Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

ughe-ughe

ughe-ughe

09-09-2012 om 12:21

Werken met longontsteking?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
ughe-ughe

ughe-ughe

26-09-2012 om 10:31

Conditie versneld verbeteren, kan dat?

Ja, en nu de vraag waarop ik het antwoord al weet: Hoe knap ik versneld op? Wondermiddelen? Moet ik toch op de hometrainer gaan zitten, ook al ben ik daarna volledig uitgeteld?
Ja, ik ben het zat om voornamelijk te niksen en te gapen. Ik wil ook 365 kastjes opruimen, zo haal ik mijn target niet! Mijn slaapkamer is nog maar half behangen, op deze manier duurt dat nog heel lang, ik wil verbouwen... gaat allemaal niet lukken op deze manier.

Bellefleur

Bellefleur

26-09-2012 om 10:57

Niet.

Geduld. Lief zijn voor jezelf. Juist geen hometrainer. Maar rust. En goed eten. Dus, geen chinees, maar zoveel mogelijk vitamines. En als je toch 'actief' iets wil bijdragen: fluks naar de drogist, en supradyn extra of iets dergelijks halen.
Het fijne van die 365 kastjes, is dat ze vanzelf weer rommelig worden. Dus je hoeft ze niet op te ruimen. Nergens voor nodig. Het fijne van die verbouwing is, dat je nu je moet rusten, heel goed plannen kunt maken. Daar gaat die verbouwing over een half jaar heel soepel van lopen. Overigens, wie gaat nu verbouwen als het najaar is? Dat doe je toch in het voorjaar?

ughe-ughe

ughe-ughe

26-09-2012 om 11:42

Echt niet?

Eh, dank voor je peptalk. Mijn hoofd wil wel van alles doen, alleen mijn lijf niet. Lastig. Overigens eten wij veel Chinese vitamines, als je goed kiest bij de Chinees dan heb je een overdaad aan groente!
Vitaminepillen was ik dan maar mee begonnen. En carnitine.

Niet

Oh ik zie dat ik dezelfde titel heb gekozen als Bellefleur
Nou ja het is dan ook een antwoord op dezelfde vraag.

Het woord patiënt betekent geduld. Letterlijk genomen. En dat wordt vaak vergeten. Zei mijn moeder altijd, ik heb hem van haar.

Ik wens jou gewoon heel veel beterschap. En ik zit te denken het is zo modern om een beterworden plan te schrijven met waar je wilt uitkomen blabla en ik weet niet of dat goed is. Als jij zegt dat je je zo verveelt zit ik nl wel te denken of je misschien een ander soort doel voor jezelf zou kunnen zoeken. Iets heel kleins dagelijks. Misschien een half uur helemaal niets doen bewust inplannen. Ik zeg maar wat. En een heel klein taakje dat hoort bij iets groters wat dan af is als je beter bent.

Maar dan denk ik weer.. hmmm... misschien moet dat juist niet.. misschien moet je juist niets plannen.

Ik weet niet wat wijsheid is.

Tijgeroog

Tijgeroog

26-09-2012 om 16:41

Niets

Zou het zo duidelijk zijn?
Je longontsteking is wel weg, maar je longen en lijf moeten nog herstellen.

Als je toch iets wil doen, kies dan iets wat weinig energie kost, maar waar je toch mee bezig bent. Puzzelen, kleding maken, foto-album maken, al die films kijken waar je nooit aan toe komt...
En als je moe wordt leg je het weg en ga je later weer verder.

ughe-ughe

ughe-ughe

26-09-2012 om 18:34

Dan maar rubrieken sluiten?

Misschien wil forumbeheer dan de rubriek Het nieuwe huishouden en Werk, Geld en Recht voor mij ontoegankelijk maken of vervangen door de rubriek Leer nou eindelijk eens Breien? :-S
OK, niet op de hometrainer en de fiets dus. Eigenlijk houd ik ook niet van breien. Misschien mezelf dan maar op de website van de school storten. Die moet ook eens een "beurt" hebben. Doe ik toch iets opruimerigs.

Haha goeie

...rubrieken sluiten.

Daar zou ik af en toe ook wel bij varen!
Wie niet, zou je bijna denken...

Je weet het antwoord al he, je moet die rubrieken op een andere manier lezen. Zoals hoe je een hondenforum zou lezen als je zelf geen hond hebt.

Inge M

Inge M

26-09-2012 om 20:44

Bewegen is altijd goed

maar dan in een vorm die past bij jouw conditie nu.
Dus als je conditie nu laag is, beweeg je ook op een laag niveau.
Ik heb een ander soort ziekte gehad en ben daarna gereintegreerd. Daarbij ben ik begeleid door een gespecialiseerd bedrijf met o.a. een fitnessruimte (naast allerlei logen en sofen)
Wat zij doen is eerst de startsituatie meten op de fiets met hartslag en al. Zij meten wat je wel kunt en bepalen dan hoeveel je mag doen bij een training.
Mocht je dit zelf willen uitproberen, dan heb ik de volgende tips:
- train nooit twee dagen achter elkaar
- begin met een beperkte tijd en bouw dit langzaam op
- zonder hartslagmeter kun je ook het niveau bepalen waarop je kunt trainen. Dat is namelijk het niveau waarbij de nog wel kunt praten (niet te veel) tijdens het trainen. Meer is te veel!
Bij mij is de opbouw geweest van 20 minuten tot 45 minuten per keer. Tussendoor is getest of de training zwaarder mocht worden, oftewel welke hartslag hoort daarbij. Maar het goed letten op je ademhaling kan even effectief zijn.
- In mijn geval ben ik nooit gaan rennen (te belastend) maar wel gaan fietsen/stevig doorlopen/crosstrainer.
In jouw geval zou ik beginnen met het stevig doorlopen gedurende 10 minuten. Twee dagen later nog eens. Twee dagen later loop je 11 minuten. En zo door. Laat je niet verleiden extra minuten te pakken of toch meer in te spannen. De crux zit juist in het juiste inspanningsniveau, niet in het lekker flink doorhalen.....

Tijgeroog

Tijgeroog

26-09-2012 om 21:10

Inge

Zo'n trainingsschema is leuk, maar ik denk dat het nu nog te zwaar is. Toen ik op het punt zat waar ik denk dat Ughe nu zit was ik al buiten adem als ik de trap opgelopen was. Ik heb de huisarts gevraagd of het zinnig was om bijvoorbeeld toch stukjes te gaan wandelen of fietsen, om conditie op te bouwen, maar dat was niet verstandig, als ik moe was moest ik rusten en niet doorgaan.

Inge M

Inge M

27-09-2012 om 07:52

Klopt tijgeroog

Als je van bewegen buiten adem raakt, is de oefening te zwaar.

Bellefleur

Bellefleur

27-09-2012 om 10:06

Rustig aan, dan breekt het lijntje niet.

Om conditie op te bouwen heb je een basisconditie nodig. Als je meer doet dan je eigenlijk aan kan, word je vermoeider, en breek je juist conditie af. Het allermoeilijkste van herstellen is binnen de grenzen blijven. Stel je doelen naar beneden bij, en geniet van elke piepklein vooruitgangetje. Uiteindelijk behaal je zo meer winst. Door ervaring wijs geworden...
Bellefleur

ughe-ughe

ughe-ughe

27-09-2012 om 10:10

Traplopen

Het lukt me inmiddels wel om de trap op te lopen zonder buiten adem te raken. Gelukkig maar, eerder kon ik nauwelijks naar boven lopen als een van de kinderen me riep voor een kleinigheidje.
Mijn probleem is momenteel vooral dat ik van alles wat ik doe zo móe wordt. Van een paar uur werken moet ik anderhalve dag bijkomen met mijn dekentje en de bank.
Misschien moet ik me eerst maar op korte wandelingetjes richten. Een klein boodschapje doen bij de super, dat werk. Gelukkig heb ik een auto voor de deur staan, fietsend halen en brengen van de kinderen lukt me nog niet.

Rafelkap

Rafelkap

27-09-2012 om 11:04

Bejaarde

Ja ughe-ughe, je moet nu echt rustig aan doen. Na een keizersnede liep ik volgens de verloskundige als een kievit de trap op. Mocht niet. Ik moest even gas terugnemen en als een bejaarde de trap op en af. Bed opmaken was al te zwaar toen.
Maar hoe meer rust je nu neemt, hoe sneller je weer op de been bent. Geen dingen doen waar je uren van moet bijkomen, dat is een teken dat dat teveel was.
Ik snap dat je van alles wil doen, maak anders lijstjes wat je allemaal wil doen als je weer helemaal beter bent. Dat doe ik altijd in de vakantie.

amk

amk

27-09-2012 om 16:37

Anderhalve dag bijkomen

is al een teken dat je eigenlijk gewoon niet moet werken. Het gewone dagelijks leven is al 'te zwaar'.

Mijn werkgever heeft mij dit jaar in uren gekort omdat ik ook iets dergelijks aangaf. Na een halve dag werken ging ik eerst een uur! (geen anderhalve dag) slapen. Toen werd mijn dag naar 2 uur terug gebracht. Op het moment dat ik geen slaapbehoefe meer had na het werk mocht er weer een uurtje bij.

Dus luister naar dat lichaam en over vraag het niet. Doe je dat nu wel, heb je kans dat je niet meer zo goed was als je was en blijvende schade overhoudt.

jessica 5

jessica 5

28-09-2012 om 00:08

ughe-ughe

Ben jij nu helemaal belatafeld om te gaan werken!. Als je graag wil werken zorg dan dat je dit op therapeutische basis weer gaat doen. Op deze manier pleeg je zo'n roofbouw op je lichaam, dat herstel alleen maar langer gaat duren. Ga direct praten met de bedrijfs- arts!

ughe-ughe

ughe-ughe

28-09-2012 om 11:02

Belatafeld

Jaja, ik ben wel wat belatafeld. Gisteren was er een afscheidsetentje van een naaste collega, daar ben ik naar toe geweest. Ik moest en zou. Het ging heel goed, ik voelde me toppie. Om 21.00 was ik weer thuis. Vanmorgen werd ik tegen 10.00 wakker, me afvragend of het al 7.00 was dus of ik me nog mocht omdraaien alvorens naar het werk te gaan... Dus ik heb me maar weer afgemeld voor werkzaamheden. Betalen hoefde ik gisteren niet maar ik heb kennelijk toch weer de rekening gepresenteerd gekregen. :-p

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.