies goed betaald worden is m.i. omdat er ook een hoop verantwoordelijkheid bij komt kijken en dat zijn meestal dan (dus) geen dingen die je even terzijde schuift op piepers te gaan jassen voor het avondmaal. Dat is dus mijn achtergrond.
Kortom, ik denk dat het bij de functie hoort en zo te lezen denk jij van niet. De vraag is dus: is het mogelijk dat je man anders gaat werken? En als het mogelijk is, wil hij dat dan ook?

Dat de meestverdienende meer te zeggen heeft (weet even niet meer hoe je t formuleerde) is natuurlijk niet zo maar dat degene die 24uur werkt meer in huis doet dan degene die 40+ werkt lijkt me knap logisch. Al is het maar vanuit praktisch oogpunt.
Dat twee keer vlak na de maaltijd sporten, die zou ik als ik jou was als eerste tackelen: waarom kan dat niet als de kinderen al op bed liggen ofzo?
Maar ook hier, volgens mij gaat het niet om de praktische zaken. Volgens mij zit de kern ergens waar jij riep: ti's hier geen hotel. Of niet?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Rosase

Rosase

22-04-2012 om 09:39

Linda

Ik zei: minimaal een avond ....

Rosase

Rosase

22-04-2012 om 09:48

En bovendien

Zou ik er voor gaan dat je man minimaal een avond per week de kinderen van de BSO haalt en dat jij dan langer doorwerkt.

Hier hebben we ook de afspraak dat de een kookt en de ander de kinderen ophaalt. En we hebben ook afgesproken dat mijn man de kinderen minimaal een ochtend per week wegbrengt.

Heb je dit ook al eens op een rustige wijze aan je man vertelt? Of loop je alleen maar te klagen?

Linda

Ik snap heel goed hoe je voelt maar ik vind wel dat je een beetje zeurt. Mijn man is ook directeur. Met navenant salaris maar ook de bijbehorende verplichtingen. Mijn man is zelden voor 20.00 thuis. Zit regelmatig een week in het buitenland.

Maar hij is ook de trainer van het voetbalteam van onze zoon. Hij haalt een andere zoon een avond in de week op van muziekles. En ikzelf? Tja, ik regel het zelf wel. Of ik ga om half negen sporten of ik regel een oppas en soms verplicht ik manlief om op een bepaalde tijd thuis te zijn. En dan is hij er ook.

Maar ik weet niet beter. Ik moet eerlijk gezegd niet denken aan een gelijke verdeling. Ik word daar altijd wat lacherig van. Ik hou van de vrijheid aan het eind van de dag. Ik kan tenminste alles zelf bepalen. Het is tenminste duidelijk wie het eten kookt en de kinderen in bed stopt. Mijn kinderen weten niet beter.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

koentje

koentje

22-04-2012 om 15:56

Conclusie

flexibiliteit is alleen mogelijk als de onvrede over de gang van zaken opgelost is en er waardering van beiden zijde voor de ander is.
Amen.

Linda en deler: naief

Linda, ik vind op basis van wat ik lees, dat je je aanstelt. Wat wil je dan? Je hebt 3 kinderen, een baan, een man, een gezin! Wat had je je voorgesteld? Lekker alles samen doen, man om half 6 thuis en samen koken? Niet zo hard hoeven werken? Allebei onbeperkt sporten? Sorry hoor, maar dan had je je op jouw vrije dagen inderdaad niet bezig hoeven houden met vakanties uitzoeken. Dat had er dan inderdaad niet ingezeten.
Deler, jou vind ik ook wat naïef. In het weekend gezellig samen dingen doen? Geen werk hoeven verzetten? Met een gezin en 2 banen? Ik moet er bijna om lachen. ik vind dat nogal verwend en zeker wereldvreemd overkomen. ik denk dat iedereen wel 2 dagen vrij wil hebben zonder enige verplichting maar wel genoeg geld om je die leuke dingen te kunnen veroorloven!?
Ik heb zelf net een nieuwe baan die veel tijd kost. Man en ik werken ons rot en verdienen aardig. We kunnen ons veroorloven om leuk dingen te doen qua geld maar qua tijd is het wat lastiger.

Vervolg

En nu het vervolg: soms werk ik harder en soms werkt hij harder. En we vangen het voor elkaar op. Als je dat niet op kunt brengen, lijkt mij dat persoonlijk inderdaad het failliet van je relatie. Maar goed, dat moet iedereen zelf weten. Ik vind jullie wat naïef en verwend overkomen. Waarom zouden directeuren wel meer mogen verdienen maar niet meer hoeven werken?

Deler

Deler

22-04-2012 om 18:50

Verwend?

Prima hoor Kraai, dat je mijn opstelling verwend vindt. Vandaag heerlijk in de zon met man op de rand van de zandbak gezeten terwijl zoon aan het scheppen was. Zon in je gezicht, kop koffie gehaald en wat kletsen en in de krant bladeren. Geen idee wat daar verwend aan is?

En ondertussen gezond eten gekookt, man nog een uuurtje mail weggewerkt toen zoon sliep, de was weer schoon in de kast. Ik vind mezelf absoluut geen verwende prinses, maar je wekt beiden toch niet om ook in het weekend nog geleid te worden door allerlei klusjes? Watdat betreft verwacht ik meer van het leven en dat genieten hoeft helemaal niet duur te zijn.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ja deler, verwend

Jij bent te beroerd om iets aan het huishouden te doen in het weekend. Jij wil wel een man, en wel een huis en wel kinderen en wel een baan en wel een sociaal leven. Maar in het weekend je handjes laten wapperen, nee, dat kan niet van jou worden. En ja, dat vind ik verwend. En wereldvreemd.

En deler

In het begin zei je nog dat je geen praktische zaken in het weekend doen? En nu wel ineens? Wat is het nou? Wil je wel of niet huishoudelijke taken doen in het weekend? Of wil je alleen 'jouw' taken doen in het weekend? En ben je dus niet bereid iets over te nemen? Nu je verwend genoemd wordt, mag man ineens wel mail afhandelen in het weekend? Wat is het nu? Je met wel kiezen of delen in dit leven.

krin

krin

22-04-2012 om 19:30

Manmanman

Wat een ongenuanceerde kift weer hier. Verwend, naïef, wereldvreemd. Deler wil haar handjes niet laten wapperen? Ze wil niet in haar eentje haar handen laten wapperen. Ze wil tijd met haar man en kind. Dat lijkt me eerder gezond dan wereldvreemd.
En Linda snapt niet dat mensen moeten werken voor haar geld. Ja ja. Volgens mij snapt Linda dat best, ze doet dat namelijk zelf ook. Wat ze niet snapt, is waarom haar man geheel en al zijn eigen schema kan aanhouden, overwerken wanneer hij wil en het nodig is, sporten wanneer hij wil, en zij daardoor elke dag haar schema moet aanpassen aan een stel kinderen en een huishouden dat zij SAMEN hebben. Iedereen wil wel eens kunnen gaan en staan waar hij wil, en als in een team, wat man en vrouw ideaal zijn, de ene 100% gaat en staat waar hij wil, betekent dat dat zij 0% vrijheid heeft om dat te doen. Dat gaat wringen.
Daar is niets verwends aan.

krin

krin

22-04-2012 om 19:31

Oftoch

die directeur van een man is verwend, dat hij denkt dat hij met vrouw, kinderen en huis kan leven alsof hij geen van drieën heeft. Zo kan ik het ook.

Marieke

Marieke

22-04-2012 om 19:40

Tjee kraai

Tjee Kraai, wat zit jou dwars?

Ik ben zelf (werkende) moeder van 4 kinderen. Toen zij nog klein waren wilde ik ook mijn weekend zoveel mogelijk "leeg" hebben. Dat is namelijk de beste manier om relaxed tijd door te brengen met kinderen (en je man . Een beetje zoals Deler het beschrijft met een kopje koffie op de rand van de zandbak of boterhammen eten in het park of het bos, niks wereldschokkends. Dat soort gekeutel was namelijk de rede waarom ik kinderen heb gekregen; samen tijd door brengen en het gezellig hebben. Is dat verwend?

Nu zijn mijn kinderen ouder (jongste is 10 jaar) en hebben allemaal hun eigen plannen in het weekend. Nog steeds is het het handigst voor iedereen als ik geen verplichtingen heb in het weekend, maar inmiddels mogen ze zich ook wel een beetje schikken naar mijn agenda

Wat mij dwars zit

is het gezeur. Wel de lusten en niet de lasten. Je doet het samen. Als de ene meer werkt dan de ander, doet de ander dus iets meer in het huishouden. En de verwachting om in het weekend niets te hoven doen vind ik nederdaal prinsessengedrag. Als de ene het druk heeft op zijn of haar werk, vangt de ander dat op.
maar de klacht dat je op je vrije dag vakanties uit moet zoeken!?!?!?!? Zie de originele post van Linda. Die vind ik echt om te lachen als ik er niet om moet huilen. En ik weet een oplossing voor Linda| geen vakanties meer uitzoeken!
Dit heeft overigens niks net kift te maken. ik heb een duidelijk betere situatie dan Linda en Deler want geen enkel verwijt qua taakverdeling. Flauw Krin! Kun je niets beters verzinnen?

Linda

Linda

22-04-2012 om 20:09

Gaat het wel goed met je?

'Wel de lusten en niet de lasten. Je doet het samen'

Dat is dus net mijn probleem, we doen het niet samen. En wat zijn mijn lusten? Het salaris van mijn man? Goh, de vrouw moet dus altijd maar inschikken? Omdat ik toevallig 1000 euro per maand minder verdien?

'Als de ene het druk heeft op zijn of haar werk, vangt de ander dat op.'

Mijn man heeft het altijd druk.

Ik heb een gezin met drie kinderen: niets doen in weekend? Hoe stel je dat voor je? Vrijdags was ik alles en op zaterdag liggen er weer drie wasmanden sportkleding, zaterdagse modderkleding, etc op mij te wachten, het huis kan en stofzuiger gebruiken, koken, bedden verschonen, etc. In het weekend draait hij trouwens wel gewoon mee.

Maar zoals ik al heb gezegd: het gaat me niet om de huishoudelijke taken (incl het organiseren) op mijn vrije dag, het zit hem in het feit dat ik er van baal dat ik meerdere keren per week de 3 kinderen alleen naar bed doe. Daar iets niets SAMEN aan. En directeur of niet, die avondspits in je eentje is pittig. En 2 x per week draai ik die alleen ivm sport; komen daar nog twee avonden vanwege werk dan vind ik dat niet passend. Dan schikt hij maar in qua sport.

'Maar de klacht dat je op je vrije dag vakanties uit moet zoeken?'
Je weet wel heel erg goed de zaken uit hun context te rukken. Ik heb er mee willen aangeven dat ip op die 2 vrije (prinsessen)dagen (straks nog maar 1) echt niet op mijn kont zit. Er is genoeg te regelen en te organiseren naast was, boodschappen, kadootjes, speelafspraakjes, ....

Fijn dat je geen enkel verwijt hebt qua taakverdeling. Ik kan alleen het beeld van een gedienstige huisvrouw uit de jaren 50 niet wegpoetsen...

Linda

Linda

22-04-2012 om 20:10

Krin

Amen!

Dat sporten van je man, linda

waarom kan dat niet na het naar bed brengen van de kinderen? Hij zou toch een paar jaar iets anders kunnen kiezen wat sportiviteit betreft dan wat hij nu doet?

Dat hij naast zijn drukke baan behoefte heeft aan sport snap ik, maar het tijdstip is beroerd.

Linda

Linda

22-04-2012 om 20:38

Bromvlieg

Hij kan weinig sporten meer intensief doen (hij kan niet meer voetballen, tennissen en hardlopen, fitness vind hij verschrikkelijk) en hij wielrent nu in een groep. Dat wil ik hem ook niet afnemen. Maar ivm donker worden is dat dus om zeven uur starten. En inderdaad, dat tijdstip is beroerd...idem op zondagmorgen, normaal zaten we dan uitgebreid met z'n allen aan het ontbijt.

krin

krin

22-04-2012 om 21:17

Kraai

Kift - kijf, ruzie, gekift. Dat bedoelde ik. En jouw reactie laat zien dat je snapt wat ik bedoel. "Je doet het samen". "Je vangt elkaar op". Inderdaad. En de dames hier mopperen dus dat zij voor hun gevoel al het opvangen doen, en niet terug worden opgevangen, of bang zijn in de toekomst niet terug opgevangen te worden. Een legitieme angst, vind ik. En daarmee heb ik wel genoeg gezegd over het onderwerp.

Deler

Deler

22-04-2012 om 22:25

Nog een keer dan voor kraai

Tja, ik moet zeggen dat ik ook wel klaar ben met het onderwerp, vooral als ik me nu moet gaan verdedigen dat ik alles behalve een verwende prinses ben, die te beroerd is om haar handen te laten wapperen. Ik vind het niet gek dat ik de spaarzame gezinstijd als gezin wil doorbrengen. Dat man werkt tijdens het slaapje van zoon is prima, maar daarna wil ik ook graag tijd doorbrengen met zij 3-en. Misschien is het een luxe dat die ruimte er is, maar dat staat mij niet in de weg er van te genieten. En natuurlijk doe ik best klusjes in het weekend, maar ik wil hier niet het hele weekend aan besteden, wanneer man zijn taken laat liggen.

Ik kan denk ik ook weinig meer bijdragen in dit draadje. Man en ik hebben een goed gesprek gevoerd, waarbij het ons beiden duidelijk is dat we voor elkaar moeten inspringen, maar dat het hierbij wel gaat om dit in overleg te doen, te waarderen en te streven naar het teugkeren van gelijkwaardigheid. Want dat is waarvoor we beiden hebben gekozen.
Het draadje heeft me geholpen in het scherpen van mijn gedachten. Dank daarvoor.

Deler, die nu in bed een boek gaat lezen. Pfff, verwend zeg....

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ely

Ely

22-04-2012 om 23:00

Huh en huh?

Kraai, wat een pittige wending geef jij dit draadje. Ik vind het een beetje zonde. Door de manier waarop je reageert krijg ik het idee dat er iemand tegen me staat te schreeuwen. Het helpt niet om je punt te begrijpen. Ik heb eerlijk gezegd geen zin om de postings van de dames opnieuw te lezen maar van wat ik onthouden heb herken ik ze niet in jouw omschrijving. Voor zover het wat waard is dames

Linda, 1 ding triggert mij wel; jouw man is directeur en werkt full time plus, jij bent geen directeur (anders had je dat wel vermeld toch?) en werkt 24 uur (bijna de helft dus) en het verschil in inkomen is 1000 euro? Heb jij zo strak uitonderhandeld, hij zo slecht of werken jullie in heel verschillende branches of was t alleen maar een manier van zeggen?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Rosase

Rosase

22-04-2012 om 23:24

Ja ely

Goeie vraag.

Overigens snap ik het ook. Denk ook dat als je overbelast bent alles te veel is. Zelfs het boeken van je vakantie op je vrije dag.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.