Relaties Relaties

Relaties

Ben ik egocentrisch en egoïstisch?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Nog een toevoeging

'probeer te achterhalen wat ze nu werkelijk wil.' Ik zou het net iets anders zeggen: zorg ervoor dat zij kan achterhalen wat zij met haar leven wil. Het is niet zo dat jij dan vervolgens voor haar ideale leven moet zorgen. Dat zal ze ook zelf moeten doen en er zelf over moeten nadenken. Stel je voor dat ze een studie wil gaan doen. Dat kost tijd en geld. Maar dat hoeft niet jouw tijd en jouw geld te zijn. Ze kan er ook zelf over nadenken hoe ze tijd en geld voor elkaar krijgt en daarover het gesprek met jou en mogelijk ook met anderen aangaan.
Ze is geen kind meer. Ze kan rijlessen nemen in de stad, zodat ze zelf kan rijden en niet door jou gebracht hoeft te worden. Ze kan de bouwmarkt gaan verkennen en leren schilderen, zodat ze je kan helpen met de pergola. Etc. etc.
Het enige concrete wat je haar nu zou kunnen geven is een dag huishoudvrij, kinderen laten overblijven op school, na school laten opvangen door iets of iemand anders, zelf koken of gemakkelijker eten, een dag vrij in de week.

Tsjor

Richel

Richel

21-01-2013 om 10:49 Topicstarter

@ely & tsjor

Fijne toevoegingen. Bedankt.

Laura

Laura

23-01-2013 om 00:05

Toch nog een aanvulling op tsjor

Maar jij moet zelf ook nadenken over wat je wilt. Net als zij. Ik let inderdaad goed op woordkeuze, omdat dat vaak een doorkijkje geeft naar iemands onderliggende gedachten. In dat kader is je woordkeuze “loonslaaf” veelzeggend. Wil je in die baan wel blijven? Ben je zelf niet heel ongelukkig (omdat je eigenlijk muzikant wilt zijn), misschien zou je eigenlijk wel liever in haar positie zitten?
Ik snap wel dat je niet zomaar van baan kunt veranderen in deze tijden. Maar toch, nadenken of proberen kan altijd. Misschien is er iets anders mogelijk in je huidige organisatie?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.