Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Rafelkap

Rafelkap

12-12-2012 om 09:22

Als kind wegraakt wat te doen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
MariaV

MariaV

18-12-2012 om 09:27

Zofia mri

Wij zitten met een soortgelijk probleem. Onze dochter heeft een cochleair implantaat (kastje met draden in het hoofd) en een aandoening waardoor er regelmatig een mri-scan van haar hoofd gemaakt moet worden. De behandelnd artsen waren ervan overtuigd dat er DUS geen mri-scan meer gemaakt kon worden. Maar dat kan dus wel. We hebben een gespecialiseerde radioloog gevonden. Het komt erop neer dat er een zwakkere magneet in de mri-scanner wordt gezet en dat er een strakke band om haar hoofd wordt gedaan om te voorkomen dat het implantaat beweegt. Het implantaat laat een grote schaduw achter op de mri-beelden, maar dat wat gecontroleerd moet worden, is net zichtbaar. Als je wilt, neem dan even contact met me op, dan geef ik je de naam van de radioloog (ool-mariav at hotmail). Wie weet kan onze radioloog in overleg met de jouwe toch nog iets voor je doen.
Maria

Rafelkap

Rafelkap

18-12-2012 om 17:45

Gebeld

Dank jullie wel allemaal! En ik hoop ook dat Zofia is geholpen door de tip van MariaV.

Vanmiddag belde de kindercardioloog op een totaal hektisch moment. Hij dacht niet aan een hartritmestoornis omdat zoontje heel moe was nadien en dat schijnt niet daarbij te horen (??) Hij stuurt wel een verwijzing zodat we voorrang krijgen voor een hartfilmpje in een ziekenhuis, dat we daar niet 3 uur op moeten wachten. Ik moet mijn huisarts bellen of die zo'n apparaat heeft, volgens de cardioloog hebben niet alle huisartsen dit.

Dus ??? niet vele wijzer nog (maar dat wist ik wel), misschien dat dit meer wat is voor de metabool arts. Alhoewel ik door die verwijzing ook het idee heb dat hij het zekere voor het onzekere wil nemen en mij niet wil verontrusten.

Even inbraakje: maria

Bedankt voor de goede tip! Ik begreep van mijn pacemaker-arts dat het absoluut niet kon. toch eens bespreken. zij vertelde dat er wel een type pacemaker is waarbij de pacemaker er tegen kan, maar het heeft geen zin om de mijne te vervangen hierdoor, omdat de leads dan nog steeds een probleem vormen.

ik woon trouwens in polen.. ik zal het moeten doen met de radiologen hier..

MariaV

MariaV

19-12-2012 om 11:12

Bellen

Telefonisch overleg met Polen kan niet al te moeilijk zijn... Als je arts ervoor open staat, laat het me dan weten.

Tineke

Tineke

19-12-2012 om 18:19

Rafelkap

Eng zoiets, ook omdat het vooralsnog zo vaag is.
Ik heb een jongetje in mijn klas (zmlk) gehad met zowel blue spell en white spell. Onschuldig, maar toch naar voor het kind en de omgeving. Heel veel prikkels (inspanning, emoties, pijn) leidden tot zo'n spell. Ik ben natuurlijk een leek, maar als de neuroloog aangeeft dat het niks epileptisch is, en de cardioloog zegt niks met het hart, dan gaan mijn eerste gedachten uit naar zo'n spell.
Sterkte ermee!

Rafelkap

Rafelkap

19-12-2012 om 18:53

Kaatje

Ja, alleen kwam het op een moment dat er rust was. Net omgekleed om later te gaan gymen, even aan tafel zitten wachten op de anderen. Geen inspanning, geen pijn, prikkels op dat moment.. Epileptisch geloofde ik zelf ook al niet, hartritmestoornis is het ws niet volgens de arts, maar hij had ook gekke onverklaarbare plekken in zijn hersenen (verbindingen) op de mri, het zou iets in zijn stofwisseling kunnen zijn.
Van de cardioloog krijgen we wel een briefje dat we voorrang krijgen voor een hartfilmpje als het weer gebeurt, die wil blijkbaar ook wel het zekere voor het onzekere.

Ben ook intussen weer wat laconieker hierover gelukkig. We hobbelen weer verder.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.