Relaties Relaties

Relaties

vlierbes

vlierbes

25-09-2012 om 09:48

Wel of geen zeur?

Ik weet niet of dit de uiste rubriek is, maar ik moet dit even van me afschrijven. Het zit zo:
Ik heb onlangs via marktplaats iets verkocht dat gisteren opgehaald en betaald zou worden. Dit was ook afgesproken via de mail. Ik wordt diezelfde dag nog gebeld dat meneer ergens bij Utrecht zit en of het dan vandaag kan worden. Wat ik even niet doorhad is dat ik dan vanavond alleen ben met twee kleine kinderen. Ik vind dat wat eng zo alleen met twee kleine kinderen. Je weet nooit wie er aan je deur komt en met twee kleintjes vind ik dat zeker s'avonds gewoon eng. Is dit nou zo vreemd?
Je hoort de meest rare dingen tegenwoordig.
Ik heb ze teruggebeld, kreeg voicemail en heb ingesproken dat ik verhinderd ben en dat andere dagen beter kunnen. Ik heb daarna nog e.a. ook op de mail gezet.

Nu sprak ik net mijn moeder hierover die naar mijn gevoel heel vreemd reageerde. ze snapte totaal niet dat ik dat eng vond en vond mij maar raar en gestressed overkomen. Ik moest me niet zo druk maken want het is toch maar een koper? Normaal gesproken is ze best meelevend met dit soort dingen (geloof me…dit zou ze nooit doen als ze zelf alleen thuis zou zijn….geloof me). Maar ik moet me volgens haar niet zo aanstellen?!

Ik ben normaal gesproken niet een type dat snel bang uitgevallen is, maar mijn kinderen wil ik zoveel als mogelijk beschermen; zeker met vreemden aan je deur. Ben ik nou echt zo onrealistisch?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Anke

Anke

25-09-2012 om 09:59

Wat anderen vinden

Het doet er niet toe wat anderen vinden! Als jij je er niet lekker bij voelt, dan doe je het niet. Punt.

Brianna F

Brianna F

25-09-2012 om 10:00

Vraag

Overdag was je niet alleen met 2 kleine kinderen. Ik zie het verschil niet zo tussen 's avonds en overdag. Dus jij doet ook niet open als je alleen thuis bent 's avonds en er wordt gebeld?

Merel

Merel

25-09-2012 om 11:33

Dubbel

Inderdaad kan er overdag net zoveel gebeuren maar ik snap het wel hoor. Ik heb ook een keer in de avond een koper over de vloer gehad en man was onderweg naar huis, maar was er nog niet. Echt prettig vond ik het nou ook weer niet, maar in de wetenschap dat man elk moment thuis kon komen heb ik de koper toch laten komen. Het was een hele gewone aardige man en na een praatje (ik verkocht een fotocamera dus die moest ie wel even kunnen uitproberen) heeft hij het ding gekocht en vertrok weer. Niets aan de hand dus. Ik neem aan dat zo'n persoon niet met voorbedachte rade naar jou toekomt, want hij weet niet of je alleen thuis bent, dus er kan je alleen iets gebeuren als die persoon op het moment zelf in de gaten krijgt dat je alleen bent en dan plots bedenkt dat hij wel wat uit kan halen. Lijkt me stug, maar het kán wel natuurlijk.
Maar goed, het gaat om hoe jij je erbij voelt, je had natuurlijk ook even de buurman kunnen verwittigen of een vriendin vragen om even een kopje koffie te komen drinken.

koentje

koentje

25-09-2012 om 12:01

Wel degelijk

in het donker een verschil!
Veel mensen die zich bezighouden met illegale zaken voelen zich in het donker veiliger omdat ze gemakkelijker ongezien weg denken te kunne komen. Dus nee hoor, ik vind het sowiieso helemaal niet gek om daar voorzichtig mee te zijn!

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

25-09-2012 om 13:06

Snap het ook wel hoor

Al laat ik de koop meestal wel doorgaan, maar dan wel met knikkende knieën. Andersom trouwens ook. Ik ga ook weleens iets kopen en dan kom je ook overal en nergens. Gaat meestal om maar relatief kleine bedragen, maar toch...

Wat ik eigenlijk niet snap, is de reactie van mijn moeder. Mijn moeder maakt zich juist heel erg druk om mijn Marktplaatshandelen en al die vreemden over mijn vloer. Die zou jou prima snappen.

vlierbes

vlierbes

25-09-2012 om 17:01

Ginny

Als ik geen kinderen had gehad dan had ik het nog wel gedaan; ik heb een grote herder namelijk… maar juist met die kleintjes voel ik me dubbel kwetsbaar gewoon.

Ja, wat mijn moeder betreft: die weet de ander heel goed te vertellen wat die moet doen, terwijl ze zelf geeneens zoiets durft.

Ik heb overigens de koop niet afgeketst, maar twee andere dagen aangegeven (wanneer mijn man er wel is).

vlierbes

vlierbes

25-09-2012 om 17:25

Geen reactie

ik had gisteren gebeld en kreeg een voicemail die ik ingesproken heb. Daarin heb ik ook aangegeven dat ik nog een mail zal sturen.
Maar tot nu toe is het complete radiostilte…..Ik ben bang dat die persoon de voicemail dan wel mail niet opgemerkt heeft en dadelijk voor mijn deur staat. Nou, dan ben ik er dus even niet…..

Tja

als je afgelegen woont, zonder buren, dan zou ik me je voorzichtigheid beter kunnen voorstellen dan bij een huis in een rijtje. Het scheelt ook een beetje wat je te koop hebt, kun je het zo aan de deur overdragen of moet je nog uitgebreid van alles demonsteren.

Maar hoor eens, trek je niks aan van 'aanstellen', je doet waar je je plezierig bij voelt. Risico is wel dat de koper denkt 'laat maar'.

vlierbes

vlierbes

25-09-2012 om 17:59

Tonny

Potentiële koper heeft (nog) niet gereageerd op mijn voicemail nog op mijn mail (verstuurd op dezelfde dag nadat hij gebeld had) op welke dagen ik wel kan. Daar baal ik dus wel een beetje van, maar goed…ff afwachten maar en anders is het inderdaad pech.

Beetje overdreven

Ik zou er zelf eerlijk gezegd niet zo bij nagedacht hebben dat een koper andere bedoelingen heeft dan mijn product te kopen. Ik bedoel: hij weet toch niet dat je op het afgesproken tijdstip alleen thuis bent met je kinderen? Zo te horen komt hij niet uit de buurt en moet er moeite voor doen om iets bij jou te komen ophalen. Dat vind ik toch anders dan iemand die onverwacht 's avonds aanbelt.
Maar zoals al door anderen gezegd: het gaat om je eigen gevoel en jij voelt je niet prettig bij dit idee. Dan moet je het simpelweg niet doen! Jammer dan als dat betekent dat de hele koop niet doorgaat: er komt vast wel een andere koper.
n@nny

Tanneke

Tanneke

25-09-2012 om 19:55

Ik ook niet

Als ik alleen thuis ben dan doe ik geeneens de deur open.
Misschien vind een ander dat raar,maar ik vind het echt akelig om een wildvreemde persoon binnen te laten als ik alleen (of met kinderen alleen) thuis ben.

Beter voorzichtig dan te laat en als je je er niet prettig bij voelt, dan doe je het toch niet?

Ik heb een nare ervaring met een vreemde die hier aanbelde en sindsdien is het over. Wat is de kans dat er wat gebeurt, zouden anderen misschien zeggen.
Nou, die kans is er gewoon, al is die nog zo klein.

En of je nou afgelegen woont of niet; mijn buren en ik houden elkaars huis niet aldoor in de gaten. Als hier iemand aanbelt en naar binnen gaat, dan weten de buren toch niet wat er binnen aan de hand is?

Ik zou het ook niet gedaan hebben en vind je dus geen zeur.

vlierbes

vlierbes

26-09-2012 om 18:47

Nou ja zeg….

Gewoon niets meer gehoord he…helemaal niets!

Die man was in de buurt en wilde meteen langskomen

Dat kwam jou niet uit om redenen die je hier uitlegde. Nu vindt hij het kennelijk teveel gedoe alsnog de reis te ondernemen. Dat je niks hoort is niet erg beleefd maar zo gaat dat soms met marktplaats. Jammer.

vlierbes

vlierbes

26-09-2012 om 19:14

Bromvlieg

Het zit iets anders in elkaar. Volgens zijn 'vrouw' met wij ik mailde, werkt haar man in dezelfde stad als waar ik woon. De bedoeling was dat hij vanuit zijn werk het ding dan kwam ophalen...

dat is dan wel heel raar ja.

Nou, ik hoop dat er gauw een betrouwbare koper komt!

Maar..

Hebben jullie nooit alleen gewoond dan? En hoe deed je dat toen? Deed je dan gewoon maar helemaal nooit de deur open?? En denk je dan echt dat als er dan iemand met slechte bedoelingen komt, dat die zich door je partner wel laat stoppen?
Ik weet niet, zulke angsten en wantrouwen staan heel ver van mij af. Dus ik zelf vind het best overdreven, maar het lijkt me wel heel naar om in zo'n "onveilige wereld" te leven. Het lijkt mij zinnig om er bij stil te staan dat die onveiligheid toch vooral in je eigen hoofd zit en niet de realiteit is.

Vic

Vic

26-09-2012 om 21:16

Wel eens gehad

Ik heb wel eens een boiler verkocht op Marktplaats. Dat ding stond op zolder en was verschrikkelijk zwaar. De koper kwam hem dus ophalen met een breedgeschouderde kennis. Toen we zo met zijn drieën op zolder stonden (er was verder niemand thuis) schoot wel even door mijn hoofd dat dit misschien niet een heel verstandige zet was. Het ging uiteindelijk gewoon goed want gelukkig zijn de meeste mensen wel te vertrouwen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

27-09-2012 om 09:34

Ja dat heb je soms weleens

Ik stond van de week met een bewoner in de kelder van een flatgebouw de container te bekijken (ja ieder zijn hobby). Toen dacht ik ook: mmmm het is hier wel erg uitgestorven, wat doe ik als ie verkeerde bedoelingen heeft. Ik ben toch maar een beetje in de buurt van de deur gebleven. Maar gelukkig bleek het een nette heer te zijn zonder bijbedoelingen.

Hij vroeg daarna echter of ik ook nog boven wat koffie wilden drinken. Nou dat heb ik toch maar vriendelijk voor bedankt.

Het is af en toe niet makkelijk.

Sahara

Sahara

28-09-2012 om 09:40

Opmerking

Tjs, ik zou ook zo'n opmerking kunnen maken. Ik zie echt niet in waarom je je zorgen zou moeten maken als iemand 's avonds iets bij je komt ophalen. Alsof iemand heel marktplaats afzoekt, overal afspraken maakt en dan hoopt dat een vrouw alleen open doet. Hij weet toch helemaal niet dat je alleen bent.

Nee, zulke angst staat zo ver bij mij vandaan dat als iemand dat zegt dan zou ik denken dat iemand een grapje maakt. Dus zou ik er heel verbaasd iets uit flappen.

Ik fiets dus ook gerust overal in het donker naar toe, ga ook in het donker 's avonds hardlopen en ik nodig iedereen die iets van mij wil kopen thuis uit om het op te halen. Liever afhalen dan opsturen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.