Home » Forum » Wie kent dexter

Wie kent dexter?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
margje van dijk
Wie kent dexter?

En dan bedoel ik niet de cartoon Dexter, maar die Amerikaanse serie waarin de tweede zoon (David) uit Six Feet Under de hoofdrol (Dexter) speelt (Michael C. Hall dus).

Hij is in Nederland nog niet op televisie geweest, maar in Amerika zijn er al drie seizoenen afgerond. Het eerste seizoen is inmiddels op DVD verschenen (althans voor Europa) en ik kreeg de serie van een vriend.

Tijdje laten liggen en er pas vorige week aan begonnen samen met manlief, we hadden niet direct het idee dat we dit nou wilden zien.

Nou. Man. Pfoeh. We hebben net de elfde en twaalfde (laatste) aflevering gekeken, op klaarlichte dag, we konden echt niet meer tot vanavond wachten. We zijn er doorheen geráced.

Maar nu dus mijn probleem: ik kan er met niemand over praten want niemand weet waar ik het over heb.

Hier nog Dexter fans? Moest je ook zo afkicken? Ben je ook zo benieuwd hoe het nou verder gaat? Heb je ook voortdurend zo'n adrenaline in je lijf? O, o, o, wat een leven.

Dus daar was ik gewoon benieuwd naar.

Margje

RW
Je hebt me nieuwsgierig gemaakt..

Ik ken de serie dus niet, maar door jouw enthousiaste verhaal ben ik heel nieuwsgierig geworden! Ik ben dol op Amerikaanse series. Heb genoten van de Sopranos en Six feet. Ik ga op zoek naar Dexter..

margje van dijk
Je valt in de doelgroep ;-)

Als je van SFU en Sopranos hebt genoten dan zul je Dexter zeker fantastisch vinden. Weer totaal anders, maar de overeenkomst zit 'm in de geweldige scenario's, de goede spelers, gewoon kwaliteit.

Ik zal me verder inhouden want ik kan je echt niet gaan vertellen waar het over gaat, dat zou de pret voor je bederven. Probeer het maar ;-) Je kunt de serie geloof ik bij bol.com wel bestellen en anders bij amazon.co.uk. (Ik durf dan nooit de Amerikaanse versie te bestellen, die dan 'region 1' is ipv 'region 2', want zou dat bij ons dan wel werken? Maar bij de Amerikaanse Amazon hebben ze ook serie 2 al op DVD, en ik kan eigenlijk helemáál niet wachten).

Die vriend van mij had hem trouwens gewoon in de boekhandel gekocht in Amsterdam, dus als je bij een grote boekhandel langs komt kun je ook wel eens gaan kijken.

Margje

neteret mut
Gezien

de eerste serie is hier op tv geweest en vooral de oudste deed er moeite voor om hem te zien. Idd goed en spannend. Maar het is al weer even geleden dat ik er stukken van gezien heb, niet genoeg om er met je over te kunnen praten. Dit weekend hebben we serie 3 van heroes gezien , tot aflevering 16.

Vonda
Hier ook dexter-addicts

Mijn vriend downloadt allerlei series en kwam bij Dexter terecht toen hij een keer naar het tekenfilmpoppetje aan het zoeken was. Ik had eerst het idee dat ik er toch echt niet naar kon kijken maar inmiddels hebben we alles gezien wat ook in Amerika al is uitgebracht. Geweldige serie!!!!
We kijken nu al uit naar het vervolg.

Groetjes,
Vonda

margje van dijk
Ah, dus wel in nl op tv geweest

Goh, zo leer ik nog eens wat.

Ja, en series downloaden is me nog nooit gelukt. Of eigenlijk heb ik het nog nooit geprobeerd. Ik ben bang dat ik te verknocht ben aan DVD-doosjes. Van die mooie doosjes met die mooie DVD's erin. Alsof dat erbij hoort.

Maar wie weet waartoe mijn waanzin me nog brengt, ik moet en zal season 2 gauw hebben ;-)

Leuk, leuk.

Margje

margje van dijk
Ps vonda, dus het blijft leuk?

Ik zit me nu hardop met manlief af te vragen of het leuk zal blijven, hoe kunnen ze nu na deze climax aan het eind van season 1 nog weer zoiets maken voor season 2? Laat staan 3? Maar goed, gezien het feit dat er telkens weer een vervolg op komt moet ik maar geloven dat dat wel zal lukken.

Ik heb trouwens een beetje gegoogled op Dexter (niet te veel WANT IK WIL NIETS WETEN van wat er nog komt) en heb ontdekt dat-ie koud twee maanden geleden met Deb getrouwd is (nee, niet in de serie, maar in het echte leven).

O ja, wat ik heel erg vond was dat ze op de DVD's zo'n promo-deuntje doen he, als het menu in beeld is waarmee je de settings kunt wijzigen en kiezen welke aflevering je wilt zien. Bij de laatste deun is er ook een compilatie van shots te zien en daar zie je gewoon wat er in de laatste afleveringen gaat gebeuren! Dus het spannende was er al wel een beetje af voor ons. Hoe verzinnen ze het? Ben je pas bij aflevering 10, gaan ze alvast de highlights van 11 en 12 voor je neus afspelen. Dus wie de DVD's heeft: NIET KIJKEN naar dat filmpje.

Datzelfde effect had overigens iedere keer 'previously, on Dexter': door de keuze van wat ze lieten zien kon je precies gaan speculeren wat er nu aan bod zou komen.

Maar los daarvan: geweldige serie.

Margje
PS En nu maar weer proberen te slapen. Ik lig de hele week al wakker met hartkloppingen ;-)

neteret mut
Euh margje

ik woon in Belgie, ik hem hem volgens mij op een zender als sbs gezien maar dan dus een belgische variant. Zo,n zender die ncis, sci ny , sci miami , uitzenden. De nederlandse zenders ontvang ik wel, maar ik ben er vrij zeker van dat het niet op nederland 1 , 2 of 3 was ( andere ontvang ik niet)

margje van dijk
Oh, ok

Nou ja, wat maakt het uit ;-)

Jolijt
Margje

Hier ook een Dexter fan. Kijk ook maar vast uit naar deze series: Leverage en Fringe (beide in het 1e seizoen) en al wat ouder Eureka.

Herkenbaar dat dvd doosjes verslaafd trouwens... (en ik heb 't ook met boeken, dus veel plankruimte tekort hier)

Laura
Ja, ik!

en samen met mijn man heb ik alle 3 seizoenen al gezien.

De eerste twee seizoenen hebben we op DVD gezien (van een kennis). Ik geloof dat we er binnen 1 week doorheen waren! Zooooooo spannend, we keken echt 2, 3 afleveringen per keer!
Het derde seizoen hebben we per aflevering gedownload van het internet. Zondagavond werd het uitgezonden in de VS, maandagavond keken wij. Dus 1 aflevering per week... Minstens zo spannend als de andere seizoenen, maar nu moesten we dan steeds een week wachten voor de volgende aflevering konden zien. Dat was echt erg!
Oooh, ik kan niet wachten tot seizoen 4 begint en ik weer mag kijken!

Super serie.

Wie hier van houdt moet zeker ook Damages gaan kijken. Van de makers van The Sopranos. Over een advocaten kantoor met oa Glenn Close. Een vreselijk spannende serie en totaal onvoorspelbaar. Zit enorm goed in elkaar. 1e seizoen is al op DVD uitgebracht, 2e is afgerond in de VS en wordt nu uitgezonden op de BBC. Maar niet naar seizoen 2 kijken als je seizoen 1 nog niet hebt gezien!

ilsepilse
Dexter

volgens mijn zus idd wel in belgie op tv niet hier ???
Damages vond zij ook heel goed, hier ook nog niet op tv
ilse

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.