Home » Forum » Kortere dagen vrije tijd

Kortere dagen ... vrije tijd

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

25 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dropke
Kortere dagen ... vrije tijd

In de zomer vermaak ik me altijd prima. Nou de dagen weer korter worden, word ik alweer rusteloos. Ik ben niet echt het type dat graag televisie kijkt en verveel me dan ook vaak. Wat doen jullie met je vrije tijd in de koudere maanden ?

gr Dropke

Emmalynn
Van alles

Heerlijk met de gordijnen dicht en kaarsjes aan nestelen op de bank met een lekker boek. Of met een boek in een lekker warm bad. Een beetje rondsurfen op het internet. Spelletjes doen met de kids. Sporten (zou kúnnen :-))
Foto's inplakken (mocht je nog wat af laten drukken).

Maar wat doe je dan in de zomer wat per sé niet in de winter kan?

Emmalynn

reina
Herkenning

In de zomer ben ik 's avonds heel veel buiten, nog lekker in de tuin rommelen etc. Buiten een boek lezen met een kop koffie erbij vind ik gewoon leuker dan het binne op de bank doen :-) Ik vind binnen zitten met wat kaarsjes etc ook best leuk, maar toch voel ik me ook rusteloos, zeker in het begin van het 'donkere seizoen'. Misschien zou het anders zijn als ik een eigen kamer zou hebben, waar ik mijn eigen spullen heb en alleen kan zijn, nu zit je vaak meer op elkaars lip, als de een tv aan wil hebben luister ik vanzelf mee, terwijl ik daar vaak helemaal geen trek in heb ( of ik ga in m'n uppie boven achter de computer zitten, maar dat vind ik eigenlijk ook zonde van m'n avond :-)) Ik lijk ook veel eerder moe als het vroeg donker is. Dus helaas geen tips, wel herkenning.

dirksmama
Lekker vroeg slapen

Ik duik eerder onder de wol...heerlijk!!!

Lynna
Eerder moe

Net als Reina en Dirksmama ben ik gewoon eerder moe nu het zo vroeg donker is. Het is half 10, ik belde net met mijn schoonmoeder en ik moest mijn gegaap zo bedwingen. Ik wil mezelf toch niet aanwennen elke avond om 9 uur naar bed te gaan, maar liefst zou ik dat nu wel doen.

Dropke
Ja reina

Ik denk dus dat we een beetje dezelfde types zijn, wat dat aangaat. Ik ben graag veel buiten bezig, gewoon rommelen in de tuin idd, van de kinderen genieten en lekker samen kind zijn.( plonzen in het zwembad, badmintonnen, stoeprandje, verstoppertje enz) Binnen krijg ik die rust niet lijkt het wel(voor bv een boek). Ook dat op elkaars lip "moeten" zitten herken ik wel. Het is natuurlijk niet echt moeten, maar in de zomer hebben we echt onze eigen dingen. Iets nieuws proberen lijkt me ook wel wat...een cursus misschien of kijken of ik een ander hobby ook leuk vind. Ik teken graag en schrijf graag. Gewoon voor mezelf, maar daar heb ik maar met vlagen zin in. Bedankt voor de reacties tot nou toe. Nog meer tips ???

gr Dropke

Damajo@
Kleding maken

In de winter maak ik meer kleding, ik kijk (luister) naar programma's op TV of radio terwijl ik achter mijn naaimachien zit.

Damajo

Dropke
Eerder moe

Dat heb ik eigenlijk nooit. Ik ga nog liever s middags een uurtje op de bank liggen of mijn bed in, dan dat ik s avonds vroeger naar bed ga. Mijn man gaat overigens altijd met de kippen op stok. Ik vind die tijd voor mezelf ook heerlijk, maar in de winter maanden wil ik iets anders dan tv of de computer. Achter de naaimachine...ik heb nog moeite om een knoop aan een blouse te zetten. Lijkt me wel handig om te kunnen, maar gewoon nooit geleerd. Heb mezelf dus ook maar wijs gemaakt dat ik daar niet goed in ben.

Dropke

milawis
Lekker rommelen

Ik vind die avonden heerlijk. Wat surfen, eens tv kijken, lekker veel lezen of gewoon lekker kletsen met de pubers hier in huis. Vroeg slapen neem ik me wel iedere ochtend voor maar het is toch altijd weer laat.

Dropke
Ja lekker rommelen

maar waar surf je naar ?...tv vind ik niets en heb hier net een beginnende puber. Het voornemen laat ik tegenwoordig maar varen. Ik lig gewoon nooit op tijd in bed. Die kaarsjes avonden, compleet met wierrook deed ik wel eens met mijn vader. Vond dat heerlijk rustgevend, maar nu hij er niet meer is. Ik heb het nooit meer gedaan.

Dropke

margje van dijk
Het kan me niet lang genoeg zijn

Ik vind het heerlijk, 's avonds aanrommelen. Om een idee te geven:

- Ik heb net ongeveer een halve meter nieuwe boeken gekregen op mijn verjaardag, die kan ik gaan verslinden;
- Lekker forummen;
- Werken, als ik overdag te veel geforumd heb (;-)
- Ik ben volop aan het e-mailen met Amerikaanse vriendinnen over de kredietcrisis, heeeeeerlijk, ik kan er geen genoeg van krijgen.
- Bellen, zusjes, vriendinnen (al ben ik niet goed in bellen);
- Zingen, net als Lidwientje, in mijn geval 2 avonden per week;
- Veel voorlezen aan de kinderen (nu in de herfstvakantie kan het extra lang);
- TV langs zappen, met het digitale pakket blijf je altijd wel ergens hangen, al is het maar het history channel of zo;
- En dan noem ik nog niet eens alle 'klusjes' die ik eigenlijk zou moeten doen (post opruimen, was wegwerken, foto's ordenen, dat soort dingen).

Nee, wat mij betreft kunnen de avonden niet lang genoeg duren. O ja, de laatste: vroeg naar bed! (Met een boek natuurlijk). Die neem ik me vrijwel elke avond voor maar dat komt er nooit van.

Margje

margje van dijk
Ps dropke

Ik begrijp best dat het in je eentje heel anders rommelen is dan wanneer je een man hebt die elders in huis op zijn eigen manier ook aanrommelt. En dat je dan ook nog af en toe samen op de bank belandt. Best logisch dat je rommelen in je eentje moeilijk vindt, ik denk dat ik dat op den duur ook wel zou krijgen.

Zet 'm op!

Dropke
Hahah margje

Ik ga er dus maar van uit dat jij "helemaal" alleen bent. Te verstaan als alleenstaand. Ik ben getrouwd, maar in de avond uren merk ik daar niets van hoor. (behalve het gesnurk dat ik van boven hoor)Ik ben een avond/nachtmens en hij een ochtendmens. Hij zijn rust in de ochtend en ik in de avonden. Is ook altijd goed geweest. Besefte net dat ik er altijd een maatje naast gehad heb waar ik ook heel veel mee samen deed. Dat zijn geen dingen die je alleen doet en het zijn ook geen dingen die ik met mijn man kan doen. Zwemmen, in de avonduren, kaarsjes aan lekker kletsen met muziek en soms een wijnje of een portje. Toch zie ik nu best op tegen de "donkere dagen". Ik ben blijkbaar...helemaal aan mezelf gedacht, meer van de lange en warme dagen...en weet nu even niet wat te doen met die korte donkere dagen. Kindjes slapen, man slaap en nou ???

Dropke

margje van dijk
Oeps

Ik dacht juist dat jij 'ongewenst alleenstaand' was.

Nee hoor, mijn man rommelt lekker mee hier in huis. ;-)

Margje

black pearl
Dropke....

begrijp ik hieruit dat jij en je man het weer hebben bijgelegd na alle ellende? Dat is mooi!

Dropke
Ehm...dat is

een andere discussie. We hadden en hebben niks bij te leggen. Maar onze relatie is wel heel moeilijk geweest en soms nog. Misschien maar even een update schrijven. We zijn wel nog steeds samen dus. Het bijleggen of de echte onenigheid ging niet over mijn vader, maar over de moeilijke dingen tussen een man en een vrouw. De kinderen, geld, familie ( en dat is natuurlijk wel dubbel moeilijk ) en verschillen.

Grappig Margje dat ik dat nou precies andersom begreep. En lees je stukje nog maar eens terug. Kan allebei kanten op gaan. Ik schrijf een update over ons leven en wat er allemaal gebeurd is, maar zit nog met deze vraag.

gr Dropke

ayla
Puzzels

In de winter vind ik het heerlijk om legpuzzels te maken. Helaas lukt dat tegenwoordig niet echt meer met 2 kleine kinderen. Oudste van 4 wil me helpen (helaas) en de jongste sloopt alleen maar alles. Maar van die legpuzzels van 2000 stukjes, heerlijk....

Terpi
Wel alleen...

Ik ben dus wel alleen en kom uren tekort in dag en avond ;) 'sAvonds studeer ik, ik lees heel graag, ik forum en chat bij OO, vind het lekker om ook te 'rommelen' zoals het speelgoed uitzoeken, administratie bijwerken, dingen waarvan ik een rustig en 'overzicht'gevoel van krijg. Dan zou ik willen dat ik ook nog tijd had om te leren gitaarspelen bijvoorbeeld (iemand nog tips hoe ik dat makkelijk op kan pakken?) en op de Wii spelen. Slapen slapen slapen... daar neem ik ook te weinig tijd voor. Bijkletsen met vriendinnen, zitten dromen en plannen maken op velerlei gebied, nee tijd om me te vervelen heb ik nog niet gevonden.
Groet Terpi

black pearl
Dropke

fijn te horen dat jullie het toch nog met elkaar proberen, toen was er een berichtje van je dat jij het niet meer zag zitten, vandaar dat ik er nu naar vroeg :-)

Josephine*
Avonden tekort

Mijn kinderen zijn al wat ouder, dus hier geen lange stille avonden meer (had ik ze nog maar!).
Ik heb één avond in de week cursus, ben er vaak nog één op stap met een vriend(in) en vaak nog een derde met het één of andere verplichte nummer (ouderavonden e.d.).
Thuis ben ik in de avonden vooral veel tijd aan het praten/kletsen met en luisteren naar(realiseer ik mij nu) de kinderen en mijn lief (als de kinderen eindelijk van de vloer zijn). Verder huiswerk overhoren en morele steun bij het huiswerk (verse brugpieper in huis), opruimen, was vouwen etc. Als ik de kans krijg lees ik een boek, mail/bel met familie of vriendinnen, of pruts ik met wol.

Zomer en winter heb ik avonden tekort. Ik zou best nog een cursus willen doen, vaker naar de film gaan, meer vriendinnen zien en een leuke creatieve hobby oppakken. Maar de komende tijd zal ik weer vooral veel avonden aan het schilderen zijn (niets creatiefs, gewoon het houtwerk in huis). We hebben voor de tweede keer een zogenaamde "opknapper" gekocht en in huis klussen is voor mij typisch iets voor de winter. Zomers ligt het stil.
J.

reina
Na een werkdag

Als ik gewerkt heb ben ik 's avonds te moe voor 'intelligente' dingen ;-) In de tuin rommelen geeft me weer energie. Ik vind vergaderingen op winteravonden ook veel vervelender dan in de zomer. Sowieso lijken de avonden in de winter langer omdat we meestal vroeger eten, in de zomer is het vaak laat voor ik het in de gaten heb. Verder heb ik geen rijbewijs en vind ik weggaan in het donker ook minder prettig dan 's zomers als het licht is. nee, 'k vind het nog steeds maar niks :-)

Margriet*
Van alles

Ik kom ook altijd avonden te kort. Vooral dingen waar ik overdag met nog drie jongere kinderen geen tijd voor heb.
Ben net met een studie begonnen, anders de rustig en ongestoord de krant of boek lezen, was opruimen/strijken, soms wat naaien voor dochter of dingen herstellen, elke maandagavond opruimen omdat dinsdag de werkster komt, 1x per week hardlopen 's avonds.
Forummen of tv kijken af en toe maar sinds ik studeer echt bijna niet meer.
Op de een of andere manier ben ik al 6 jaar niet aan foto's inplakken begonnen.
Ik ben trouwens ook meer een zomermens, ben dan veel actiever. Hoewel als ik 's avonds lekker heb hardgelopen heb ik daarna meer energie.

Paula B
Al steward

Ja natuurlijk ken ik die, the year of the cat en on the border, heerlijke nummers. Treedt hij nog op? Die nummers zijn al een paar decennia oud volgens mij... Maar leuk!

Paula
(meestal overdag aan het werk en 's avonds aan het huishouden, vrije tijd heb ik vooral als ik er de deur voor uitga. Ik doe iets fout...)

Geerke
Hey dropke

Je woont toch in DTC?
Dan kom ik als ik bij mijn familie ben wel een keer langs! Liefst in een koude wintermaand ;-)

reina
Al stewart (ot)

Wat leuk! Een paar jaar geleden trad ie hier ook op, heerlijke avond. Het was ook nog op Valentijnsdag en zijn muziek hoort echt bij de tijd dat we elkaar net kenden, dus het was memories ten top :-)

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.