Home » Forum » Dikke wang 0

Dikke wang

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Egel
Dikke wang

Mijn dochter van 10 heeft een wat opgezette wang, aan 1 kant. Ze heeft het vandaag ontdekt en laten zien, ze keek extra in de spiegel omdat ze er wat last van had, ook bij het eten (ver openen van mond).
De zwelling zit achteraan, zeg maar bij het hoekje van haar kaak, maar niet lager (niet onder haar kaak zoals bij opgezette lymfeklieren).
Ik vraag me af wat het kan zijn? Ze heeft wel een koortslip, dus misschien toch een opgezette lymfeklier, maar aan de andere kant heeft ze wel eens vaker een koortslip en dan geen dikke wang.
Iemand een idee?
Groeten, Egel

MoederMop
Klinkt als "de bof"

en dat kan je tegenwoordig ook krijgen als je bent ingeënt, zie http://www.gezondheidsnet.nl/medisch/artikelen/2773/5-vragen-over-de-bof

Vic
Een kies?

Met mijn oudste ben ik wel eens in het weekend naar de huisartsenpost gegaan omdat ze ineens enorm opgezwollen wangen had. Bleek dat er 4 kiezen in een keer door kwamen. Volgens mij was ze toen een jaar of 7, maar het was een vroege wisselaar.

mix
Hier

een doorgebroken ontsteking van een kies, totaal pijnloos, niet te zien tot hij ging peuteren aan de rand van een kies (boven)

als het zo blijft even naar de tandarts bellen/gaan

Egel
Nog afwachten

Bedankt voor jullie vlugge reacties. Ja MoederMop, wij dachten ook even aan de bof! Ze is gewoon ingeent, maar je weet maar nooit dacht ik. Maar mijn man zegt dat je dan echt wat ouder moet zijn, mocht je het ineens nogmaals krijgen. En ze heeft ook niet eerst koorts gehad en daarna die wang.
Dus, Vic en Mix, heb ik in haar mond gevoeld. Ik vond het wel een opvallen dikke bobbel, daar waar nog eens een kies moet komen. Dus dat is ook een optie inderdaad!
Het was vanmorgen niet erger geworden. Ik ben benieuwd of het vanmiddag weer (bijna) weg is, of dat we iets moeten.
Groeten, Egel

*Rymcke*
Mug

Een allergische reactie op een muggensteek ?
Hier bij steek wang of hals altijd dikke wang of oor.
Gr. Rymcke

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.