Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

wilma66

wilma66

08-10-2008 om 23:12

Als je terug kon naar het verleden?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kiki

Kiki

09-10-2008 om 23:02

Ik ook niets.

Want ondanks een akelige kinder- en pubertijd met een zeer gewelddadige vader, had ik anders niet mijn man leren kennen.
Ik was dan denk ik nu niet zo gelukkig geweest, had geen goedlopend bedrijf gehad en al helemaal mijn lieve zoontje niet.
Sommige slechte ervaringen maken je sterker. Niemand doet mij wat, niemand kan mij wat maken, want als ik het als kind kon hebben kan ik het zeker als een volwassene

Draak

Draak

09-10-2008 om 23:45

Dan

Zou ik twee jaar geleden toch voor mijn lover hebben gekozen in plaats van mijn man.
Of toch niet?
Als ik mijn leven nou twee keer opnieuw mocht doen. Dan koos ik een keer voor mijn lover. Dan zou ik vergelijken. En bij de derde keer weten wat het best is.

Jujube

Jujube

09-10-2008 om 23:50

Ja, als ik het over zou kunnen doen zou ik na de middelbare school een paar jaar gaan reizen. Dat wilde ik eigenlijk heel graag doen en heb ik niet gedaan. En ook van 'kleinere' dingen heb ik wel spijt. Bijvoorbeeld van een vriendschap van vroeger die ik heb laten verwateren, etc.
Ik geloof eigenlijk niet dat je nergens spijt van kan hebben. Edith Piaf kan nog wel zo mooi zingen van 'non, je ne regrette rien', maar dat heb ik eigenlijk nooit serieus geloofd. En uitspraken als 'dat heeft me gemaakt tot wat ik nu ben' vind ik ook best vaag. Als het anders was gelopen was je misschien anders geweest, maar misschien ook niet. En misschien was je wel stabieler en gelukkiger geweest als bepaalde dingen anders waren gelopen in je leven.
Groet,
Jujube

Goed zoals het is

Als dingen anders waren gelopen, tjaaa, dan zouden bepaalde minder leuke dingen misschien wel niet gebeurd zijn. Maar bepaalde wél leuke dingen misschien ook wel niet.
Op sommige momenten had ik eerder/beter voor mezelf moeten opkomen, dan waren er bepaalde dingen heel anders gegaan. Je maakt de keuzes waarvan je op dát moment denkt dat ze goed zijn, die kunnen op een ander moment of in andere omstandigheden heel anders uitvallen. Maar ja, je kunt je leven maar 1x leven

Door dat alles, mooie en minder mooie dingen, ben ik geworden wie ik nu ben, en ik ben daar heel tevreden mee. Ik zou achteraf hoogstens wat eerder aan kinderen hebben willen beginnen, om er nog langer van te kunnen genieten. Maar ook dat is gelopen zoals het is gegaan, en het is goed zo

wilma66

wilma66

10-10-2008 om 08:18

Leuke reaktie's

Ik zie heel veel vergeleikingen met mij.
En ik zie ook in teksten staan dat ik dacht ja dat is wat ik ook wil veranderen.

Maar dat is wel moeilijk je moet ook de stap durven te zetten.

Ik kan nog van mijn pad af gaan, maar ja wat komt er dan op mij af, misschien nog slechter ?

En had ik zeker maar voor mijn eerste liefde gekozen.
Ik kan niet zeggen dat ik nog van mijn man houd en hij ook nie meer va mij, maar ja we blijven toch mij elkaar.
Maar ja wie weet wat er in het toekomst gebeurt.

Ik hoop dat er ook gelukkige tijden komen voor ons hier.

Jujube

jujube zegt:En uitspraken als 'dat heeft me gemaakt tot wat ik nu ben' vind ik ook best vaag. Als het anders was gelopen was je misschien anders geweest, maar misschien ook niet. En misschien was je wel stabieler en gelukkiger geweest als bepaalde dingen anders waren gelopen in je leven.

daarom zou ik geen andere keuzes maken,juist omdat ik nu stabiel en gelukkig ben,en dat ben ik geworden door alle ervaringen en keuzes die ik ooit heb gemaakt.

Morgana Fata

Morgana Fata

10-10-2008 om 09:23

Kennis

Als ik mijn leven overnieuw mag doen, met de kennis die ik nu heb, dan zou ik vooral heel blij zijn met die kennis. Dat ik me geen zorgen moet maken over zaken die ik toch niet kan veranderen, iets wat ik al deed sinds ik een jaar of drie was. Ik zou mensen opzoeken die mij konden helpen met mijn problemen. Mijn gevoel voor eigenwaarde zou beter zijn en mijn keuzes zouden dan ook beter voor mijzelf zijn. Ik zou beter voor mijzelf zorgen, ook als kind, en mijn sociale vaardigheden zouden beter zijn. Waardoor ik ook beter met andere zou kunnen. Dit zijn allemaal dingen die ik pas na mijn 20e geleerd heb, en waar ik zeker in mijn kindertijd veel aan gehad zou hebben.
Dat het leven dan ook heel anders zou verlopen vind ik niet zo'n punt. Tuurlijk word je gevormd door de dingen die je meemaakt, maar niet alleen ten goede. Wie weet hoe leuk ik wel was geworden zonder die ellende.

Jujube

Jujube

10-10-2008 om 09:25

Sus-anne

Tsja, ik heb echt een andere mening. En naar mijn mening is stellen dat je nu gelukkig bent door alle ervaringen en keuzes van vroeger een drogredenering. Want als je andere keuzes had gemaakt was je misschien al 20 jaar eerder heel gelukkig geweest oid.
Verder vind ik het verhaal van Mieke ook niet steekhoudend. Er zijn een heleboel ervaringen die mensen niet mee zouden moeten/hoeven maken. Voorbeeld: als kind had ik beslist geen leuke thuissituatie. Nu ben ik daar goed 'uit gekomen', kan ik dingen goed relativeren, etc. Maar ik had liever een leuke en stabiele thuissituatie gehad vroeger. En mijn broer is er juist helemaal niet goed uit gekomen, die had veel beter een stabiele jeugd kunnen hebben.
En over het reincarnatieverhaal: zou je dat ook zo ervaren als je in Afrika was geboren, aids had gekregen, honger had geleden, etc.? Een goede ervaring voor je volgende leven? Het is makkelijk om zo'n denkwijze te hebben in je leven hier in 't westen met gezonde kinderen, genoeg te eten, etc.
Groet,
Jujube (overigens een tevreden mensch)

krin

krin

10-10-2008 om 09:36

Ach, spijt

Spijt is eigenlijk zo'n overbodige emotie. Je bent er altijd te laat mee.
Er zijn wel dingen die ik nu anders gedaan zou hebben, maar uiteindelijk zijn dat vooral details. Al zou ik wel eerder willen hebben leren knopen door te hakken, dan had ik met sommige dingen minder tijd 'verspild'.

Polly Shearman

Polly Shearman

10-10-2008 om 11:34

Met voorkennis!

ik zou mijn leven wel over willen doen, MET de voorkennis die ik nu heb.
Dan zou ik precies op de juiste plaats zijn op het juiste moment om mijn grote liefde te ontmoeten, dan zou ik net iets langer in de supermarkt blijven zodat ik dat gruwelijke ongeluk niet hoef te zien. enz enz
op die manier zou ik het wel willen... denk ik...

Polly Shearman

Polly Shearman

10-10-2008 om 16:57

Whahah jawel

Natuurlijk is F mijn grote liefde,
maar als je alles over mag doen en ik maak andere keuzes kan het best wel eens zijn dat ik niet in dat cafe terecht was gekomen.
Maar met voorkennis zou ik precies daar op die datum naar toe gaan... ik zou hem niet willen missen hoor. whahahah

Yta Chalne

Yta Chalne

10-10-2008 om 19:56

Maar polly

Als je met voorkennis alles opnieuw ging doen zou dat absurd veel verplichtingen geven. Zo zou je niet langer in de supermarkt blijven maar je zou alle mogelijke moeite doen om het ongeluk te voorkomen, neem ik aan. Alle ellende die je nu hebt meegemaakt wordt op die manier jouw probleem en zelfs jouw schuld als je niet op tijd ingrijpt (terwijl je het wist...)
Wat een drama zou dat zijn...gelukkig leef je maar één keer dit leven

Tirza G.

Tirza G.

10-10-2008 om 20:06

Wat ik zo grappig vind van die lessen

bij de reincarnatie-theorie, is dat er blijkbaar een onderliggende theoretische laag is van wat je moet leren. Hophop, ellendig leven: tjaaaaa, je moest uit je vorige leven nog effe leren dat je nederig moest zijn op je tijd. Hophop, gelukkig leven: tjaaaaaa, je vorige leven was al zo klote, dat je nu mag leren om gelukkig te zijn.

Wie is dat toch, die grote ontwerper die bedenkt welke lessen er A. zinvol zijn B. sowieso door een ieder geleerd moeten worden en C. ze aan jou toebedeeld in een bepaald leven.

Maar, slim als ik ben, hou ik alle opties open. Ik ben een gereincarneerde cavia denk ik, als ik die dames van mij bekijk. Rond, gezellie, een hele dag wauwelen en eten. Ik moet in dit leven leren om dat op twee benen te doen.

Tirza

Hetty,*

Hetty,*

10-10-2008 om 21:23

Heel veel

Ik zou heel veel "kleine" dingen anders doen zoals bijv. mijn opleiding (die MBO Mode- en Kleding opleiding waar je niets aan hebt) en nog wat dingen in de liefde.
Het belangrijkste en het enige dat ik echt over zou willen doen: bij de 1e bevalling in het ziekenhuis bevallen ipv thuis, dan was er een goede kans geweest dat Mika nog had geleefd.
En dan was ik nu een heel anders mens geweest inderdaad want deze ervaring heeft me zeker veranderd. Maar ik zou toch gewoon heel graag dat hele andere mens geweest zijn zonder die ervaring en met levend kind.
Groetjes Hetty,*

Jujube

natuurlijk had je liever een fijne jeugd gehad,maar je had geen slechte jeugd omdat je de verkeerde keuzes maakte,sommige dingen overkomen je.
het leven is niet maakbaar door maar op de juiste tijd de juiste beslissingen te nemen,sommige dingen gebeuren gewoon,die je kan nooit tegenhouden.
ook ik heb in mijn jeugd en later ernstige dingen mee gemaakt,dingen die me overkwamen,geen dingen waar ik voor koos,maar door de manier waarop ik met die dingen ben om gegaan zit ik nu goed in mijn vel ,ben ik nu een gelukkig mens.
en daarom zeg ik: als ik terug kon gaan in de tijd,zou ik niets anders doen dan wat ik tot nu toe gedaan heb.

Hetty,*

ja, in het ziekenhuis...Maarrrr...daar was ik ook en toch werd er slecht voor ons gezorgd en overleed Fleur omdat men het nog even aan wilde zien..

Als ik een ding over kon doen, dan was het meer op mijn strepen staan, mijn ongerustheid uiten zodanig dat men mij serieus zou nemen en gewoon eerder ingegrepen had.

Een deel leg ik bij mezelf, ik gaf me over, wilde niet teveel pushen en klagen.

Door de ervaring ben ik veranderd, heb ik veel geleerd, maar ook ik was liever ´dommer´ gebleven mét mijn kind, dan de levenservaring door het verlies van mijn kind.

En ik denk, al is dat van ´minder´ belang, dat ik een ander beroep zou hebben gekozen, en/of langer gestudeerd, dan was ik beter op mijn plek geweest.

Maar dat is niet iets wat me nu dwarszit, omdat ik nu toch niet (volledig) zou kunnen werken.

koentje

koentje

11-10-2008 om 19:32

Nou

Ik had mijn vader een flinke grote mond gegeven en hem duidelijk gemaakt dat hij met zijn poten van me af moest blijven.................
Maar ja. Daar had ik toen de kracht niet voor en als ik nu dezelfde kracht had gehad als toen... dan had hij niet gedurfd!

Dropke

Dropke

12-10-2008 om 17:59

Terug in de tijd

Zou mooi zijn als dat zou kunnen. Ik zou terug gaan naar de dag dat mijn vader en mijn man ruzie kregen. Wel eerder zijn weggegaan van mijn werk en zelf met mijn vader gesproken hebben. De rest van mijn leven hoef ik dan nog niet eens te veranderen, als ik die dag maar kon veranderen.

gr Dropke

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.