Home » Forum » Migraine 6

Migraine?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Even anders
Migraine?

Vanmiddag werd ik binnen minder dan een kwartier me heel raar gaan voelen: misselijk, duizelig, wiebelig. Het gevoel dat ik ieder moment onderuit kon gaan. Ben naar huis gebracht en in bed gekropen, deken over me heen, donker, geen geluid. Barstende koppijn. Twee Ibuprofen hielpen wel een beetje maar niet veel. Kon niet slapen en heb ook nog wat belangrijke emails beantwoord. Nu vijf uur later voel ik mij een stuk beter, nog wel hoofdpijn maar het misselijke, duizelige, wiebelige gevoel is weg.

Is dit nu migraine? Nooit eerder gehad (ik ben 40), geen koorts, geen buikgriep, goed gegeten.

wil40
Zou kunnen

Misselijk, duizelig, wiebelig en barstende koppijn. Kan migraine zijn of een "gewone" flinke hoofdpijn. Als ik migraine heb (is gelukkig lang geleden) zou ik bijvoorbeeld niet in staat zijn om emails te beantwoorden. Er zijn veel soorten migraine en misschien was dit voor jou eenmalig.

Brianna F
Kan allemaal

Maar 1 van de meest kenmerkende vormen van migraine is wel een kloppende pijn aan 1 kant van het hoofd. Had je dat ook?

Fiorucci
Wil40 (ot)

De ene migraine is de andere niet...ik heb het regelmatig,maar het komt voor dat ik met een pijnstiller redelijk de dag doorhobbel en dus ook mail kan beantwoorden ofzo.

wil40
Fiorucci

Ik schrijf inderdaad dat er vele vormen van migraine zijn, maar dat het ook een "gewone" flinke hoofdpijn kan zijn. Dat is moeilijk te beoordelen door de computer en de pijngrens is voor iedereen verschillend. Als ik een migraine aanval heb kan ik geen mail beantwoorden, ik kan dan niet eens lezen en helpen er geen gewone pijnstillers. Bij een flinke hoofdpijn hobbel ik ook de dag door. Een heftige migraine aanval heb ik gelukkig al jaren niet meer gehad.

Fiorucci
Wil

Ik heb slechts af en toe een heftige, maar de milde zijn ook migraines. Dat merk ik aan de manier waarop het zich aandient,bijvoorbeeld. Flinke hoofdpijn heb ik nooit, behalve wanneer het gaat sneeuwen..:)

wil40
Fiorucci

Krijg je dan hoofdpijn omdat er "sneeuw in de lucht" zit? Of krijg je buiten hoofdpijn van de snijdende kou? Flinke hoofdpijn heb ik vaak net voor mijn menstruatie.

Fiorucci
Wil40 (ot)

Bij sneeuw in de lucht, niet van kou. De laatste keer zou het in de loop van de nacht gaan sneeuwen en zat ik die avond al met hoofdpijn. Ik had weervrouw moeten worden..:))

Brianna F
Sneeuw

Dan heb je waarschijnlijk last van luchtdrukverandering die aan sneeuw vooraf gaat. Heb ik ook, bij weersveranderingen, luchdrukdaling of stijging, krij ik migraine.

Ginny Twijfelvuur
Heb ik ook!

Ik hoef 's morgens niet naar buiten te kijken om te raden of het flink gaat regenen. Dan sta ik stevast op met een onbestemd gevoel dat zich in de loop van dag ontwikkelt tot een flinke migraine. Als ik dan meteen iets inneem kom ik de dag redelijk door. En soms niet, dan heb ik pech en lig ik de hele dag op bed met een teiltje in mijn armen.

Ik heb het trouwens ook wel vlak voor ik ongesteld moet worden. Of als ik het heel heel druk heb of me ergens heel heel druk over maak.

En de dag na een bevalling...

Overigens heb ik het ook wel eens van de kou, of van te fel licht. Maar dat is maar af en toe. Het lijkt wel of dat dan de laatste druppel is van iets wat toch al zat te wringen.

De ergste zijn degenen waar je 's morgens al mee opstaat.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.